Tunnelmia joulukattausten ääreltä

Jotkut mieltävät joulun ajanjaksoksi, joka alkaa jouluaatosta ja päättyy joulunpyhiin tai ehkä loppiaiseen. Joidenkin mielestä joulu alkaa hieman ennen aattoa ja päättyy nuutinpäivään. Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi – sanoo vanha sananparsi. Vanha kansa on sitä mieltä, että tuo ajanjakso on joulun ja joulurauhan aikaa. Ajanjakso, joka ajoittuu ”Tuomaan päivästä” Nuutinpäivään eli välille 21.12.-13.1.

Sitten on jouluihmisten ryhmä, joille joulu on se viides vuodenaika! Se ei ole muutama päivä siellä täällä, vaan se on ajanjakso, joka täyttyy ennen kaikkea joulunodotuksesta ja painottuu ajalle (viikoille/kuukausille) ennen joulua ♥. On sitten makuasia, mihin kohtaan se kenenkin kohdalla päättyy. Toiset tykkäävät, että kodin jouluasua saa ihailla pitkälle tammikuuhun, toiset haluavat aloittaa uuden vuoden ikään kuin raikkaalta ja puhtaalta pöydältä. Itse lukeudun enemmän jälkimmäiseen jouluihmisten joukkoon. Joulukuusi on meillä ollut joskus loppiaiseen saakka, mutta jotenkin olen huomannut, että joulukuusi tammikuussa muistuttaa vain siitä, että joulu on ohi ja se tunne ei ole ikinä kovin mukava. Jos fiilistelen tammikuussa joulukuusen tunnelmassa, tuntuu se siltä, kuin roikkuisin menneessä. Näin ollen nautin N Y T nämä viikot ennen jouluaattoa ihan täydestä sydämestäni! Se ei tarkoita sitä, ettenkö nauttisi käsillä olevista hetkistä, mutta se edessä häämöttävä ihana juhla ja välillä sen miettiminen vain tuo niin paljon lisäpotkua tähän arkeen! ♥

Mielestäni on tärkeää, että jokainen löytää sen itselleen oikean ja merkityksellisen tavan odottaa, nauttia ja viettää joulua! Ilo on tässä elämässä otettava niistä asioista, mistä sen vain suinkin irti saa!

Kokosin tähän muutaman eri joulukattauskuvan. Olen itse asiassa tehnyt aiempien vuosien joulukattauksistani ihan oman postauksensakin kaksi vuotta sitten otsikolla Menneiden vuosien joulukattauksia. Joulupöydän kattamisesta on tullut mulle yksi joulun ohjelmanumero :D. Ilman blogia en kyllä muistaisi, miltä vuodelta mikäkin kuva on!

Tässä joulua 2016:

Tässä joulupäivä 2012:

Jouluaattoa vuodelta 2013, jolloin odotin esikoistamme:

Tämä on myöskin vuodelta 2012, joulukuun alusta, jolloin olin kutsunut ätini ja tätini kotiimme pikkujoulukahvitteluille. Tuosta tuli perinne ja olemme vuosia kokoontuneet meille herkuttelun ja hyvän seuran pariin. Viime jouluna tuo jäi välistä, mutta silloin kokoonnuimme vanhempieni luona ja meillä sitten puolestaan vasta viime ystävänpäivänä. Kahvitteluiden osallistujamäärä kasvoi pikkuhiljaa vuosien mittaan, sillä viime kerralla mukana oli minun, äitini ja hänen neljän siskonsa lisäksi molemmat poikani ♥. Nyt näyttää siltä, että tuo ystävänpäivä taisi jäädä viimeiseksi yhteiseksi kokoontumiskerraksemme näissä merkeissä. Hartaasti toivomme, että näin ei olisi, mutta elämä tuo välillä eteen asioita, joihin emme voi vaikuttaa, vaikka kuinka koko sydämistämme niin toivoisimme. Nautitaan siis läheisistämme, sillä koskaan emme voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan! ♥

Tämän viimeisen kattauskuvan tunnelma ja sävyt ovat eniten mieleeni ja sellaista taidan tavoitella tänä tulevana jouluna! Muistelen kyllä, että olen aiempinakin jouluina niin aikonut tehdä, mutta aina viime hetkillä olenkin saanut jotain ihan muunlaista ideaa :). Joskus joku täällä kommentoi, että nuo mustat tabletit on jouluksi liian synkät, mutta ei minun mielestäni ollenkaan! Ei musta ole välttämättä aina mikään surun väri. Noissa tableteissa kimaltelee joukossa hopeaa, joten sopivat jouluun vallan mainiosti. Joskus joulupöydässämme on ollut valkoinen pellavaliina ja se ei kyllä sovi lainkaan! Ihan liian valkoista, kun astiatkin ovat valkoiset. Niistä kattauksista on jäänyt puuttumaan se tietty fiilis, mikä kuuluu jouluun ♥. Mikä tämän postauksen kattauksista on Sinun suosikkisi? 

Ihanaa muuten, että olette jättäneet tänne kommentteja, kiitos paljon! Kommentit näkyvät, kun klikkaa postauksen lopussa olevaa ”comments”-kohtaa. Mutta nyt jatkamaan torstaipäivän puuhasteluja! :)

Comments

  1. Sara
    17.10.2019 / 20:45

    Pidän punaisesta niin jouluna kuin muutenkin, joten kaksi ekaa ovat suosikkejani.

    • 19.10.2019 / 07:39

      Punainen on ihana joulun väri! Ihan pienesti tykkään lisätä sitä omaankin kotiini, mutta jotenkin se meillä ei näytä niin kivalta kuin esim. lapsuudenkodissani :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.