Tervetuloa kotikahvilaani!

 

Kaupallinen yhteistyö: Indiedays & Nespresso

En ole koskaan ollut mikään kahvinjuoja; kyläpaikoissakin minulle tarjotaan aina teetä tai mehua. Olin nimittäin aina suodatinkahvin perusteella luullut, etten tykkää kahvista, mutta se johtui vain siitä, etten ollut maistellut tarpeeksi (hyviä) ja erilaisia kahveja! Kunnes sitten vajaa neljä vuotta sitten asia muuttui: sain ensimmäisen kahvikoneeni. Pääsin makukahvien maailmaan ja sillä tiellä ollaan edelleen vahvasti tänäkin päivänä, joten lähdin oikein ilomielin yhteistyöhön Indiedaysin ja Nespresson kanssa.

Muistan, miten kolme-neljä vuotta sitten hypistelin kaupassa Nespresson Lattissima-kahvikonetta, ihastellen ja ajatellen, että tuo muuttaa vielä jonain päivänä meille. Nyt tuosta kahvikoneesta on ilmestynyt uudempikin ”painos”: keittiöömme parisen kuukautta sitten muuttanut valkoinen kaunotar on nimeltään Lattissima Touch.

005

Tämän kahvikoneen myötä olen päässyt entistäkin syvemmälle herkullisten kahvien maailmaan. Vastaan on tullut monen monta uutta kahvimakua, mutta monta on vielä testaamattakin! Valinnanvaraa riittää: Nespresson kahvivalikoimasta löytyy nimittäin 23 eri kahvilaatua – eri makuisia ja eri vahvuisia espressoja ja lungoja, kofeiinittomia kahveja sekä makukahveja. Uskaltaisinpa melkein väittää, että jokaisen makunystyröille jotain! Mies on kahvien suhteen aika ”kaikkiruokainen”; hänelle maistuvat monenlaiset kahvit aina tujusta espressosta lähtien, kun taas itse pidän eniten kahveista, joissa on paljon maitoa/maitovaahtoa (cappuccino, latte…) enkä laita vastaan, jos niissä on jotain muutakin makua itse kahvin joukossa… Vai miltä teidän korviinne kuulostavat pehmeän toffeinen Caramelito, tumma suklainen Ciocattino tai samettisen vaniljainen Vanilio? Nespresson makukahveissa käytetään muuten vain luonnollisia aromeja eli niihin ei ole lisätty sokeria tai muita makeutusaineita.

Tämän kauniin kahvikoneen sekä monipuolisten kahvimakujen ansiosta oma keittiömme muuntautuu kätevästi kotikahvilaksi! Tämä kotikahvila tarjoaa kotiäitipäiviini ihanan pienen ja tärkeän paussin, joka ajoittuu luonnollisesti päiväuniaikaan. Kun poika on nukahtanut, askeleeni johtavat ensimmäisenä keittiöön pienen kotikahvilani ääreen. Voin jo matkalla keittiöön kuvitella sen herkullisen kahvin tuoksun, joka pian kotikahvilani valtaa.

086

023

Kahvikoneen yläpuolelta avautuu kahvihylly, josta voi valita sekä kahvimaun että sillä hetkellä mieluisimmalta tuntuvan kupin. Sillä faktahan on, että toiset kahvit maistuvat paremmilta toisista kupeista ja toiset toisista! Näin ollen päivän kahvimaku päättää käytettävän kupin, heh.

033

003

012

Lattissima Touch -kahvikone on todella nopea ja helppokäyttöinen. Sitä käyttäessä voi valita jonkin esiohjelmoiduista kahveista (espresson, lungon, laten tai cappuccinon) tai halutessaan ohjelmoida sekä kahvin että maidon määrän itse. Takaosasta löytyy irrotettava vesisäiliö. Kun siellä on vettä ja valittu kahvikapseli paikoillaan, puuttuu enää maito (jos sitä kahviinsa tahtoo). Tämän koneen käyttämä maito ei tule kapselista, vaan kaupan maitopurkista! Maitosäiliö on irrotettava, erillinen säiliö, jota voi säilyttää jääkaapissa kahvien valmistuksen välillä. Sen kaikki osat voi pestä astianpesukoneessa, plussaa siitäkin!

066

nespresso

Tästä vain kahvi kouraan ja nautiskelemaan! Joko terassille tai sitten työpöydän ääreen, kuten minulla useimmiten on tapana… Aina ensimmäisenä on muuten ihan pakko nuuhkaista kuppia; sitä vastavalmistunutta kahvia, sillä se maitokahvin tuoksu ♥. Näistä kahvihetkistä on muodostunut minulle hyvinkin pyhiä hetkiä; teinpä sitten samalla töitä tai en. Puhelinkin on silloin aina äänettömällä eli kaikki häiriötekijät on minimoitu. En voisi kuvitellakaan tuota päivän paussia ilman kotikahvilani nurkkauksessa valmistunutta herkullista kupposta, niin tiukasti se on asemansa päiviini vakiinnuttanut. Toinen minulle tärkeä kahvihetki on ystävieni kanssa jaettu: lasten leikkiessä vieressä tai sitten ihan vain me ystävykset keskenämme. Vaihtaa kuulumiset ja nautiskella uusia kahvimakuja, ilman kahvilan hälinää.

Tässä kahvi on nautiskeltu ja maitosäiliö siirretty jääkaappiin. Kupin alla olevaa tippa-alustaa voi muuttaa kupin koon mukaan eli korkeampikin kuppi tuohon mahtuu, kun vain työntää tuon valkoisen alustaosan koneen sisään.

079

Arvatkaas mitä! En ajatellut pelkästään yksinäni näitä Nespresson kahveja ja Lattissima Touch -kahvikonetta hehkuttaa, vaan nyt sellainen olisi tarjolla myös yhdelle teistä! Jos haluat voittaa itsellesi tämän upean kahvikoneen, toimi näin: kerro tämän postauksen kommenttiboxissa, mikä on sinun lempikahvisi ja milloin sen mieluiten nautit? Kilpailuaikaa on aina 15.6.2016 klo 23.59 saakka. Kilpailun säännöt löydät täältä. Voittaja saa valita kahvikoneen värin; värivaihtoehtoja ovat valkoinen (kuten kuvissani), musta tai punainen. Muistathan jättää itsestäsi nimen/nimimerkin lisäksi sähköpostiosoitteen, josta sinut vaivatta tavoittaa! (Sähköpostiosoite näkyy vain minulle, jos jätät sen sille varatulle riville.) Jätä kommenttisi aina edellisen kommentin perään, älä käytä vastaa-toimintoa, sillä silloin arpojen numerojärjestys vääristyy.

Hirmuisesti arpaonnea kisaan!

Kilpailu on päättynyt.

Comments

  1. Lilli Takanen
    5.6.2016 / 10:20

    Latte ja kesäkahvilassa

    • Laiza
      5.6.2016 / 10:36

      Kyllä ihan perinteistä suodatinkahvia juon, mutta siitä oon tosi tarkka. Keittimen pitää olla puhdas, ettei tule inhottavia sivumakuja. Oon harkinnut siirtymistä itse jauhettuihin papuihin ja sen vielä teenkin, nyt menee presidenttikahvia se muutama kupillinen päivässä. Kylässä harvemmin juon, kun oon niin nirso.

  2. Tii
    5.6.2016 / 10:28

    Soijalatte aamulla :)

  3. Jonna
    5.6.2016 / 10:30

    Aamukahvi on päivän tärkein ja ihanin kahvi,oli maku mikä tahansa. Mutta herkkuhetkiin latte on kyllä huippu!

  4. I
    5.6.2016 / 10:38

    Mun lemppareita on juurikin noi kapselikahvit. Muutamalta ystävältä tuollainen kahvikone löytyy eikä tarvitse kahta kertaa kysyä kenelle menen mieluiten kahvittelemaan! ;)

  5. Niina
    5.6.2016 / 10:39

    Kyllä se iltapäiväkahvi töiden jälkeen on luksusta, kun on pieni hetki ihan omaa aikaa ennenkuin hakee muksua hoidosta.
    Silloin keitän kahvit kotona ja nautiskelen ne kaikessa rauhassa. Kuppivalinta on myös todella tärkeä, fiiliksestä riippuen :)
    Tällä iltapäivän kahvilla jaksaakin pyörittää arjen hulinat loppuillan.
    Tuollainen kahvinkeitin ois siis todella ihana <3

  6. Jenni
    5.6.2016 / 10:41

    Latte, aurinkoisena päivänä terassilla.

  7. kirsi
    5.6.2016 / 10:44

    Olen maistanut elämässäni kerran kahvia ja se ei maistunut hyvälle, joten juominen jäi siihen. Nyt vuosia vuosia myöhemmin huomaan kiinnostuneeni heränneen erilaisten makumahdollisuuksien vuoksi. Olisiko nyt aika aloittaa :)?

  8. Tanja
    5.6.2016 / 10:48

    Kyllä Presidentti tumma paahto on parasta ja aamulla varsinkin kerman kanssa tottakai :)

  9. Janica
    5.6.2016 / 10:53

    Aamukahvi on päivän tärkein kahvihetki! Kahvin suhteen olen suht nirso, vain juhla Mokka kelpaa eikä se saa olla liian vahvaa. Makukahvit onkin asia erikseen, herkutteluun Latte tai joku ihana maku, kuten caramelli!

  10. Minna
    5.6.2016 / 10:56

    Vietnamilainen kahvi! Ehdottomasti!

  11. Anne
    5.6.2016 / 11:00

    Parasta on vahva luomukahvi aamutuimaan, kaikessa rauhassa juotuna :)

  12. 5.6.2016 / 11:03

    Itse olen vasta vuosi sitten alkanut juomaan kahvia,aina olen ollut teen ystävä.Kaupassa olen usein pyöritellyt jotain kahvikonetta,mutta mies ei ole innostunut vielä.Itseä kiinnostaa makukahvit.

  13. Sirro
    5.6.2016 / 11:04

    Perinteinen suodatinkahvi Presidentistä hyvässä seurassa tai yksin omassa rauhassa nautittuna :) Mutta mieluusti käyttäisin kahvikonetta jos arpaonni suosisi, sillä välillä olen harkinnut sellaisen hankintaa.

  14. Annamaija
    5.6.2016 / 11:16

    Cappucino, omalla aurinkoisella terassilla nautittuna.

  15. Nina Honkanen
    5.6.2016 / 11:18

    Hei. Nyt olisi oikein hyvä aika saada uusi kahvikeitin :) Vanha nimittäin irtisanoi ystävyytemme :( Meillä oli Dolce Gusto kapselikeitin, mutta se alkoi vuotaa… Mielikahvini on siis tällä Pauligin kahvikupposet aamulla ihan ”normi” kahvinkeittimestä. Mutta kaipaan niiiiin kovasti sitä kapselikeitintäni… Kahvia sillä on tullut juotua, mutta nyt olen ihastunut myös teelaatuihin ja sellainen kuin Macaron Green Tea, siis niiiin ihanan makuinen, makea kuin mikä, mutta niiiin sweeet! Voi, kun onni nyt osuisi kohdalleni :) Ihanaa kesää!

  16. Sanna
    5.6.2016 / 11:19

    Meillä juodaan suodatinkahvia oikeastaan joka päivä. Kyllä se parhain kahvihetki on omassa hiljaisuudessa silloin kun lapset ovat päikkäreillä. Tämän hetken suosikki on cafe au lait. Todella tulisi tarpeeseen tällainen kone. :)

  17. Eve
    5.6.2016 / 11:20

    En ole vieläkään oppinut juomaan kahvia. Olen monta kertaa miettinyt pitäisikö näillä maitokahveilla opetella? Se on nimittäin vähän noloa et oon juhlissa siellä lastenpöydästä ottamassa mehua.
    Tällainen valkoinen sopisi niin hyvin meidän keittiöön. Jos en itse opi juomaan kahvia niin on ainakin vieraille mitä tarjota!

  18. Anne
    5.6.2016 / 11:22

    Päivän tärkein kahvi on se aamulla nautittava ei muuten pääse käyntiin. Maitokahvia se olla pitää.

  19. Johanna
    5.6.2016 / 11:23

    Aamukahvi eli perus suodatinkahvi kauramaidolla. Mielelläni vaihtaisin sen kyllä latteen tai cappucinoon jos arpaonni suo :)

  20. uteP
    5.6.2016 / 11:23

    Lempparikahvini on aamukahvi ehdottomasti, eli perus suodatinkahvia ja tilkka maitoa. Ilman sitä ei vain lähde päivä käyntiin! :) jos ja kun haluan nautiskella, cappuccino on valintani. Vielä kun laittaa suklaarouhetta päälle niin nam! :)

  21. Laura
    5.6.2016 / 11:24

    Cappucino! Yleensä tätä herkkua saan vain kampaajalla, mutta jos saisikin tuon koneen kotiin, voisin nauttia sitä juurikin lapsen päiväunien aikaan :) Kaunis kahvikone, sitä ei tarvitse piilottaa kaappiin.

  22. ppau
    5.6.2016 / 11:27

    Latte ja cappucino, juon päivittäin vain yhden kupin kahvia koska muuten alkaa närästää. Olisi ihanaa saada kahvikone että saisi ainoaksi kahviksi välillä jotain erilaista! :)

  23. 5.6.2016 / 11:29

    Voi että mä olen haaveillut tuollaisesta kahvikoneesta meille! Mun lempikahvi on tavallinen kahvi, jonka saan aamulla nauttia rauhassa ja hiljaisuudessa pikkuisen vielä nukkuessa <3 Toki sen tavallisen kahvin vaihtaisi mieluusti välillä johonkin herkulliseen muuhun makuun, joten ehdottomasti mukana kisassa! :)

  24. Maikki
    5.6.2016 / 11:30

    Latte muksun päikkäriaikaan rauhassa nautittuna! :) Kapselikone nopeuttaisi prosessia kyllä huomattavasti, sillä mutteripannulla tehty latte ei ihan hetkessä valmistu.

  25. Misty
    5.6.2016 / 11:32

    En ole oikein ollut kahvinjuoja, mutta maistettuani muutama kuukausi sitten lattea, olin myyty. Olisi superhienoa voittaa keitin ja nauttia kiireettöminä viikonloppuaamuina kuppi tosi hyvää kahvia!

  26. EmmiL
    5.6.2016 / 11:36

    Ehdottomasti latte. Harmikseni sitä herkkua on toisinaan juotava rasvattomalla maidolla, mutta kyllä herkkukahvihetki tulee silläkin tyydytettyä. Lemppariajankohta on myöhäinen aamu, mielellään terassilla tai parvekkeella nautittuna ❤️

  27. Kira
    5.6.2016 / 11:40

    Sunnuntai aamun latte miehen kanssa nautittuna lempikahvilassamme. <3

  28. Hanna
    5.6.2016 / 11:44

    Minä en kahvia juo, mutta en tiedä vaikka oppisin juomaan jotain erikoiskahveja. Taitaa noista löytyä myös kaakaokin ☺ kylmällä ilmalla lämmintä kaakaota.

  29. Sini
    5.6.2016 / 11:51

    Kotona aamukahvi on paras ja ehdoton :D muuten ei päivä lähde käyntiin. Kahvilassa valinta osuu latteen. Olisipa ihana tehdä omasta keittiöstäkin kotikahvila tuolla koneella, valkoinen passaisi meillekin :)

  30. Alexandra
    5.6.2016 / 12:06

    Ehdottomasti latte aamulla!

  31. Toppila ilona
    5.6.2016 / 12:06

    Pidän erikoiskahveista eniten cappuccinosta. Aamuisin on kahvia saatava, mutta viikonloppuiltapäivät ovat parhaita hetkiä kahvin nauttimiseen ☺️ Olisi ihana saada noinkin laadukas laite, valkoinen väri sopisi meille parhaiten.

  32. 5.6.2016 / 12:13

    Parasta kahvia on nuotiolla nokipannulla keitetty kahvi. :) Se käy mihin vuorokauden aikaan tahansa.

  33. Laura
    5.6.2016 / 12:15

    Kahvi ja muutama pala suklaata, auringossa omalla pihalla. Yhdistelmää ei voita mikään :)

  34. Miia
    5.6.2016 / 12:15

    Parhaimmalta maistuu aamukahvi yksin ja rauhassa muun perheen vielä nukkuessa. Vaihtaisin perinteisen kahvin mielelläni cappuccinoon :)

  35. Taru
    5.6.2016 / 12:19

    Liian vaikea valinta:D Aamukahvi kaurapuuron kanssa yksin nautiskellen on ihanaa. Toisaalta kavereiden kanssa kahvitellessa ykkössuosikki on ehdottomasti valkoinen mocca kermavaahdolla.:)

  36. Pilvi
    5.6.2016 / 12:22

    latte <3 kesäisellä parvekkeella!

  37. Affe
    5.6.2016 / 12:23

    Maitokahvi aamulla, muuten ei herää koko päivänä!

  38. Roosa
    5.6.2016 / 12:23

    Rauhalliset aamut ja erilaiset maut! Varsinkin sunnuntait<3

  39. Heidi
    5.6.2016 / 12:28

    Upea arvonta!
    Olen haaveillut Nespresson Latissima kahvikoneesta esikoisen syntymästä lähtien. Nyt haave koneesta on nostanut taas voimakkaasti päätään toista odottaessa. Nyt maistuisi kofeiinittomat latet ja lapsen synnyttyä herkulliset kofeiinilliset lattekahvit aloittaisivat aamut upeasti. Rakastan latteja! Nespresson kahveja olen päässyt ystäväni luona maistamaan ja olen myyty, ne ovat herkullisia!

    Kiitos sinulle ihanasta blogista! :)

  40. Maiju
    5.6.2016 / 12:33

    Cappuccino tai jos on vara valita niin choco cappuccino. :) kylläpäs oli hyvä juttu sinulla kahvikoneesta. Täytyy miettiä, josko raaskisi itsellekkin tuollaisen hankkia.

  41. Jenni
    5.6.2016 / 12:34

    Cappuccino kiireettömänä viikonloppu aamuna on ihan parasta.
    Kahvi kaikissa muodoissaan maistuu kyllä pitkin päivää.
    Se on niin totta, että kuppivalinta vaikuttaa kahvin makuun ja kahvihetken tunnelmaan :)
    Tuo kahvikone valkoisena on kyllä niin tyylikäs, että sitä pitäisi mieluusti esillä keittiössä.

  42. Islukka
    5.6.2016 / 12:43

    Vaniljalatte nautittuna puolen vuoden ikäisen typykän päikkäreiden aikana

  43. 5.6.2016 / 12:47

    Itse en juo kahvia, mutta haluaisin miehelleni ja vieraille tarjota joskus jotain muuta kuin ihan tavallista suodatinkahvia. Espressosta mies tykkää ainakin.

  44. Äippä
    5.6.2016 / 12:50

    Juhlamokka ja sininen maito, ne ovat mun juttu. Olisikin mahtavaa saada tuollainen paketti – ehkä maku muuttuisi :-)

  45. Juju
    5.6.2016 / 12:52

    Lempi kahvini on Vanilla Cappuccino (valitetttavasti tällä hetkellä se on instant jauheesta tehtyä kun ei kahvikonetta ole.) Olen äitiyslomalla ja nautin cappuccinoni mieluiten aamupäiväisen vaunulenkin/ koirien lenkityksen jälkeen kun tyttö 5kk ja koirat nukkuvat päiväunia lenkin jälkeen.

  46. Aino
    5.6.2016 / 13:01

    Maitokahvi hyvän ystävän seurassa :)

  47. Miukkeli
    5.6.2016 / 13:02

    Latte kirjan kanssa omalla terassilla:)

  48. Satu T
    5.6.2016 / 13:05

    Aamukahvilla on tietysti oma, erityinen merkityksensä herättäjänä, mutta iltapäivälatte pojan päiväunien aikaan on minullekin erityinen. Katkaisee touhukkaan päivän mukavasti.

  49. Hanna
    5.6.2016 / 13:07

    Tutussa kahvilassa meren äärellä. Yksi Cappuccino, kiitos! :)

  50. Liina
    5.6.2016 / 13:15

    Maitokahvi viikonloppuaamuisin ❤

    • Miia
      5.6.2016 / 17:25

      Viikonloppuisin kiireetön aamukahvi kotona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.