>Tyhjään kohtaan…

>

Sain paljon kivoja vaihtoehtoja, millä täyttää olohuoneen tyhjä kohta. Kiitos niistä! :) Kirjoitin silloin, et mulla oli joku pieni ideanpoikanen itsellänikin ja se oli iiiiiiso taulukollaasi! Mustavalkoisia valokuvia matkoilta, läheisistä ja ihanista hetkistä… Ne ois varmasti nappivalintoja ja niitä katellessa tulis aina hyvä mieli :). Ne kävis myös yhteen Ektorp-divaanin kans, jos haluan sen taas kesäksi siirtää tuolle kohtaa, pois ikkunanurkkauksesta.

Alunperin ajattelin seinälle kollaasia mustine kehyksineen tähän tapaan:

Tässä on puolestaan käytetty samankokoisia kehyksiä ja kuvia, ei näytä hullummalta tämäkään! Tosin tuo yhdeksän kuvaa taitaa olla maksimi tällä systeemillä.

Kumpi tapa olisi parempi; kehykset samankokoisia vai erikokoisia? Entäpä värit; kaikki kehykset mustia vai joukkoon esim. muutama valkoinen? Tai toisinpäin et valkoisia kehyksiä, mut joukossa pari-kolme mustaa kehystä? Taustaseinä on valkoinen…
Mitäs sanotte?

Ja vielä kolmas askarruttava asia…
Laittaisko kehykset suoraan seinään vai muutamille hyllyille kuten tässä kuvassa?


Yksi idea ois tietysti laittaa esille myös kauniita esineitä: (mut ei ehkä kuitenkaan meille tällaista)

Kaikki kuvat lainattu täältä, täältä ja täältä!

Ja kuin piste iin päälle:

Sallin mainitsema Lundian Soihtu kollaasin yhteyteen valkoisena tai mustana. Tuosta valaisimesta pidän monestakin syystä: se tuo sekä suoraa että epäsuoraa valaistusta ja on yksinkertaisen kaunis! Ei kuitenkaan liian moderni meidän kotiin, vaan jotenki pehmeä, eikö teistäkin? :)

Mut sopiiko mun haaveilema Bourgie Soihtu-lattiavalaisimen kans samaan tilaan…

… vai pitäiskö ostaa Lundian valaisin myös pöytämallisena?

Mulla on joku ihme päähänpinttymä josta kovasti haluan eroon et kaikkien valaisinten pitäis olla samaa sarjaa, mut sehän ois tylsää! (Eikä meillä kyllä niin ees oo…) Valaisimia on niiiin monia ihania ja erilaisia, et kai niitä voi ihan vapaasti sekoitella..? ;)
Jos muuten haluatte vinkkejä kuvakollaasien tekoon, löytyy niitä täältä.
Taulujen asettelun tarkkaa ABC:tä pääsette kurkkaamaan tältä sivulta.

Pää sekaisin kollaaseista ja valaisimista,

Comments

 1. Anu
  4.10.2010 / 12:50

  >Bourgie sopii ehdottomasti paikkaan ku paikkaan! ON SOVITTAVA!! :D …on se niin ihana valaisin! Miten olis Bourgien alle Kartellin muovipöytä (se pieni nelisnurkkanen) ja tää asetelma valaisemaan pehmeästi mustakehyksistä valokuvakollaasia? Ja mun mielestä kollaasi sellasena sekakollaasina…ei liian jämptisti samankokosia kehyksiä tiukassa rivissä…Ja jos vähän haluu kollaasiin ryhtiä, asettelis erikokoisia kehyksiä niin, et kokonaisuus olis ulkoreunaltaan symmetrinen neliö…ymmärtääköhän kukaan mitä yritän selittää…?! ;)Mut ihana ongelma sulla! Yleensä on kait niin päin et tarttis jotain ihanaa saada esille, mut missään ei vaan ole enää tilaa. :)-A-

 2. Anonymous
  4.10.2010 / 13:39

  >Taulukollaasi on mahtava idea! Jes! Itsekin olen harkinnut toteuttavani sellaisen, jos sopiva tila löytyy. Mun mielestä valaisimien ei tarvitse olla samanlaisia – meillä tosin on "yhdistävänä" tekijänä eri valaisinten välillä väri ja tyyli. Melkein kaikki valaisimet ovat joko valkoisia tai läpinäkyviä (esim. Block) ja tyyliltään moderneja. Mun mielestä Bourgien ja Soihdun voi ihan hyvin yhdistää, jos eivät ole aivan vierekkäin. Nehän tulisivat teillä vastakkaisille seinille, vai? Niin ja eikös se ole niin, että tietty epätäydellisyys on paljon kiinnostavampaa, kuin monotoninen "täydellisyys" ;)Ymmärrän kyllä tuon, että herkempää sisustussilmää saattaa häiritä, jos esim. samassa tilassa on kovin erityylisiä kalusteita tai valaisimia.. Itse kuitenkin tiedät parhaiten, mikä teille sopii ja mikä ei!-Salli

 3. HannaP
  4.10.2010 / 13:51

  >Mun mielestä tuo tauluhylly ois kiva idea, koska siinä voi näppärästi muutella kehysten paikkoja ja laittaa esille muitakin esineitä. Kehykset vois olla vaikka valkoisia ja joukkoon muutama musta, ja kuvat vaikka mustavalkoisina! Tuo Soihtu-lamppu on yks minunkin suosikeista! :)

 4. Anonymous
  4.10.2010 / 15:59

  >Taulukollaasi mustilla kehyksillä ja lundian lamppu valkoisena? aiaij, kun kuulostaa hyvälle!! ;)-Krista

 5. suvi m
  4.10.2010 / 16:22

  >Taulukollaasihan on tosi hyvä idea tuohon kohtaan! :) Itse laittaisin taulut seinään kiinni, sillä minusta tauluhyllyt sopivat paremmin esim. kirjoituspöydän, sängyn tai jonkin muun tason päälle. Minusta erilaisia valaisimia voi myös yhdistellä ihan hyvin. Olen aika kyllästynyt Bourgieen, sillä niitä on joka paikassa, mutta ymmärrän kyllä sen viehätyksen. Me taidamme siirtää oman Bourgien tyttären huoneeseen, kun talo valmistuu…

 6. S
  4.10.2010 / 16:55

  >Anu: muaki on alkanu enemmän kiehtoon sekakollaasi, mut saapa nähä osaanko sellasta tehä :D. Bourgie on kyllä ihana, haaveilen siitä ja Ghost-tuolista jossain yhdistelmässä.. ymmärsin kyllä tuon sun pointin :). täytyy eka sommitella kollaasia lattialle ennen ku vasaroi koko höskän kiinni seinään :). ja kiitos ku toit esiin tuon pointin, ei tämä pikkupulmanen enää niin pahalta tunnukaan, hih!Salli: aivan! tuo sen ratkas eli valkoinen Soihtu, kiitos! verhoissakin meillä on yhdistävä tekijä väri (niissä huoneissa missä jo on verhot). joo vastakkaisille seinille tulisivat meillä! ehkä voisin ajatella sen niin, et valaisimilla voin koristaa kotiamme, ku muuten on aika pelkistettyä :)HannaP: hyviä pointteja! mut aattelin olkkariin myös paria lack-hyllyä, jolloin ois ehkä jo liikaa hyllyjä… tauluhyllynhän vois laittaa vaikka eteiseen tai makkariin meillä :)Krista: nams :Psuvi m: ehkä mäki päädyn tohon seinään kiinnittämiseen lopulta.. ja tauluhyllyn tai pari johonki toiseen huoneeseen :). niin ymmärrän et voi kyllästyä Bourgieen, se tosiaan vilahtelee vähän siellä sun täällä :).

 7. Elina
  5.10.2010 / 08:31

  >Ihanan ajankohtainen juttu mulle! Mietin nimittäin aivan samaa asiaa :) Meillä vaihteli huonekalut paikkoja, joten makkarin seinä jäi nyt tyhjäksi ja sille ajattelin tauluja. Oon juurikin miettiny että laitanko tauluhyllyn vai muutamia kuvia seinille. Ja sitten myös sitä, että mimmoisia kuvia :) Jos aiot käyttää omia itse otettuja kuvia, niin ootko hyvä käsittelemään niitä? Ja jos oot, niin vihjeet otetaan vastaan :)

 8. Anonymous
  5.10.2010 / 12:07

  >Voisitko tehdä postauksen jossa esittelisit kuvin saunan, kylppärin, olohuoneen? Tai vaikka kaikki huoneet! Olisi tosi kiva katsoa kokonaisuuksia! Nämäkin kuvat ovat upeita, mutta koko huoneesta olisi mukava nähdä kuvia että pystyisi hahmottamaan miten olet huonekalut järjestellyt :)

 9. S
  5.10.2010 / 12:34

  >Elina: kiva juttu! :) aion käyttää omia kuviani, mut en oo mielestäni hyvä käsittelemään kuvia, tai mulla ei oo hirveesti siitä kokemusta. jotain pientä käsittelyä oon harrastanu picasan ja photoscapen avulla :)Anonyymi: voin toki, sit ku huoneet alkaa näyttää tarpeeks valmiilta mun silmissä! :) sisustaminen on vielä hieman kesken (joiltain osin myös kalustaminen), joten laitan enemmän kuvia tosiaan sit ku on valmista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.