Sateen jälkeen paistaa aurinko

Loppuvuosi oli perheelleni raskas; ehkä muistattekin postaukseni Musta päivä perheessäni. Tuosta kului vain muutama päivä, kunnes varmistui eräs täysin päinvastaisia tunteita sisältänyt asia. Loppuvuosi oli täyttä tunnemyrskyä: huolta, murhetta, pelkoa, mutta myös iloa, onnea ja kiitollisuutta. Epäuskoakin ajoituksen suhteen.

Olen aiemminkin kertonut, että jotkin jättämänne kommentit jäävät ihmeellisen tarkasti mieleeni. En sitä välttämättä hoksaa edes silloin, kun kommenttia ensimmäistä kertaa luen, vaan kommentti saattaa putkahtaa mieleeni vuoden tai parin päästä. Eräästä mieleeni jääneestä kommentista kirjoitin vuosia sitten Kerron sulle salaisuuden… -postauksessani. Nyt kerron toisesta tuollaisesta kommentista, joka jätettiin nimimerkillä Annastiina poikamme synnyttyä postaukseeni Sinä:

Hurjan paljon onnea teidän koko perheelle! On ollut ilo seurailla “vierestä” teidän kasvuanne perheeksi. Toivotan lämpimästi onnellisia ja mieleenpainuvia ensihetkiä aarteenne kanssa. Toivottavasti tämä ei jää teidän ainoaksi vastaavaksi onnen hetkeksi! ;P

Tuo kommentin viimeinen lause on pyörinyt mielessäni aina silloin tällöin. Viime marras-joulukuun vaihteessa se muuttui todellisemmaksi, sillä silloin saimme tietää, että odotamme toista tuollaista maailman suurinta ja kalleinta aarretta ♥.

Tämä ehkä osaltaan selittää parin kuukauden hiljaiseloa blogissani. Voimani olivat ihan minimaaliset. Koko joulukuun olisin halunnut nukkua. Nukuin ainakin 10 tunnin yöunia, mutta päivälläkin täytyi nukkua kolmet minipäikkärit. Ensimmäiset ennen puoltapäivää, toiset kolmen jälkeen ja kolmannet viiden-kuuden maissa. Päiväkotipäivinä tuo oli mahdollista, mutta muina päivinä ei… En ole ikinä elämässäni tuntenut moista väsymystä! Jos yritin koneella kirjoittaa, kun väsymys oli pahimmillaan, ei siitä tullut mitään! Harmaa kalvo peitti silmäni enkä kerta kaikkiaan nähnyt kirjaimia selvästi. Jo arkipäivän normaalit aamutoimet saivat energiavarastot loppumaan. Jos janotti, sain kerätä voimia vedenhakureissuun enkä oikeasti liioittele yhtään! Pyykkivuoret kasvoivat ja tein kotitöistä vain aivan välttämättömimmät. Vähän väliä löysin itseni sohvalta… Rimaa hipoen mentiin pari kuukautta! :D Välillä olin todella huolissani, että voiko pelkkä raskaushormoni tehdä tällaista (epäilin jo hemoglobiiniakin, mutta siitä väsymys ei johtunut), mutta ilmeisesti voi, sillä nyt olen jo jonkin aikaa saanut elää ilman tuota väsymystä. Mitään tuollaista en kuitenkaan esikoista odottaessani tuntenut! Silloin väsymys taisi kestää pari viikkoa eikä se ollut yhtään näin voimakasta…

Tässä on nyt neljäs raskauskuukausi hyvässä vauhdissa, ensimmäinen kolmannes tuli ylitettyä jo tovi sitten. Laskettu aika on päivälleen kuuden kuukauden kuluttua. Poikamme täyttää päivälleen kolmen kuukauden kuluttua neljä vuotta. Hänestä tulee maailman ihanin, kultaisin ja huolehtivaisin isoveli ja vauvamme on hyvin onnekas, kun saa kasvaa tuo ihana, vallaton ja pilke silmäkulmassa elävä pikkumies isoveljenään ♥.

Olen niiiiin onnellinen sekä itseni että mieheni puolesta ja varsinkin poikamme puolesta! Olen onnellinen neljän isovanhemman puolesta sekä yhden isoisovanhemman, 86-vuotiaan mummuni, puolesta. Hän hoki olevansa niin ikionnellinen, kun kerroin hänelle, että M:sta tulee isoveli. Silmäkulmiani sain pyyhkiä mummuni reaktion nähdessäni ♥.

Entäs kissat sitten..? Täytyy sanoa, että heitä hieman säälin, sillä nyt pojalla on menossa taas melkoisen vauhdikas kissavaihe. Vielä vauva tähän härdelliin niin saapa nähdä mitä kissat tuumaavat… Toivottavasti vanhempi kisunen ei ihan hirveästi stressaa! Viimeksihän hän pudotti melkein koko turkkinsa raskauttani stressatessaan, raasu ♥. No jos niin käy taas, niin onneksi siinä loppuvaiheessa on kesä, niin ei kisun tarvitse palella :).

Tämä tieto saa tosiaan meidän puolestamme olla nyt julkista. Enää en aio mahaani peitellä enkä asiaa salailla :D. Sydämeni pohjasta toivon, että kaikki menee tälläkin kerralla hyvin. Pieni huoli on matkassa koko ajan, sillä en hetkeäkään pidä lasten saamista itsestäänselvänä asiana. Olen myös hirmuisen helpottunut ja onnellinen, että saan vihdoin jakaa tämän asian teidänkin kanssanne! ♥

Onko siellä mahdollisesti joku toinenkin samassa vaiheessa odotusta? :)

Comments

 1. 8.2.2018 / 09:40

  Onnea onnea hurjasti Satu koko teidän perheelle, ihana uutinen <3 Ps. minustakin tulee eka kertaa mummi heinäkuun puolivälin tienoilla eli odottelette vauveleita yhtäaikaa tyttäreni kanssa :)

  • 8.2.2018 / 09:42

   Kiitos ihana Soile! ♥ ♥ ♥
   Ja lämpimästi onnea teidänkin perheellenne! Meni aivan kylmät väreet! Jotenkin minusta sinut tuntien tuntuu, että mummiksi tuleminen on sinulle hurjan tärkeä ja onnellinen asia ♥ Se niin mullistaa maailman! ♥

   • 8.2.2018 / 09:44

    Kiitos ja oon kyllä tätä odottanut pitkään ja olen niin onnellinen <3

 2. Ellu
  8.2.2018 / 09:55

  Hei ! Paljon onnea odotukseen ! Täällä toinen odottaja, lask.aika on heinäkuun lopulla. Joulu meni mullaki sohvan pohjalla. Mutta niin ihana nyt kun olo taas normaali ! Kevättä kohden mennään :)

  • 8.2.2018 / 12:33

   Kiitos Ellu ja onnea sinullekin! :)
   Aika samaan tahtiin sitten mennään! Musta tuntuu et mun olo on edelleen kaikkea muuta kuin normaali; ihan raihnainen :D. Hyvin erilainen kuin ensimmäisessä odotuksessa!

 3. Eija
  8.2.2018 / 09:56

  Voi ihanaa ihanaa! Niin onnellinen teidän kaikkien puolesta!

 4. SanMa
  8.2.2018 / 10:13

  Aivan ihana uutinen! Paljon onnea koko perheelle! Minulla köllöttelee tuossa päivälleen 6kk vanha poika, meidän perheen kuopus. Jokainen raskaus on kyllä ollut erilainen, tämä kolmas vei kyllä voimia eniten :). Kaikki väittää, että kesällä on tuskaista olla viimeisillään raskaana, mutta itsellä jäi ihanat muistot viime kesästä <3

  • 8.2.2018 / 12:36

   Kiitos paljon! ♥
   Siis hän syntyi 8.8., meidän laskettuna päivänä? Oi että ♥.
   Tiedätkö mua hirvittää kesä jo nyt! Koko kesän läpi sen rantapallon kanssa, voi apua… Viime raskaudessa oli hieman parempi ”ajoitus”, mutta eipä niihin voi hirveästi itse vaikuttaa ;).

   • SanMa
    8.2.2018 / 20:10

    Kyllä, 8.8. syntyi :D. Laskettu aika oli kyllä heinäkuun lopussa ja melkein kaksi viikkoa meni sen yli, nuo viimeiset kaksi viikkoa oli kyllä aika tuskaista nyt kun tarkemmin muistelen. Mutta niinhän se loppuaika taitaa olla vuodenajasta riippumatta..

    • 11.2.2018 / 19:32

     Voi tiedän tunteen; esikoinenkin meni sen pari viikkoa yli, huh huh. Olo ei silloin ollut fyysisesti tuskainen (liitoskipuja lukuunottamatta), mutta fiilis oli muuten vain aika kypsä :)

 5. 8.2.2018 / 10:26

  Voi, miten ihana uutinen! Lämpimät onnittelut koko perheelle <3 Tästä postauksesta tuli niin hyvä mieli!

 6. Saana
  8.2.2018 / 10:30

  Aivan ihana uutinen!! Blogiasi olen monta vuotta jo seurannut, koruja tilannut ja aina välillä törmättykin ;) paljon onnea ja ihanaa odotusta!! ❤️ Saana

  • 8.2.2018 / 12:38

   Nimesi onkin hyvin tuttu sekä blogista että asiakkuudesta! :)
   Meillä taisi olla esikoiset aika samanikäisiä?
   Kiitos Saana ♥

   • Saana
    8.2.2018 / 21:27

    Kyllä, kesäkuussa neljä vuotta täyttävä tyttö. Muistan, kun meidän lapset oli kerran yhtä aikaa kadoksissa Lindexissä ja löytyivät sieltä lasten vaatepuolelta puristelemasta jotain saippuapurkkeja

 7. 8.2.2018 / 11:21

  Tänne ei ole koskaan omia vauvoja tulossa, mutta voi miten onnelliseksi tulinkaan sinun puolestasi! Ihana uutinen, hurjasti onnea <3

 8. Sara
  8.2.2018 / 11:49

  Aivan ihana uutinen! ❤️

  Olen niin vilpittömän iloinen ja onnellinen sinun ja lähipiirisi puolesta! Toivon hartaasti, että raskaus sujuu teillä onnellisissa merkeissä.

  Itsekin muistan kuopuksen odostusajalta maata kaatavan väsymyksen. Meillä lapsilla ikäeroa on vähän alle 4 vuotta, lapsista on seuraa ja tukea toisilleen etenkin vähän isompina. Oi, tämä on kyllä niin hieno uutinen, että se piristi omaakin päivääni. ❤️

  • 8.2.2018 / 15:01

   Voi kiitos, liikuttavasti kirjoitit ♥
   Onko teillä kaksi poikaa vai muistankohan väärin..?
   Itsekin ajattelen niin, että neljän vuoden ikäerolla seuraa on sitten hieman myöhemmin, ei niinkään näin pikkulapsiaikana. Minulla ja veljelläni on 9 vuoden ikäero ja miehelläni hänen veljeensä 7 vuoden, että hieman pienempi ikäero niihin verrattuna :)

   • Sara
    8.2.2018 / 18:24

    Meillä on poika ja tyttö. Ole niin iloinen puolestasi, että tämä uutinen on nostanut hymyn huulille monta kertaa tänään.

 9. Anna
  8.2.2018 / 12:04

  Hurjan paljon onnea! Aivan ihastuttava uutinen. <3
  Meillä on lapsilla ikäeroa 4v7kk ja täytyy kyllä sanoa, että ikäero on ollut ihan täydellinen. Isompi on jo omatoiminen ja hänestä on valtavasti äidille seuraa äitiyslomalla, mutta yhteisiä juttuja pienemmän kanssa löytyy silti.
  Toisaalta huonoa ikäeroa ei olekaan, sisaruussuhde on aina erityinen. <3 Tulette niin nauttimaan sisaruksista ja heidän yhteisistä jutuistaan.
  Onnea vielä kerran.

  • 8.2.2018 / 15:04

   Kiitos Anna ♥
   Hyvin sanottu, että huonoa ikäeroa ei olekaan! Uskon myös, että esikoinen on mielellään (ainakin välillä :D) sellainen pikkuapulainen, joka tuo äitille välipaloja vauvan asuessa tissillä :D ♥

 10. Kaisa
  8.2.2018 / 12:41

  Ihana uutinen. Mulla olikin tästä aavistus, kun yhtenä päivänä blogiasi luin. Mietin, että mahtaisiko asiat olla niin, että siellä odotellaan vauvaa ❤️ En tiedä mistä se tuli, enkä ole muutenkaan erityisen hyvä aavistelemaan :) Lämpimät onnittelut koko perheelle ❤️

  • 8.2.2018 / 15:08

   Ohoo, ensimmäinen aavistus! Wau! :)
   Ajattelin, että InstaStoriesia seuraavat varmasti arvaavat, niin paljon olen sohvalla makoillut :D
   Tulikohan se aavistuksesi siitä, kun kerroin, että pientä muutosremppaa pukkaa kotiin?
   Kiitos Kaisa ♥

 11. Sara
  8.2.2018 / 14:50

  Oi miten ihania uutisia, onnea hirmuisesti koko perheelle! On se odotus niin ihmeellistä ja taianomaista aikaa, että sitä kaipaa melkeinpä päivittäin <3. Ja että siitä omasta ihanasta pienestä onkin jo tulossa isoveli!
  Kyllä vauvauutiset on vaan ihan parhaita uutisia ikinä, joka kerta saa aikaan yhtä hyvän mielen :).

  Olisipa taas hauska mennä samoja uria odotuksen kanssa mutta josko edes perässä pääsisin tulemaan… Meille ei tämä toinen kerta ollutkaan niin helppo mutta toiveikkalla mielellä ollaan :).

  • 8.2.2018 / 15:10

   Voi kiitos ♥.
   Ihana kuulla, että olet toiveikas! Toivon niin kovasti, että olemme kohta samassa veneessä! Eikös meidän pojilla ollut ihan vain kahden päivän ikäero?

 12. Minna
  8.2.2018 / 17:05

  Onnea hirmuisesti! Minulla tuli jokin aika sitten blogiasi lukiessa sellainen olo että olisikohan siellä pikkuinen tulossa, en tiedä mistä se johtui mutta ei ollut ensimmäinen kerta kun aavistin jonkun raskauden.

 13. Marika
  8.2.2018 / 17:31

  Onnea ihanalle ystävälle ❤️ Olen niin onnellinen teidän puolestanne ❤️ Olettekin kovasti olleet ajatuksissani. Tämä jos mikä antaa varmasti paljon voimia teidän koko perheelle.

  Laskettu aika on kyllä hauskana päivänä 8.8.18

 14. Anniina
  8.2.2018 / 19:05

  Onnea vielä täälläkin! <3 Aika samoilla viikoilla mennään, kiva kun on raskausseuraa ;)

 15. Pauliina
  9.2.2018 / 00:02

  Voi, kuinka ihanaa! Oikein paljon onnea ja kaikkea hyvää odotukseen! Blogitauon aikana olen niiiin monta kertaa käynyt kurkkimassa, eikö postausta kuulu.. olet siis ollut monta kertaa ajatuksissa! Kiitos, kun jaat sekä suruja että iloja, niitähän se elämä on! ❤ Kuten Suvikin laulaa ”elämä on varjoja ja valoa..”

  • 11.2.2018 / 19:34

   Lämmin kiitos Pauliina!
   Kyllä nimenomaan noita tähän elämään sisältyy… Onneksi kuitenkin enemmän iloja ♥

 16. Marianne
  9.2.2018 / 11:45

  Paljon onnea! Meille on tulossa kolmas lapsi <3. Esikoinen on 3vee ja keskimmäinen vajaa 2 kun vauva syntyy. Laskettuaika on 6.8. Kiva seurata sun raskautta kun mennään ihan samoilla viikoilla. Tsemppiä raskauteen!

 17. Ritu
  9.2.2018 / 11:46

  Aavistin jo jonkin aikaa,että olisiko odotusta ilmassa,oli niin pitkä blogitauko.Tyttärellä kohta puolivuotias muru.Hänenkin odotuksen aavistin etukäteen,vaikka takana oli jo vuosien odotus vastoinkäymisineen.Onnea vaan vauvanodotukseen.On ne niin ihania,täällä mummo mennyt ihan sekaisin onnesta pienestä tytöstä.

  • 11.2.2018 / 19:36

   Oi niinkö! Ja kiitos :)
   Ihana kuulla, että tyttäresi odotus sujui lopulta hyvin ja he saivat oman pienen aarteen ♥. Onnea sinne suht tuoreelle mummolle! :)

 18. Miia
  9.2.2018 / 22:54

  Ihanaa! Minullakin oli sellainen tunne, että ollaan taas yhtä aikaa raskaana. Tällä kertaa minä ”ehdin” ensin, kun maanantaina maanitellaan pientä murusta ulos kämpästään. Esikoinen syntyi syyskuussa 2014. Valtavasti voimia ja iloa raskausaikaan kaikesta huolesta ja surusta huolimatta! Oletteko jo M:lle kertoneet? Me kerroimme esikoiselle heti niskapoimu-ultran jälkeen, että hänestä tulee isoveli. Sai sopeutua asiaan ja miten ihanasti hän onkaan ottanut tiedon vastaan. Tippa on linssissä ollut useita kertoja, kun tuleva isoveli miettii milloin mitäkin. Huolehti esimerkiksi, että vauvalle pitää hankkia valkoinen sänky, kuten hänellä ja että hän voi antaa yhden pupuistaan (kyllä, niitä on 4 unileluna) pikkuveljelle. Hän on myös miettinyt vauvalle nimen ja mitä hän veljelle opettaa. Joka ilta hän halaa mahaani ja toivottaa pikkuveljellekin hyvää yötä.

  • 11.2.2018 / 19:40

   Kiitos Miia ♥ Ja onnea ja tsemppiä huomiselle! :)
   Onko laskettu aikasi siis jo ylittynyt, kun käynnistelevät?
   Juu olemme kertoneet hänelle. Ei ehkä ihan vielä sisäistä tätä uutta asiaa, vaikka puheleekin, että äitin masussa on vauva :D Ehkä sitten kun maha kasvaa, niin asia konkretisoituu hänellekin paremmin. Täälläkin hän on miettinyt nukkumajärjestelyjä vauvan synnyttyä :D.
   Tuo viimeinen lause oli niin liikuttava, tuli kyyneleet silmiin! ♥

   • Miia
    16.2.2018 / 09:47

    Laskettu aika olisi ollut vasta maaliskuun alussa, mutta vauvan koko olisi ollut haastava alatiesynnytykseen 40+0 viikoilla. Terve vauva syntyi torstaiaamuna kolmen päivän maanittelun jälkeen. :) Koko perhe voi hyvin!

 19. 10.2.2018 / 16:38

  Voi miten ihana uutinen <3 Jaksamisia sinulle väsymyksen keskelle. Hurjasti onnea koko perheelle!

 20. Rebecca
  10.2.2018 / 19:20

  Ihan uutinen! Täällä odotetaan ensimmäistä, monen vuoden yrittämisen jälkeen vihdoin raskaana. Laskettu aika elokuun lopulla, eli hiukan jäljessä tullaan :)
  Kaikenlaiset vauvaan liittyvät postaukset on oikein tervetulleita, jopa toivottuja, ainakin tämän lukijan mielestä :)

 21. Anni
  11.2.2018 / 19:28

  Oi, ihana uutinen. Täälläkin vähän aavisteltiin joko kohta kuultais vauvauutisia ;) Paljon onnea odotukseen! voisiko pimeys ja kaamosaika vaikuttaa väsymykseen? Itse olen alkanut odottaa sekä keväällä että syksyllä, ja alkuraskaudet ovat syksyllä olleet paljon väsyttävämpiä.

  • 11.2.2018 / 19:43

   Heh niinkö! :)
   Kiitos ♥
   Voi hyvinkin vaikuttaa. Viimeksi alkuraskaus osui elo-syys-lokakuille eikä tosiaan ollut näin rankka ollenkaan. Toki mulla oli ikääkin vähemmän :D.

 22. sanna
  12.2.2018 / 22:24

  Onnea♡

 23. S.
  22.2.2018 / 20:40

  Voi onnea ihan hirveesti! Oon sun blogin vakkarilukija jo ihan blogin alkuajoista lähtien ja vaikka en yleensä jätä kommenttia niin mulla on tapana lukea aina välillä sun blogi alusta loppuun uudelleen ja uudelleen. (Miten niin lemppariblogi?) Just sain taas koko blogin luettua, pienen keskosvauvan kanssa sairaalassa ei oo muuta kuin aikaa.

  • 24.2.2018 / 09:43

   Wau mikä kommentti! Tiedän jo nyt, että tämän kommenttisi tulen muistamaan vuosikausia ♥
   En ole itsekään koskaan lukenut blogiani alusta loppuun; muutenkin vain pienen osan postauksista uudestaan niiden julkaisun jälkeen, joten tämä on todella suuri kunnia!
   Lämmin kiitos sinulle näistä sanoista ja vuosien seuraamisesta! Ilahdutti niin paljon.
   Ja onnea tuoreelle äidille sekä paljon voimia vauvalle ♥

 24. Niina ja 5 kisua
  27.2.2018 / 10:25

  Itsellä ollut myös some taukoa ja nyt näin lomalla on aikaa jumittua koneelle ;)
  Sydämelliset onnittelut teidän koko perheelle <3 Ihania uutisia näin kylmän keskelle :)
  Voi hyvin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.