>Astiamietintöjä…

>

Oon täällä jo muutaman kerran maininnu haaveilevani Iittalan valkoisesta Teemasta.
Eniten siitä haluisin kahvikupit, pikkulautaset ja pikkukulhot.
Niille tulis käyttöä lähes päivittäin.

Mutta sitä ennen mun täytyy myydä nykyisiä astioitani pois alta! Ajattelin nimittäin Kultakeramiikan astiat päivittää näihin Teemoihin. Ja Teema-astioista voin nauttia vasta ku vanha astiasto on löytäny uuden omistajan! (Muuten omatunto soimaa…) Ja pitäähän uusille astioille säilytystilaa saada :).
Myytävien listalle on päätyny myöskin Iittalan Kartio-juomalasit sekä Verna-jälkiruokakulhot. Ne on ihan liian kauniita astioita lojumaan käyttämättöminä kaapissa :/.

Kaupoissa oon muuten yllättäny itteni hipelöimästä myös helmenharmaata Teemaa! Niin kauniin sävyisiä!
Ku mulla kuitenki on jo V&B:n New Wave -astiastoa valkoisena, ni oiskohan kiva tää Teema helmenharmaana..?
TAI valkoiset kupit & asetit ja helmenharmaat kulhot!!!
Miltäs kuulostais semmonen vaihtoehto?

Tässä kuvassa kyllä hieman sinertäviltä näyttää nää, mut luonnossa ei :).

Ikeassa kerran etsiskelin tällaista harmaata astiastoa, tuloksetta…
Tosin en tiiä kannattaako sieltä alkaa oikeen kerään mitään; pitäis hankkia koko astiasto kerralla, sillä samoja ei ehkä vuoden päästä enää löydä mistään… Siinä mielessä tää Teema ois hyvä (ainaki luotan siihen et sitä myydään vielä vuosia).

Valkoiset astiastot on paitsi kauniin raikkaita, niin ne myös sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen! Ne on helposti yhdisteltävissä ja sitä kauttakin monikäyttöisiä.

 Kun astiat on valkoiset, saa kattaukseen kivasti väriä muilla keinoin kuten pöytätabletein, servetein, kynttilöin, kukin yms. Mikäpä väri ei sopis valkoisen kanssa ;). Lisäksi valkoista astiastoa voi helposti halutessaan piristää lisäämällä kattaukseen esim. pari värillistä lautasta/mukia!
Siinä mielessä esim. vihreä tai keltainen astiasto on hiukan rajoittava. Ja onhan se huomattavasti helpompaa & edullisempaa vaihtaa kattaukseen ne kukat tai servetit kuin koko astiasto :).

Kuvat Googlen kuvahaku.

Tämmösiä mietteitä tänä sunnuntaina!
:)

Comments

 1. Minttunen
  30.1.2011 / 16:10

  >Tuo Iittalan teema on valkoisena sellaista,että voisin alkaa keräämään.En ole oikein mitään sarjaa koskaan kerännyt ja alkaa häälahjaksi saamat astiat loppua,kun aina silloin tällöin joku pudottaa lautasen.

 2. J
  30.1.2011 / 16:15

  >Meillä on tuota Teema sarjaa valkoisena, ruoka-, syvä- ja pikkulautaset. Oon tykänny! Eikä noihin voi kyllästyä :) Nyt tekis mieli ostaa noita kahvikuppeja, turkoosina :)

 3. Karoliina
  30.1.2011 / 16:16

  >Annan ääneni valkoiselle Teemalle :) Olen itse kerännyt meille juurikin sen. Se on niin ajaton ja kuten sanoit väriä kattaukseen saa sitten serveteillä, tableteilla yms. jutuilla :)

 4. Hanna
  30.1.2011 / 16:40

  >Minkä väristä Kartiota sulla olikaan? Jos on harmaata, niin voisin ostaa. :) Tuo Teema on kyllä kaunista sekä valkoisena että harmaana! En tiedä, kumman valitsisin! :)

 5. Vekarus
  30.1.2011 / 17:00

  >Kauniita valintoja! Ikeastahan sitä voikin hankkia koko astiaston kerralla, toisin kuin ehkä Iittalalta :-)

 6. Anttis
  30.1.2011 / 17:37

  >Tuo helmenharmaa teema olisi kyllä herkku!

 7. Anna
  30.1.2011 / 19:39

  >Kiinnosta nuo kermansaven astiat Mikänlaista on?Hyvänmallisia nuo teemat ja nätei.

 8. S
  30.1.2011 / 19:39

  >Minttunen: joo niin on! se on kiva kyllä kerätä jotain, tietää läheisetki aina mitä ostaa lahjaksi yms. :)J: oi että! joo tuo on siitä kiva sarja et voi ostaa just vaikka kupit erivärisinä, ni piristävät kivasti kokonaisuutta! ja voihan ostaa vaikka joka kupin eri värissä, hih! turkoositki on tosi kauniit!Karoliina: totta, todellakin ajaton! ja aina siihen voi lisäksi hankkia muutamia kahvikuppeja eri väreissä ;)Hanna: jos ois harmaana, en myis :D. etsä tykkäis koboltinsinisestä :P? joo ehkä mä joudun ostaa jonku sekoituksen noista väreistä, niin kauniita molemmat!Vekarus: eikö! joo aivan totta, vähä eri hintaluokan astioita :)Anttis: siis nimenomaan herkku!! jo tuo värikin kuulostaa niin ihanalta: HELMENharmaa <3

 9. Sabuska
  30.1.2011 / 19:40

  >Meiltä löytyy valkoista Teemaa kahvikupeissa, lautasissa ja kulhoissa, mustaa samoissa ja harmaata myös, niitä on kiva yhdistellä keskenään, yhdessä ja erikseen :-) Musta kuppi, valkoinen lautanen jne. Jouluksi ostin vielä luumun väriset ja punaiset kupit yhdisteltäviksi edellisiin lautasiin. Kuppeja ja lautasia on niin, että voin kattaa myös samoilla väreillä sekä kupit ja lautaset. Meillä on Pentikin Vanilja lähdössä myyntiin ja Mansikat lähti jo samasta syystä. Teemoissa tykkään just siitä, että niitä voi yhdistellä mielin määrin ja servetti tuo sen loppusilauksen ja ilmeen. Pitäski tehdä ihan postaus noista variaatioista :-)

 10. Leena
  30.1.2011 / 19:40

  >Itselläni on Teemaa eri väreissä. Mutta kyllä valkoinen ja harmaa yhdistettynä olisi tosi tyylikäs kokonaisuus.

 11. KittyCatCat
  30.1.2011 / 19:48

  >mulla on tota teemaa vanhana harmaana, joka poistui valikoimasta ja kai korvattiin sitten tolla vaaleammalla harmaalla (eli ei voi luottaa siihen että jokin väri olis aina, tosin valkonen varmaan kuitenkin pysyy).turkoosina on myös syvät lautaset ja pari mukia. tuo helmenharmaa myös kelpaisi tänne ja ehkä vähän valkoistakin. turkoosi, harmaa ja valkoinen ainakin omasta mielestäni sopii vaikka samaan kattaukseen jos haluaa vähän väriä.nuo teeman astiat menevät myös kokon astioiden kanssa yhdessä. esim kokon iso valkoinen lautanen ja teeman turkoosi syvälautanen ovat muotokieleltään aika samanlaiset ja kumpiakin löytyy tästä taloudesta :P teemat minun puoleltani ja kokot mieheltä.

 12. S
  30.1.2011 / 19:56

  >Anna: pääset kurkkaamaan näitä Kermansaven astioitani tästä postauksestani:http://allyouneediswhite.blogspot.com/2010/10/astiakaapissani.htmleli vaaleansinivalkoisia astioita :)Sabuska: siis täsmälleen noin!!! tuossa just Teeman huippupuoli!! ihanaa ku niistä on niin monia eri värejä :). tee ihmeessä postaus, tuun heti ihastelemaan!!Leena: voi sinä onnellinen :). no ehkä mullakin on joku päivä, eka myyn vanhoja :) (jos joku vaan ostaa ;))

 13. S
  30.1.2011 / 20:00

  >KittyCatCat: joo tiiän et silloin tällöin joku väri poistuu ja se korvataan uudella. esim. noin vuosi sitte keltaisen valmistaminen lopetettiin. mietinki et hankkisin perussetin valkoisena ja sitä vois sit piristää parilla eri värillä, ehkä… :)turkoosi-harmaa-valkoinen tosi herkku yhdistelmä!! tai harmaan korvaaminen mustallakin toimis :P. joo mä viimeks kaupoilla ihastelin Koko-mukin muotoa ja oli ihanan vitivalkoinen Teema-mukin rinnalla :)

 14. Anonymous
  30.1.2011 / 20:41

  >Miulla on kaappeihin kertyny vihreää, keltaista ja ruskeaa Teemaa :)Nyt haaveilenkin vaaleasta astiastosta, ja Teemanapa tietenkin :)Voinkin sitten lapsilleni lahjoittaa astiastot kun muuttavat kotoa pois…jokaiselle kolmelle;)T. KIrsi

 15. J
  30.1.2011 / 20:56

  >Kävin kurkkaamassa tuota vaaleansinistä astiastoa, just samaa ku mulla :) Ja mä oon kyllästyny niihin, joskus kans 10 vuotta sitten aloin kerään noita ekaan asuntoon :) Mulla oli sillon semmonen sininen kausi, kaikki piti olla sinistä..

 16. Outi
  30.1.2011 / 20:58

  >Hyvä valinta toi teema, jos siihen päädyt. Me saatiin teemaa häälahjaksi 4 vuotta sitten ja ollaan oltu tyytyväisiä. Ja meillä kun valkosen lisäksi on turkoosia ja oliivin vihreetä, niin niitä on kiva miksata keskenään. Ja tuo harmaakin vaikuttaa kivalta.

 17. Kirsikka...
  30.1.2011 / 21:21

  >Teema on yksinkertaisuudessaan kaunis! en tiennytkään että niitäkin saa valkoisena.kauan sitten tiesin että niitä oli keltaisena,vihreenä ja sinisenä..taitaa olla kauan kauan sitten???

 18. Johanna
  30.1.2011 / 21:27

  >Hah, meidän koko lautasarsenaali on Ikeasta, ja kerralla kotiin kannettu juuri siksi ettei huomata vuoden päästä ettei saakaan… Itse haaveilen Pentikin Sarasta – jota näyttäisi tossa alimmassa kuvassa olevankin!

 19. Rekku
  30.1.2011 / 21:44

  >itsekin havittelen valkoista ja harmaataa teemaa. kaapista löytyy vain punaista teemaa, jota ollaan saatu lahjaksi joulun aikoihin. verna sarjaa löytyy 4 jälkiruoka''kippoa'' ja monta tummaa viinilasia. sopivat mainiosti (omasta mielestä) teeman kaveriksi. saisi vain sitä vaaleaa teemaa :Dja totta, halvemmaksi tulee vaihtaa pöytätekstiilejä, servettejä ja kynttilöitä kuin koko astiastoa. mutta tunnen yhden henkilön jolta löytyy kaikki pentikin astiastot kokonaisuudessaan ja hän vaihtelee niitä vuodenaikojen ja pyhien mukaan. no, jokainen tavallaan :D hänellä onkin sitten isompi varasto :D

 20. -Heli-
  31.1.2011 / 00:09

  >Itselläni on tuota teema sarjaa, kahvikuppeja, syviä ja matalia ruokalautasia, nyt ajattelin että voisi ostaa sitä turkoosia kaveriksi :)

 21. ~M~
  31.1.2011 / 00:48

  >Suosittelen ehdottomasti teemaa:) Meillä on osa turkoosin värisenä ja osa valkoisena. Nyt tosin harmittaa kun turkoosin sijaan olisin ennemmin halunnut sen harmaan:/

 22. K
  31.1.2011 / 01:24

  >Sullakin on astiakaapin raivaus käynnissä! Itse kirjoitin tänään ihan samasta; meillä on kaapissa pyörimässä muutamia lahjaksi saatuja Iittalan juttuja (Verna- ja Aarne-laseja, Verna-jälkiruokamaljoja, pari osaa keltaista Teemaa), jotka ei mielestäni sovi muiden kanssa yhteen ja joita en halua lisääkään. Meillä on valkoista Teemaa pääastiastona täydennettynä KoKo-sarjan syvillä lautasilla ja murokupeilla – toimii.

 23. Hanna
  31.1.2011 / 09:28

  >Voi harmi, koboltinsininen ei oo ihan mun juttu. :)

 24. S
  31.1.2011 / 09:51

  >Kirsi: no niin ei muuta ku vaaleaa Teemaa keräämään :). lapset ottaa varmasti ilomielin tällaisia lahjoituksia vastaan ku kotoa muuttavat, ainakin oma veljeni on ollu avoimin mielin lahjoitusten suhteen :DJ: siis JOO!!! just sama mulla, 10 vuotta sitte omaan elämään lähtiessäni :)). ja se kyllästyttää nyt, mut kai se on ihan normaalia :)Outi: paljon vaikuttaa olevan Teema-faneja täällä :). kiva kuulla ja hyvä tuokin väriyhdistelmä!!Kirsikka: nimenomaan; yksinkertaisen kaunis :). joo viime vuosina alkanu tulla enemmän hillittyjä sävyjäkin mukaan tuotantoon :). Johanna: joo mukavan hinnan lisäks ei oo sitä stressiä et millon tietty astia loppuu ku voi tosiaan kantaa koko astiaston kerralla kotiin :). lahjatoivelistalle Saraa sitten vaan :).Rekku: no ohhoh tätä sun tuttua :D. mut mikäs siinä jos tykkää ja on tosiaan tilaa säilyttää :). häälahjatoiveeksi sitten vaaleaa Teemaa ;).

 25. S
  31.1.2011 / 09:57

  >-Heli-: sulla onkin sit jo kivasti kasassa :))~M~: mut se turkoosihan on niin ihanaa!! jos ostat lisäksi muutamia harmaita osia, tulis ihana kokonaisuus jota voi vaihdella ;)K: joo alan tällee pikkuhiljaa astioita raivata :). voi toi Koko-sarja on alkanu kiinnostaan muaki, nyt törmään siihen joka paikassa! ne on niin ihanan vitivalkoisia astioita <3Hanna: heh :)

 26. Anonymous
  31.1.2011 / 13:06

  >Heippa!Mulla on tota valkoista Teemaa ja olen kyllä tykännyt. Mullahan kävi niin, että ostettiin miehen kanssa ensin Ikeasta astiasto vanhojen vihreiden kermansaven astioiden tilalle. No noin puolen vuoden päästä siitä Ikean astiastosta oli iso osa hajonnut/muuten lohkeamia. Silloin laitoin loput ehjät laatikoihin odottamaan mahd. loppusijoituspaikkaansa ja ostin tilalle tuota Teemaa ja yksikään muki tai lautanen ei ole naarmuuntunut tai mennyt rikki, vaikka ovat päivittäin käytössä lapsiperheessä.Tietysti Ikeassakin on monen laatuisia tuotteita!Virpi

 27. S
  31.1.2011 / 13:33

  >Virpi: hei hyvä kuulla kokemuksia!! kiitti ku kerroit :). on ihan totta et astioissa on eroa, jopa saman firman tuotteilla. esim. mullakin on Ikean ruokalautasia ja ykskään ei oo hajonnu. et ne mun versiot sattu ainaki oleen vankkaa tekoa, hyvä niin :). mut toki se hintakin joskus kertoo tuotteesta jotain, ettei halvalla hinnalla voi sitä parasta a-luokkaa odottaakaan :)

 28. Piompu
  31.1.2011 / 17:02

  >Meillä on kans teemaa valkoisena ja keltaisena. Osa niistä on jo 20 vuotta vanhoja ja kaikki täysin kunnossa. Ei jää mitään jälkiä jne. En ole vieläkään kyllästynyt. Välillä laitan väriksi paratiisi sarjaa. Siinä on just sama keltainen kuin teemassakin. Oli kiva kun keltaista tuli vähäks aikaa sesonkiin kauppoihin niin sai täydennettyä sarjaa. Siitä mukava myös kun käyvät yhteen pupu- ja muumimukejen kanssa kun nekin on teemaa. Se helmenharmaa on todella kaunis!

 29. S
  31.1.2011 / 18:32

  >Piompu: joo tuo on kyllä sellanen sarja et sopii yhdisteltäväksi monien muiden astioiden kanssa!! ja mahtava kuulla et noin laadukaskin on ettei mitään jälkiä oo tullu! :)

 30. Heini
  1.2.2011 / 12:54

  >Valkoinen teema on ihana! meillä on sitä myös. Tummansinistä myös, se tosin on alkanut vähän tökkiä, joku toinen väri olisi kiva kaveriksi. Mainitsit että aiot myydä Kartio-laseja pois, täällä olisi yksi kiinnostunut! jos ihan suoralta kädeltä kauppoja olisit valmis tekemään, niin laita meili heinis at gmail piste com :)

 31. S
  1.2.2011 / 13:22

  >Heini: ai jaa! valkoisen ja sinisen kaveriks sopis turkoosi upeesti ja sit musta ja varsinkin tuo helmenharmaa!!! :)laittelen sulle sähköpostia :)

 32. Jane
  1.2.2011 / 14:28

  >Me saimme häälahjaksi Kermansaven Oliivia valkoisena ja nyt siihen kyllästyneenä aloin keräämään Pentikin Tempoa. Sitä saa raitaisena ja valkoisena – suosittelen! On aivan ihana!

 33. S
  1.2.2011 / 19:11

  >Jane: kävinpäs heti googlettamassa ton Tempon ja näytti kyllä kivalta!! :)

 34. Leena Penttilä
  21.5.2012 / 16:26

  Ovatko Verna-jälkiruokakulhot jalallisia ? Ovatko vielä myymättä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.