>Joulukuusi kissaperheessä

>

Onko tämä asia tuottanu teille ongelmia koskaan?
Antaako teillä kisut kuuselle joulurauhan?

Nyt sais laittaa kaikenlaisia hyviä vinkkejä tuleen,
ku oishan niitä koristeita kiva pitää kuusen alaosassakin ;).

Meillä on pikkukuusen koristeet saanu aiempina vuosina säännöllisesti tassusta. Varsinkin öisin saatiin aina nauttia niistä äänistä. Itse kuusi yleensä säästyy, mut ne koristeet… Vanhempi kissa ei koskaan tee mitään pahuutta, mut tää nuorempi senki edestä. Ajateltiin et kyllä se siitä, se on vielä pentu… Mut nyt tää pentu on 3,5-vuotias ja sama meno jatkuu. Ei kisu pahantahtoinen ole, kaikkea muuta, mut on vaan niin kova keksimään kaikkea pahuutta uteliaisuuksissaan :/.

Sen oon huomannu et mitä enemmän tätä meidän tapausta komentaa, sitä enemmän se kuusi koristeineen kiinnostaa ja sen juurelle hakeudutaan vähän väliä. Sen huomio täytyis vaan jotenki aina saada kiinnittymään muualle… Jollain tapaa…
Ja aina ku tää Hilda Hirmuinen tekee temppujaan, seuraa vanhempi kisumme kiltisti sivusta silmät suurina kauhusta kuin sanoen: kohta sulle kaveri käy niiiin hullusti!

 
Eikö oo ihania nää pallot isossa lasimaljakossa! Tahtoisin samanlaisen, yhtä ison lasimaljakon täynnä joulupalloja!!! Kaunista ja näyttävää!

Ajattelin tänä jouluna laittaa kuusen juurelle niitä lahjakasseja, joita näkyi postauksessani Lahjat mielessä. Niissä lahjat säilyy kivasti odottaen joulua & lahjan saajaa.
Joihinkin kasseihin suunnittelen laittavani kissan leluja…
Ehkä pyöritän niitä leluja eka kissanmintturuohossa!
Sit ku tää perheen pää (kissa) lähtee joulukuusta kohti, se haistaa kissanmintun lahjakassissa, sieppaa lelun rikkomatta lahjakassia, hurmioituu, kieriskelee kissanminttuhuuruissa lelun kanssa lattialla kunnes on niiiiin väsyny touhuamisesta et kävelee kiltisti suoraa päätä nukkumaan koskematta itse kuuseen kertaakaan.
Näinhän se menis ainakin mun haavemaailmassa ;). Tuleva joulu näyttää käykö se toteen!  

Tässä monta kivaa vinkkiä kuusen juurelle: koristekankaasta kinokset, lyhtyjä valoineen & maalattuja käpyjä! Lisäksi vaikka niitä lahjakasseja. Saa nätisti kuusen jalan peittymään, jos se häiritsee :).

Kuvat lainattu.
Loppuun vielä joululauluja ku nyt on jo joulukuukin!Jostain syystä en saanu tätä jaettua Youtubesta, (herjas ettei videota ole saatavilla) joten laitan tähän vaan linkin, mistä voitte käydä kuuntelemassa Cascadan version Last Christmas.
Ihana joululaulu!
Ja tuossa Cascadan videossa näkyy muuten upea valkoinen koti ja siellä koristellaan joulukuusikin ;).

Jos minun tavoin pidätte enemmän perinteisestä saman laulun versiosta, voi Whamin Last Christmas -version kuunnella täällä.
Samalla voi vaikka ihailla 80-luvun muotia ;D.

Comments

 1. Esmeralda
  2.12.2010 / 10:25

  >Meidän kissapoika on ensimmäistä joulua meillä. Valmiiksi jo hirvittää, vaikka ei mikään kovin villi tyyppi olekaan. Utelias kyllä!Aiempi kissani roikkui kyllä koristeissa aina, ei kuitenkaan saanut kuusta kaatumaan koskaan.Saapa nähdä, miten käy. Ehkä laitetaan rikkoutumattomampia koristeita alaoksille!

 2. Yksinkövaan84
  2.12.2010 / 10:39

  >Kiitos sulle sun kommentista.. Ollut hiljaiseloa meikäläisen blogissa , mutta jospa taas löytyis innostusta päivittään tilannetta :)Meillä kissat antaneet kuusen olla rauhassa , ihme ja kumma. Mutta meidän entinen koiruli taas halus kyllä tutkia joulukuusta ja välillä menikin kuusi nurin kun innostui viuhtoon hännällään :)Ihana tuo vimppa kuva, haluaisinkin jo sen kuusen laittaa..mutta laitettiin sitten vaan tuolle meidän rinsessalle sen minikuusen. Meinaan että ehkä hieman liian aikaista viel laittaa se isompi esille :DHalauksia sinne ja ihanaa päivänhatketta siulle!

 3. -J-
  2.12.2010 / 11:10

  >Mua aina naurattaa nää sun kirjotukset kissoista ja niiden touhuista :D Huippu!! Meijän kisut nukkuu kodinhoitohuoneessa yöt, ihan senkin takia ettei mene lasten sänkyihin. Ne on jo tottunu siihen ku alusta asti ku uuteen kotiin muutettiin ni näin on tehty. Ni ei ne ainakaan yöllä saa enää kaadettua kuusta :)Joko oot muuten päättäny et tuleeko teille sittenkin valkoinen kuusi?

 4. Soile
  2.12.2010 / 11:30

  >Sie se olet hyvä löytämään noita ihania kuvia! Siis tuo videon koti oli aivan upea! Sain siitä vinkin; paljon lattiatyynyjä meillekkin jouluksi olkkaariin, nyt kun siinä on se iso lattiatia :) Ja tiäks mitä? Alkoi niin tekeen mieli tuollaista valkoista koukerotapettia sinne hopeisen seinän tilalle….no ei kuitenkaan vielä ;)

 5. JessiJ.
  2.12.2010 / 12:50

  >En osaa antaa neuvoa tuohon ongelmaan, mutta tiedän, että joulukuuset kiinnostavat kisuleita yllättävän paljon :). Veljeni perheessa joulukuusi ehtii kaatua useaan kertaan ennen aattoa, kun heidän kisunsa menee kuusen tuoksusta ihan höpöksi.

 6. Hanna*
  2.12.2010 / 13:06

  >Tuttu ääni jouluyönä… Doing-doing-doing… Siellä ne kuusenpallot pomppii maahan kun karvainen tassu heilahtaa! :D :D Niin tuttua! Meillä joulukuusen koristeet sijoittuvat kuusen keskiosasta ylöspäin eli tosiaankin olisi mukavaa saada joskus alaoksillekin koristeita! :DMeillä kun kuusi on lisäksi oikea kuusi, niin niitä havuneulasia ja kuusenoksia on niin ihanaa maistella ja haistella ja tassutella. Aamulla on tuloksena kauhea kasa havunneulasia lattialla… :)Aika hyvä tuo sun kissanminttusuunnitelma!! :D Mistä ostat sitä kissanminttua?

 7. S
  2.12.2010 / 13:38

  >Esmeralda: heh, nään jo mielessäni teidän joulun… good luck!! :D varsinkin jos on aito kuusi ni o-ou ;)Yksinkövaan84: päivittele ihmeessä ni tuun kurkkimaan miltä näyttää :).ohhoh, mistä semmosia kissoja saa :D. tai no onhan meilläkin tuo toinen kisu semmonen et antaa kuuselle joulurauhan. joskus, pari kertaa joulun aikana senki tassu hieman palloa heiluttaa, mut lopettaa heti ku komennan :). sit suuttuu ja lähtee pois :D.minä kuule aattelin laittaa kuusen jo aika piankin, et laitahan sinäki jos huvittaa! :)halauksia sinnekin suuntaan <3-J-: hih kiva jos naurattaa ja luet rivien välistä, ymmärrät sit hyvin mun huumoria :D. teillä onki hyvät unijärjestelyt! meillä tää nuorempi on öisin(kin) joskus semmonen tyranni et laitetaan se khh:seen arestiin :D. pari tuntia se siellä on hiljaa ja sit alkaa taas mekkala :D. öisin tää ei kyl naurata pätkääkään… ois kiva nähä kuvia teidän miuskuista sun blogissa!!oon tainnu jo kuusen värin päättää ;). ehkä piakkoin näkyy täällä kuvia, jos lauantaina sen oikean kuusen löydän :). Soile: eikö vaan ollukki ihana valkoinen koti! oon jo muutaman kerran videon kattonu ja kotia ihaillu :). ois muuten hieno vaalea, hohtava koukerotapetti teidän olkkarissa! sehän on helppo vaihtaa sit myöhemmin ku haluat ja taas uutta ilmettä :).JessiJ.: haha :D. no pitäähän se kisuillakin omat jouluperinteensä olla: "montako kertaa saan kuusen kaadettua tänä vuonna ennen aattoa?" :DDHanna*: siis tuo ääni on niin tuttu viime joululta!! osasitpa hyvin matkia :D. ne kuuluu niihin kissojen jouluperinteisiin kato :D. kissanminttua on jäljellä vielä viime joulusta, ostin pikkupussillisen ruohoa Mustista & Mirristä. toinen ei kauheesti perusta (ei kehtaa, sen verran ylpeetä sorttia), mut nuorempi on niiiin höynäytettävissä :D. se tulee ihan hulluks siitä!! valmiit kissanminttulelut ei oikeen innosta, mut tää ruoho!! kerran mulla oli pussi kädessä ku olin menos pyörittään lelua ruohossa ni neiti katto et kesti hiukan kauan ja sain kuule kunnon pureman :DD.

 8. Hanna*
  2.12.2010 / 14:48

  >Sitä ääntä on tullut kuunneltua niin paljon, ettei äänen kuvailu tuota vaikeuksia! :D :DTäytyy kokeilla tuota kissanminttua. Joskus muistaakseni ostin sitä, mutta kissat eivät innostuneet. Ehkä nyt tykkäisivät! :)

 9. -Heli-
  2.12.2010 / 14:50

  >Kyllä on taas ihania kuvia sulla täällä :)Minun mieleeni erityisesti 2 ensimmäistä!Hyvää torstaita sinulle!

 10. Niina
  2.12.2010 / 14:54

  >Ihana postaus <3 Enpä oikein osaa antaa neuvoja tähän ongelmaan, kun meidän kisu ei välitä kuusesta yhtään. Ei tekokuusesta eikä aidostakaan. Koristeitakaan ei katsele sillä silmällä. Minä jätin kyllä suosiolla alaoksat ilman koristeita, mutta laitoin koristeiden sijasta valoja. Varmuuden vuoksi, nyt kun on tuo tekokuusi, kiinnitin jokaisen koristeen kuuseen kääntämällä oksaa sen verran, että koristeen ripustuslanka jää oksasta muodostuvaan silmukkaan. Siinä on tietysti se vaara, että kuusi kaatuu, jos kisu yhtäkkiä kiinnostuukin koristeista :) Toi kissanminttuehdotus vois toimia…onko kisuilla jotain sellaista tuoksua, josta eivät tykkää? Sitä vois hetken aikaa pitää kuusen lähellä jotain sellasta, niin josko se vähän karkottais. Meillä ei ainakaan tykätä sitrushedelmistä…

 11. Anonymous
  2.12.2010 / 14:56

  >Kissathan ei pidä appelsiinin tai sitruunan tuoksusta. Kannattaa sijoittaa appelsiinikori kuusen alle : ) niin pysyvät kisuliinit erossa kuusesta. Tai sitten keksiä jonkinlainen sumute kuusen alaoksille. Paljoa ei varmaankaan tarvitse sumuttaa, että kisut sen haistaa.

 12. -J-
  2.12.2010 / 18:56

  >Minäpä joku päivä laitan kuvia kisuleistakin :)

 13. S
  2.12.2010 / 19:15

  >Hanna*: joo se on jännä miten se vaan joihinki kattimuksiin tehoaa :).-Heli-: kiitos Heli! mukavat torstain jatkot sinullekin! :)Niina: kiva että tykkäsit :). meidänkään kisut ei tykkää sitrushedelmistä, mut tää nuorempi on niin älytön ettei se kauaa jaksa niitäkään karttaa :D. kaikenlaista tulee maisteltuakin et oon jo melkeen vakuuttunu ettei sillä oo makuaistia ollenkaan :D. et mun pitäis pitää niitä sitrushedelmiä kuusen lähellä joka päivä, joka päivä se sinne kuitenkin koittaa mennä… ei se muista tai välitä et siellä oli joku yöks-tuoksu :DAnonyymi: totta! joo täytyy harkita noita vaihtoehtoja meidän nuorempaan… tosin se syökin mitä vaan et en sitte tiiä tehoisko tuokaan konsti.. mut aina voi yrittää :). kiitos kommentista! -J-: joo kiva juttu! :)

 14. Anonymous
  2.12.2010 / 21:30

  >Ihana postaus :)Anteeksi etten ole kommentoinut piiitkään aikaan, vaikka päivittäin täällä käynkin. Teillä on ihana saunakin, vautsi vau.Voi, mahtaisko toi kissanminttu toimia täälläkin? Yritin tänään ottaa joulukoristeita esille, ja heti kun meidän poikakissa kuuli kilinää, syöksyi hän salamana kiinni koristeisiin. Että hyvin menee täällä :/Nyt vaan mietintämyssy päähän, että miten saadaan kisut irti koristeista ;)Laitoin sulle muuten mailia! Mukavaa joulukuun ensimmäistä viikonloppua <3-Salli

 15. S
  2.12.2010 / 21:42

  >Salli: moiii!!! nou hätä, ei sitä aina ehdi kommentoida :). kiva että silti käyt lukemassa! on niin mukavaa ku oon oppinu tuntemaan anonyymejäkin, kuten sinut heti nimimerkistä tunnistan ja ilahdun :).voi sori mutta oli pakko vähän nauraa teidän poikakisulle :D. se on varmaan koko vuoden oottanu et VIHDOINKIN! MISSÄ SÄ OOT NÄITÄ KOKO VUODEN PITÄNY??!! :Dtoiv. kissanminttu toimii teillä (ja meillä)! tai osta kisuille muutama oma koriste, jotain nauhaa esimerkiks.. aina ku menevät koristeiden lähelle ni nakkaa niiden omat koristeet niille. vai oisko apua niistä sitrushedelmistä, kuten tuolla aiemmissa kommenteissa mainittiin..?mukavaa viikonloppua sinnekin! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.