Syksyinen herkku

Syksyssä parasta on erityisesti pimeät illat sekä kynttiläkauden aloitus valoisan kesäkauden jälkeen. Välillä toki kesälläkin tulee kynttilöitä poltettua, mutta erityisen mukavaa se on syksyn hämärässä. Arki-illatkin tuntuvat himpun verran juhlallisemmilta, kun sytyttelee kynttilöitä sinne tänne. Minulle onkin viime vuosina muodostunut tietynlainen rutiini iltapäiviin; kun alan valmistelemaan ruuanlaittoa, sytyttelen ensimmäiseksi kynttilöitä sinne tänne (mm. lieden vieressä on yksi) ja sen jälkeen laitan jotain kivan rentouttavaa musiikkia soimaan. Ensi kuussa musiikki on jo himpun verran jouluista! ♥

Noilla pienillä teoilla olen saanut ruuanlaittohetkistä mukavia, sillä en mitenkään erityisesti rakasta ruuanlaittoa. Kahden pienen lapsen äitinä olen kuitenkin oppinut ottamaan ilon irti ruuanlaitosta ja pidän sitä samalla ikään kuin omanana aikanani :D. Siitäkin huolimatta, että yksivuotias usein roikkuu samalla lahkeessa ja kaikki keittiön kaapit ja laatikot on tyhjennetty lattialle viihdykkeeksi…

Tässä yksi perinteinen syysherkkuni! Muistelin tässä kirjoittaessani, että olin kirjoittanut tästä blogiin joskus aiemminkin ja se löytyikin seitsemän (!) vuoden takaa otsikolla Eräs syysherkku. Nyt tein tämän kuitenkin hieman erilaisella ja vieläkin yksinkertaisemmalla ohjeella:

Kauraomenapaistos

5 isoa omenaa
kanelia
200 g voita
6 dl kaurahiutaleita
2 dl fariinisokeria

Lohkoin omenat voidellun uunivuoan pohjalle ja ripottelin päälle hieman kanelia. Sulatin voin ja kaadoin sen kaurahiutale-fariiniseoksen joukkoon. Kun olin sekoittanut seoksen hyvin, ripottelin sen omenoiden päälle. Sitten paistos vain uuniin: 200 astetta ja 20-30 minuuttia! Makuasia, kuinka tummaksi paistoksen pinnan haluaa. Itse olisin tykännyt vieläkin tummemmasta, mutta eräs 5-vuotias ei malttanut odottaa kauempaa…

Höyryävän lämpimän kauraomenapaistoksen kaveriksi sopii täydellisesti kylmä vaniljajäätelö tai kylmä vaniljakastike.

Nam! Onneksi tuota jäi hieman, niin voi herkutella tänäänkin…

Comments

 1. Sara
  19.9.2019 / 09:39

  Ihanaa, että olet palannut takaisin langoille ja saamme kuulla kuulumisiasi. Olisin kommentoinut jo aiemmin, mutta kommentointi ei aiemmin onnistunut mobiililaitteilla. Nyt olen siis koneella. Testasin juuri puhelinta ja onnistuin kuin onnistuinkin sekä avaamaan Bloglovinin kautta original tekstin ja myös kommentoimaan!

  • 19.9.2019 / 12:53

   Oi miten ihana kuulla sinustakin, olet niin monta vuotta täällä vieraillut! <3
   Täytyy tuosta kommentoinnista vielä kysyä, että siis onnistuuko nyt kommentoida tänne mobiilissa ihan suoraankin?

   • Sara
    19.9.2019 / 22:33

    Testaan nyt mobiiliversiota, ja nyt taukosi jälkeen se tuntuu onnistuvan. Joskus viime vuonna oli ongelmia. Lupaan viestittää sinulle, jos tuo mobiiliongelma palaa.

 2. 19.9.2019 / 13:36

  Herkullisen näköistä kyllä

 3. 19.9.2019 / 13:51

  Onpa herkullisen näköistä ja ihan tuli vesi kielelle. Omenapaistos on yksi syksyn herkuista ja tätä täytyykin tehdä heti. Onneksi muutama omppu odottaa keittiössä. Monesti yksinkertaiset ohjeet ovat parhaita. Upeaa syksyä <3

  • 19.9.2019 / 14:04

   Oi mahtava kuulla! Tämä on kyllä niin herkkua. Ja kyllä, itsekin liputan yksinkertaisten reseptien puolesta!
   Kiitos, upeaa syksyä sinullekin ja kiitos kommentistasi :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.