>Vuodenvaihteessa

>

Meillä on hyvää vauhtia muodostumassa perinteinen uuden vuoden illallinen näistä tarvikkeista:
Oi että tortillat maistuu aina niin hyviltä joulupöperöiden jälkeen :).
Miehen tehtäviin kuuluu yleensä tortillan lihatäytteen tekeminen & viinipullon avaaminen.
Mun tehtäviin kuuluu tortillatäytteen kasvispuoli, pöydän kattaminen & tunnelman luominen.
Kattauksessa Iittalaa ja Villeroy & Bochia.
Pöydällä olevat savunharmaat tuikkukipot ostin Hemtexistä uutta vuotta silmälläpitäen.
Ennen ruokaa nautimme aperitiivisnapsit ja näin 1,5 vuotta sitten Pariisista ostamamme pullo pääsi käyttöön.
Tähän pullon avaamiseen liittyi kiva pieni ”ympyrä sulkeutuu” -jutska :).
Nimittäin ostimme pullon toukokuussa 2009, vain pari päivää ennen kuin talomme rakentaminen varsinaisesti alkoi: heti matkan jälkeen tontilla alkoi kaivuuhommat. Silloin päätimme et pullo avataan sit ku on joku ”special occasion”. Eiköhän se nyt ollu: ensimmäisenä uutena vuotena uudessa kodissa :).
Tuo juoma on muuten kreikkalaista, vaikka sen Pariisista ostimmekin. Tosi hyvää!
(Kiinnostaisko teitä muuten nähdä joskus Pariisin matkakuviamme?)
Jälkkäriks nautiskelimme herkullisia persikanpuolikkaita vaniljajäätelön, kermavaahdon & sulatetun suklaan kera:
Kisuilla oli omat murkinat, mut jälkkäri oli aika sama: jädee & kermistä!
Meillä ku avataan kermavaahtopurkki (se pursottimen korkki) ni 8 tassua sipsuttaa keittiöön semmosta vauhtia et huhhuh ja alta pois!
Näin meillä eilen alkuillasta!
Loppuillan kuvia huomenissa!
:)

Comments

 1. Hanna*
  1.1.2011 / 17:26

  >Tulipa nälkä näitä kuvia katsellessa! :)Ja totta kai halutaan tänne Pariisin kuvia! :)

 2. J&M
  1.1.2011 / 21:44

  >Hih, te ootte yhtä kovia juomaan kun mekin, special occasion- tilannetta täällä odotellaan aika monen pullon kohdalla ;DNe varmaan kohta jo pilaantuu pulloihinsa- jos sit tupareissa poksautettais!Meillä tortilloja syödään aika usein, hyviä ja helppoja tehdä. Ihanalta näyttää myös jälkkäri, nam!Ja todella kaunis kattaus taas jälleen kerran, ei voi kuin ihailla <3

 3. S
  1.1.2011 / 22:27

  >Hanna*: :) joo no minäpäs teen joku kerta Pariisi-postauksen! on meinaan niin matkakuume et saa siinä samalla kivasti fiilistellä ;)J&M: noh noh :D. eihän sitä sillon olla kovia juomaan ku pullot säilyy pitkiä aikoja :D. ja toki sitä pitää aina juoda sillon ku syö :D.joo seuraavaks pitää tehä kanatortilloja, en oo pitkään aikaan tehny :).kiitos paljon sulle ihana kattauskehuistasi :)

 4. Anonymous
  1.1.2011 / 22:35

  >Heippa!Tässä muutama päivä sitten löysin ihanan blogisi ja olenkin nyt muutamassa päivässä lukenut sen alusta tähän päivään saakka! :)Niin ihania juttuja ja kaunis koti. Ja kun näitä modernin tyylin blogeja ei näytä kauheasti löytyvän.Meillä rakennusprojekti menossa ja kevään aikana päästään muuttamaan. Saman tyylisestä tykkään kuin sinäkin. Modernia, valkoista, avaraa. Tällä hetkellä onkin kova tapettien valinta käynnissä. :)Jatkahan samaan malliin, varmana käyn täällä melkein päivittäin.Hyvää alkanutta vuotta!-A-

 5. Anonymous
  1.1.2011 / 22:36

  >Niin, ja piti vielä sanoa että niin ihania kattauksiakin aina niinkuin nytkin.Ja nam, mikä jälkkärikin! :)-A-

 6. Hanna
  1.1.2011 / 23:31

  >Meillä syötiin viime vuonna uudenvuoden aattona tortilloja ja meinattiin tehdä niitä tänäkin vuonna, mutta kallistuttiin sittenkin toiseen vaihtoehtoon ;)Aika jännä et tuonne sinunkin live traffic feediin päivittyy vierailija Rovaniemeltä kun käy blogissasi, ihan niin pohjoisessa en tosiaakaan asustele ;)

 7. J&M
  1.1.2011 / 23:55

  >Niimpä, sitä juurikin tarkoitin: meillä lahjoiksi saatuja kuohuviinipulloja kaapit pullollaan ja aina vaan odotellaan sitä "tärkeää hetkeä" ;)Oikeastaan ainoa mitä tulee useammin itse hankittua on ruokaviiniksi juuri se El Copero, huippuviini.

 8. -Heli-
  2.1.2011 / 00:00

  >Hyvän näköisiä ruokia :) nam, tulee ihan vesi kielelle..varsinkin tuo jälkkäri..tämmönen herkuttelija kun olen!

 9. Marika
  2.1.2011 / 11:22

  >Tortillat on kyllä hyviä, nam :) Meilläkin niitä syödään usein, monesti kanaversiona. Ja teillä oli tosiaan nyt erittäin hyvä syy avata se puteli, mikä olisikaan parempi hetki siihen kuin uuden vuoden vietto uudessa kodissa. Laita vaan ihmeessä niitä Pariisin kuvia tänne.

 10. S
  2.1.2011 / 11:42

  >A: moi! voi että, kiitos että oot jaksanu lukea kaikki mun postaukset läpi :)). ja kiitos kehuista!niin ja ennen kaikkea tosi mukavaa et löysit tiesi tänne! oon huomannu saman et modernin tyylin blogeja on aika vähän, toivoisin niitä lisää :). sun pitää alkaa sit kirjotteleen omaa ku pääsette muuttaan!paljon voimia ja onnea teidän projektiin, niitä molempia tarvitaan rutkasti :). Hanna: joo se on jännä miten tuo vääristää joskus noi kaupungit, mullakin luki kauan sisäänkirjautuessani paikkakuntana Vaasa enkä siellä asu :). nyt mua vaivaa missä sä asut :DJ&M: aa sori, mä käsitin just toisinpäin :D. totta, meillä on tälläkin hetkellä El Coperoa viinipullotelineessä ja kaksin kappalein :)-Heli-: voin paljastaa et oli aivan älyttömän herkullinen ateria :PMarika: niin on! joo putelista otettiin tosiaan vaan snapsit, mut ehkä se kumotaan loppiaisena ku vietämme 5-vuotispäiväämme ;). Pariisin kuvia tulossa tammikuun aikana!

 11. Marika
  2.1.2011 / 12:34

  >Loppiainen onkin sitten erittäin hyvä syy kumota puteli loppuun, onnea jo etukäteen <3

 12. S
  2.1.2011 / 12:57

  >Marika: kiitos <3 :)

 13. Anonymous
  2.1.2011 / 16:24

  >olen tutustunut näihin sun blogi juttuihin,ovat kerrassaan niin mukaansa tempaavia ja kohteet kiinnostavia.tosi kaunis koti teillä.kiinnostaa kyllä pariisin kuvat. h

 14. Niina
  2.1.2011 / 18:18

  >Oi, tortilloja! Minun on tehnyt mieli tortilloja myös ihan sikana! Tosiaankin vähän vaihtelua jouluruokiin :) Ja Pariisin kuvia kehiin :D

 15. S
  3.1.2011 / 11:27

  >h: suuret kiitokset! oon tosi ilonen kuullessani et on mukaansa tempaavia :)). yritän parhaani jatkossakin! Pariisin kuvia esittelen tämän kuun aikana :).Niina: voi sun pitää äkkiä tekaista niitä sitte :D. Pariisin kuvia tulossa tammikuun aikana :)).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.