Takan jouluasu

Kerroin aiemmin, kuinka laitoin Anttilasta ostamani kristallivalosarjan tähän Iskun lasilyhtyyn:

 

Kun halusin polttaa lyhdyssä kynttilää, oli valosarjalle löydettävä uusi paikka.
Siirsin sen tänne:

Ja sinnehän se jäi! Niin hyvältä kuulkaas näyttää, harmi vaan ettei kuvat koskaan kerro totuutta, livenä näyttää sata kertaa kivemmalta. Voi ku voisinki kutsua kaikki kiinnostuneet tänne meille :).

 

Onneks vaadin takan päällekin pistorasian, nyt todistin miten tarpeeseen se tuli ;).

 

Valoista tulee pimeällä niin paljon yleisvaloa, ettei juuri muuta tarvita! Nämä valot ja jättitähdet ikkunoissa niin kyllä tuntuu jouluiselta ♥.

Läppäri kissasängyssä, kisukin ihmettelee ;D


Laitoin tän kuvan, jonka otin jollain ihmesäädöllä, koska tässä sävyt on niin lähellä todellisia :). Tällasta meillä on yleensä iltaisin.

Hauska juttu tuli ilmi viime viikonlopun aikana!
Me ei vieläkään muisteta läheskään kaikkia valokatkaisimia, et mikä valo syttyy mistäkin. Eikä varmaan koskaan tulla muistamaankaan… Aina joutuu muutamaa valoa räpsyttää, ennen kuin se tarkoitettu valo syttyy :). Myös himmentimiä on monessa paikassa, mutta ei ihan kaikille valoille.

Valot himmeimmillään…


Ja valot kirkkaimmillaan…

Toinen ylläri oli se, että olohuoneen jätti-ikkunatähtiäkin voi himmentää. Emme olleet sähkösuunnitelmaan niin piirtäneet, mut mikäs siinä ;). On tainnu sähkäri mennä kytkennöissä hiukan sekaisin :D.

Tähdet kirkkaina… ja himmeinä…
Tämmösiä jouluylläreitä! Onpa mukavaa tää joulunaika! ;D
Mitähän huomenna tapahtuu ;)

Comments

 1. dolce
  18.11.2010 / 10:21

  >Kaunis koti teillä! Itsekkin rakastan valkoista sisustusta, se on meilläkin päävärinä :)

 2. Päm
  18.11.2010 / 10:21

  >Ihanaa jouluvalojen säätöä ;) Takka sai kruunun päällensä valoista, upeat! Ja suuret tähdet sopivat ikkunoihin hienosti!Kaunista, kaunista :)Torstain jatkot!

 3. S
  18.11.2010 / 11:35

  >dolce: kiitos paljon!! valkoinen on kyllä <3Päm: kiitos kiitos, hyvin sanottu tuo kruunu! mukavaa torstaita sinullekin!! :)

 4. Niina
  18.11.2010 / 12:11

  >No tuohon takanpäällehän nuo valot sopivat todella hyvin! Minulla ei ole ollut tiedossa, että pistorasioihinkin saa himmentimet… Sulta saa kyllä tosi hyviä vinkkejä tulevaa ajatellen :) p.s. mielelläni tulisin katsomaan noita valoja livenä :D

 5. Soile
  18.11.2010 / 13:44

  >Voi härreguud, että ootta suunnitellu nuo sähköjutut aivan mielettömän viisaasti! Otan sinut tekemään meidän mahdollisen seuraavan talon sähkösuunnitelmat;) Ihana valoketju kivassa paikassa. Ensiviikonloppuna minäkin pääsen kotiin tähtiä ikkunoihin virittelemään:)

 6. Maria
  18.11.2010 / 14:20

  >Hih, mä näen sieluni silmin teidät siellä iltasin pimeässä kokeilemassa eri valonkatkaisijoita, kun pitäisi saada tietty valo päälle :D Meillä oli alkuun sama juttu, sillä kaikki valot eteisessä, keittiössä ja olkkarissa menee samasta paneelista päälle (näitä samannäköisiä paneeleja on 2). Paneelissa on 8 eri kohtaa, kuten "kruunu" "kohde" "oloh.tunnelma""pist.ra.lat" jne. Lisäksi himmentimiä siellä täällä. Talomme on rakennettu jo 1991. Pikkaisen on ollut aikaansa edellä, mutta jokseenkin haastavaa oli alkuun opetella, että mistäs mä nyt sain tämän valon päälle. Ja tällä hetkellä olen kytkenyt (pieni sähkäri, joka asuu minussa ;)olkkarin kaikki pöytävalaisimet niin, että ne saa yhdestä napista päälle ja pois.Kivalta näyttää takan päällä nuo valot. Taidan matkia sua ja laittaa samanlailla, jos sallit :)

 7. S
  18.11.2010 / 16:01

  >Niina: kiitos! ne tuo kyllä kivaa yleisvaloa (epäsuoraa valaistusta ;)), koska ovat niin korkeella! joo näköjään saa kytkettyä yhtä sun toista himmentimien taa ku pistorasian takana olevat valotki himmenee ;D. niin eihän sitä tiiä vaikka tulisitkin joku päivä, niin lähelläkin asut! :)Soile: hihiiiiiii tosi hauskasti sanottu :), kiitos! mielelläni tuun sähkösuunnittelemaan teille sitte! :Doon onnellinen sun puolesta et huomenna pääset kotiin joulutouhuamaan :)Maria: joo aikaimoinen disco on kyllä täällä ennen ku oikeet valot syttyy ;D. pitää varmaan kirjottaa pikkuset tarralaput katkaisimien kohdalle…kiitos kehuista ja matkia saa iliman muuta! :)

 8. Johanna
  18.11.2010 / 16:14

  >Kauniin tunnelmallisia kuvia. Nuo katkaisimet kun ei tiedä mikä on mikä on ärsyttävää, meillä sama juttu :)

 9. Hanna
  18.11.2010 / 17:25

  >Tosi kauniit nuo valot takan päällä ja kaunis on takkakin :) Missäköhän meidän tähtivalo on, hmmm. Vaikka ei kyllä huvita yhtään laittaa joulua tänne väliaikaiskotiin…

 10. Hanna*
  18.11.2010 / 17:59

  >Tosi kauniit nuo valot tuolla takan päällä! Ihana tunnelma!Ja ootte kyllä tosi viisaasti laittaneet noita himmentimiä ja pistokkeita! Mäkin räpsyttelen meillä aina noita katkasijoita, kun en muista, mistä mikäkin valo menee päälle! :D

 11. Marika
  18.11.2010 / 19:47

  >Voi kun tunnelmallista ja kaunista! Teillä on niin ihanan jouluista jo. Kiva varmaan löytää tuollaisia himmennys-ylläreitä :) Me taidetaankin kohta puoliin päästä näkemään teidän takka jouluasussa ja muukin kaunis koti, sitä innolla odotellessa :)

 12. Hanna
  18.11.2010 / 19:51

  >Hetken jo ihmettelin kun luin kaiman tekstin tuossa ylempänä, että jokos minä kommentoin tänne :) Samat sanat siis; ihana takka ja kivalta näyttää valot.

 13. S
  18.11.2010 / 21:42

  >Johanna: kiitti :) joo se on kyllä ärsyttävää, äsken vieraille piti näyttää terassin spotteja. kaikki valot kävin läpi olkkarista+ruokailutilasta ennen ku terassispotit sytty :DDHanna: kiitoksia :). ymmärrän kyllä tuon ettei väliaikaiskotiin jaksa panostaa. meillä ei tavallaan ollu väliaikaiskotia, koska edellisessä kodissa asutiin lähes 4 vuotta. laitoin ihan normijoulun viime vuonna ja sillon pidettiinkin muutama päivä raksavapaata :).Hanna*: kiitos kiitos :)). ei niitä kyllä muista millään!!! äsken vieraille yritin näyttää terassispotteja ja kaikki olohuoneen ja ruokailutilan valot kävin läpi et miehet ärähti jo olkkarissa ku räpsyttelin :DMarika: voi kiitos :). ylläreitä tosiaan joo :D. aluks en tykänny, mut sit parin sekunnin päästä ajattelin et no eipä tuosta mitään haittaakaan oo :). joo ihanaa et tuutte pian <3Hanna: joo täällä on aikamoinen Hanna-valta :D. kiitos sinullekin kivasta kommentista :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.