Kaikki hyvin

Tänään on ollut helpotusten huokausten päivä! Muistattekin varmasti reilun vuoden takaisen postaukseni Musta päivä perheessäni. Luin tuon postaukseni uudestaan viime kuussa ja mieleeni muistui vuoden takaiset ahdistavat tunnelmat. Musertava syöpädiagnoosi tuli täytenä shokkina, en ollut yhtään varautunut asiaan. Samoihin aikoihin saimme mieheni kanssa tietää, että odotamme vauvaa. Monenlaisia tunteita käsiteltävänä enkä totta puhuen muista viime joulukuusta kuin pieniä hetkiä sieltä täältä. Alkukuusta raskaustestin tekemisen, samalta päivältä joulukuusen koristelemisen, yhden joulukuisen illan vain vähän ennen jouluaattoa sairasvuoteen ääreltä syöpäleikkauksen jälkeen, sen miten itkin koko matkan sairaalahuoneesta autolle… Miten muiden ihmisten iloinen joulumieli tuntuikin niin pahalta. Sellaiselta vellovalta huonolta ololta. Olin niin suruissani ja vihainenkin siitä, miten taas minun läheiseni joutui läpikäymään rankan leikkauksen ja rankat hoidot. Olisin niin halunnut säästää hänet siltä kaikelta!

Tänään perheenjäsenelläni oli syövän vuosikontrolli ja voi miten sitä pelkäsin! Siinä todettiin kuitenkin kaiken olevan hyvin. Helpotuksen itkuhan uutisista vauva sylissäni pääsi! Nyt tuntuu, että voi taas elää tätä elämää suht normaaliin tapaan eikä sellainen pelottava mörkö istu toisella olkapäällä. Huomisesta ei tiedä kukaan meidän kenenkään kohdalla, joten nautitaan tästä hetkestä ja tästä päivästä, mikä kulloinkin on käsillä ♥. Haluan myöskin lähettää voimia kaikille syövän kanssa tekemisiin joutuneille – se on todellakin koko perheen sairaus!

Itse en ole koskaan stressannut joulusta, sillä mielestäni sellainen ei kuulu jouluun. Jos joulusta täytyy stressata, viettää joulua ehkä jotenkin väärällä tavalla? Vai johtuuko se vain omasta asenteesta, en tiedä. Joku stressaa joulusiivouksista, joku joululahjoista, joku jouluruuista ja -leipomuksista. Miksi? Eikö voi vain nauttia tunnelmasta ja omista rakkaista siinä ympärillä?

Olen jo vuosia sitten oivaltanut, että joulu tulee, vaikka kaapit on siivoamatta. Erityisesti lasteni syntymä on vahvistanut tuota tunnetta. Käytän sata kertaa mieluummin aikani joulukuussa lapsiini ja perheeseeni kuin siivoamiseen. Tänään meillä kävi siivooja tekemässä kotiimme joulusiivouksen. Joskus monta vuotta aiemmin olisin voinut harmitella, että näin aikaisin! ja halunnut siivouksen lähempänä joulua, mutta nyt en välitä. Voin tehdä pikasiivouksen vielä juuri ennen aattoakin ja tuleehan sitä pientä siivoilua harrastettua muutenkin aika lailla päivittäin. Tänään täällä on kuitenkin täysin puhdasta ja tavarat paikoillaan, mutta huomenna täällä näkyy jo elämä – tuo ihana, kamala, ailahteleva, pelottava, mutta niin rakas elämä ♥.

Comments

 1. Mummeli
  12.12.2018 / 19:25

  Kiitos sinulle rakas tästä kirjoituksesta,osaat niin hyvin kirjoittaa koskettavasti ja aidosti kaikesta.Todellakin nyt on parempi joulu kun vuosi sitten ilman pelkoa paras joululahja.♥️

 2. Niina ja 5 kisua
  13.12.2018 / 18:27

  Hei. Kun läheinen sairastuu , niin huoli on sanoinkuvaamaton. Ihana kuulla että siellä asiat paremmin❤
  Itselleni ja kissoille tulee erilainen joulu. Minun ja kissojen elämässä puhaltaa uudet tuleet. Muutamme 21.12. Joulu ei ole ollut minulle mitenkään tärkeä. Pääasia on, että kissat saavat rauhallisen alun uudessa kodissani❤ Vietän aaton vanhempieni luona , jonne toivottavasti jaksaa tulla myös rakas mummuni joka on ollut valitettavan huonossa kunnossa. Rauhallista Joulun aikaa koko teidän perheelle ❤

  • 4.1.2019 / 12:20

   Voi Niina! Mulla on ollut täällä ongelmana roskapostit ja välillä nämä oikeat kommentit hukkuu satojen roskapostien joukkoon. Juuri poistin yli 800 roskapostia ja toivon, ettei joukossa ollut oikeita kommentteja teiltä. Tästä viive tähän kommenttiisi, pahoitteluni! ♥
   Toivottavasti joulusi sujui hyvin kissojen, vanhempiesi ja mummusi parissa. Kaikkea hyvää Sinulle ja ihanille kisuille uuden elämän alkuun. Ihanaa, että vieläkin näin monien vuosien jälkeen jaksat täällä kommentoida. Arvostan sitä niin paljon! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.