Tammikuiset talvikuulumiset

Tervehdys blogimaailmaan! Nythän mulle on käynyt niin, että kun tuo tauko jäi joulukuussa päälle, niin sehän sai heti jatkoa :D. Kun tottuu blogittomaan elämään, ei enää osaa, muista eikä välttämättä motivoikaan palata takaisin… Tauot tekevät hyvää, mutta varoitus; ne saattavat jäädä päälle! Katsotaan nyt ihan rauhassa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mennään päivä kerrallaan eteenpäin, kuten elämässä muutenkin.

Meille kuuluu hyvää, toivottavasti teillekin! Olemme tämän tammikuun ajan nauttineet ihanasta, kunnon vanhan ajan talvesta, jos niin voisi sanoa! On lunta ja pakkasta, vaikka jokunen plussakelin päiväkin viime viikkoon mahtui. Ostimme heti tammikuun alussa pojalle hiihtovälineet ja luistimet ja niitä onkin ahkerasti käytetty useita kertoja viikossa. Samoin viikonloppuisin on kulutettu pulkkamäkeä oikein urakalla. Turhan kylmillä pakkaskeleillä on mukava puuhastella sisälläkin ja keilaaminenkin tuli koko perheen voimalla testattua. Tämä oli M:n toinen kokemus keilaamisesta ja sujui jo huomattavasti paremmin kuin noin vuosi takaperin. Tuolloin ei jaksanut koko tuntia hommaan keskittyä, mutta nyt tässä iässä oli toisin! Tokaisi siellä kesken kaiken, että oli niin kivaa kun otitte minut mukaan! ♥ Oikeastaanhan hän on kyllä mukanamme aina ja joka paikassa :D.

Kodin sisustusrintamalla ei ole tapahtunut oikein mitään. Eteisen muutos on kutakuinkin valmis, mutta aula on vaiheessa ja mietinnässä. Minulla olisi haaveissa aulan seinustalle uusi lipasto, joka vastaisi nykytarpeitamme huomattavasti paremmin kuin nykyinen, mutta mies nikottelee hintalapulle. On se jännä juttu, miten autotallihankinnat saavat maksaa, mutta koti on eri juttu, hmm… Pehmittely jatkukoon! :D

Muitakin muutoksia on kotiin tässä talven mittaan luvassa! Nimittäin tuo käytävä vessan seinän ja vaatehuoneen sekä makuuhuoneemme välistä on poistumassa. Se on toiminut hyvin seitsemän ja puolen vuoden ajan, mutta kun kahden aikuisen koti muuttuu lapsiperheen kodiksi, ovat jonkinmoiset muutokset joskus tarpeen. Käytävä on tähän mennessä ollut lähinnä visuaalisesti kiva ja yksi kotimme lempinäkymistäni onkin ollut katsella sohvalta tuohon käytävän suuntaan, mutta nyt käytännöllisyys nousee ykköseksi. Niin joo ja pojan kolmevuotislahjaksi saamansa sähköauton reitiksi tuo on ollut mainio: vetää rundia noiden käytävien kautta…

Käytävän aukko levytetään siis umpeen eli siihen tulee seinä. Olen alustavasti suunnitellut siihen jotain avohyllykokonaisuutta… Tai sitten jokin yksi iso taulukin sopisi! Yksi lisänurkkaus olohuoneeseen on siis tämän muutoksen myötä luvassa. Käytävä itsessään muuttuu säilytystilaksi (= hukkaneliöt tehokäyttöön) ja sen toiseen päähän tulee ovi vessan ja meidän makuuhuoneemme ovien väliin. Nyt mietin, että haluaisin tuon olohuoneeseen näkyvän seinänpätkän yläosaan ikkunan, jotta säilytystilaan tulisi luonnonvaloa. Haaveilen vaakamittaisesta ikkunasta, jossa olisi mustat, ohuet karmit. Ikkunan keskellä voisi olla pari ohutta, pystysuuntaista ns. koristerimaa, jotta se ei olisi pelkkää ikkunaa reunasta reunaan. Tai sitten ilman niitä… Miltä kuulostaa, saiko ideastani kiinni? Täytyy vain teettää tuo ikkuna jossain…

Joku varmaan pyörittelee siellä silmiään ja kaivaa kalenteriaan, mutta ei, nyt ei ole aprillipäivä ;).

Comments

 1. Marika
  30.1.2018 / 18:10

  No moikka pitkästä aikaa! Olenkin käynyt melkein joka päivä kurkistamassa joko sinun blogitauko päättyy. Eli koukussa ollaan ainakin täällä suunnalla ;)

  Tosi kivalta ja fiksulta idealta vaikuttaa tuo käytävän uudistus. Säilytystilaa ei ole ainakaan koskaan liikaa. Ikkunaidea vaikutti aika villiltä :D Mutta on varmasti käytännössä kiva sekin.

  Täälläkin on pitkästä aikaa kunnon talvi. Meidän olohuoneesta aukeaa ihana luminen maisema. Ikävä kyllä on aika liukastakin. Työkaveri liukastui, teloi molemmat kätensä ja on ainakin kk:n sairaslomalla. Saa pitää varansa kun on satanut lunta jäisen maan päälle.

  • 31.1.2018 / 17:09

   Ihana kuulla! ♥
   Joo voi olla etten saanut ikkunaa tarpeeksi selkeällä tavalla selitettyä. Olen vain niin ihastunut kaikkiin mustakarmisiin lasioviin ja ikkunoihin, että tuolla tavalla saisin sellaisen omaankin kotiini :).

 2. SanMa
  31.1.2018 / 13:22

  Hyvältä kuulostaa idea ja niinhän sen pitääkin mennä, että koti muuttuu elämäntilanteiden myötä.
  Ikkuna tuohon sopisi varmasti hyvin, eikös varsinkin vähän vanhemmissa taloissa ole kovinkin yleisiä ikkunat sisätiloissa? Meillä alkaa 8.vuosi asumista tässä talossa ja lapsettomina muutettiin ja nyt lapsia on 3. Ollaan mietitty, että johonkin suuntaan taloa on laajennettava ainakin siinä vaiheessa, kun kaikki haluavat omat huoneet :D tai sitten uuden rakentaminen kutsuu..

  • 31.1.2018 / 17:11

   Just näin!
   Uuden rakentaminenkin olisi kyllä ihanaa, mutta mutta… Yritämme nyt mahdollisimman pitkään pärjätä tätä nykyistä muokkaamalla, uuden aika on sitten joskus myöhemmin. Tai tällä hetkellä olemme ainakin tätä mieltä :)

 3. Miia
  1.2.2018 / 09:50

  Älä ihan kokonaan jätä meitä lukijoita! Bloggaat sitä tahtia kuin itsestäsi tuntuu. Olen itse niin tottunut piipahtamaan sivullasi. Olet kuitenkin kulkenut mukanani vuosikaudet. :)

  Säilytystilan lisääminen on varmasti hyvä ajatus. Ikkunahaavekaan ei minusta kuulosta yhtään huonolta!

  • 1.2.2018 / 14:12

   Voi ihana kommentti, kiitos Miia! Te lukijat olette mulle niin tärkeitä ja teidän takia tätä on tullut tehtyä näinkin pitkään. Loppuvuosi oli vain niin rankka, että vei mehut ja mielenkiinnon blogia kohtaan… En ole kuitenkaan valmis lopettamaan kokonaan ja nyt jo huomaan, että energiat palailevat pikkuhiljaa :)
   Kiitos, että olet viihtynyt blogini parissa noin pitkään! ♥

 4. M
  1.2.2018 / 13:35

  Välillä olen käynyt piipahtamassa täällä blogissasi. Pidin kovasti siitä, kun kirjoitit perhearjesta ja poikasi kasvusta ja kehityksestä. Sitä olisin mielelläni lukenut enemmänkin,sillä oma tyttöni on samanikäinen. Muistan kuinka paljon juttusi antoivat tsemppiä itselleni äitinä, kun tyttöni oli pieni. Sen kaiken uuden keskellä oli välillä aika kovilla väsymyksestä yms. Myös nykyisestä elämästänne olisi kiva kuulla lisää. Miten poikasi on viihtynyt päiväkodissa ? Miten nukkumisasiat, onko stokken sänky vielä käytössänne vai joko olette siirtynyt toisenlaiseen? Jos niin millaiseen? Meillä on stokke vielä käytössä, mutta pian on uuden osto edessä, sillä 3,5v vanhalle alkaa käymään jo pieneksi. Näitä tälläisiä arjen asioita olisi kiva lukea. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi.

  • 1.2.2018 / 14:25

   Kiitos paljon kommentistasi, M! Mukavaa, mielenkiintoista ja tärkeää kuulla teidän lukijoiden mietteitä. Viime vuosina blogien kommentointi on ollut niin vähäistä lisääntyneiden some-kanavien myötä, että tuntuu välillä kuin yksin täällä höpöttelisi :D.
   Loppuvuosi oli sen verran rankka, että energiaa/motivaatiota ei kaiken keskellä riittänyt enää blogiin ja jäin sitten sen myötä miettimään koko blogin kohtaloa… Totuin elämään ilman tätä eikä se hullumpaa ollut niinkään, mutta nyt taas tuntuu siltä, että haluan palata blogin äärelle pikkuhiljaa. Mihinkään 30 postausta/kk -tahtiin en enää millään ehdi, mutta jos nyt edes 10 postausta kuussa :D. Viime vuonna oli ihan hyvä postaustahti!
   Usein tilanne on kuitenkin se, että kun yhtäkkiä tuleekin aikaa postata, ei ole aiheeseen liittyviä kuvia valmiina jne. Kuvien puute estää sitten postaamisen, koska en halua kuvattomia postauksia tehdä. Ja koska poika on edelleen kolme päivää viikosta päiväkodissa, menee nuo päivät aika tehokkaasti MioSa. designin parissa. Iltaisin haluan sitten olla perheen parissa eli blogille ei ole oikein löytynyt sopivaa rakoa. No mutta täytyy miettiä ja etsiä sille aina välillä aikaa sieltä sun täältä :)
   Kiva että esitit ihan tuollaisia tarkkoja kysymyksiä, niin tiedän mikä kiinnostaa! Voisin kirjoitella tästä aiheesta seuraavan postauksen.
   Kiitos vielä Sinulle! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.