>Lukijan kotona: ystävälläni

>

Tänään Lukijan kotona -sarja alkaa, mutta hieman eri tavalla, sillä saamme kunnian kurkata ei ainoastaan blogini lukijan vaan myös ystäväni ja hänen perheensä kauniiseen kotiin!
Seuraava teksti on Hanna*:n itsensä kirjoittama.
Mukavaa lukuhetkeä

:)

M e i d ä n  k o t i

Aloimme rakentaa kotiamme keväällä 2009. Tällä hetkellä yläkerta on vielä kesken, mutta sekin valmistunee ensi kevään aikana. Kirvesmiehet pystyttivät talon sateelta suojaan -vaiheeseen ja sen jälkeen rakentamista on jatkettu omin voimin.
Kodin pohjapiirros on Hartman Kodin Safiirikodin pohjasta muokattu. Teimme muutoksia mm. olohuoneen erkkerin kokoon, saunaan ja yläkerran aulaan.

Olemme sisustaneet kotimme lapsiperheen kodiksi. Arvostamme neutraaleja sävyjä, joihin emme todennäköisesti kyllästy kovin nopeasti. Haluamme kodin olevan kotoisa paikka, jossa viihdymme hyvin. Kotiin on valittu asioita, jotka ovat meille tärkeitä ja joista me pidämme. Sellainenhan kodin kuuluukin olla. :)

Kuisti
 
Kun ovesta astuu sisään, on ensimmäisenä vastassa kuistimme. Halusimme tilavan ja valoisan kuistin, jossa on tilaa lastenvaunuille ja kengille. Kuistissa on lattialämmitys, kuten muuallakin talossa.

Kuistin kesäinen tunnelma.Kuisti jouluasussaan.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneeseen valitsimme musta-valkoisen värityksen. Seinälaatat ovat mattavalkoiset ja lattialaatat tummanharmaat. Suihkunurkkauksen tummanharmaa/musta laatta on samaa, mitä käytimme saunan seinällä.


Sauna

Saunan seinät ovat laatan lisäksi tervaleppää. Halusimme saunaamme ehdottomasti puukiukaan eikä päätöstä ole kyllä tarvinut katua. Niin hyvät löylyt kiuas antaa ja elävä tuli tuo ihanan tunnelman saunaan. Lauteet ovat myöskin tervaleppää.


Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneeseen keskittyy perheen pyykkihuolto ja kissojen ruokinta+vessat. Jo talon suunnitteluvaiheessa pohdimme, mihin sijoittaisimme kissojen vessat ja niille löytyi paikka kodinhoitohuoneen kalusteiden syvennyksestä, pöydän alta. Suojaverho ei ole kaikkein paras, mutta ajaa asiansa tällä hetkellä. :) Pesutorni on päivittäisessä käytössä vauvaperheessä.


Olohuone

Olohuoneeseen valoa antavat joka suuntaan avautuvat ikkunat. Erkkerisyvennyksen ikkunat ovat kuin joka päivä vaihtuva taulu maisemineen. Takapihalla näkyy lähinnä puita, ei naapureita. :)


Takkatuli lämmittää mukavasti talvi-iltoina.

Olohuone jouluasussa eli mukana ripaus punaista.

Ruokailutila

Ruokailutila sijoittuu olohuoneen yhteyteen, keittiön lähelle.Keittiö

Keittiöön valitsimme valkoiset laatikostot ja ylöspäin aukeavat kaapit sekä rosteriset kodinkoneet. Välitilaan emme halunneet laattaa, joten päädyimme alumiiniseen välitilalaminaattiin. Olemme olleet tosi tyytyväisiä, sillä laminaatti on helppo pyyhkäistä puhtaaksi, koska saumoja ei ole.


Välitilalaminaatti.

Alakerran wc

Alakerran wc on maskuliinisempaan sävyyn sisustettu kuin mitä yläkerran wc tulee olemaan. Tämä on talon pääwc eli vieraat käyttävät lähinnä tätä wc:tä. Muut vessat löytyvät talon kylppäristä ja yläkerrasta.

Alakerran makuuhuone/kirjastohuone

 
Tällä hetkellä nukumme alakerran makuuhuoneessa ja muutamme sitten varsinaisiin makuuhuoneisiin yläkertaan, kun ne valmistuvat. Alakerran huone pääsee sen jälkeen varsinaiseen käyttöönsä eli kirjasto-/työhuoneeksi. Tässä yksi kuva huoneesta, josta näkyvät tapetit ja meidän pikkuisen sänky. :)

~ ~ ~ ~ ~

Yläkerran parissa olisi tiedossa vielä hieman tätä hommaa… :)

Loppusuora häämöttää kuitenkin jo. Seinät on levytetty ja pakkelointihommat alkavat. Joulun jälkeen pääsemme tapetoimaan.

Kysymykset ja mukavat kommentit ovat tervetulleita. :)

Comments

 1. Minttunen
  21.12.2010 / 10:48

  >Kaunis koti,uusi on aina uusi:)

 2. J
  21.12.2010 / 11:09

  >Ihana koti ystävälläsi! Meilläkin otettiin sateelta suojaan-paketti ja kaikki muu tehtiin itse. Kova työ siinä oli kun tyttö oli vielä niin pieni ja poika masussa, viikko ennen pojan syntymää saatiin talo valmiiks :)Ihana kuisti! Tilava kuisti on kyllä tarpeellinen lapsiperheessä. Kiva idea laittaa keittiössä kello tuonne korokkeen päälle. Tykkään värimaailmasta, paljon samoja sävyjä mistä iteki pidän. Puusauna on kyllä ehdoton, saa kovat löylyt :) Kerro Hannalle terkkuja että kauniin kodin olette tehneet!

 3. Anonymous
  21.12.2010 / 11:47

  >Oikein kodikasta ja sievää :)-Salli

 4. Rekku
  21.12.2010 / 12:54

  >olipas ihanan maalaishenkinen vaalea kokonaisuus. musta oli kiva moderni kontrasti :) ja tuo välitilalaminaatti oli upea ja hieno ratkaisu! :)

 5. Tiinatar
  21.12.2010 / 12:59

  >Ihana ihana ihana! Tosi kaunis tunnelma. Muistatko, mikä tuo takan takana näkyvä seinän väri on?

 6. Anonymous
  21.12.2010 / 14:22

  >Kivalta näytti, seesteinen tunnelma läpi talon. Onko olkkarin valelaskarit itse tehty vai ostettu? :)-m

 7. Johanna
  21.12.2010 / 16:49

  >Uskomattoman kauniilta näyttää tämä Hannan koti. Tästä kodista olisi ilo nähdä enemmänkin kuvia. Olisi ihanaa Hanna jos laittaisit oman blogin, minä tulisi oitis lukijaksi.

 8. Nanna
  21.12.2010 / 17:26

  >Ihana ihana keittiö! <3

 9. S
  21.12.2010 / 17:43

  >Minttunen: niin on kaunis, voin kertoa et livenä vielä paljon kauniimpi :)J: voin vaan kuvitella millasta on rakentaa lasten kanssa… ilman lapsiakin aika rankkaa!Hanna lukee tätä blogia, joten terkut menee täältäkin perille. kiitos kommentista :)Salli: niin on :)Rekku: oon aivan samaa mieltä! ripaus moderniutta erottaa tämän kodin kaikista muista samantyylisistä kodeista :)Tiinatar: Hanna osaa varmasti vastata tuohon, minä tiedän sen verran että se on tapettia :)m: eikö, niin ihanan kodikas koti heillä <3. valelaskarit hän on teettänyt, Hanna voi kertoa lisää jos haluaa :)Johanna: Hanna on kirjoitellut omaa blogia jo kauan, vain lähipiirilleen :)Nanna: eikö!! tykkään kans :)

 10. Soile
  21.12.2010 / 17:59

  >Kaunista, kaunista, kaunista!

 11. Hanna
  21.12.2010 / 19:15

  >I like it ;)

 12. Hanna
  21.12.2010 / 20:08

  >Aivan ihana koti. Itsekin ollaan keväällä aloittamassa rakentaminen, joten tarpeellisia vinkkejä saa tässä itsekin. Minä myös olisin ollut kiinnostunut tuosta olohuoneen seinän tapetista, että mitä se on?Ihastuttava blogi Sinulla :-)

 13. Heidi
  21.12.2010 / 20:35

  >Kaunista. Todella kiva päästä katselemaan blogisi kautta muidenkin koteja. Kiitos.

 14. Hanna*
  21.12.2010 / 20:37

  >Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Niitä oli tosi mukava lukea! :)Kodikkuus on se asia, johon olemme panostaneet. Tämä koti on meidän näköinen! :) On maalaisromanttista sisustusta, mutta myös moderneja juttuja löytyy, asioita joista me pidämme. :)Yritän kaivaa jostain tuon tapetin koodin esille. Se on Värisilmä-liikkeestä ostettua Casa Easy up -tapettia, mutta tarkkaa koodia en nyt löydä mistään. Olemme olleet tosi tyytyväisiä siihen! Lisäksi se oli vielä puolet edullisempaa, kuin tapetti, jota aioimme ostaa ensin! Rullahinta oli noin 20 euroa.Valelaskarit on teetetty paikallisessa liikkeessä. Omat hermot tai taidot eivät olisi riittäneet niiden tekemiseen! :DJa blogi tosiaan löytyy, mutta tällä hetkellä se on vain lähipiirille. Lupaan ilmoitella, jos joskus teen julkisen blogin. ;)Kiitos siis kommenteista ja vastailen vieläkin kysymyksiin, jos niitä tulee! S:lle iso kiitos ihastuttavista kommenteistasi ja tämän postauksen julkaisusta! :)

 15. Marika
  21.12.2010 / 21:41

  >Todella kivannäköistä! Koko kodin tyyli oli kovasti mieleeni. Erityisesti aivan upea sauna, takka, olkkari ja keittiö.

 16. S
  21.12.2010 / 21:46

  >Soile: niin on, on, on :)Hanna: me too :)Hanna: kiitos paljon! kiva kuulla :). rutkasti voimia ja tsemppiä lähetän sulle teidän raksaprojektiin :)Heidi: voi onpa kiva että tykkäät! voin paljastaa et tammikuussa on esitteillä myös kauniita lukijoiden koteja ;)Hanna*: ei kestä kiittää, ilo oli mun ja lukijoden puolella :).ja munki täytyy vielä kehaista sitä alakerran yksiväristä tapettia!! tykkään siitä sen vuoks, ettei se oo liian lämmin perinteinen beige, joihin ite kyllästyisin ja joita näkee lähes joka paikassa, vaan tapetti on ihanan harmahtavan beige. ei yhtään kellertävä! se tuo sellasen pienen viileän vivahteen sävyyn ja on samalla tosi tyylikäs.

 17. S
  21.12.2010 / 21:52

  >Marika: eikö ookki :). sen pohjalta mitä oon tässä kodissa vieraillu, erityisesti eniten mun mieleen ovat: – olohuoneen ihana erkkeri maisemineen- keittiö- sauna! kun astuin heidän saunaansa viime kesänä, näin heti etten ollu upeampaa saunaa ennen nähnyt. ja kerroinkin sen heille :). vielä ite ovat saunan tehneet, wau!

 18. JessiJ.
  21.12.2010 / 21:55

  >Oikein kaunista ja ihana kodikasta. Kyllä kodit on vaan ihan parhaita paikkoja maailmassa <3

 19. Jenni
  21.12.2010 / 22:48

  >Ihana toi sauna ja kuisti :)Olkkarista avautuu ihana maisema :)

 20. minna
  21.12.2010 / 22:57

  >Kaunis koti. Tykkäsin moderneista jutuista !!

 21. S
  21.12.2010 / 23:21

  >JessiJ.: olen samaa mieltä. ja kyllä, koti on maailman paras paikka <3Jenni: eikö vain :). iso erkkeri on ihana yksityiskohta olkkarissa!minna: niin minäkin, mutta pidän myös monista muista jutuista :)

 22. Niina
  29.12.2010 / 12:55

  >Todella kaunis koti! Tykkäsin kovasti <3 varsinkin tuo maskuliininen wc oli erityisesti mieleeni.

 23. S
  29.12.2010 / 13:07

  >Niina: kiva että tykkäsit, niin minäkin :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.