Raskausoireet & vauvan sukupuoli

Puoliväli ylitetty, jee! ♥

Se tietää myös sitä, että rakenneultra on ihan nurkan takana. Olemme miehen kanssa tälläkin kertaa samaa mieltä siitä, että jos vain sukupuoli näkyy, otamme tiedon mielellämme vastaan. Sukupuoli on niin suuri osa ihmisen identiteettiä, että haluan ajatella vauvaa tästä eteenpäin jompana kumpana enkä vain vauvana. Tiedän myöskin erään pikkumiehen, joka haluaisi jo tietää, onko se vauva pikkuveli vai pikkusisko!

Ajattelin tähän vähän vertailla näitä kahta raskauttani ja sitten saisitte heittää sukupuoliveikkauksia kehiin! Voisin sitten arpoa oikein arvanneiden kesken jonkin kivan yllärikaulakorun yritykseni MioSa. designin valikoimasta!

Ensimmäisessä raskaudessa voin kaikin puolin suht hyvin! Alussa oli pientä väsymystä, mutta se ei kestänyt kovinkaan pitkään. Pahoinvointia ei ollut juuri nimeksikään (pitiköhän vain pari kertaa oksentaa…), kuvotusta lähinnä. Kaikki kylmä ja raikas upposi! Mitään rasvaista ruokaa ei tehnyt mieli, mutta mitään suuria makeanhimojakaan en kokenut. Himoitsin lähinnä pakastemarjoja…

Tällä toisella kierroksella väsymys oli alussa niin jäätävää, että epäilin sen johtuvan jo jostain muusta kuin raskaudesta. En olisi noussut joulukuussa ollenkaan, jos ei olisi ollut pakko… Pahoinvointi on ollut suht voimakasta kuvotusta, oksentaa ei ole tarvinnut. Tietyt hajut ja ruuat saivat lähes oksentamaan, ehkä suurin inhokki oli sika-nautajauheliha! Tällä kertaa on tehnyt enemmän mieli rasvaista ruokaa; enemmänkin ylipäätään ruokaa kuin mitään herkkuja! Makeanhimoa ei ole ollut juurikaan, mutta olen taas himoinnut pakastemarjoja: etenkin mansikoita. Tämän raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana sai kyllä hyvin tarkkaan miettiä, mitä saisi syödyksi… Viikon ruokalistojen miettiminen oli tuskaa, sillä hyvin moni ruoka sai aikaan pelkkää kuvotusta. Etenkin kokkaaminen oli paha! Siinä kun tuli väkisinkin haisteltua sitä ruokaa, ei sitä tehnyt sitten enää mieli syödä. Hävettää myöntää, mutta yhdessä vaiheessa suurin herkkuni oli Saarioisten jauhelihapizza :D. Hyi yäk, en ollut syönyt niitä yli vuosikymmeneen ja sitten yhtäkkiä kannoin niitä kotiin joka kauppareissulta… Nyt taitaa taas mennä aika pitkä aika seuraavan hankintaan :P.

Närästyksestä olen kärsinyt molemmilla kerroilla, mutta nyt tiesin pyytää tehokkaat lääkkeet jo ennen kuin se paheni viime kerran kaltaiseksi. Viime raskaudessa kiloja kertyi 9, nyt taidetaan päätyä aika samoihin lukemiin. Tosin nyt raskauden viimeinen kolmannes osuu kesään, joten sitä turvotusta on varmaan mahdoton ennustaa… Ensimmäisessä raskaudessa iho ja hiukset voivat mielestäni oikein hyvin, nyt tunnen oloni huomattavasti enemmän rähjääntyneeksi. Olenpa saanut tässä matkan varrella kokea jopa muutaman finnin sitten teinivuosien!

Mitä itse vauvasta osaan sanoa, niin hän vaikuttaa huomattavasti rauhallisemmalta tapaukselta kuin veljensä. Olen käynyt kolmessa ultrassa (ensimmäinen oli aivan alkuvaiheessa) ja näissä kahdessa jälkimmäisessä bebe on vain köllinyt ja nukkunut tyytyväisenä. Esikoinen ei ollut koskaan ultrattaessa paikoillaan, vaan pyöri ja liikkui melkoisen energisesti – sama mihin aikaan päivästä ultrattiin! Hän oli usein vain sellaista sekaista äärikuvamössöä liikkeineen. Hän liikkui myös mahassa hyvin tarmokkaasti ja ne liikkeet kyllä tuntuivat! Muistan M:n raskausajalta mm. sen jouluaaton aaton, kun tunsin ensimmäiset potkut! Istuin ruokapöydän ääressä, kun yhtäkkiä tuli niin tarmokas potku, että housujen vyötärönauha rullaantui alas :D. Käytin silloin vielä normihousuja; ei tokikaan mammahousujen vyötärönauhalle olisi noin käynyt, heh!

Poikamme luonteesta sai hyvin viitteitä siis jo raskausaikana ja sama touhukkuus on jatkunut aina näihin päiviin saakka! Uskon, että nimi on enne ja kun keksin pojallemme nimen vain muutamia päiviä ennen ristiäisiä, toi nimi minulle heti mieleen vallattoman, pilke silmäkulmassa hymyilevän ja elelevän pojanvekkulin ja juuri sellainen tuosta lähes neljävuotiaasta rakkaastamme on kasvanut ♥.

Kaiken kaikkiaan raskauteni ja raskausoireet ovat olleet suht samanlaiset keskenään; tässä nykyisessä suurimpana erona ensimmäiseen armottomampi alkuraskauden väsymys sekä finnit! :D

Kävimme muuten M:n kanssa viime viikolla vaatekaupoilla ja samalla tuli tehtyä vauvallekin ensimmäiset (kuvissa näkyvät) hankinnat! Parit housut ja bodyt tarttuivat mukaan, kauniin vaaleita ja neutraaleja sävyjä – ihanasti pienelle vauvalle sopivia ♥.

Miten teillä raskausoireet erosivat eri raskausten välillä vai erosivatko lainkaan? Arvasitteko oireiden perusteella vauvan sukupuolen?

Nytpäs sitä hauskaa arvontaa kehiin! Kumman veikkaat meille syntyvän ja perustelut?
Arvonnan viimeinen osallistumispäivä on 27.3.2018.

Comments

 1. Henuk
  22.3.2018 / 14:04

  Veikkaan finnien perusteella tyttöä.
  Itsellä ei raskaudet kovin paljon toisistaan poikenneet, pojalla oli kyllä kovemmat potkut kuin tytöllä!

 2. Ninnu
  22.3.2018 / 14:27

  Veikkaan tyttöä! A9 Rauhallisuus uktrissa B) Pahoinvointi ja väsymys suurempaa.
  Ei tyttöraskauskokemusta kylläkään :)

 3. Heidi Salo
  22.3.2018 / 14:41

  Mulla on alusta saakka ollut sellainen fiilis, että tyttö sieltä on tulossa :). Joten veikkaukseni menee siihen suuntaan :). Ja jos sattuisin voittamaan, niin avainnauha olis maailman ihanin juttu ;).

 4. Janet
  22.3.2018 / 14:46

  Veikkaan poikaa Itselläni on kolme poikaa ja odotusajat eivät juuri poikenneet toisistaan, ainoastaan pahoinvointi kesti joka kerta edellistä pidempään Ja väsymys oli niin ikään joka kerta edellistä voimakkaampaa, sillä eipä sitä enää samalla tavalla kyennyt lepäämään päivisin/iltaisin kuin esikoista odottaessa.. Oli vauva kumpaa sukupuolta tahansa, ihanaa, ikimuistoista ja onnellista odotusaikaa koko perheelle ❤

 5. SiniO
  22.3.2018 / 14:48

  Veikkaa tyttöä ihan muuten vain :)

 6. SS
  22.3.2018 / 14:53

  Tyttöä veikkaan, tuli vain sellainen fiilis! :)

 7. Jonna
  22.3.2018 / 14:57

  Veikkaan poikaa :)

 8. Suiva
  22.3.2018 / 15:19

  Itse sain juuri pojan helmikuun alussa, esikoinen on tyttö. Molemmissa raskauksissa olen kärsinyt HG:stä, joten kohdallani eroa ei raskauksissa juurikaan ollut. Teille arvelen kuitenkin tyttöä väsymyksen ja pahoinvoinnin takia :) Onnea loppu odotukseen, sitä olikin jo unohtanut kuinka pieni vastasyntynyt nyytti on!

 9. mummo
  22.3.2018 / 16:00

  mummo veikkaa tyttöä

 10. Laura
  22.3.2018 / 16:19

  Tyttö tulee.

 11. Saana
  22.3.2018 / 16:29

  Tyttö sieltä on tulossa!

 12. Paula
  22.3.2018 / 16:39

  Tyttö varmaan jos oireet ovat erilaiset nyt. ;)
  Onnea ja hyvää loppuodotusta!

 13. Heidi
  22.3.2018 / 17:00

  Laita masukuva niin katsotaan siitä:)

 14. sanna
  22.3.2018 / 22:52

  Tyttö tulossa..tuli vain heti sellainen fiilis

 15. Suvi
  23.3.2018 / 03:47

  Veikkaan poikaa :) vähän samanlaiselta kuulostaa tuo pahoinvointi mitä itselläkin ollut odottaessa omia poikia <3

 16. Marja
  23.3.2018 / 06:58

  Veikkaan pikkuveljeä pikkuiselle M:lle <3!

 17. Sara
  23.3.2018 / 07:26

  On niin ihana seurata tätä raskauttasi blogissa! Minä veikkaan tyttöä. :-)

  Minulla raskausoireet olivat ihan samanlaiset molemmassa raskaudessa, ja esikoinen meillä on poika ja kuopus tyttö. Olin todella hämmentynyt, kun kuulin kuopuksen rakenneultrassa, että tulossa on tyttö, vaikka oireet niin viittasivat poikaan.

 18. Tiina
  23.3.2018 / 11:05

  Veikkaan tyttöö ”rähjääntyneen” tuntemuksen vuoksi :D

 19. Tui
  23.3.2018 / 16:02

  Vahvasti tuntuu siltä, että toinen poika on tulossa☺

 20. Marita
  23.3.2018 / 17:31

  Taitaa olla pikkuveli tulossa :)

 21. Cia
  23.3.2018 / 18:44

  Veikkaan että poika tulee sinnekin! <3

 22. SatuKoo
  23.3.2018 / 20:42

  Pientä prinsessaahan siellä selvästi odotellaan, koska vanhan kansan uskomuksen mukaan ”tytär vie äitinsä kauneuden”, viitaten näppylöihin ;)

 23. Jaana
  24.3.2018 / 09:44

  Hmm… Toisaalta raskausaikasi vaikuttaa suht samanlaiselta kuin ensimmäinenkin, mutta kuitenkin jotain eroa on… Siksi päädyn veikkaamaan teille pientä, suloista tyttöä! Ihanaa loppuraskauden aikaa!

 24. Anni
  24.3.2018 / 10:23

  Itselläni on kaks pientä poikaa ja molemmat raskaudet oli täysin erilaiset. Kakkosta odottaessa paljon samoja oireita kun sulla. Melkein kuin itse olisin kirjottanut joten toista poikaa veikkaan teillekin! Ihanaa raskausaikaa!

 25. 24.3.2018 / 12:41

  Niin on erilainen raskaus, kuin poikasi kanssa; pahoinvointi, finnit, rauhallisuus… Että kyllä sieltä tyttö tulee! ;) <3

 26. Elmi
  24.3.2018 / 21:30

  Veikkaan tyttöä :)

 27. 24.3.2018 / 21:37

  Minä veikkaan poikaa!Ihastuttava arvonta sulla

 28. Laura
  25.3.2018 / 12:45

  Veikkaan tyttöä täälläkin odotellaan, kesäkuun alussa tulossa perheenlisäystä. Ihania mielitekoja sulla, niiden perusteella tyttöveikkaus

 29. Memuli
  26.3.2018 / 00:29

  Tyttöä veikkaan

 30. Nina
  27.3.2018 / 12:38

  Tytölle ääni täältä; ja ihan lonkalta mennään! Itsellä jo kolme nuorta aikuista miestä, missään raskauksissa ei ollut mitään pahoinvointeja ja muuten lunkisti meni kaikki odotukset. Joten tyttö tulossa..

 31. MallaT
  27.3.2018 / 15:03

  Tyttöhän se on ;)
  Kaikkea hyvää tulevaan.

 32. Nimetön
  27.3.2018 / 15:34

  Tyttöhän se ❤ mulla tyttö ja poika, aikuisia jo molemmat. Pahaolo oli kummassakin yhtä kauhea ja pitkä 6 kk:tta. Mut jotenkin vaan vaisto sanoo, että tyttö ei kummempia perusteluja, intuitio.

 33. Sanna
  27.3.2018 / 15:48

  Pikku poika on tulossa <3

 34. Sanna
  27.3.2018 / 15:49

  Mulla ei kummankaa ollut mitään pahaa oloa. Masun muodosta sen vain tietää :) Tai niin minä olen yleensä osunut oikeaan ;)

 35. Ninni
  28.3.2018 / 17:04

  Esikoinen on poika ja toimen sit tyttö. Eka odotusaika oli aikasmoista temmeltämistä masussa ja toinen taas rauhallista olemista, tyttöä veikkaan teille tulevaksi!

 36. Eeva W.
  28.3.2018 / 21:24

  Kiva idea tällainen kilpailu. Veikkaan poikaa. :)

 37. Emiliaa
  4.4.2018 / 20:21

  Pahoinvoinnin takia veikkaan tyttöä!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.