>Kuuselle paikka!

>

Meillä on edellisessä kodissa ollu jouluisin pieni tekokuusi. Nyt on aika ostaa ISO tekokuusi, pikkukuusi näyttäis täällä aika hassulta, vaikka suloisia ovatkin :).
Tietäiskö joku, mistä löytyis kaunis tekokuusi?
Kuusen korkeus minimissään kaksi metriä, mielellään 2-3 metriä. Et aika isosta kuusesta puhutaan… Huonekorkeus kuusen tulevalla paikalla on neljä metriä, et siks. Ja kuusen pitäis olla kauniin tuuhea!

Aito kuusi on toki ihana tuoksuineen kaikkineen, mut meidän kodin tyyliin sopii paremmin tekokuusi. Lisäks nuorempi kissamme on sen verran kova keksimään kaikenlaisia epämiellyttäviäkin ylläreitä, et senki valossa ääni menee tekokuuselle. Jos se yhtään hillitsis häntä, toivotaan niin :). Koristeet on kyllä aiempina vuosina saanu tassusta, mut kuusi on pysyny pystyssä ja ehjänä.

Kun vietin elämäni ensimmäistä joulua kissan kanssa, oli vanhemmillani kodissaan aito kuusi. Asuin tuolloin toisella paikkakunnalla, joten joululomani vietin vanhemmillani kisun kanssa. Neiti oli astetta verran vilkkaampaa sorttia ja tais olla ensimmäinen yö siellä kun hän jo kiipes joulukuuseen :D. Aamulla oli kuusi kallellaan ja kissanpennulla otsa pihkassa! Et aika helppoa oli päätellä mitä oli tapahtunu ja kenen toimesta :D. Sitä pihkaa sitte haisteltiin monta päivää, ei se lopulta lähteny ku pienellä parturoinnilla ;D.

Tämän kuvan otin sinä jouluna, jouluna 2002. Ei yhtään villin eikä skarpin oloinen kisuliini vai mitä :D! Taustalla sama pentu nyt 8-vuotiaana.

Tunnistaisko samaksi?
Jep, hän EI tykkää kamerasta. Aina tulee tää sama tympee ilme, vaikka oikeasti on maailman kultasin ja kiltein <3.

Tässä nuorempi, 3-vuotias kisumme, ”aavistuksen” verran työläämpi tapaus (tutut tietää ;)). Silti niin rakas <3.

Vaikka meidän kissat on väritykseltään melko samanlaisia, on luonteissa eroa ku yöllä ja päivällä! :D

*****
Toinen asia!
Mihin me laitettas se kuusi täällä?
Olohuoneeseen toki, mut mihin..?
Vaihtoehtoina on ikkunanurkkaus tai sitte kulma olohuoneen ja ruokailutilan välillä!

Tähän divaanin paikalle ja divaani joulun ajaksi johonki muualle? Miten sitte käy mun tähdille..?


Tai tähän kulmaan kissasängyn paikalle? Riittävästi siinä ainakin tilaa ois.

Kisut nukku lattialla takan edessä, koska takassa oli palanut tuli monta tuntia :).

Kumman vaihtoehdon kannalla ootte? Saa toki ehdottaa jotain muutakin paikkaa.
Eli siis mistä kuusi ja mihin kuusi?
Vihreän kuusen olin jo päättäny, mut aloin uudestaan harkita valkoista… Hmm… Erottuiskohan mun koristeet valkoisesta…

Ps. Tänä iltana blogini facebook-sivulla tapahtuu ;).

 

Comments

 1. Nanna
  30.11.2010 / 10:28

  >Tai sitten hommaat vaan sen vihreän kuusen ja sprayaat siihen tekolunta! ;) Ihania kisukuvia, varsinkin tuo viimeinen! :)

 2. Esmeralda
  30.11.2010 / 10:46

  >Itse näkisin kuusen tuossa ikkunanurkkauksessa. Toki sitten tähtien paikkaa saattaa joutua miettimään uusiksi. Kissat on aivan suloisia! <3

 3. Soile
  30.11.2010 / 11:00

  >Ikkunanurkkaus olis kyllä upea paikka kuuselle, mutta tosiaan sitten eivät tähdet juuri näy….mutta näkyyhän ne ulos ja onhan kuusi kuitenkin vähemmän aikaa sisällä, joten vaihteluahan se vain toisi maisemiin;)

 4. Anonymous
  30.11.2010 / 11:29

  >miksi laittaa kuusi ikkunaan eteen viemään kaikki valo pois?

 5. S
  30.11.2010 / 11:41

  >Nanna: hih, niinpä :). joo neiti ottaa aika rennosti, joka päivä :)Esmeralda: niin, se ois kyl näyttävä paikka kuuselle. mut tähdille ei oo muuta paikkaa :D. ehkä ne näkyis tuolta takaa kuitenkin.. hmm..kisut kiittää :)Soile: aivan! hyvä pointti ;)Anonyymi: niin no se… toisaalta onhan kuusessakin omat valot :) enkä oo kyllä nähny niin suurta kuusta, joka peittäis noi ikkunat ku niitä on neljä metriä leveästi.

 6. Hanna*
  30.11.2010 / 14:10

  >Vaikka laittaisitte kuusen ikkunoiden eteen, niin tuskin teiltä luonnonvalo loppuu! :D Sen verran isot ikkunat on! :) Mutta mä oon ajatuksissani nähnyt kuusen teillä just tuossa kissan sängyn kohdalla. :)En osaa kyllä yhtään sanoa, mistä kivan kuusen sais… Ihanat kisumisut! <3

 7. S
  30.11.2010 / 14:37

  >Hanna*: joo en mäkään usko et siitä luonnonvalon puuttumisesta huolta tulis… mut oishan se toisaalta mahtava löytää niin tuuhea ja tiheä kuusi ettei niistä havujen rakosista pääsis yhtään valo läpi ;).jaa oot nähny vai! kiva ku kerroit :). siinä kulmassa se kyllä ois keskeisellä paikalla ja näkyis olohuoneen lisäks keittiöön, ruokailutilaan ja aulaan! sen näkis pian ku sisälle tulee :). vaikea päätös, saapa nähä kuinka liikkuvainen meidän kuusen joulusta tulee ;DD

 8. Minttunen
  30.11.2010 / 14:48

  >En osaa kyllä yhtään sanoa mistä kuusi,mutta näkisin että siihen kissan sängyn paikalle.Voihan sen sitten siirtää ikkunan eteen,jos paikka ei oo hyvä:),jos ei kissat ole kerenneet siirtää sitä:)

 9. salsas
  30.11.2010 / 14:49

  >Olen muista blogeista lukenut, että Stokkalla olisi myynnissä tuuheita isoja tekokuusia. Kannattaa kävästä jos teitä lähellä on Stokka.Mä laittaisin ehkä myös kissankorin tilalle kuusen, koska tuo divaani+ tähdet on niin ihana ikkunan edessä. Mutta ehkä se oikea paikka selviää, kun löydätte kuusen ja mallailette sitä eri paikkoihin :)

 10. Anonymous
  30.11.2010 / 15:34

  >Ihania kissoja, meillä on samanlainen "ruskeatiikeri" ja aivan omapäinen mutta silti niiin ihana luonne. Ikkunoiden edessä on kuuselle paras paikka. Oikein tumman vihreä kuusi ja valkoiset koristeet voisi olla hyvä yhdistelmä.Kata

 11. J&M
  30.11.2010 / 16:04

  >Hobby Hallista olen kuullut tilattavan kuusia, kuvassa on aika "mauttoman" näköinen kun on koristeltu, mutta toimitetaan siis ilman koristeita. Ihanan tuuhea ja aidon näköinen kuulemma, itse en ole livenä nähnyt! Korkeus kyllä jää 180 senttiin…

 12. S
  30.11.2010 / 16:14

  >Minttunen: joo kyllä mä vähä jännityksellä ootan mitä nuo kisut keksii kuuselle, varsinki nuorempi :D. sen elämäntehtävänä tuntuu olevan keksiä kaikkee kiusaa.niin, jos laitettas kuusi tohon kulmaan, ei sen ehkä tarvis olla niin älyttömän korkeekaan..salsas: joo sitä mallailua ootan, mies ei :D. mä haluisinki pian stokkalle muutenkin, Oulussa on lähin ja sinne suunnittelenkin joulushoppailureissua :). kiitos vinkistä!Kata: joo kissat on kyllä niin persoonia!! joka päivä saa nauraa :D (salaa tietysti ku kyseessä on kissa ;D)oi tuo ehdotus on kyllä huippu! saapa nähä mihin päädytään, löytyis se kuusi ensin! ja osaisinpa päättää otanko nyt sen vihreen vai valkosen… J&M: kiitos vinkistä! täytyypä käydä kurkkaamassa. meillä on verhotangot kyllä olohuoneessa 3 metrin korkeudessa et ikkunanurkkauksessa vois näyttää aika tyngältä alle 2-metrinen… hmm..

 13. -J-
  30.11.2010 / 19:18

  >Molemmat paikat hyviä kuuselle, mut ehkä parempi tohon kissansängyn paikalle (suuttukohan ne jos sänky siirretään?? :D) ni näkyis sit nuo ihanat tähdetki. Joskus laitan kyllä vielä aidon kuusenki, sitku lapset ja kissat antaa sen olla rauhassa :) Siitä tulee niin ihana tuoksu! Sillon ku asuttiin rivarissa ni sitkeänä joka vuosi laitoin aidon kuusen olkkariin ja aamulla se oli aina nurin, pallot lattialla ja kissan turkki täynnä neulasia..

 14. Marika
  30.11.2010 / 19:55

  >Minunkin mielestä molemmat paikat ovat hyviä, mutta kallistuisin enemmän kissan sängyn paikalle. Tähdet pääsisivät parhaiten oikeuksiinsa ikkunalla ja kuusi ei estäisi näkymää ulos. Kokonaanhan se ei näkymää toki estäisi. Mutta toisaalta itse kuusi pääsisi taas siinä divaanin kohdalla parhaiten oikeuksiinsa, olenpas nyt jahkaavalla tuulella, ota tästä nyt selvää :) Jotenkin vaan tuo kissan sänkynurkka näyttäisi kuitenkin luontevammalta.Vihreästä kuusesta koristeesi pääsisivät paremmin esille mielestäni.ihania kisumirrejä, livenä heidät nähneenä tiedän että ovat aivan valloittavia persoonia :)Toivottavasti eivät anna kuuselle liikaa kyytiä;) Voisin kuvitella että meidän vanhempi kissa kiipeäisi välittömästi kuuseen sen nähdessään… ;)

 15. S
  30.11.2010 / 21:20

  >-J-: kissalla ainaki ollu hauskaa aidon kuusen kans :D. saapa nähä mihin meidän kuusi päätyy, molemmissa paikoissa hyvät ja huonot puolensa.Marika: joo just noin, tossa tuli hyviä pointteja esille! saas nähä mihin se lopulta päätyy..voi kiitos ihanista sanoista kisujamme kohtaan <3. mäki voisin kuvitella teidän vanhemman kisun tekevän just noin :D

 16. Päm
  30.11.2010 / 21:31

  >Ja minä kun näkisin valkoisen kuusen olevan se ainoa oikea teille, muista: "all you need is white" ;))Katsoppa tämän linkin blogi, siellä IHANA valkoinen kuusi ja Terrasta saisi sellaisen: http://somanjoulu.blogspot.com/2010/10/oi-kuusipuu.html Kyllä siitä erottaisi just sopivasti ne valkoiset ja läpinäkyvät ja punaisia tai turkooseja joitakin, niin olisi ihan mahtikuusi :D Itse haluisin sellaisen jos olisi oikein korkea tila mihin kuusen laittaa….ja siis ikkunoiden eteen minäkin sen tälläisin ;)

 17. Johanna
  30.11.2010 / 21:35

  >Minä laittaisin ikkunan eteen. Ja kallistun varmaan enemmän siihen vihreän kuusen kannalle, valkoinen ehkä jäisi liian bliisuksi muutoin valkoisessa kodissanne. Mene ja tiedä, kaunista siitä varmasti tulee :)

 18. Niina
  30.11.2010 / 21:53

  >Minä laittaisin myös ehdottomasti ikkunan eteen. Voi kuinka kuusen kauneus monistuisi ikkunoista :) Ja kyllä ne tähdet sieltä jäisi vielä näkyviin :) Halpa-Hallissa oli aika paljon kuusia ja taisi siellä olla sellainen extrasuurikin, kun kävelin siitä ohi ja ihmettelin, että saa olla korkea huone, että saa tuon mahtumaan :D Eli varmaan just oikeen kokoinen sulle!

 19. Jenni
  30.11.2010 / 22:36

  >Tuohon kissasängyn tilalle, keskeisellä paikalla ja näkyy myös keittiöön.

 20. S
  30.11.2010 / 22:49

  >Päm: joo-o, joo-o.. ymmärrän ton näkökannan, mut ku koristeet on valkoisia/hopeisia, osa kultaisia ni ei kovin hyvin erotu valkoisesta kuusesta… ja mies on ehdottomasti vihreän kannalla :).kiitos tuosta linkistä, kävin kattomassa ja hienolta näytti! täytyy kyllä käydä Terrassa et pääsee hypisteleen! Johanna: aivan, aivan.. en vaan tiiä mihin laittaisin divaanin, jos kuusi päätyy nurkkaukseen.. kiitos kommentista :)Niina: ahaa, hyvä tietää! kiitti vinkistä, pitääpä käydä siellä samalla :). ikkunanurkkauksessa kuusi kyllä ehkä pääsis kunnolla oikeuksiinsa ;).Jenni: no nii-in! vaikeeta, näitä mielipiteitäkin tulee molempiin suuntiin :D

 21. Onna
  1.12.2010 / 01:00

  >Onpa ihania kisuja teillä, tämä nuorimmainen on suloisen pörheä :) Ihailin tuota lepotuolia ikkunan edessä, näytti niin kutsuvalta ja kotoisalta :)

 22. S
  1.12.2010 / 11:37

  >Onna: oi, kisut kiittää ja kehrää :). nuorempi on kyllä jotenki niin pieni ja pyöreä :D. tuli yhdessä yössä talviturkki et näyttää niin pullukalta, tosin ruokakin hänelle maistuis koko ajan.. etten oo varma kummasta se pyöreys johtuu ;). ikkunanurkkaus on kyllä kiva osa olohuonetta :). kiitos kommentistasi!

 23. RUMBO
  2.12.2010 / 10:51

  >Oi että mitkä roikaleet makaa matolla! Aivan ihanat. Kuusen paikasta ei tietookaan kun nuo kissat vievät kaiken huomion :D

 24. S
  2.12.2010 / 11:10

  >RUMBO: hehee :) on ne sulosia <3 kiitos kommentista, kisutki kehrää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.