Ciutadella – Menorcan vanha pääkaupunki

Lomaviikkomme keskivaiheilla päätimme piipahtaa lähikaupunki Ciutadellassa. Ciutadella sijaitsee Menorcan länsirannikolla ja sinne oli lomakylästämme Cala’n Boschista matkaa vain 16 kilometriä. Teimme reissun kätevästi linja-autolla. Valitsimme vierailupäiväksi maanantain, jolloin Ciutadellassa oli markkinat. Markkinat olivat kuitenkin hyvin pienet; eivät sellaiset, joita olemme yleensä Espanjan lomillamme nähneet. Ostoksia ei tullut markkinoilta tehtyä, mutta siellä ehkä se tunnelma onkin tärkein.

Ciutadella on kaunis rannikkokaupunki tyypillisine, tunnelmallisine mukulakivikujineen. Ciutadella on Menorcan muinainen pääkaupunki ja se on täynnä historiallisia rakennuksia ja monumentteja. Saaren koosta kertoo jotain sekin, että sen asukasluku on vain noin 92 000 ja Ciutadellan alle 30 000.

Kiertelimme Ciutadellan katuja ja ihastelimme näkymiä. Satamaankin pääsimme eräältä kadulta kurkistamaan ja eräs suomalaispariskunta tarjoutui ottamaan meistä perhekuvan sataman luodessa kuvalle kauniin taustan.

Voin vain kuvitella, kuinka kaunis ja tunnelmallinen tuo satama-alue on iltavalaistuksessa! ♥

Me emme malttaneet Ciutadellassa kauaa viipyä, sillä lekottelu omassa lomakylässä koputteli takaraivossa. Eikä kolmevuotiaskaan hirmuisesti kaupunkikiertelystä nauti… Eräästä pikkuputiikista ostin kivan keramiikkakulhon tuliaiseksi ja jätskit söimme yhdessä pienessä italialaisjäätelöä tarjoavassa jätskibaarissa. Sen jälkeen lähdimmekin bussilla paluumatkalle. Mies naureskeli, että olenko tullut vanhaksi, sillä aiemmilla lomillamme olen halunnut mennä koko ajan ja kiertää kohteen joka kolkan… Tuumasin vain, että se on nyt tämä lapsiperhearki, joka motivoi vain olemaan ja nauttimaan mahdollisimman yksinkertaisella ja kiireettömällä tavalla. Uskon, että vain me äidit ymmärrämme tämän! ;)

Ciutadellan vanha, goottilaistyylinen katedraali löytyy pikkukujien uumenista:

En voi kyllä tarpeeksi Menorcan ihanuutta hehkuttaa. Hyvin saarta kuvaava fakta on se, että saari on Baleaareista rauhallisin ja vähiten kansainvälistynyt, vaikka siellä on enemmän hiekkarantoja kuin Ibizalla ja Mallorcalla yhteensä! Mikään bilehilesaari se ei ole eikä tympeä turistirysä, vaan ihanan rauhallinen ja luonnonkaunis paikka, joka toivottavasti säilyy tällaisena pitkään eikä ala muistuttaa Mallorcaa tai Ibizaa. Menorca on pala aitoa Espanjaa ja sen kyllä aistii!

Tässä kun olen saareen vasta näin matkan jälkeen paremmin tutustunut (tämäkin hyvin epätyypillistä minulle :D), olen löytänyt vaikka kuinka monta uutta menorcalaiskylää ja -rantaa, joissa haluan vielä vierailla. Niinkin pieneksi saareksi sieltä löytyy aina uusia yllätyksiä seuraavan poukaman takaa. ♥

Comments

  1. Eeviregina
    27.9.2017 / 00:19

    Upeita kuvia! Tässähän alkaa matkakuume nousta…
    Olisi hauskaa käydä uudelleen Mallorcalla, missä olin kerran lomalla parikymppisenä! On tainnut maisemat muuttua tässä vuosien varrella. Silloin saaren pohjoisosassa oli osaksi ihan maaseutua ja todella pieniä kyliä.Me vuokrasimme pyörät ja kiertelimme lähiseutua pyöräillen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.