>Joulukattausideoita

>

Oon hiukan etsiskelly ideoita joulukattauksiin. En oikeestaan tiiä miks, sillä melko pitkälle jo tiedän miten joulupöydän katan. Tänä jouluna joulua vietetään muuten meidän uudessa kodissa (milloinkohan koti lakkaa olemasta uusi, hmm.. :D). Äitini sanoi jo viime jouluna, et ens jouluna ollaankin koko porukka teillä :).
Kivaa!
Perinteisesti ollaan rampattu jouluaattona molempien vanhemmilla ja vielä miehen veljelläkin, heille kun lasten vuoksi tulee joulupukki. Ja pakkohan meidänkin on se pukki ollu nähä ;). Nyt tänä jouluna on tosiaan erilaista. Omat vanhempani ja veljeni tulevat meille ja ehkä käymme miehen vanhempien luona aamupäivällä tai he käyvät meillä, jää nähtäväksi!


Mutta nyt niihin kattauksiin ja ideoihin!

Kauniista lahjapaperista saa kivan kertakäyttöisen pöytäliinan:
Iso Kivi-lyhty jälkiruokamaljana :). Pienemmissä voi polttaa tuikkua tai pitää rusinoita & manteleita tarjolla!
Lahjanauhan voi kietoa viinilasin jalkaan tai uunivuoan ympärille. Tässä on viinilasin jalkaan kiedottu juuttinarua & silkkinauhaa.
Piparkakkumuotti lautasliinarenkaana! :)
Lautaselle voi laittaa jonkin kivan koristeen vieraalle kotiinviemisiksi:

Käpyjä koristeena (myös havut ja oksat käy) & juuttikangasta kaitaliinana & juomalasit tuikkulyhtyinä:
Jokin kaunis kranssi tarjoiluastian alustaksi & arkinen tarjoiluastia juhla-asuun lahjapaperilla ja -narulla!
Itse en aio joulupöydän kattauksessa käyttää hirmuisesti väriä. Valkoisia Villeroy & Bochin (tai kuten mieheni sanoo: Villerochin ;D) astioita ja pieniä ripauksia hopeaa, näillä näkymin… Tarjoiltavat tuovat sitä väriä pöytään mielestäni riittävästi :).

Mutta värien ystäville tässä hieman värikkäämpiä kattauskuvia:

Keltaista & kultaa…
Sähkövalot on turvallinen tunnelmanluoja joulupöydässä, varsinkin jos on pieniä lapsia pöydän ääressä :).
Tämä väriyhdistelmä sopisi myös itsenäisyyspäivän kattaukseen. Tässä lautasliinarenkaana on käytetty silkkinauhaa!
Joulukuusenkoristeet sopivat joulupöytään, kun niitä käyttää hillitysti.
Valkohopeiseen kattaukseen voisi olla kiva väripilkku joulupallo lautasella paikkakorttina: joulupallon väri vieraan mukaan ja jokainen sais arvata mikä on se oma paikka :). Mä uskon et jos mä oisin vieraana, mulle annettais joko valkoinen tai vaaleanpunainen pallo, hih!
Punaiset yksityiskohdat tuovat joulun kattaukseen.

Hopea puolestaan tekee kattauksesta tyylikkään modernin.

Metallivärit ovat tyylikkään kattauksen klassikoita.

Juoma- ja viinilaseja voi käyttää esim. tarjoiluastioina tai kynttilänjalkoina.

Vinkit lainattu täältä, täältä ja täältä.

Kyllä mä taidankin jokusen idean tuosta meidän joulupöytään napata :).

Löytykös teille ideoita?
Joko tiedätte miten katatte joulupöydän vai oletteko vielä ehtineet asiaa miettimään?
Minä mietin jo nyt, koska katan joulupöytää ensimmäistä kertaa muillekin ku meille kahdelle :).
 

Comments

 1. Nanna
  11.12.2010 / 09:28

  >Tosi kivoja ideoita, varsinkin tuo lahjanauhan käyttö sekä piparimuotit lautasliinapidikkeinä. Sen sijaan en ihan syttynyt tuolle, että jälkiruoka syötäisiin Kivi-tuikuista. Vähän ihmeellistä ehkä.. :) Miksei samantien kukkaruukusta, hih! :D

 2. Soile
  11.12.2010 / 12:11

  >Toissajouluna levitin tapettia liinan päälle koristeeksi:) Tuo kaunis lahjapaperikin on hyvä idea ja vähän leveämpi, voisin sitä ideaa käyttääkin:)Meillä on jo yli parikymmentä vuotta ollut joulupöydässä äitini ja isäni ja nuorin veljeni ja mieheni puolelta miehen sisko…eli perheidemme sinkut;) Parina viime jouluna meillä on ollut myös ulkomaalaisia vahvistuksia joulupöydässä; poikamme ystävystyi tänne jääkiekkoa pelaamaan tulleisiin Kanadalaisiin poikiin ja kutsuin heidät molemmat sekä toisen tyttöystävän meillä toissajouluna jouluaaton viettoon, ettei heidän ihan keskenään tarvis olla tärkeänä "perhe"-päivänä! Viime jouluna vain toinen pojista oli täällä enää pelaamassa ja oli jälleen vieraanamme ja on harkinnut tulevansa Ranskasta, jossa nyt pelaa, tänne jo kolmannen kerran viettämään joulua:) Tänä jouluna meillä on myös uusi vieras joulupöydässämme; tyttäreni poikaystävä:)

 3. Maria
  11.12.2010 / 13:03

  >Hei,Löysin tänne toisen blogin kautta ja lukijaksi jäin :) Kaunis koti ja ihanaa valkoista!Ihania kattauksia! Minä pidän eniten valkoisen/hopean yhdistelmästä. Voi että teillä on ihana kissa! Ei passaa kattoa kissakuvia, kun haluaisi oman pienen kisulin :/ Todella suloinen!Mukavaa viikonloppua!

 4. Hanna
  11.12.2010 / 13:42

  >Kiitti tämä oli kiva postaus! Meillä on aina ikuinen liina ongelma. Ruokapäytämme on sen verran suuri ettei valmisliinoista oikein löydy riittävän isoa saatikka sitten vielä mieleistä. Tämä vuonna haluaisin myös ihan jotain vaaleaa simmppeliä. Ehkäpä otankin vinkistä vaarin ja vuoraan pöydän lahjapaperilla, meillä taitaakin olla tuota eka kuvassa näkyvää lahjapaperia jo valmiiksi ;)

 5. Johanna
  11.12.2010 / 13:56

  >Kaksi kaunista kattausta löytyi minun makuuni; punavalkoinen jossa kuvassa piparkakku lautasella ja sitten hopea/ metalli valkoinen kattaus, jossa pilkahdus vaaleansinistä. Kaunista. Kiva postaus.

 6. Soile
  11.12.2010 / 18:14

  >Hannalle: Elloksella on Zara-home mallistossa 170 cm leveitä liinoja. 170×250 maksoi 52 euroa ja vielä oli yli kolmen metrin pituinenkin tilattavissa. Näissä olis kokoa jo meidänkin 120 cm leveälle pöydälle..ajattelin vinkata jos teillekkin riittää 170 cm leveys:)

 7. Hanna*
  11.12.2010 / 19:27

  >Olipa tosi hyvä ja tarpeellinen postaus ja todella monta toteuttamisen arvoista vinkkiä, kiitos!Tuo lahjapaperipöytäliina onkin hauska idea. Voisin miettiä soveltavani sitä! Samoin nuo jouluvalot pöydässä! Ja monta muutakin hyvää ideaa!En ole vielä miettinyt, miten katan pöydän. Niitä ruokiakin pitäisi ruveta jo miettimään! Mitä ruokia te teette?

 8. S
  11.12.2010 / 22:15

  >Nanna: joo oishan se aika yllättävä veto jälkkäriastiaksi :DRUMBO: oo kuulostaa tosi hyvältä kattauksen värimaailma :)Soile: nätti ele pyytää ulkomaalaisetkin jouluksi teille :). varmasti arvostavat sitä kokemusta! the more the merrier :) vaikka tykkään kyllä erittäin paljon joulun vietosta ihan vain ydinperheenkin kesken!Maria: kiitos, ihana kuulla :). valkoinen ja hopea on kyl lyömätön yhdistelmä!kisut nauttii kehuista, niitä on meillä kaksin kappalein :). kissakuumeesta pääsee vain yhdellä keinolla ;).kiitos, mukavaa viikonloppua sinnekin!Hanna: eipä kestä, mukava jos tykkäsit :). tuo ekan kuvan lahjapaperi näyttää ihanan kauniilta!huomasitko Soilen kommentin, oisko siitä hyötyä?Johanna: sä tulit mun mieleen tuosta lilasta kattauksesta, ajattelin et sä varmaan tykkäisit :)Soile: kiitos vinkistä!Hanna*: jee mahtavaa et tykkäsit! :)en oo vielä oikeen miettiny jouluruokia, niistä vois tehdä ihan oman postauksensa joku päivä, jos sais teiltä lukijoilta kivaa vinkkiä :).

 9. -Heli-
  11.12.2010 / 23:53

  >Olipas aivan ihania kattauksia :)Minulla ei tarvitse miettiä joulukattausta kun olemme jouluaaton mummolassa.

 10. Annimanni
  12.12.2010 / 11:03

  >Kauniita kattauksia ja hyviä ideoita! Voi, kun omatkin järjestelyt olisi näin pitkällä että ehtisi miettiä jo kattausta :)

 11. S
  12.12.2010 / 16:51

  >-Heli-: eikö :)aivan, sä saat sitte nautiskella valmiista pöydästä :)Annimanni: niin mustakin! no ei meidän jouluvalmistelut oo kyllä pitkällä, ehkä menin asioiden edelle tässä.. tai no eihän tässä tarvi muuta ku päättää ruuat ja neki on aika lailla jo selvillä :). muutama lahja enää ostamatta, et ihan oikee aika mulla onkin miettiä kattausta :)

 12. Niina
  13.12.2010 / 11:41

  >Ihania ideoita! Vain mielikuvitus on rajana, kun kattauksiin voi laittaa melkein mitä vain :) Meillä ei kotona panosteta kattaukseen kovinkaan paljon, vaan mennään aika lailla samoilla linjoilla joka vuosi. Vähän vaihdellaan astioita, laseja ja pöytäliinaa. Omassa kodissa panostaisin kattaukseen varmasti huomattavasti enemmän esim. kukkien muodossa.

 13. S
  13.12.2010 / 11:45

  >Niina: eikö vaan! ja todellakin vain mielikuvitus on rajana, tossa oli paljon hyviä ideoita mitä en ois kyllä ite keksiny :).

 14. Esmeralda
  13.12.2010 / 21:56

  >Monta kivaa ideaa olet poiminut. Enpä ole itse vielä tarkemmin ehtinyt miettimään omaa kattausta, jotain pientä suunnitelmaa kuitenkin jo. :)

 15. S
  13.12.2010 / 22:39

  >Esmeralda: joo ihania ideoita löyty kyllä ku vähän viitsi etsiä :)

 16. Rilla,
  17.12.2010 / 00:36

  >Hyviä ideoita! Ensimmäinen kattaus oli tämän emokin mieleen. :)

 17. S
  17.12.2010 / 11:07

  >Rilla: minäkin tykkäsin siitä ekasta :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.