>Eläimille

>

Tasan kuukausi sitten 4.10. vietettiin kansainvälistä Maailman Eläinten päivää.
Aionkin nyt kertoa teille karvatassuista, joita lomallamme Sardiniassa kohtasimme.
Majoituimme Algherossa Hotelli Oasiksessa. Hotelli koostui useasta rakennuksesta. Meidän huoneiston juuri meidän makuuhuoneen ikkunasta oli tällainen näkymä hotellin taakse:
Ei ihan sellanen mitä lomalla toivois vai mitä…

Mut siitä viis, paljon pahempaa oli tämä:

Yritin pitää sälekaihtimia suljettuina, etten koko ajan vilkuilisi takapihalle. Mutta eihän se auttanut! Lähes koko ajan huoneistossa ollessamme mietin tuon läävätalon koirapoloja. Huomasin kurkkivani koiria sälekaihtimien raoista, niin meidän makuuhuoneestamme kuin kylpyhuoneestakin. Joka kerta varmaan toivoin näkeväni omistajan kantavan hellästi koirat sisälle taloon…

Mutta niin ei tapahtunut, ei kertaakaan lomaviikkomme aikana. Koirat kyyhöttivät kytkettyinä piharakennukseen ympäri vuorokauden, lyhyissä naruissaan. Kertaakaan en nähnyt kenenkään vievän niille ruokaa tai lenkittävän niitä tms. Koirat raapivat ja purivat turkkejaan jatkuvasti, kuten kolmannessa kuvassa musta koira tekee. Tämä musta koira myöskin käveli levottomana eestaas lyhyessä narussaan, turkissa kutisi :(.

Yhtenä päivänä oikein ajan kanssa tuijotin koiria. Itkin ja katselin kauan aikaa. En voinut tehdä mitään, kauhea tunne! Järkytyksekseni huomasin silloin koiria olevan viisi!!! Neljä niistä oli kytkettynä piharakennuksen eri puolille ja viides oli kauempana pikkuruisessa koirankopissa. Harkitsin jo vakavasti koirien irrottamista lyhyistä naruistaan, vapaana ne ei ehkä selviäisi, mutta kuolema luonnossa tuntui paremmalta vaihtoehdolta kuin kituminen narunpätkiin kytkettynä. Mieheni sai kuitenkin aikeeni estettyä, sanoi että koirat luultavasti kävisivät kimppuuni… Jäi arvoitukseksi, miten olisi käynyt.
Tuona sunnuntai-iltana marssin hotellin vastaanottoon itkua pidätellen ja sanoin olevani koirista erittäin huolissani. Et mitä voin tehdä! Miespuolinen vastaanottovirkailija sanoi poliisien käyneen useamman kerran talolla voimatta tehdä asialle mitään… Että toiminta on kuulemma normaalia kyseisen talon asukkaille. Olin niin järkyttynyt sekä koirien kohtalosta että vastaanottovirkailijan ylimielisestä asenteesta, etten voinut itkultani sanoa sanaakaan vaan lähdin pois.  

Matkan jälkeen kirjoitin Finnmatkoille (hotelli on heidän käyttämänsä hotelli) piiiiitkän palautteen asiasta. Kun lähetin palautteen, tuli koneen näytölle teksti ”käsittelyaika 2-4 viikkoa”. Pelkäsinkin, noteeraavatko he palautettani mitenkään.
Heti seuraavana päivänä sieltä kuitenkin soitettiin! Olin helpottunut! Finnmatkoilta soittanut nainen oli itsekin asiasta järkyttynyt, sanoi olevansa erittäin eläinrakas itsekin. Olin hämmästynyt, sillä olin ensimmäinen joka niistä koirapoloista koskaan heille mainitsi.
Puhelu kesti lähes puoli tuntia ja kerroin asiasta kaikki pienetkin yksityiskohdat. Sanoin, että Finnmatkojen tulisi boikotoida hotellia niin kauan, että hotelli puuttuu tähän eläinrääkkäykseen! Ehkä se on normaalia muissa maissa, mutta hotellissa käy suomalaisturisteja, joita varmasti moinen näky järkyttää. Hotelli Oasiksen tulisi välittää asiasta edes oman bisneksensä kannalta… Sillä seikalla Finnmatkojen nainen lupasikin hotellia alkaa painostamaan: bisneksen menetyksellä. Aikoivat mennä hotelliin asian tiimoilta sekä oppaiden että kohdepäällikön voimin. Toki etelä-eurooppalaiseen tapaan asiat tapahtuvat hitaasti, mutta ei auta kuin odottaa. Tuosta puhelusta Finnmatkoilta on kulunut nyt päivälleen kuukausi. Aion vielä odottaa toisen, sitten otan sinne yhteyttä ja kysyn miten asiat etenee. En todellakaan jätä asiaa vielä tähän, vaan odotan että Finnmatkat seisoo sanojensa takana! Odotan, että ovat laittaneet pyörät pyörimään.

Minä en voi paljoakaan muuta asian hyväksi tehdä, mutta mua helpottaa että tein edes tämän verran. Sen takia kerron asiasta myös täällä blogissani. Itse en enää koskaan käytä Hotelli Oasista, koska he sallivat hotellinsa takana tällaisen eläinrääkkäyksen.
Levitättehän ystävälliset & eläinrakkaat blogini lukijat sanaa!
*****

Koska en voinut koiria enempää auttaa, ruokin saarella näkemiämme kissoja senkin edestä :).
Yhtenä päivänä päädyimme skoottereilla erään syrjäisen, hienon hotellin pihaan. Omalta hotelliltamme sinne oli matkaa noin 20 km. Hotellin pihalta oli upeat maisemat merelle, mutta mikä eniten kiinnitti oman huomioni, oli tämä näky:

Kissat vain lisääntyi ja lisääntyi…

Seuraavana päivänä menimme vuokra-autolla samaan paikkaan kissanruokakassi mukana :).
Heti ku avasin ekan purkin, päästi ensimmäinen vaativan miaun ja sen jälkeen kaikki kattimukset ryntäs paikalle!

Ne hyöri tiiviisti mun jaloissa, olin aivan saarroksissa ja aina kun vähänkään liikahdin, kuului miau ja sitä seurasi sarja maukaisuja :D.

Pääsimme laskuissa kolmeenkymmeneen kissaan, mut jotenki musta tuntuu ettei siinä ollu kaikki! :)

Kivoissa maisemissa kisulit asustaa ;).

Ruoka maistui, namiiiii!!!!! Laitoin ruokaläjiä sinne tänne että kaikki saivat edes vähän.

”Saisinko minäkin ruokamurusen?”
Saat vaikka kokonaisen purkin!

Tämä kolli oli aikamoinen ahmatti, annoimme sille nimeksi Monni. :D

Tulin niin onnelliseks ku kisut sai murkinaa. Voi sitä onnen tunnetta ku poislähtiessämme jäivät pesemään turkkejaan <3.

”En pysy hereillä, en pysy hereillä…”

Toiset kaipasivat ruokaa…

… toiset hellyyttä <3.
Kisu, jota mieheni edellisessä kuvassa silittää, oli aivan ihana. Hakeutu koko ajan meidän lähelle, kiehnäs mun jaloissa…
Surullisena jouduin jättämään sen sinne :(
Kuten ehkä huomaattekin, kissat oli siistinnäköisiä; puhtaita eivätkä näyttäneet kovinkaan nälkiintyneiltä. Todennäköisesti kiitos siitä kuuluu turisteille ja suurimmaksi osaksi viereisen hotellin asiakkaille :). Onnellisena huomasin, et siellä muutkin harrasti tätä kissojen ruokkimista: tulivat varta vasten autoilla sinne kissanruokaa mukanaan! Me käytiin kisuja ruokkimassa kolmena iltana, aina ku oli joku vuokramenopeli, sillä matkaa oli tosiaan se 20 kilometriä :).
Tehdään jokaisesta päivästä Eläinten Päivä ja hellitään omia karvatassujamme, joohan? He ovat sen ansainneet!
He antavat meille niin paljon, mutta odottavat vastineeksi niin vähän.
Kiitos teille, jotka luitte tämän koko tarinan <3.

Comments

 1. Hanna*
  4.11.2010 / 13:19

  >Sinä olet enkeli! <3 Ja noiden kissojen silmissä varmasti aivan yli-ihana ihminen! :) Kiitos kun annoitte niille ruokaa ja hieno asia, että muutkin turistit tekivät samoin. Voi että kun voisimmekin ruokkia kaikki nälkäiset kisuparat… Ja tarjota sylin ja kodin…Ja nuo koiraparat… Toivon todella, että Finnmatkat saa jotain muutosta tuohon koirien surkeaan tilanteeseen! Kerrothan kun saat lisätietoa tilanteen etenemisestä!

 2. Anonymous
  4.11.2010 / 13:22

  >Hei! Olimme vuosi sitten syksyllä samaisessa Oasiksessa, mutta meidän hotellihuoneesta ei kyseistä näkymää ollut, joten emme edes tienneet moisesta. Muita syitä kyllä oli, miksi Finnmatkojen olisi ehkä syytä tarkistaa hotellivalikoimaansa… Koirista puheenollen – käytimme usein paikallisbussia johon hyppäsimme läheltä hotellia, ja pysäkin tuntumassa oli aina kaksi irrallaan olevaa koiraa, jotka juoksivat autojen perässä haukkuen. Vieläköhän ne siellä päivät pitkät tekevät samaa? -t

 3. -J-
  4.11.2010 / 13:42

  >Voi kamala! Itelläkin tuli kyyneleet silmiin..Olikohan niillä raukoilla edes vettä?? Järkyttävää!Eipä uskois että lomamatkalla joutuu tämmöstä katsomaan hotellihuoneen ikkunasta, ei siitä lomasta kyllä nauti.. Paljonhan tuolla ulkomailla on kulkukissoja- ja koiria mutta ne ovat kuitenkin irti ja pystyvät itse saalistamaan ruokansa. Kerrothan sitten kuuluuko sieltä Finnmatkoilta mitään?Ihana kun tartuit asiaan, toivotaan että koirat saisivat paremman elämän ja että ne löytäisi paremman kodin <3 Itse olisin varmasti myös tehnyt samoin!

 4. Jenni
  4.11.2010 / 13:46

  >Hienoa, että tartuit koira-asiaan ja kerroit sen blogissakin! Kerrothan, miten asia etenee? Toivottavasti se etenee, kauhean surullisen kuuluista.Ja voi noita kissoja! Sekoaisin varmasti onnesta, jos tuollainen sakki kauniita (ja onneksi hyvävointisen näköisiä) kissoja piirittäisi minut. Pitäisiköhän hankkia vielä n. 28 uutta kissaa kotiin? ;)

 5. Anonymous
  4.11.2010 / 14:31

  >Kiitos ihanasta postauksesta! Itsekin olisin varmasti käynyt kisuja ruokkimassa niin paljon kuin olisin pystynyt..voi raukkoja kun siellä ovat :(( Koirajuttu oli todella järkyttävä, toivottavasti koirat selviävät ja joku puuttuu toimintaan!Hienosti tehty sulta!!-M

 6. S
  4.11.2010 / 14:55

  >Hanna*: kiitos <3, kyynelsilmin luin ihanan kommenttisi! jännityksellä odotan, mitä Finnmatkoilla sanovat kun otan yhteyttä. ja kerron tilanteen edistymisestä, toivotaan et on edistystä!!!-t: aivan! tuo näkymä on vaan M-rakennuksen toisen puolen huoneistoista… mikä teillä mättäs hotellin suhteen? me ei tykätty sijainnista kovinkaan paljon ja huoneiden varustus & siivous oli aika ala-arvoista. tiedän sen bussipysäkin, irtokoiria ei enää näkynyt nyt ku me syyskuussa siellä oltiin!-J-: en tiiä oliko niillä ees vettä :(. se oli kyllä niin sydäntäsärkevää katottavaa ja pilas osaltaan lomamme. mut sillä oli varmasti joku tarkoitus et just minä ne jouduin näkemään, näin ajattelen…kulkukoiria ei nähty, mut kulkukissoja kyllä. hotellialueella asusti kisuemo ja 3 ihanaa pentua, ruokimme niitä myös. niin älytöntä kuin se onkin, katselin tätä kissaperhettä ajatellen, että ovat onnekkaita ku saavat liikkua vapaana ja miten haluavat! ja että heillä on toisensa <3. koiraraasut <3Jenni: kerron kyllä asian etenemisestä! toivon itsekin hartaasti että se on edennyt!!siis mä olin niiiin onnellinen noiden kissojen keskellä <3. mieheni kysyikin multa ku ruokin niitä et ootko sä nyt onnellinen :DDD ja mä olin!!! :D-M: onneks meitä eläinrakkaita ihmisiä löytyy!! sanoisin ettei kisut näyttäny kovinkaan raukoilta siellä. ne saa ruokaa turisteilta (siks niitä siellä niin paljon onkin ku ovat levittäneet sanaa mistä saa ruokaa :D) ja niillä on toisensa, josta olin onnellinen. siellä ne makoili yksin tai yhdessä, masut täynnä <3. tosi ihmisystävällisiä ja rohkeita oli suurin osa. ilmoittelen sitte miten koira-asia etenee, toivon ja uskon et etenee!

 7. Hanna*
  4.11.2010 / 15:10

  >Pitää vielä lisätä, että mekin aina ruokitaan kisuja kun ollaan reissussa. :) Pari kesää sitten Kefaloniassa kissat oli kyllä paljon surkemman ja likaisemman näköisiä kuin nuo kisut… :/ Yhdelle raskaana olevalle kisulle annoin aina extramakkaran siivun. :)Ja tosiaankin oli varmaan tarkoitettu, että juuri SINÄ näit nuo koirat, ja puutuit sitten asiaan. Toivotaan, että koirat saavat paremman kodin!

 8. Paula
  4.11.2010 / 16:18

  >Täytyy sanoa, että olet todella suuri sydäminen ihminen <3 Harvalla olisi edes rohkeutta tehdä asialle jotain. Kyyneleet silmissä luin tarinasi, surullista luettavaa ja katsottavaa!Minulla on itselläni kaksi koiraa, joita rakastan yli kaiken. Sydämeni särkyy joka kerta, kun kuulen eläinrääkkäystä tapahtuneen, se kun on niin surullisen yleistä.. Siskoni oli kesällä häämatkalla Kroatiassa, jossa on myös suuri määrä kodittomia kissoja ja koiria. Sisko sanoi, että moni päivä meinasi mennä pilalle, kun näki niitä nälkää näkeviä eläimiä.. Sanoi, että ei pystynyt ravintolan terassilla nauttimaan omasta ruuastaan, kun koirat lähellä istuivat nälkäisinä. Siellä oli monet sitten säästänyt ruuasta osan ja antanut näille eläimille :) Näin teki myös siskoni ja hänen miehensä, koirat olivat enemmän kuin kiitollisia saamistaan lihan paloista. Kerran yhdelle koiralla ruokaa säästäessään, he huomasivat ilokseen, että tällä koiralla olikin omistaja, joka tuli hakemaan tätä kotiin! Se oli pelastanut illan, kun he näkivät, että koiralla onkin hyvä perhe. Sisko mies oli käynyt juttelemassa naiselle ja kysynyt, saako antaa koiralle ruuan tähteet, iloisena nainen oli myöntynyt :) He olivat myös vieneet kissoille ruokaa monena iltana ja saaneet onnellisia maukaisuja kiitokseksi. Turistit tuntuvat hyvin huolehtivan muutenkin vapaista eläimistä! :)Tuli kovin pitkä kommentti, mutta pakko oli kertoa myös toinen tarina. Toivon sydämeni pohjasta, että asialle jotain tapahtuisi, että maailmassa olisi edes muutama kärsivä eläin vähemmän <3

 9. Soile
  4.11.2010 / 16:42

  >Nyyh; tippa linssissä luen täällä; ensin surusta ja sitten siitä ilosta, kun kissoilla näytti ainakin menevän ihan hyvin:)

 10. Anonymous
  4.11.2010 / 18:45

  >Siivous oli meidänkin mielestä ala-arvoista: pöydän pintaan sai kirjoittaa nimensä, pölyyn nimittäin. Emme tosin viihdy yleensä kovin paljon hotellilla, joten huonohko varustelu ei haitannut, mutta hotellin sijainti olisi sen sijaan voinut olla parempi. Tuota sijaintia voi olla vain hankala hoksata kartan perusteella, kun kaupunki on uusi. Mukava reissu meillä kuitenkin oli :). -t

 11. Niina
  4.11.2010 / 19:16

  >Onpas kova kohtalo koirilla :( Teit ihan oikein, kun soitit Finnmatkoille ja kerroit tilanteen! En ymmärrä ihmisten julmuutta. Nämä pieni karvakamut ovat täällä meidän elämää ilostuttamassa. Nytkin on täällä kotimaassa tullut monta eläinrääkkäystapausta ilmi. Eikä tuo rääkkäys kohdistu vain pieneläimiin vaan myös esim. lehmiin ja hevosiin ja vielä kaiken huippuna luonnossa eläviin siileihin jne.Meillä ainakin kissalle tarjotaan parasta mahdollista hoitoa: korotukset, madotukset, terveellinen ruoka ja tietysti aimo annos hellyyttä <3Kanariallakin oli noita irtokissoja ja pari niistä näytti ottaneen hotellimme reviirikseen. Vaikka ovet olivat auki, niin kisut eivät tulleet sisälle. Kanarian kissat eivät olleet aivan noin terveen näköisiä. Toisella hotellikissalla oli selvästi tappelun jälkiä naamassa. Pidetään siis hyvää huolta näistä pienistä karvakamuista!

 12. Marika
  4.11.2010 / 19:37

  >Aivan todella kamalaa eläinten kohtelua niiden koirien osalta todellakin!! Toivottavasti Finnmatkat saa asialle tehtyä jotain. Onhan se sen verran iso firma, että luulisi että heidän sanansa painaisi jotain, toivotaan niin!!Olit kyllä todella ihana kun ruokit kisuja:) Hyvänen aika miten paljon kissoja tulikaan syömään kerralla, olivat kyllä onneksi aika hyväkuntoisen näköisiä, niitä varmaan tosiaan ruokitaan siellä onneksi. Itsekin olen matkoilla ruokkinut nälkäisiä kissoja mutta en ole ikinä nähnyt tuollaista laumaa yhtä aikaa :) Sinä olet todellinen eläinten ystävä, ihanaa että sinunkaltaisiakin ihmisiä on olemassa!!!

 13. Päm
  4.11.2010 / 19:44

  >voi koiraraasuja :( Animal Planetiltakin tulee ohjelma, jossa eläinpoliisit käyvät hakemassa huostaan kaltoinkohdeltuja eläimiä, on ihan järkyttävää katsottavaa. Kettinkikaulapannat pureutuneet ihon sisään, kirppuja täynnä yms… Onneksi on kaltaisiasi ihmisiä, jotka puuttuvat eläinrääkkäyksiin vaikeissakin olosuhteissa. Nostan hattua! Kisut näyttivät kuvissa tosiaan ihan hyvinvoivilta ja onnellisilta :) Jokainen päivä on eläintenpäivä <3

 14. S
  4.11.2010 / 22:00

  >Hanna*: sut tuntien oonki aivan olettanu et tekin ruokitte kisuja, missä ikinä olettekin <3 :). yleensä minäki oon törmänny paljo huonompikuntoisiin kisuihin ku nuo!Paula: voi kiitos Paula kauniista sanoistasi <3. tein vain sen mitä yks ihminen tehdä voi :). oon niin eläinrakas et joskus tai oikeestaan usein se ihan sattuu!ymmärrän niin hyvin tuon mitä siskosikin sanoi et loma menee pilalle ku näkee nälkäisiä eläimiä… se on niin kurjaa! se on kyllä ihana nähdä miten muutki ihmiset lomalla ruokkii eläinparkoja, pitää vaan uskoa et hyviä ihmisiä on enemmän kuin pahoja <3. Soile: joo surullinen elämä näillä koirilla :(-t: meillekin hotsku on vaan paikka nukkua ja peseytyä, mut ois se telkkari tai radio ollu ihan kiva taustameluna silloin tällöin. ja kun siivoojat ei ees tiskejä tiskannu, ois edes tiskausvälineet voinu olla! joo sijainti aika huono, mut meillä olikin äkkilähtö… ja kiva viikko meilläkin loppujen lopuks kaikesta huolimatta oli :). tosin koiria ja kissoja en unohda koskaan <3.Niina: minäkin oon aiemmin nähny paljo kärsineemmän näköisiä kisuja, siks nää yksilöt yllätti kyllä iloisesti! mä yritän parhaani mukaan välttää kaikki eläinrääkkäysuutiset, oon aivan liian herkkä semmoisille julmuuksille :(.Marika: toivotaan todellakin et asiaan tulee muutos ja äkkiä!!!en mäkään oo ennen moista laumaa ruokkinu kerralla :D. oli kyllä häkellyttävää, mutta olin niin onnellinen niiden keskellä. kuvittelin jos ne kaikki ois mun omia :D.kiitos ihana kauniista sanoistasi <3.Päm: hyi kauhee en voi kattoo ees tollasia ohjelmia!! :( semmoset kauheudet jää pyöriin mun mieleen päiväkausiks, aivan niin ku nää koirat on mun mielessä ollu jo yli kuukauden…kiitos Päm sanoistasi <3.

 15. Eija
  10.11.2010 / 15:37

  >Kyllä meinaa itku päästä, kesken työpäivän. Kotona jos olisn tätä lukenut niin olisin tihrustanu sangolliset. Olisin tehnyt saman kuin te!

 16. S
  10.11.2010 / 17:15

  >Eija: eikö olekin surullista :(

 17. Onna
  25.11.2010 / 23:46

  >Onpa paljon kauniita kissoja! Kunpa voisikin jokaisen pelastaa. Meijän pojat on pelastettu varmalta kuolemalta metsästä pentuna. Sinullakin näyttää olevan aikas suloinen kisu siellä :)

 18. S
  26.11.2010 / 08:44

  >Onna: niinpä, monien eläinten kohtalo surettaa :/. joo meidän kotoo löytyy 2 kisuneitiä :). jos se musta ois kiinni, löytyis pian varmasti kaks lisää ;D

 19. Salli
  4.12.2012 / 16:21

  Miten näiden koirien kävi? Kuuluiko Finnmatkoilta mitään? Yritin selailla blogia, mutten löytänyt heistä enää juttua. Ihana, että teit asialle jotain!! <3

  • 5.12.2012 / 12:04

   sieltä tuli vastaus, että olivat kovistelleet kyseisen hotellin johtoa asian tiimoilta, mutta kuulemma enempää eivät voi asialle tehdä. heillä oli silloin myös sesonki siellä loppumassa eli kaikki Finnmatkalaiset lähtivät kohteesta. nyt en tiedä mikä on tilanne, sillä enää Sardinia ei kuulu Finnmatkojen kohteeseen… oli kyllä ihan kamala loma tuon asian näkökulmasta :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.