>Sardegna

>

Meidän matka alko pienimuotoisella jännityksellä ku aamuyöllä hokasin Helsinki-Vantaalla ottaneeni mukaan vanhentuneen passini, UPS :D. Äkkiä lähtöselvitykseen kyseleen et mitäs nyt… Selvittelivät asiaa ja lopulta sanoivat, et omalla vastuulla voin lähtee. Et rajatarkastuksia voi kyllä tulla eikä silloin ajokortti riitä. (Poliisi ei siihen aikaan lentokentällä päivystänyt, joten väliaikainen passi ei ollut vaihtoehto.)
No mähän päätin tietysti ottaa riskin. Testasin vanhan passin toimivuutta kotimaisiin virkailijoihin eikä kukaan huomannut, et passi oli menny vanhaks 2 vuotta sitte ;D. Eilen Algheron lentokentällä sama juttu, kukaan ei huomannut katsoa päiväystä, joten niin vaan vanhalla passilla pääsi matkustaan! Pelottavaa toisaalta… Eilen tosin pikkuriikkisen toivoin et ne ois jättäny mut seurueeni kera sinne vielä muutamaks päiväks oottaan uuden passin saamista, mut turha toivo…

Lennot suju aika mukavan tasaisesti tällä reissulla :).

Lentokalusto: Blue1.


Lento kesti n. 3,5 tuntia suuntaansa, aika soppeli. Sen just ja just kestän, en kovin paljo pitempiä pätkiä.

Tuossakin ajassa piti yrittää keksiä ajanvietettä ;).

Istuin molemmat lennot ikkunapaikalla ja mun jalkatila oli aivan jääkylmä! Onneks oli vilttejä ja mikä tärkeintä, laukussa villikset <3. Tästä opimme et älä koskaan lähde edes etelään ilman niitä ;).

Muutama sananen säästä…
Jos tahtoo Sardiniaan pelkästään aurinkolomalle, niin varmimmin kuumista aurinkosäistä saa nauttia kesäkuukausina. Me ei töiden vuoks voitu lähtee matkaan aiemmin ja otettiinki äkkilähtö. Tämä meidän viikko oli Finnmatkojen viimeinen lomaviikko kohteeseen, seuraavat matkat tekevät muistaakseni huhtikuussa. Pari viikkoo aiemmin ois ollu varmasti lämpimämpää, nyt meillä oli aika vaihtelevaa säätä :). Silti mä sain vespan kyydissä poltettua olkapäät ja miehellä kärtsähti rannalla naama :D. Aurinko siis paisto, mut oli pilvistä ja tuuli teki säästä hieman viileän.
Sardinialle tunnusomaista onkin Sea Breeze, mut annoin sille uuden nimen lomamme aikana: Sea Freeze.

No ei siellä nyt ehkä niiiiin kylmä ollut, mut tuona päivänä olin kovan flunssan kourissa (edelleen), joten villikset biitsillä ei ollu yhtään liikaa! ;)

Meidän loma ei ollut riippuvainen säästä, tarkoitan et ei-rantapäiville löyty kyllä helposti tekemistä. Kahtena päivänä kierreltiin saarella vuokra-autolla ja yhtenä ihanan aurinkoisena päivänä vuokrattiin skootterit.

Skootteri olikin siellä tosi kätevä menopeli ja helposti huristeltiin mm. pieniä vuoristoteitä ja ihailtiin kerrassaan upeita maisemia!

Tässä Algheron vanhaa kaupunkia:

Suunnittelen kertovani teille vielä seuraavista aiheista:
– päivä merellä

– retki vuoristoon
– matka provinssin pääkaupunkiin
– rantatunnelmia
– herkkuja ja kurkkaus ostoskassiin 
:)

Miltäs kuulostaa?

Ps. Äärimmäisen hidasta ladata kuvia tällä taas uudistuneella systeemillä! Eikö teillä oo hidasta vai miten lataatte kuvat?
 

Comments

 1. Soile
  30.9.2010 / 20:05

  >Tänään on ollu jotain häikkää kyllä noissa kuvien lataamisessa; älyhidasta! Ei se muina päivinä ole ollu näin hidasta:( Eli ei se varmaan ole siinä uudessa systeemissä vika; päinvastoin; minusta se uusi systeemi on mukava kun voi ladata useita kuvia sinne taululle yhtäaikaa ja niistä voi yksittäisiä kuvia sitten vaikka yksitellenkin näpäytellä blogiin.

 2. Niina
  30.9.2010 / 20:30

  >Ihanan kuuloinen reissu teillä ollut :) Mielelläni lueskelen siitä lisää. On teillä jännitystä riittänyt heti alkuunsa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin ;) Meidänkin Kanarian reissulla joulukuussa oli aika tuulista ja pilvistä, mutta toisaalta ihan mukava, kun ei ollut aivan tukahduttavan kuuma, koska Suomesta lähdettäessä oli 20 astetta pakkasta ;)

 3. HannaP
  30.9.2010 / 20:33

  >Olipa ihania kuvia ja ihanan näköinen paikka! Ja kiva kuulla, että lennot meni kaikesta jännittämisestä huolimatta mukavasti! :)Jään odottelemaan lisää kertomusta matkasta. :)Kyllähän se kuvien lataaminen hieman kestää, mutta ei kuitenkaan mitenkään älyttömän kauan.

 4. Linda
  1.10.2010 / 08:09

  >Todella hidasta ladata kuvia! Latasin yhden ja kesti varmaan 5minuuttia…heh. Ja ihanat noi villasukat, mulla oli kans kesäkuussa Californias ne mukana, lentokoneessa on aina :)

 5. S
  1.10.2010 / 11:04

  >Soile: mun blogissa systeemi on vaihtunu, ennen pysty ladata kaikki kuvat kerralla ja valita ne vaikka yks kerrallaan blogitekstiin. mut nyt on vaihtunu erilaiseen, kuvat voi kyl ladata kaikki kerralla (maailman hitainta puuhaa), mut niitä ei voi valkata tekstiin yks kerrallaan. tein niin ja ku avasin sen, oli kaikki kuvat hävinny ja joutu lataamaan uudestaan ja kesti taas pienen ikuisuuden…Niina: mekään ei hirveesti nautita sellasesta liian kuumasta säästä, koska mielellämme liikutaan loman aikana paljo paikasta toiseen. liian kuumalla ei kiva :).HannaP: oli tuo kyllä aivan ihana kohde, voisin helposti mennä uudestaan! ja toivottavasti joskus pääsenkin! siellä oli muuten paljo lapsiperheitäkin :)Linda: no eikö! toivottavasti muuttuu pian tuo kuvien lataaminen. jep villasukat on yks parhaimmista keksinnöistä kyllä :)

 6. Anonymous
  1.10.2010 / 12:14

  >Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta kysyn nyt kumminkin. Eli selailin tässä aikani kuluksi vanhoja postauksiasi ja huomasin, että "Hämärtyvän syysillan tunnelmia"- postauksesi ensimmäisessä kuvassa pilkottaa ruokapöydän takaa valkoinen kaapin kulma? Onko teillä tuossa ruokapöydän päässä jonkinlainen astiakaappi tms? Haluaisin nähdä kovasti kuvaa siitä ja kokemuksia, että onko toiminut käyttötarkoituksessaan hyvin (jos siis on kyseessä astiakaappi)! Itselle olisi vasta valmisteilla olevaan ruokailutilaan pöydän päähän tarkoitus pultata seinään neljän kaapin sarja astia ja viinipullokaapiksi ( ja kiiltävää valkoista vielä)…Toivottavasti en nyt ihan metsään mennyt arvailuineni…Ja innolla odotan ainakin tuota "kurkistus astiakaappiin"-postausta – ja tietysti kertomuksiasi matkasta!!T:Repsu

 7. S
  1.10.2010 / 12:54

  >Moi Repsu!meillä on tosiaan ruokailutilan päädyssä kaappi, jossa säilytetään mm. viinilaseja ja mariskooleja :). kaappi on Ikean Norrsten:http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80135665korkeakiiltoiset valkoiset ovet, sivut ja taso. meillä ainakin toiminut hyvin! täytyy tosin huomioida et kaapin ovien aukeamiseen pitää varata tilaa, yks ovi on 70cm leveä eli vaatii tilaa auetessaan :). voin laittaa siitä kuvia sit ku teen sitä astiasto-postausta!

 8. Marika
  2.10.2010 / 13:42

  >Kivalta paikalta näyttää Sardinia. Oliko siellä hyvää ruokaa? Kerro vaan lisää matkakuulumisia, niitä on mukava lueskella. ja matkakuume sen kun lisääntyy :)Tosi hyvä ettei tullut ongelmia vanhasta passista, mutta toisaalta vähän pelottavaa tosiaan etteivät passintarkastuksessa ole kovin tarkkoja. Mutta pääasia ettei sinulle tullut ongelmia asiasta.

 9. S
  2.10.2010 / 16:03

  >Marika: saari on kyllä aivan ihana :). laitan lisää juttua matkasta lähipäivinä. siis ruoka oli yksinkertasesti taivaallista <3, kuten Italiassa aina!

 10. Anonymous
  27.1.2012 / 15:49

  >Osaakko sanoa millasta säätä Trapanisa on huhtikuun lopusa? :)

 11. S
  27.1.2012 / 17:52

  >no keskimäärin asteet pyörii +15-20 välillä… mun arvio :)

 12. Anonymous
  27.1.2012 / 18:33

  >Okei, kiitos tiedosta/arviosta! :)

 13. S
  27.1.2012 / 18:40

  >et varmasti oikein kiva kevätilma :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.