Lisäpähkäilyä eteisen suhteen

Eteisen toiminnallisuudesta (tai enemmänkin sen puutteesta) postailin viime viikolla otsikolla Kenkäsäilytysratkaisu eteiseen. Kiitos kommenteistanne asiaan liittyen! Asiaa mietittyäni tulin sellaiseen tulokseen, että ei ongelma taida pelkällä kenkätelineellä ratketa. Nimittäin koska eteisessä on tilaa, menisi kaikki se tila ikään kuin hukkaan pelkällä lattiamallin kenkätelineellä. Sinnehän mahtuisi jokin kaappikin, jossa voisi kätevästi säilöä pojan ulkovaatteet ja kengät!

Aloinkin sitten etsiskelemään kaappeja ja löysin sopivalta vaikuttavan Ikean valikoimista. Eteisen leveys kun on 130 cm, ei kaappi voisi olla hirmuisen leveä, sillä en halua tukkia koko tilaa pelkällä kaapilla. Myöskin syvyys oli tärkeä seikka: sitä täytyisi olla alle 60 cm, jotta kaappi ei olisi syvempi kuin eteisen ja aulan välillä oleva seinänpätkä.

Ikean sivuilta löysin Stuva-vaatekaapin, joka on 60 cm leveä ja 50 cm syvä. Tämä näyttääkin tällä hetkellä varteenotettavimmalta vaihtoehdolta. Ei liian leveä eikä liian korkeakaan, lisäksi simppelin valkoinen. Sen viereen jäisi tilaa vielä kenkätelineellekin, esim. Mixrack-kenkäteline* M-koossa mahtuisi kaapin viereen lattialle säilömään meidän vanhempien eniten käytössä olevia kenkiä. Eteisen vieressä aulan puolella (näkyy alemmassa kuvassa) on yksi kaapisto täynnä kenkiä, joten pitkä matka ei ole senkään luokse.

Kenkätelineen yläpuolelle seinään jäisi tilaa vielä 2-3 koukulle, joihin vieraat voisivat ripustaa ulkovaatteensa. Koukuiksi voisi aulan seinältä napata parit Muuton Dotsit*, sillä niitä ei sitten enää aulan puolella niin montaa tarvitsisi. Kokonaisuus näyttäisi jotakuinkin tältä:

Tässä tosiaan näkyy tämä eteisen vieressä oleva aulan seinusta, joka harvemmin näyttää näin tyhjältä, vaan koukuissa roikkuu vaikka ja mitä:

Seuraava pähkäilyn aihe taitaisikin olla sitten tuo aulan seinänpätkä: mitä siihen, jotta siitä tulisi mahdollisimman toimiva? Tosin tuolla asialla ei ole mikään kiire, sitä voisi sitten ajan kanssa mietiskellä, kun ensin näkee, miten uudistuneen eteisen kanssa lähtee arki sujumaan. En kuitenkaan halua tuohon kohtaan mitään korkeaa kaappia, jos ei ihan pakko; mieluiten kaappi eteisen puolelle, josta se ei näy joka suuntaan.

Miltäs kuulostaa tällainen hieman jatkojalostettu ratkaisu?

*Sisältää mainoslinkin.

(Tuotekuvat Ikea, FDS.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.