>Astiakaapissani!

>

10.10.2010
Eräs anonyymi nimeltä Astia toivoi tätä postausta jokunen viikko sitten :). Here it comes!
Tätä sarjaa kerään:
Villeroy & Boch New Wave
Kuudelle hengelle alkaa olla aika kiva satsi koossa:
Näistä astioista kun nautitaan, sopii pöytään kivasti myös Villeroy & Bochin tuikkukipot:
Kaapistani (tai siis laatikostani) löytyy tämän sarjan:
* ruokalautaset
* kahvikupit ja lautaset
* salaatti-/leipälautaset
* tarjoilukulho
Tää on niiiiin mun lemppariastiasto!!! :)
Ja siitäki kiva sarja, et kaikkia kippoja ja kuppeja on muutama eri vaihtoehto eli saa aina valita itteään eniten miellyttävän vaihtoehdon ja täydentää sillä omaa kokoelmaansa.
Seuraavaksi aion haalia kasaan jälkiruokakulhot, mallin oon jo käyny valitsemassa. On kiva kerätä jotain, näin muillakin on helppoo ku ei tarvi pähkäillä lahjan suhteen eikä tule ei-toivottuja/tarpeettomia lahjoja. Itsellänikin on yleensä aina tapana kysellä lahjatoiveita.
Tämä V&B:n astiasto ei todellakaan oo meidän arkiastiasto. Tykkään et on yks astiasto, jota käyttää hiukan erityisimmissä tilaisuuksissa, ne tuo sen luxuksen kattauksiin ja ruokailuun :).
Parissa laatikossa täytteenä on puolestaan nämä:
Tätä Kultakeramiikan vaaleansinistä astiastoa aloin keräämään 10 vuotta sitten, kun aloin valmistautumaan omaan, itsenäiseen elämään :). Tätä tulee käytettyä eniten arkisin ja silloin, jos on kerralla isompi porukka kestittävänä. Mut nyt oon alkanu kyllästyyn tähän astiastoon ja tahtoisin jotain muuta… Esim. Iittalan Teemaa valkoisena! Tai harmaana. Love it!

”Teeman pelkistetty muoto palvelee useampaa käyttötarkoitusta ja taipuu mitä erilaisimpiin tilanteisiin. Monikäyttöinen Teema sopii arkeen ja juhlaan, ruoanvalmistuksesta tarjoiluun ja ruokailuun – ja muiden Iittala-esineiden seuraan. Se on ajattoman ajankohtainen sarja yhdisteltäviä monitoimityökaluja aktiiviseen, moderniin elämään.”

Indeed!


Iittalaa meillä on lähinnä viinilasien, jälkkärikulhojen ja mariskoolien muodossa. Niitä säilytän ruokailutilan kaapissa, joka näkyi mm. Ruokailutilamme!-postauksessani. Kaappi on ulkoapäin korkeakiiltovalkoinen, mutta sisältä musta! Tämä yksityiskohta hieman säikäytti kaappia kootessamme ;).


Puna- ja valkoviinilasit on Iittalan Sentaa. Oon miettiny joskus et myyn ne ja ostan tilalle Essence-lasit, mut niitä on kyllä kaikilla ;).

”Pehmeälinjainen, rennon tyylikäs ja tasapainoinen Senta kestää käyttöä. Sormet hakeutuvat kuin luonnostaan lasin maljan alapuolella olevaan syvennykseen. Kun kohotat Sentan, huomaat miettiväsi: Mikseivät kaikki viinilasit ole tällaisia?”

Mm. näiden viime kesän tunnelmien myötä allekirjoitan kuvauksen Sentasta täysin ;).
Ruokailutilan kaapista löytyy lisäksi Verna-laseja sekä jälkkärikulhoja turkoosina:
(Sori, kuvat ei kovin hyviä; oli pakko käyttää salamaa kun päivänvalo ei riittänyt :/)
Aivan takaa pilkistää myös Kartio-lasit ja jalattomat jälkkärikulhot koboltinsinisinä:
Tämä seuraava kuuden hengen astiasto oli alunperin miehelläni ja tykkään et se sopii hyvin kotiimme! :)

Mustaan astiastoon kuuluu kahdet erikokoiset ruokalautaset sekä kahvikupit & asetit.

Muutaman kaapinoven takaa löytyy ihan peruskulhoja ja -laseja, kuten tässä:
Jonkun verran kaapeistani löytyy kyllä vielä eripari-astioita… Tyyliin pari kuppia tuota ja pari tätä… Haluisin päästä niistä joistakin vielä eroon, et se valkoinen Teema-astiasto vois toteutua. Opiskelemaan piakkoin lähtevälle veljelleni oon lahjottanu jonku verran vanhempia astioitani, hän otti ne avosylin vastaan ;).
Vuosien mittaan on tullu ostettua monia nättejä kahvi-/teekuppeja ja hups, niitä onki nyt kymmeniä. Oon päättäny et se on loppu nyt! Tästä lähin ostelen vaan yhtä ja tiettyä sarjaa.

Tässä esimerkki tällasista ostoksista, (paitsi et näistä en halua eroon) nämä ostin vuosia sit Milanon suurimmasta tavaratalosta La Rinascente.

Mut tässäpä nyt oli pientä raotusta mun astiavarastoihin, näitte ne eniten käytetyt ja mieluisimmat :).
Päästäkäähän nyt mut kurkkaamaan teidän kaappeihin

Comments

 1. Linda
  10.10.2010 / 09:34

  >Mulla on samaa V&B. Ne on niin ihania! On vasta jälkkäri/muro/whatever -kipot ja kahvikupit&niiden lautaset. Seuraavaksi aattelin sijoittaa just noihin latte-mukeihin, kun nää tän hetkiset on vähän pienet, kauniit kuitenkin.

 2. HannaP
  10.10.2010 / 09:36

  >Ihania nuo Villeroy & Bochin astiat! Ne on niin ajattoman kauniita! :)Varmaan kirpparilla/huuto.netissä vois päästä eroon ylimääräisistä astioista? Oot kyllä taitava valokuvaaja, kun nuo kaikki kuvat on niin kauniita. :)

 3. Hanna
  10.10.2010 / 10:33

  >Ihanat noi wave astiat :) Minä olen haaveillut Ego astioista. Valkoiset Teemat jo löytyy ja mainitsemasi Essence viinilasit ;) Myös noita skooleja on kertynyt minullekin. Vastasin muuten sinun kysymyksiisi :)

 4. Päm
  10.10.2010 / 11:09

  >Todella kauniit noi Villeroyt, niillä saa varmasti tehtyä näyttävän kattauksen. Meillä astiastona Arabian 24h ruskeana ja Muumimukit kahvimukeina :)

 5. Soile
  10.10.2010 / 11:09

  >Oi; nuo V&B astiat on TOSI ihania! Minä aloin noin 10 vuotta sitten kerään Pentikin Vaniljaa ja tykkään vieläkin siitä paljon:) Se on ensimmäinen astiasto, johon sarjana ihastuin. Arkikäytössä meillä on vieläkin lähes 30 v. vanha Hobby Hallista tilaamani astiasto; valkoinen, jossa ihan hennon hento, pieni vaaleanvihreä pitkän kolmion muotoinen kuvio aivan lautasen reunassa.

 6. S
  10.10.2010 / 11:36

  >Linda: oi kiva! tuo astiasto on kyllä niin herkullisen kaunis :). joo ne pienimmät kahvikupit on myös tosi nätit!HannaP: joo täytys taas ottaa kirppispöytä ja laittaa myyntiin myös kaikki ylimääräset astiat!! munki mielestä nuo on ajattomat, en varmasti kyllästy värinkään takia ;). ja ooh, kiitos paljon kehuista <3Hanna: valkoista teemaa, voih *kade kade*. mäki aina ihailen niitä Ego-astioita! mut ehkä päädyn nyt eka kuitenki Teemaan :), paremmat arkikäyttöön. Ego liippaa niin läheltä tota mun astiastoo :).Päm: joo rakastan tehä kattauksia noilla astioilla, siihen ei tarvita paljoa ku astiat itessään on jo niin kivoja :). muumimukit tuntuu olevan kyllä erittäin suosittuja, mulla ei oo yhtäkään! :)Soile: eikö :). oho onpa hyvin kestäny Hobby Hallin astiasto! saapa nähä onko mun Kermansaven astiasto mulla vielä 20 vuoden päästä :P

 7. Emmi
  10.10.2010 / 11:57

  >Meillä on Pentikin vanilja-astiasto käytössä, joka on kyllä minun ehdoton suosikkini :) Tuo V&B on kyllä myös todella kaunis, V&B:llä on myös muita niiiin ihania astiasarjoja, aina niitä jaksan ihailla! Laseja löytyy Iittalan kartio hiekka-sävynä ja Iittalan jälkiruokakulhot samansävyisinä, sekä myös pentikin juomalaseja on käytössä.. Niin ja samat verna-lasit turkoosina mitkä sinunkin kaapistasi löytyivät :) Tuo kirpparilla myynti kyllä kannattaa, itse myin viime keväänä arabian 24h astiaston vihreänä kun en enää siitä pitänyt ja kaikki meni :) Astiat on ainakin minulta menneet aina kirpparilla heti ensimmäisenä!

 8. S
  10.10.2010 / 12:48

  >Emmi: tuo vanilja-astiasto tuntuu olevan suosittu :). kiva kuulla kirppiskokemuksia! ehkä mun täytyy alkaa haaliin kirppiskamoja kasaan ja viedä myyntiin :). täällä onki sopivasti aika uus kirppis, jossa näytti olevan kohtuulliset pöytävuokrat!

 9. Niina
  10.10.2010 / 15:02

  >Ihania astioita! Nuo V&B:t on kyllä tosi kauniit :) Mulla on kaksi siskolta saatua V&B:n pientä lasikippoa, joille en vaan tahdo keksiä mitään käyttöä. Ne taitaa olla just tota Wave-sarjaa. Ja noita mustia kantikkaita astioita mulla on ollu kans aika paljon. Niihin oli mulla tarjoiluastiat ja juustokupukin ja jälkiruokakulhot. Annoin ne langolleni, mutta ne taitavat kyllä lojua astiakaapissa käyttämättöminä. Nyt meillä on käytössä vanilja-astiat ja teeman valkeat murokulhot ja matalat ruokalautaset. Viinilaseiksi olen haaveillut myös noita essence-laseja, mutta niitä on tosiaan melkein kaikilla :)

 10. riikka.leskela
  10.10.2010 / 15:43

  >Tuossa V&B:n astiastossa on jotain ihanan ylellistä, ihanat astiat ja korea kattaus saa tuntemaan itsensä tärkeäksi ja se saa ruuankin maistumaan erikoisen hyvälle :) se on kaunis! Meillä on yhdet astiat arkeen ja juhlaan. Teemaa ja Aino Aaltoa. Teema on pääasiassa valkoista; lautaset, mukit, kahvikupit ja tarjoiluvadit on valkoisena, "mausteeksi" olen hankkinut ruskean ja hiekan värisiä kulhoja. Muumejakin löytyy, mukeja ja kulhoja. Ja sitten minulla on arjen hemmotteluhetkiin isot Iittalan Satumetsä-mukit, ne on mun mielestä niiin ihanat. Nämä kaikki ovat muodoiltaan helposti yhdisteltävissä, helposti saa aikaan yksinkertaisen kauniin tai vaikka vähän leikkimielisemmänkin kattauksen. Lasistona on tosiaan Aino Aaltoa, pienet kipot, leipälautaset ja lasit (22cl ja 33cl)löytyvät kirkkaana, myös laseihin on lisä mausteena hiekan väristä Ainoa. Jälkiruokakulhoina on perintönä saadut Riihimäen lasin Grapponia-jälkkärikipot.Tässä kurkkaus meidän kaappeihin. Minulla on tapana ilmaista lyhytkin asia pitkästi, joten minulta voit odottaa jatkossakin mini-romaaneja, kun johonkin asiaan päätän sanani sanoa.Riikka (se omanarvontuntevien kissaneitien emäntä)

 11. S
  10.10.2010 / 16:46

  >Niina: laita sun blogiin kuva niistä V&B:n lasikipoista :). mä ihan tykkään noista mustista astioista, kiva perussetti :). osta Sentaa ;), mä järkeilin sen niin et kiva ku kotona erilaiset ni voi sit kylässä testailla niitä Essence-laseja!Riikka: olipa kiva kurkata teidän kaappeihin, kiitos :). voih, sullakin valkoista Teemaa! sepä siinä Teemassa onki ku sitä on niin helppo yhdistellä! ja sen valkoisen värin kans passaa kaikki! oikein kivoja astioita teillä. ps. miniromaanit erittäin tervetulleita :).

 12. Marita
  11.10.2010 / 14:33

  >Kiva postaus – ja vielä ennätän minäkin sanomaan, että kerään Arabian Arcticaa, josta sattumoisin laitoin juuri eilen kuvan blogiini (uudella kännykkäkameralla otettu). Niitä mulla on vaikka kuinka, ne menee joka tilanteessa, eikä niihin kyllästy!

 13. S
  11.10.2010 / 15:24

  >Marita: täytyypä heti mennä sun blogiin kurkkaamaan :). astioissa on kyllä tärkeää yhdisteltävyys ja ajattomuus!

 14. Anonymous
  8.2.2011 / 11:14

  >Hei!Kiitos ihanasta blogistasi. Pisti vain silmään, kun katoin noita teidän sinisiä astioita. Olen 99% varma, että ne ei ole kyllä Kermansavea vaan KULTAKERAMIIKAN tuotantoa. Tarkistappas leima ja korjaa asia. :)

 15. S
  8.2.2011 / 11:45

  >Anonyymi: voi voi mitä mä olin menny tekemään!!!! anteeks KULTAKERAMIIKAN astiani, virhe korjattu, kiitos tarkkasilmäisen lukijan :). kiva et tykkäät blogistani!!

 16. Anonymous
  8.7.2011 / 09:45

  >Heips, heh, taas pakko kommentoida! En ole koskaan kellään nähnyt vielä noita mustia lasisia monikulmaisia astioita! Teillä on, eikö ne olekin lasia, samoilta ne ainakin näyttää!? Niin meilläkin :D heh! Meiltä löytyy, ruoka-, leipä- ja syvätlautaset. Kahvikupit+asetit, tarjoilulautanen, -kulhotx2 ja kermanekka.Mustat tuli miehen mukana ja on meillä kyllä aikapaljolti käytössä. Rinnalla Teeman valkoinen, muutama punainen syvälautanen jouluksi tarjoiluun. Kupeista löytyy kaikki värit joita on ollut myynnissä. Tuli joskus äidiltä idea, että kuppeja voisi olla jokaista väriä yksi. Muuten olen aika yksivärisen sisustuksen ja astioiden kannalla. Se on kiva piristys kaapissa. On meillä vielä kuusi valkoistakin kuppia. Muutamaa muutakin sekalaista sarjaa joita ei käytetä. Niistä pitäisi päästä ensi muutossa eroon.Uuteen taloon(valmistuu toiv./ehkä ensi kesäksi) en halua enää kaikkea ensimmäiseen kotiin hankitttua ja sieltä seurannutta astiaa ja tavaraa.Voih, nyt jatkan blogin selausta…menee se näinkin, vika työpäivä ennen lomaa ;) hih!Terveisin,Asta

 17. S
  8.7.2011 / 10:27

  >Asta: tuo musta astiasto ei ole lasia, ihan posliinia. se oli kans alunperin mun miehellä, jääny kyllä täysin käyttämättä et voisin myydä tai lahjoittaa sen vaikka veljelleni :Pkiva että aloit ahkerasti lukemaan mun blogia, toiv. löydät mielenkiintoista luettavaa!

 18. Asta
  19.1.2012 / 15:10

  >Moikka,piti vielä kommentoida astia asiaa. Oletko varma, että on posliinia? Meinaan on ihan samanlaisia kuin meillä. Itse luulin niiden ensi olevan posliinia, mutta valoa vasten kun katsoi, näkee että on lasia. Ihan mustia ne meidän on, ei näy läpi, mutta valoa vasten paljastui.Asta

 19. S
  19.1.2012 / 17:25

  >juu olen ihan 100% varma et posliinia on! :)tosin nyt astiastolla on jo uusi koti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.