Inspiraatiota syyskotiin

Täällä on ollut tällä viikolla melkoisen koleaa ja sateista, hyvin harmaata aamusta iltaan! Niinpä tämä viikko on ollut omiaan uhrata aikaa ja kerätä inspiraatiota syyskotiin – mitä kotimme sisustus tällä hetkellä kaipaa, jotta se sopisi koleisiin syyspäiviin ja kotiin olisi entistäkin ihanampi käpertyä? 

Ensimmäisenä lähdin miettimään valaisimia; pimeät illat ovat saaneet kesän tauon jälkeen valaisimet syttymään iltaisin! Sen kummempia tarpeita ei ole, mutta ruokailutilan päätyseinään tahtoisin uudet seinävalaisimet. Tuo asia on ollut mielessäni jo parisen vuotta, mutta koska ei ole ollut pakko, on asia venynyt ja nykyisten kanssa on vain eletty. Yksi syy on myöskin se, että kauniita seinävalaisimia ei tunnu juurikaan tarjolla olevan! Tai lähinnä sellaisia, jotka sopisivat silmissäni ruokailutilaamme. Olen miettinyt myöskin sellaista vaihtoehtoa, että laittaisin päätyseinälle vain yhden seinävalaisimen ja toisen valaisinpaikan peittäisin taululla :D. Tätä täytyy vielä hieman makustella…

Kokosin kollaasiin ihanan herkullisia tunnelma- ja tuotekuvia Jotexin valikoimista. Ensimmäisessä kuvassa näkyy ihana cozy corner Kinna-sohvapöydän* ja Sweden-kattovalaisimen* kera. Tuota betonista Sweden-kattovalaisinta löytyy myöskin valkoisella reunalla ja se olisikin oma valintani! Panama-seinävalaisin* kiinnitti heti huomioni tuossa messingin sävyssään. Tosi kaunis ja simppeli, näkisin hyvin kotonamme, mutta tuo on ruokailutilaan ehkä liian pieni… Tai en tiedä, jos niitä olisi kaksi vierekkäin, voisi tuo hyvinkin tulla kyseeseen! Samaa yksinkertaista linjaa jatkaa myös harmaa Cyprus-ikkunavalaisin*. Ikkunavalaisimet ovat mielestäni sellainen piste iin päälle kodin sisustuksessa – aivan ihania tunnelmanluojia!

Syksyä varten täydennetään myöskin kynttilävarastot syyskotiin ja Rörvik-kynttelikkö* osuikin silmiini monien vastaavien joukosta. Kynttilöitä ei tähän osoitteeseen tarvitse hetkeen lisää ostaa, mutta kodinhoitohuoneeseen olen jonkin aikaa miettinyt uutta mattoa. Siellä on tällä hetkellä seitsemän vuotta vanha mustavalkoraitainen Ränder-muovimatto*, joka on ollut ihan loistava, mutta se on nyt vuosien pesukonepesujen jälkeen hieman veltostunut ja siitä on alkanut irtoamaan pieniä muovimurusia, joten ehkä kohta olisi uuden maton aika. Muovimatto on kodinhoitohuoneessa kätevä, mutta toki siellä voisi olla jokin puuvillainenkin. Tosin liukueste pitäisi olla alla, laattalattia on sen verran liukas. Olen kyllä tykännyt kovasti muovimaton helppoudesta tahrojen ja pesujen suhteen! Kodinhoitohuoneessamme tapahtuu kuitenkin hyvin monet lapsiperheen arkitoiminnoistamme, niin ainahan sitä rapatessa roiskuu. Yksi varteenotettava vaihtoehto onkin yläkollaasissakin näkyvä musta Trento-muovimatto*.

Toiseen kollaasiin päätyi vielä pari valaisinta lisää: Brooklyn-kattovalaisin* sekä retrohenkinen Nevada-pöytävalaisin*. Erilaisia kulhoja tarvitaan aina säilömään mitä milloinkin ja kaunis vaihtoehto on esim. Mira-kulho* harmaan tai valkoisen sävyssä.
Sohvannurkassa tarvitaan tunnelmavalon lisäksi lämmintä Cosy-ryijymattoa* tai pehmoista Hejan-rahia* varpaiden alle. Olen huomannut, että meillä raheja saisi olla kaksi tai jopa kolmekin nykyisen yhden sijaan. Kokonaisuuden viimeistelee tyylikkäästi marmorikantinen Nyland-sohvapöytä*, jonka musta versiokin näyttää upealta!

Entäs mitä sanotte viininpunaisesta/burgundinpunaisesta/luumun sävystä näin syksyn kynnyksellä? Olen bongaillut tätä sävyä kuvista nyt aiempaa enemmän ja näyttäähän se aika herkulliselta mm. Kursiv-laskosverhon* tai Diya-päiväpeitteen* muodossa. Ehkä noin räväkästi en uskalla lähteä tuota sävyä kotiimme tuomaan, mutta jokin tyynynpäällinen ja kynttilä voisivat hyvinkin toimia :D.

Tänä iltana ajattelin nipistää aikaa kodin sisustusjutuille. Pientä tekstiilivaihdosta ja esillä olevien tavaroiden muutoksia olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Joskus tosiaan ne pienetkin jutut piristävät!

Joko te olette tehneet hankintoja syyskotiin vai onko asia vasta suunnittelun asteella?

*Sisältää mainoslinkin. 

(Tuotekuvat lainattu Jotex.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.