Nam, puuroa!

Minulle tulee puuron suhteen aina sellaisia kausia, että välillä se on ihan hittiruoka ja välillä ei maistu ollenkaan. Tällä viikolla alkoi taas puuron hittikausi! Minä kun teen töitä kotona, on välillä lounasruoka pienoinen ongelma. Mies syö töissä ja poika päiväkodissa ja minun pitäisi sitten kyhätä lounasruoka itselleni. Joskus se on edellisen päivän päivällisjämät, mutta usein kun arkena kokkaan, teen ruokaa siten, että sitä riittää kahdelle peräkkäiselle päivälliselle. Niinpä joudun lounasajan koittaessa säästämään edellisen päivän ruokia päivällisaikaan :D. Mies keksi tähän ratkaisun ja ehdotti puuroa – loistoidea, miten olinkaan unohtanut puuron!

Tänäänkin söin lounaaksi neljän viljan puuroa kohmeisten mustikoiden ja mansikoiden kera – kyllä maistui! Puuro on siitäkin kiva, että sen lisukkeita voi vaihdella mielin määrin. Tänään tein puuron mikrossa, sillä tuntuu turhalta keitellä yhtä puuroannosta kattilassa… Joskus teen puuron veteen ja joskus maitoon, kumpikin versio maistuu!

Usein lounas tulee nautittua tietokoneen ääressä samalla töitä tehden, mutta pikkuhiljaa olen alkanut siirtymään lounaani kanssa joko ruokapöydän tai sitten telkkarin ääreen. Lounasaikaan tulee sopivasti Remppa vai muutto (taidan olla aika koukussa ohjelmaan)… Lisäksi olen vihdoin sisäistänyt sen, että vaikka teen töitä kotona, voin silti pitää kunnon lounastauon eikä siihen tarvitse sisältyä työntekoa!

Millähän saisin poikanikin innostumaan puurosta? Hän söi puuroa kaksivuotiaaksi saakka päivittäin siten, että ainakin aamupalalla oli puuroa, joskus myös iltapalalla eli usein kaksi puuroannosta päivässä. Ei ehkä ihme, että kiintiö tuli täyteen? :D Nyt hän on syönyt sentään vispipuuroa ja suklaapuuroa, heh! Vinkkejä, millä saisin hänetkin innostumaan puurosta, jotta voisimme joskus syödä sitä ihan koko perheen lounasruokana?

Mielessäni on pyörineet myöskin tuorepuurot – löytyykö teistä tuorepuuron ystäviä? Nyt saa laittaa jakoon parhaat tuorepuuroreseptit, niitäkin söisin mielelläni niiden helppouden vuoksi! Tai eipä tuo mikropuurokaan nyt niin haasteellinen valmistettava ole :D

Comments

 1. Jonna
  20.2.2018 / 14:12

  Oma lemppari tuorepuuroni on 2dl mantelimaitoa, 1dl oatlyn vaniljajogurttia, 1dl kaurahiutaleita, 1 rkl chiasiemeniä ja kotimaisia vadelmia. Hyvänmakuinen ja täyttävä!

 2. Jenppa
  20.2.2018 / 14:13

  Meidän lasten herkkua on riisipuuro, se menee aina vaikka muut puurot tökkisivätkin :) ja tulee vaivattomasti uunissa jos ei ehdi kokoajan hellalla hämmentämään.

 3. Tiina
  20.2.2018 / 14:58

  1dl kaurahiutaleita
  2.5dl maustamatonta jugua
  Pikkuisen hunajaa
  100g mustikkaa tai puolukkaa

  Aivan koukussa tähän

 4. Katriina
  20.2.2018 / 15:49

  Joka-aamuinen tuorepuuroni, jonka teen edellisenä iltana jääkaappiin:

  1 dl kaurahiutaleita
  1 rkl mantelirouhetta
  1 dl pakastemustikoita
  1 dl kaurajuomaa

 5. Laura
  21.2.2018 / 17:08

  Oma lemppari tuorepuurosta (tulee aika iso annos)

  Purkki maitorahkaa
  25g kaurahiutaleita
  50g mustaherukoita
  1dl vettä
  Yöksi jääkaappiin, ja aamulla vielä puuron päälle
  Vadelmia
  Nektariinia (tai luumua/kiiviä/mitä vaan hedelmää)
  Cashew pähkinöitä

  Todella hyvää ja pitää nälän poissa pitkään!

 6. tiitu
  21.2.2018 / 20:53

  Ei millään noita lapsia saa syömään puuuroa, kaikki on kokeiltu!! Ehkä se puurokiintiö on niillä tosiaan vaan täynnä. Ja kerran tein tuorepuuroa aamiaiseksi itselle ja miehelle, niin miehen kommentti oli, että sama kun lusikois betonia!! Että en ehkä jaa omaa reseptiäni Tiitu

  • 22.2.2018 / 09:21

   Joo siltä vaikuttaa… Mutta ehkä se puuro maistuu taas sitten 20+-vuotiaana :D. Näin kävi itselleni…
   Hyi hyi miestä mitä kommentointia! :D

 7. Kahden tytsyn äiti
  22.2.2018 / 12:09

  Täällä ei myöskään nelivuotias suostu enää puuroa syömään, ei sitten minkäänlaista :) Tuntuu, että aina on oltava samat leivät, jugut ja hedelmät aamu-ja iltapalla. Ja ihan hirmuisesti onnea odotukseen! Oli ihana uutinen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.