Isoveli & pikkusisko vai isoveli & pikkuveli?

Katson usein lastani ja hänestä otettuja kuvia ja mietin, että tuo pieni poika on kauneinta minun maailmassani.
Samalla toivon, että jokainen lapsi saisi olla ainakin omille vanhemmilleen se ihanin, kaunein ja ihmeellisin asia maan päällä. Jokainen lapsi ansaitsee sen.

Ilman kuvia unohtaisi monet asiat. Surettaa ihan ajatellakin! Unohtaisi, miten yli-ihana hän oli vauvana, miten supersöpö yksivuotiaana. Miten hänen hiuksensa kihartuivat tuolloin, kunnes alle kaksivuotiaana istahdimme ensimmäistä kertaa parturin tuoliin. Nyt hän käy siellä jo kuin vanha tekijä parturille kuulumisiaan rupatellen. Miten ihanat pulloposket hänellä oli ja on edelleen. Miten usein olenkaan kuullut ”Ihan isänsä näköinen, ei voi erehtyä! Mutta äitin nenä. Ja posket!” Kyllä kyllä ja näistä poskistamme olemme suunnattoman ylpeitä :D ♥.

Unohtaisin sen, miten hänellä oli yksivuotiaana hassu vaihe pitää jalkaa syöttötuolin tarjottimella, myös syödessä. Ja kun menit korjaamaan asentoa yrittäen piilottaa jalkaa… Mikä temperamentti sieltä kuohahtikaan! :D

Nyt tästä rakkaasta esikoisestani on tulossa isoveli. Onnekas on pieni vauvamme, kun saa kasvaa tämä ihana hassutteleva satusetä isoveljenään. Järjestin teille arvonnan vauvamme sukupuoleen liittyen; saitte veikata, kumpi meille syntyy. Huomattavasti suurin osa teistä veikkasi tyttöä. Minulla itselläni ei ole mitään ns. äidinvaistoa omaan odotusaikaiseen sukupuolen veikkaukseen; olen ollut molemmilla kerroilla ihan pihalla kumpi vauva mahassa majailee :D. Tällä kertaa sain kuitenkin ihmeellisen varman tunteen, kun olin astumassa ovesta ulos ja lähdössä miehen kanssa rakenneultraan. Se tunne oli hyvin rauhallinen ja varma. Laitoin eräälle ystävälleni viestinkin tuolloin ja kirjoitin, että nyt tuli erittäin vahva tunne siitä, että vauva on poika ja niinhän se on ♥.

Tämä äiti saa toisen tuollaisen poikamaisen sydänkäpysen ja isi saa toisen pikkukaverin ♥.

En voi sanoa, etteikö vaatekaupoilla kirpaise, kun en saa tälläkään kertaa ostella niitä kauniita tyttöjen vaatteita. Eri värejä kuin esikoiselle, sillä emme kuulu niihin, jotka haluavat pukea poikavauvansa vaaleanpunaiseen. Sitten taas samaan aikaan olen niin ikionnellinen siitä, että saan toisen tuollaisen mussukan pojanviikarin, jota pusutella mennen, tullen ja palatessa. Suunnattoman kiitollinen siitä, että saamme toisen lapsen, joka tuo perheeseemme sisarusrakkauden. Onnellinen siitä, että esikoisemme saa pikkuveljen ♥.

Poikammehan arvasi alusta asti, että vauva on poika. Kun näytin hänelle ensimmäisen ultrakuvan kysyen mikä tässä on, hän vastasi kana :D. Pian sen jälkeen hän alkoi kuitenkin veikkaamaan, että vauva on poika enkä voi sanoin kuvailla sitä riemua auton takapenkillä, kun hän kuuli, että vauva tosiaan on poika! Hänellä on ollut jo viikkokausia vauvalle nimikin: Veikko, heh! Erikoisinta tässä on se, että emme tunne ketään Veikkoa, mutta edesmennyt pappani oli Veikko (M ei häntä koskaan ehtinyt tapaamaan). Veikko-pappa oli syntynyt 8.5.1914 eli päivälleen sata vuotta aiemmin kuin M. Emme ole kuitenkaan puhuneet papasta Veikkona, vaan Halkokarin pappana. Aika jännä yksityiskohta vai mitä! Sen kuitenkin tiedän jo tässä vaiheessa, että Veikkoa vauvasta ei tule – se olkoon nyt tämä odotusajan nimi ;).

Suoritin arvonnan poikaa veikanneiden kesken ja arpaonni osui nimimerkkiin Aikku! Olen lähettänyt sinulle sähköpostia.

Ihanaa torstai-iltaa! :)

Comments

 1. Heidi
  5.4.2018 / 16:14

  Onnea❤ en tiedä mitään yhtä ihanaa kuin meidän 3v. Ja 4v. poikien välinen sisarusrakkaus. Se kuinka hyvin heidän jutut menee yksiin ja kuinka nyt jo näen miten pitävät toinen toisistaan huolta. Tunsin huonoa omaa tuntoa siitä kun alitajuisesti olin toivonut toisesta lapsestamme tyttöä,nyt olen kuitenkin niin onnellinen siitä että ovat kaksi pientä veljestä! Uskon että sisarten välinen suhde tulee olemaan vielä läheisempi kun ovat samaa sukupuolta, aina ei tietenkään näin ole mutta ainakin tuo meidän vauhtikaksikko kehittää jo omia leikkejään ja juttujaan ja ovat toisilleen tuki ja turva. Ihanaa odotusaikaa❤

  • 9.4.2018 / 09:19

   Kiitos Heidi! Olipa ihanaa luettavaa tämä kommenttisi! :)
   Meidän pojille tulee sen verran ikäeroa, että suhde on alkuvuosina hieman erilainen. M odottaa kuitenkin pikkuveljeään jo kovasti ♥.

 2. 5.4.2018 / 17:46

  Onpa ihana viesti täällä!Sinä kirjoitat aina niin kauniisti lapsista täällä ja niitä juttuja on kiva lukea!Ja tietysti myös sisustusjuttujasi.

 3. Eija
  5.4.2018 / 20:33

  Pojista tulee hyvät leikkikaverit keskenään kun samanlaiset leikit kiinnostavat!
  Kumpa kaikki aikuiset puhuisivat niin rakkaudellisesti lapsistaan kuin sinä! Maailmasta poistuisi paljon väkivaltaa ja pahaa!

 4. Marika
  5.4.2018 / 21:20

  Ihana suloinen pikku-M ❤️ Hänestä tulee varmasti maailman paras isoveli. Ja hän on todellakin isänsä kaksoisolento lisättyä sinun piirteilläsi, ihan hätkähdyttävä yhdennäköisyys.

  Onnea pikkupojan odotukseen ❤️ Minä en muuten usko, että Veikko-pappa on sattumaa ;)

  • 9.4.2018 / 09:24

   Uskon myös niin ♥. Jep, näyttää ihan isältään etenkin totisena mut nauraessaan enemmän mua :D.
   Jep, on se aikamoinen meedio :D

 5. 6.4.2018 / 08:16

  Hei mahtava juttu! Meilläkin kaksi poikaa toinen vasta kolmekuinen niin ei tiedä vielä minkälaiset kaiffarit heistä tulee. Alle 2 v. kuitenkin haluaisi kovasti hoitaa pikkuveljeä, mutta kesken hoitamisen saattaa iskeä mustasukkaisuuskohtaus, jolloin mottailee. Meillä ainakin nyt haastavaa aikaa, mutta se kuuluu elämään.

  • 9.4.2018 / 09:25

   Joo tuollainen ikäero on haastava noin alussa, mutta reilun vuoden päästä jo helpottuu ja pojat saavat toisistaan leikkiseuraa :)

 6. 6.4.2018 / 09:31

  Ihania uutisia! Veljekset <3
  Valokuvat on kyllä tärkeitä, ja meillä niitä otetaankin hurjan pajon!

  • 9.4.2018 / 09:27

   Itse joskus harmittelen, että valokuvia pitäisi ottaa enemmänkin… Useimmiten tulee kännykällä räpsittyä ja sekin joskus vain unohtuu.

 7. Adalmiina
  6.4.2018 / 16:44

  Olipa jännittävää lukea. :) Meillä vielä odotellaan tietoa saako poika lokakuussa pikkuveljen vai -siskon.

  Itse tavallaan toivoisin myös tyttöä, mutta kyllä veljesten kanssa saattaisi sisarussuhde olla helpompi. Mutta eihän sitä ikinä tiedä, lapset ovat kaikki yksilöitä.

  • 9.4.2018 / 09:41

   Oi, onnea odotukseen! Tule sitten kertomaan, kumman saatte :)
   On varmasti ihan luonnollista toivoa lapsia molemmista sukupuolista. Omassa kaveripiirissäni olen taas saanut todistaa, että eri sukupuolten välinen sisaruussuhde aiheuttaa vähemmän riitoja. Saman sukupuolen sisarukset ovat tämän tästä napit vastakkain :D. Toki ikäero vaikuttaa asiaan myös, samoin lasten luonteenpiirteet! Meillä esikoinen on hyvin vahvatahtoinen johtajaluonne (kehen lie tullut :D) eli toisen pitäisi olla erilainen, jotta ristiriitoja ei syntyisi :P

 8. NIna
  7.4.2018 / 22:07

  No, et nyt pääse ostamaan niitä röyhelömekkoja, mutta muista, että pojilla saa aina tyttäriä -jos ovat heteroita :) ..meillä on kolme jo nuorta miestä perheessä, kaksi jo lentäneet omilleen, ja kaikki kolme ovat ”hommanneet” meille tyttäret, aivan kivoja miniänalkuja. Ja eipä se sinun miehesi sitten mikään sekatyömies ole! Onnea odotukseen, toivotaan, että kaikki menee hyvin loppuun asti!

  • 9.4.2018 / 09:45

   Tiedätkö mitä mietin, kun luin tätä kommenttiasi? Että olet saanut tähän mahtumaan kaksi ehkä ärsyttävimpää repliikkiä :D.
   Minun mielestäni miniä ei ole yhtään verrattavissa omaan tyttölapseen, mutta noinhan sitä tosiaan usein kuulee sanottavan…
   Kiitos onnitteluistasi :)

 9. Mimosa
  10.4.2018 / 07:28

  Moikka! Onnea pikkuveljestä! Meillä kaksi poikaa, joilla reilu vuosi ikäeroa. Ovat nyt 3- ja melkein-2-vuotiaat. Ja päivät kuluvat siinä, että harjoitellaan yhdessä leikkimistä, kun aina toisella on se parempi lego tai pikkuauto! Vauhdikkaita ovat molemmat, mutta esikoinen se mietteliäämpi/pohtivampi. Ovat kyllä kasvaneet toisiinsa kiinni. Jos toinen herää päikkäreiltä ennen toista on ikävä ihan aistittavissa :’)
  Ihania, ihania aikoja teidän perheellänne tulossa! Hyvää odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.