Torstain tulppaanivinkit

Mulla tulppaanit pysyy vähän alle viikon hyvännäköisinä. Joskus ei niinkään kauan, mutta siitä saan syyttää kissoja. Varsinkin vanhempi neiti rakastaa nakertaa niitä välipalaksi, fiilistellen varmaan kesää ja kukkasia ;).
Törmäsin yks päivä erittäin hyviin tulppaanivinkkeihin Mansikkapaikasta vasemmalle -blogin kommenttiboxissa. Anttiksen luvalla jaan tiedot täälläkin, multa ku on monesti kysytty kauanko saan tulppaanit kestämään :).
Näistä vinkeistä oli ainakin mulle hyötyä, toivottavasti jollekin muullekin!

* vaihda tulppaanivesi uuteen, kylmään veteen parin päivän välein
* leikkaa samalla noin sentin verran tulppaaneista pois veitsellä (ei saksilla!) leikkuulautaa apuna käyttäen
* huom! leikkuupinnan tulee olla suora, ei vino niin kuin leikkokukissa yleensä
* tulppaanien säilyvyyttä voi parantaa myös laittamalla ne yöksi johonkin viileämpään paikkaan, esim. jääkaappiin (& kissojen hampaiden ulottumattomiin)

Hyvä vinkki on myös tämä, jonka luinJ:n blogista viikkoja sitten:
* tulppaanien varteen kannattaa pistää neulalla reikä. Reikä tulee laittaa siihen, missä kukka yhtyy varteen ja reikä pistetään reippaasti koko varresta läpi. Näin tulppaanien varret ei nuupahda vaan pysyvät suorina. Ja tämä tosiaankin toimii, olen kokeillut useita kertoja :).
Tänään on taas Satuhäät-ilta, jei!
:)

Comments

 1. Anu
  3.2.2011 / 10:11

  >Siis reikä MIHIN?!Mulla tulppaanit nuukahtaa aina muutaman päivän päästä vaikka vaihdan vettä ja leikkaan uutta imupintaa…mut siis tuleeko tuo reikä ihan tuohon kukan alle…vai alemmas?Tarvii blondiohjeen!! ;)-A-

 2. Nanna
  3.2.2011 / 10:54

  >Jee, niin on Satuhäät-ilta, sitä odotellessa! :) Kurkin jo vähän etukäteen, mitä tän illan jaksosta sanottiin. :)

 3. jennie
  3.2.2011 / 11:02

  >Ja kissa-stoppia maljakon ulkopuolelle ;)

 4. Niina
  3.2.2011 / 11:06

  >Kiitos vinkeistä! :D En ole kokeillut tuota reiän pistämistä, mutta se varmasti toimii. Varret pysyvät suorina myös laittamalla tulppaanit kylmään veteen hetkeksi kun ne ovat vielä paketissa. Jotkut tulppaanit eivät vaadi taas minkäänlaisia poppakonsteja. Olenkin suosinut nykyisin niitä lyhyitä tulppaanikimppuja :) Jee, Satuhäät! ;)

 5. Mussu
  3.2.2011 / 11:19

  >Meillä on vähän ongelmia saada sopiva sisälämpötila kotiin, välillä on ihan liian lämmin ja kuiva ilma. Huomaa kun kukat lakastuu oikeastaan heti. Kiva siis kokeilla jos näistä oli vinkeistä olisi apua. Ei edes huvita ostaa kukkia kun ei ne kestä meillä.Ja hyvä kun muistutit satuhäistä, meinaa aina unohtua. Vaikkakin se katsominen on aikamoista myötähäpeää useimmiten…..

 6. J
  3.2.2011 / 12:13

  >Kiva että vinkki toimii sielläkin :) Ja yks hyvä kans mitä käytän ni laitan lunta maljakkoon joka päivä, siitä ne tykkää :)

 7. Anonymous
  3.2.2011 / 12:34

  >Ostin tulppaaneja viime viikolla ja ne nuukahti todella äkkiä! Ihan keltaiset lehdet jo seuraavana päivänä, tosin sain ne halvalla cittarista (eli ei siis enää puolikuolleita halpiskukkia meidän kotiin…) Taidampa kokeilla joitakin vinkeistäsi, osaa tosin olen niistä jo kokeillut. Sinulla nuo tulppaanit näyttävät todella elinvoimaisilta.Kysyn tässä samalla, että mistä olet hankkinnut aiemmissa postauksissa esiintyneen sisustustekstitarran, jolle mietit paikkaa mm. eteisestä? Saako niitä mahdollisesti muualta kuin netistä?-Inksu-

 8. Anonymous
  3.2.2011 / 13:36

  >Myös jääpalat yöksi tulppaanien veteen auttaa, jollei saa niitä viileään yöksi..Lisäksi sain kukkakaupasta vinkin laittaa perunajauhoja veteen niin säilyvät hyvinä, mene ja tiedä, mutta meillä on ainakin toiminut.. :)

 9. Lehdokki
  3.2.2011 / 14:41

  >Niin kauniit ja raikkaat tulppaanit. Ihan tuli keväinen olo kuvia katsellessa. Ja ihanat kuvat, taas :)(laitoin sulle muuten spostia…)

 10. Hanna
  3.2.2011 / 15:19

  >Löytyipäs täältä tosi monta hyvää tulppaanivinkkiä! :)Vielä kaipaisin vinkkejä siihen, kuinka kissat saa oikeasti pysymään erossa kukista! :D

 11. Päm
  3.2.2011 / 16:04

  >Jejeee…moneskos kimppu sulla jo on noita tulppaneja…mul ei vieläkää ainuttakaan :// ;)

 12. S
  3.2.2011 / 16:53

  >Anu: :D nyt täällä tulee blondin ohje blondille:eli reikä siihen varteen HETI kukan alapuolelle :)). noin mä oon tehny.Nanna: hih, mäki kävin kurkkaamassa :). toivotaan et on hyvä jakso!Jennie: todellakin!!! mitä ikinä se sitte onkaan :D Niina: joo jotku kimput kyllä säilyy vähemmälläkin vaivalla!! huomenna pakko käydä ostamassa kimppu viikonloput kunniaks :PMussu: toivotaan et näistä vinkeistä ois hyötyä! ja kuten joku mainitsikin, voi tulppaaniveteen laittaa myös lunta tai jäitä :). myötähäpeää, siis niin totta :D

 13. Mari
  3.2.2011 / 16:55

  >Nuukahtaneet tulppaanit saa taas pystyyn, kun käärii ne tiukkaan (sievästi aseteltuna) vaikka sanomalehtipaperiin ja laittaa kylmään (korkeaan) maljakkoon yön ajaksi, tietty kylmään veteen. Kylmiö tai viileä eteinen voisi olla hyviä paikkoja mutta taisi mulla olla kerran jopa jääkaapissa yön :)

 14. S
  3.2.2011 / 17:03

  >J: kiitos tästäkin tiedonmurusesta sulle :). testaan huomenna ku ostan uuden kimpun ;)Inksu: no voi höh :/, parempaa onnea seuraavan kimpun kans!! mä oon ostanu kaikki tulppaanit K-Marketeista halvalla ja melko hyvänlaatuisia ovat olleet! (kissoillekin kiitettävästi maistunu…)sisustustarroja on myynnissä ainakin Kodin Ykkösessä, omani oon ostanu Oulun White Maison -liikkeestä. mut nettikaupoissa on kyllä laajempi valikoima… esim. Tarravimma-nettikaupassa. Anonyymi: joo jääpalat on hyvä idea myös, lumen ohella! oho, tuo perunajauho on aivan uutta mulle :). Lehdokki: voi kiitos paljon :)). vastailen sulle mahdollisimman pian sähköpostilla!!Hanna: joo no sitä vinkkiä saa odottaa :D. sama juttu ku miten ne saa eroon joulukuusesta… :DPäm: taitaapi kuudennet olla menossa :/. mut onneks ne on edullisia! t. huomenna uus kimppu :P

 15. S
  3.2.2011 / 17:45

  >Mari: hei kiitos sulle hyvistä vinkeistä! :)tänään on kyllä tulppaanipäivä!

 16. Soile
  3.2.2011 / 18:21

  >Minäkin pistelin tulppaaneihin reikiä neulalla viime sunnuntaina ja vielä ovat upeasti kukkaset pystyasennossa:) Hyvä vinkki!

 17. S
  3.2.2011 / 19:33

  >Soile: joo niin on hyvä keino kyllä :). voi mä tahon uuden kimpun huomenna, nykyiset vetelee viimeistä päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.