>Kun verhot paikkoja vaihtoi!

>

Oon joskus aiemmin täällä maininnu, et suunnittelin laittavani ruokailutilaan valkoisten voilee-verhojen rinnalle mustat (Ikeasta ostetut) samanlaiset talven ajaksi.
Valkoiset näytti nimittäin yksinään liian kylmiltä tähän vuodenaikaan nähden, kangas kun on niin ohuttakin. Tulee hiukan vilu ku niitä kattoo vai mitä! ;D
Kesähelteillä taas viileni ;).

Silittelinpä sitte toisen mustan verhon valkoiselle kaveriksi, liian kuumalla raudalla (oli kyllä ykkösellä) niin et onnistuin jättämään verhoon persoonallisen kädenjälkeni:

Nooh, onneks mun maailma ei yhtiin reikäisiin verhoihin kaadu ;D.

Kattelin mustia ja valkoisia ruokailutilan verhoja yön yli…

Mitäs pidätte, paraniko?

… ja aamulla hain makkarin ylipitkät verhot ruokailutilaan :)

Mitäs sanotte näistä? Onko teidän mielestä purjerengasverhot sopimattomat ruokailutilaan?

Sitte yks toinen asia!
Joissain kodeissa näkee pistorasioita seinässä ikkunan yläpuolella tai katossa ikkunan kohdalla. Jouluvaloja ja ikkunavalaisimia vartenhan ne tietysti on.
Mä en oo näistä kahdesta tavasta koskaan tykänny, koska en suorastaan rakasta pistorasioita näkyvillä paikoilla ;). En myöskään rakasta roikkuvia johtoja…
Niinpä ratkaisin asian meidän kodissa seuraavalla tavalla!

Meidän ikkunajouluvalot saa virtaa rasiasta, joka on ikkunan sivussa:

Näitä pistorasioita meiltä löytyy ruokailutilasta, kaikista makuuhuoneista sekä olohuoneesta. Joka huoneessa on myös pistorasialle oma valokatkaisin!
Jouluvalot ON, jouluvalot OFF eikä tarvi kiipeillä :).

  Tämänkin pistorasian olohuoneen verhot peittää nätisti :). Samoin jouluvalojen mahdollisesti ylipitkät johdot häviää näkyvistä verhojen taakse!

Mutta mitäs sanotte, mitkä verhoversiot ois ruokailutilaan parhaat:
– valkoiset voileet
– mustat JA valkoiset voileet
– paksummat, valkoiset (makkarin) purjerengasverhot?

Myöhemmin näette kuvaa makkarin verhoista!

Comments

 1. Emmi
  9.11.2010 / 15:03

  >Voi kun fiksusti ajateltu nuo pistorasiat.. eipä tullu itelle mieleen omaa taloa rakentaessa :/Kauniit on verhot !

 2. Johanna
  9.11.2010 / 15:29

  >Valkoiset ja mustat voilee verhot keittiöön, mutta laittaisin kyllä toisellekkin laidalle samanlaisen mustan verhon valkoisen kaveriksi. Näytti niin yksinäiseltä nyt tuo yksi musta verho eli sille pari :) Purjerengasverhotkin sopii, mutta ei mielestäni niin hyvin kuin nuo voilee verhosi.

 3. Rekku
  9.11.2010 / 15:34

  >itse paksumpien purjerenkailla olevien puolella. lämpimämmän näköiset kuin valkoiset voileet. miten muuten toimii kissan kanssa nuo ylipitkät? vinkkejä? :D en tarkoita raapimista/kiipeilyä vaan karvoja. en oo itte uskaltanu noita ylipitkiä laittaa, vaikka niin ihanat ovatkin, kun on tuo pitkäkarvainen kattimus :D

 4. -J-
  9.11.2010 / 16:04

  >Onpa kyllä kätsy idea laittaa pistoke tuonne sivuun!! Oispa iteki hoksannu :) Meillä se on just siellä ikkunoiden yläpuolella. Mutta parempi sekin ku ei ollenkaan, sitte sais olla jatkojohtoja laittamassa että saa valot ikkunaan.Minusta nuo musta-valkoiset verhot käy tuohon hyvin! Mutta on nuo valkoisetkin kauniit! Vaikea päättää.. Meilläki oli syksyn olkkarissa mustat ja valkoiset verhot. Nyt talveksi laitoin eri väriset.

 5. Hanna*
  9.11.2010 / 16:19

  >Tykkään noista kaikista verhovaihtoehdoista, joten nyt en kyllä osaa valita parasta! :)Onpa teillä fiksusti nuo pistorasiat! Meille ei tullut yhtään pistorasiaa ainakaan alakertaan tuonne ikkunoiden yläpuolelle just siitä syystä, että en tykkää kun ne näkyy sitten sieltä niin hyvin. Mutta te ootte saaneet ne kyllä fiksusti piiloon! Pitää miettiä, jos yläkertaan laittais jonnekin noin pistorasian. Ja että vielä toimii katkaisimella! Wau!! Kätevää!

 6. Anonymous
  9.11.2010 / 16:43

  >Hei,Valkoinen voilee. Purjerengasverhoista en itse henk.kohtaisesti pidä. Ihanan näköinen sisustus sinulla :-)t. Iinuska

 7. S
  9.11.2010 / 17:46

  >Emmi: eikö :) ja kiitos! ota vinkki sit seuraavaan taloon ;)Johanna: siis ruokailutilasta oli kyse, ei keittiöstä! ja tottakai kaks mustaa, toi oli vaan kokeilla tossa toi yks musta :D.Rekku: jee, oon samaa mieltä sun kans eli purjerengasverhot!! hyvännäköset ja sopii näin talvella :). no kyllähän noi ylipitkät karvoja kerää muita verhoja enemmän. meillä on tähän asti ollu ylipitkät makkarissa, siellä niitä karvapalleroita ei niin paljo lattialla liiku ku näissä muissa tiloissa… nyt tosiaan laitoin ruokailutilaan ylipitkät ja voin parin vkon päästä ilmotella miten paljo karvoja kerääntyy, seurailen tilannetta :D. jos niitä aivan häiritsevästi kerääntyy ni eipä siinä auta ku imuri :/ -J-: eikös, oon niin ylpee mun keksinnöstä! :Dlaitat katto sitte seuraavaan taloon ;). kiitos mielipiteestäsi!!Hanna*: on kyllä kätevä tapa tämä, nyt varsinki pääsee kunnolla testaukseen ku alan laittaa pikkuhiljaa jouluvaloja ikkunoihin :).Iinuska: kiitos Iinuska!! ja kiva että jätit kommenttia :)

 8. Marika
  9.11.2010 / 18:44

  >Minusta musta verho sopisi oikein hyvin valkoisen kaveriksi näin talviaikaan. Mutta kokeile vaan niitä purjerengasverhoja, teillä on niin siistiä etteivät varmaankaan pahemmin pölyä kerää:)Tosi hyvä idea tuo pistorasiakeksintö!

 9. Anonymous
  9.11.2010 / 19:15

  >Moi!Mustavalkoinen yhdistelmä tuo kivasti kontrastia muuten valkoiseen sisustukseen. T.Verhoveera

 10. S
  9.11.2010 / 20:29

  >Marika: heh, kiva kuulla et meillä on siistiä :D. jätin purjerengasverhot ruokailutilaan :). kiitos kommentista!Verhoveera: moi! kiva kuulla, kiitos ku kommentoit :)

 11. Soile
  9.11.2010 / 21:02

  >Kaikki verhot näytti tosi hyvältä eli en osaa sanoa mikä olis paras;)Hieno idea tuo pistorasiajuttu…tuli vaan mieleen, että jos ei ole muuta kuin laskosverhot, niin mistä sen tähden tms. ikkunavalon laittaa roikkumaan?

 12. S
  9.11.2010 / 23:13

  >Soile: niin no se ei oo meidän kodin ongelma :). meillä on laskarit vaan keittiössä, eikä siellä oo ikkunapistorasiaa, vaan pistorasia tason yläpuolella. eli jo kauan sitte oon suunnitellu et keittiön ikkunanurkkauksessa tulee olemaan jokin kynttelikkö tai pöytätähti tms. voihan sen verhon yläpuolelle seinään laittaa pienen naulan tai valot imukupilla ikkunaan, tai ratkaiskoon kukin ongelman omassa kodissaan miten haluaa :).

 13. salsas
  10.11.2010 / 11:42

  >Mä tykkään eniten purjerengasverhoista. :) Hyvä kun pidit ne!Mä en itseasiassa kauheasti pidä verhoista ja mua ärsyttää kun mun äiti ja anoppi jo nyt vouhottaa, että millaiset verhot meille tulee uuteen taloon! Aargh! Olohuoneeseen tulee 5 m korkuiset ikkunat ja niihin ei tule verhoja pilaamaan :), mutta kaikkialle muualle mun pitää etsiä verhot. Olisihan se ehkä outoa, ettei missään olisi verhoja :) Tuohan ne kuitenkin kodikkuutta! Jotain simppeleitä laskosverhoja varmaankin ainakin hankin. Meidän talosta tulee varmaan ihan kauhean ankea, kun en pidä krääsästä, verhoista ja harvoista tauluistakaan :D Onneksi pidän sentään hurjasti sisutustyynyistä/torkkupeitoista ja kynttilöistä, eli jotain kodikkuutta edes!

 14. S
  10.11.2010 / 12:39

  >salsas: joo kyllä purjerengasverhot sopii parhaiten näin talvella, tuli heti lämpimämmän oloinen!meilläki mentiin koko kesä ilman verhoja :). mut jotenki sitä syksyllä alko kaipaan niitä ja toi kuule lämpöä hirmu paljon lisää!! mut ymmärrän ton ettei noin suuriin ikkunoihin verhoja halua. ja mikäs kiire niillä muillakaan verhoilla on, ihan rauhassahan niitä voi ettiä ja suunnitella :). anna vaan muiden vouhottaa :D. niin ja tyynyillä, torkkupeitoilla ja kynttilöillä pääsee pitkälle! pidätkö matoista kuitenkin? :)

 15. S
  10.11.2010 / 17:23

  >mattosuunnitelmat kuulostaa hyvältä, just tuollaisista pidän itsekin :).tosi kaunis koti teillä valmisteilla, aivan ihana! voisin asua tuollaisessakin :)

 16. Niina
  10.11.2010 / 20:16

  >Tykkäsin kovasti tuosta mustan ja valkoisen yhdistelmästä, mutta kyllä nuo purjerengasverhotkin ovat kauniit. Mahtava idea tuo pistorasia! Meillä ei ole ollenkaan katossa pistorasiaa, joten viime vuonna piilotin joulutähden johdon verhoihin ja vielä jatkojohdonkin, kun eihän ne jouluvalojen piuhat niin kauhean pitkiä ole :)

 17. S
  10.11.2010 / 20:35

  >Niina: kiitos kommentistasi :). siellähän ne johdot meni sitte kätevästi verhojen takana :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.