>Kotimme julkisivua

>

Kysyin teiltä kumman postauksen haluatte ensin: kotimme ulkokuvia vai esittelyn tauluistamme. Tauluesittely sai kannatusta vain yhden äänen verran, silti ajattelin senkin tässä piakkoin tehdä (pysyy tämä yksikin henkilö tyytyväisenä ;)). Kysely oli voimassa vain hetken, joten vain pieni murto-osa teistä ehti siihen vastata :).

Kotimme on ulkoapäin vielä vaiheessa, jos muistatte! :)
Pihakin tehdään vasta ens kesänä. Samoin terassit.
Aquapanelia (sementtilevy) on vasta tänä syksynä alettu pinnoittaa, tosin sekin jäi vielä vähän kesken pakkasten ja muutenkin liian kylmien ilmojen takia. Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, joten keväällä pinnoitushommat jatkuu…
Aquapanelin pinta joko rapataan tai maalataan valkoiseksi.

Tämä kuva on tieltäpäin:
Pääsisäänkäyntimme ja keittiön ikkunat:
Portaat maalataan sivusta samalla sävyllä kuin kivijalka, ainakin se on tämänhetkinen suunnitelma ;)

Talon ja tallin väliä valaisee kaksi seinävalaisinta:

Tummanharmaata lautaa käytimme tehosteena, sävy on lähes sama kuin rännien, syöksytorvien ja muiden peltiosien harmaan sävy. Tykkään! :)
Kun kierretään talon ympäri, päästään takaterassille, jonne paistaa ilta-aurinko. Tänne pääsee saunasta vilvoittelemaan. Ajattelin tänne aika reilunkokoista terassia, sellaista joka jatkuu vielä katetun osan jälkeenkin. Parille sivulle näkösuojat reunustamaan terassia: tielle ja naapuriin päin :).
Nurkkalaudat puuttuvat vielä…
Ja kun kierretään takapihalle, on näky tämä:
Niinku näkyy; hommat vaiheessa ;)

Tämä on alusta saakka ollu mun mielestä kotimme paras kulma :).
Tänne tulee reilunkokoinen pääterassi, joka jatkuu pationa katetun osan jälkeen.
Piharakennus on talon vieressä. Se koostuu autotallista, autokatoksesta, varastosta ja teknisestä tilasta. Autotallin oven molemmin puolin on samanlaiset ulkovalaisimet kuin muuallakin.
Illan hämärtyessä…
Valaisimet ovat Konstsmiden Modena Round -ulkoseinävalaisimet.
Nämä kaksi valaisinta valaisee talon ja tallin välistä osuutta:

Pääsisäänkäynti:
kuvissa pimeämpi kuin luonnossa

Tiellepäin näkyy nämä valot:

<3
Talo on siis minun ja mieheni suunnittelema, niin ulkoa kuin sisältä ja kaikenlaisen valaistuksenkin suhteen :).
Ulkovalaisimiin oon enemmän kuin tyytyväinen, ne on meidän silmissä täydelliset!
Talo näyttää teistä ehkä todella keskeneräiseltä, mut meidän silmissä ei kun nollasta on lähdetty :). Toki julkisivu tulee vielä muuttumaan aika paljonkin sitte ku kaikki on valmista, sitä odotellessa!
Tällaiset asiat ei tapahdu hetkessä, talonrakennus on tosiaan kahden vuoden projekti eikä hommat todellakaan lopu muuttoon!
Lähetän tsempit kaikille ahkerille rakentajille <3.

Comments

 1. Hanna*
  5.11.2010 / 12:40

  >Siis on kyllä niin hienot nuo ulkovalot!! Wau! Aivan ihanasti heijastuu valo seiniin! Ja munkin silmiin teidän koti näyttää niin kovin valmiilta! Ei tuollaisia nurkkalautojen puuttumisia enää edes huomaa, kun muistaa, että on lähdetty hiekan ajosta tontille ja kivijalan pystyttämisestä. :) Tosi kaunista!

 2. Emmi
  5.11.2010 / 12:59

  >Mäkin ihastelen noita ulkovaloja ! Todella kauniit! Kyllä olette ison työn tehneet ja upeaa jälkeä saaneet aikaiseksi !! :)

 3. Hanna
  5.11.2010 / 13:21

  >Kivanäköinen talo teillä tosiaan. Ja upeat noi valotkin!

 4. Jenni
  5.11.2010 / 13:52

  >Ihanan harkitun ja tasapainoisen näköinen talo ja tosiaan upeat ulkovalot, ne ovat oikein pisteet iin päällä!

 5. S
  5.11.2010 / 14:53

  >Hanna*: kiitos Hanna!! tosi kiva kuulla :). joo, voi niitä aikoja ku päivät oli täynnä hiekkarallia :D.Emmi: voi kiitos paljon, ihana kuulla :). kiitos kommentistasi!Hanna: kiitos Hanna, kiva ku jätit kommenttia :)Jenni: kiitos kiitos kiitos :)), ihana kommentti!

 6. Kotiäiti
  5.11.2010 / 15:33

  >Näyttää tosi hyvältä, tykkään! :)

 7. Marika
  5.11.2010 / 18:22

  >Heippa.Aivan täydellinen koti teillä. Pohjapiirros ja ulkokuvat kertovat kaiken, tällaisen kodin minäkin haluaisin. Ja ennenkaikkea sinulla on valtavan upea tyyli ja maku, juuri sellainen josta itsekkin pidän. Hyvää viikonloppua…olet erittäin ahkera päivittämään sivujasi, luen niitä useasti ja aina vain yhtä haltioissaan…kovalla työllä olette saaneet upean lopputuloksen…aivan upean kodin<3terveisin, Marika

 8. Soile
  5.11.2010 / 19:51

  >On vain upeat valot; luovat kivat kuviot:)

 9. S
  5.11.2010 / 21:29

  >Kotiäiti: kiitos paljon :)Marika: moi Marika! sait sun kommentilla mulle niin hyvän mielen, tuhannet kiitokset <3. kun tiedän, että mun blogilla on sinunlaisia ihania lukijoita, haluan entistä enemmän päivitellä tänne. toivottavasti tykkäät tulevistakin postauksistani :).ja totta tosiaan; kovaa työtä tällainen projekti vaatii! mutta lopussa kiitos seisoo :). sun kommentti on niin ihana et tekis mieli tulostaa ja kehystää se ja lukea joka aamu :D.hyvää viikonloppua sullekin. toivon, että jonain päivänä saat oman unelmakotisi :).Soile: kiitos, munki mielestä ihanat valonsäteet luo seinään :)

 10. suvi m
  5.11.2010 / 21:48

  >Tosi hienolta näyttää teidän talo jo nyt, vaikka se ei olekaan täysin valmis.Nuo ulkovalot ovat kauniit, kun ne ovat niin yksinkertaiset ja valo heijastuu kauniisti ylös ja alas. Tuommoiset mekin voitaisiin ottaa jos ne meidän haaveilemat lamput ei sovikaan… ;)

 11. -J-
  5.11.2010 / 22:05

  >Näyttää niin upealta! Ja tuo tummanharmaa passaa tuohon tosi hyvin. Tiiäkkö oon monesti katellu kaupassa noita valaisimia (Onko nuo konstmiden valaisimet, ainakin näyttää samalta?) haluaisin semmoset takapihalle, mut en tiiä passaako ku etupihalla on erilaiset. Mut tuossa ne näyttää tosi upeilta!

 12. salsas
  5.11.2010 / 22:41

  >Teidän talo on ihana!! Siitä tulee varmasti todella upea, kun rappaus ja maalaus on valmis.Pitikö teidän jotenkin suojata tuo Aquapaneeli, kun ette tehneet pinnoitusta heti? Me joudutaan varmaan pitämään taloa parikin vuotta pinoittamattomana, koska rakennamme uudelle alueelle ja sinne tulee asfaltti vasta kun kaikki talot on rakennettu. Talot on aika lähellä tietä ja se pölyää aivan hirveesti ja ei haluta ottaa riskiä, että meidän kaunis valkoinen talo olisi heti ihan likainen ;/ Kaupungilta ehdottivat, että tekisimme vaaleanharmaan tai kellertävän talon ratkaisemaan ongelman, mutta ei suostuta missään nimessä! Ennemmin odotetaan pari vuotta ja voidaan tehdä valkoinen pinnoite. Nuo valot on tois kauniit! Meille on suunnitteilla vastaavat *ylläri*. ;) Juuri toissa viikolla piirrettiin sähkökuviin ulkoseiniin tuleville valaisimille paikat! Meillä mies on enemmän innoissaan valaistuksesta ja viime viikolla esitteli mulle ylös ja alas valaisevia seinävalaisimia. Meille tulee yli 5m korkea olohuone, jonne meillä on suunnitteilla myös vastaavia valaisimia korostamaan kauniita korkeita seiniä.

 13. S
  6.11.2010 / 00:41

  >suvi m: kiitos Suvi <3. tykkään kyllä noista ulkovalaisimista niiiiin paljon. ja aivan muuten!, nehän näyttäs täydellisiltä teidänkin valkoista ulkoverhousta vasten ;)-J-: kiiiiiiitos :). juu on Konstsmide, hitsi se jäi tekstistä pois, pitääpä lisätä :). hyvä ku sanoit!salsas: kiitos paljon kommentista ja kehuista :).suosittelen odottamaan sen pari vuotta, se menee kuule niin nopeesti ettet huomaakaan! ja sittepähän saatte juuri sellaisen kuin haluatte eikä tarvitse tyytyä kompromissiin :). meidän aquapanelia ei suojattu millään tavalla, viime talven oli siis ihan pelkällä sementtilevyllä. kysyimme valmistajalta pariinkin otteeseen, voiko niin tehdä, et pitää talven yli pelkällä levypinnalla ja sieltä sanoivat ettei sille oo minkäänlaista estettä. joten huoleti oottakaa vaan sen pari vuotta. ja voittehan itekki sinne soittaa ja kysyä asiaa, jos sillä tavoin saatte paremmin mielenrauhan :).ylös & alas valaisevat seinävalaisimet on tosi kauniita, meillä on sisällä aulassakin niitä. hui, yli 5m!! meidän olkkarin korkein kohta on 4 metriä :).

 14. Elviira
  22.3.2011 / 14:24

  >Heippa! Mahtaako sinulla olla tuon harmaan värikoodi tallessa, on niin hyvä harmaa! Myös oikean valkoisen ulkomaalin metsästys on alkanut meillä… Että mikäli löytyy vinkkejä, niin ilolla ottaisin vastaan :)

 15. S
  22.3.2011 / 14:39

  >Elviira: hei! muistan koodin ulkoa eli se on Tikkurilan 565X, tuo tummanharmaa. sävytettiin kaikki ulkomaalit Tikkurilan Ultra -maaliin. räystäänaluslaudat ym. maalattiin ihan vaan tolla Ultralla, sävyttämättömällä. se on melko vitivalkoinen, mut me tykätään :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.