Sardinian koiraparat

>

Moni varmasti muistaa marraskuisen postaukseni Eläimille.
Kerroin tuolloin, miten Sardinian lomamme osaksi pilasi hotellihuoneistomme ikkunoista näkyvät koirien kärsimykset.
Jos et tiedä mistä on kyse, pääset kärryille lukemalla tämän postaukseni.

Tätä kamalaa taloa ei hotellin pihalta tuuhean ja korkean pensasaidan vuoksi huomaa, osasta huoneistoja kylläkin…


Matkakohteemme oli siis Sardinian Alghero ja siellä Huoneistohotelli Oasis.

Näin ainakin viisi koiraa tämän talon pihalla kituvat: kytkettyinä lyhyissä naruissaan vuorokauden ympäri turkit kutisten ja syyhyten :(.

Moni teistä on multa kysellyt, miten tämä asia on edennyt. Tässäpä nyt tämänhetkinen tilanne:
Kuten aiemmin jo kirjoitin, otin matkan jälkeen yhteyttä Finnmatkoihin ja kerroin heille koirista sekä hotellin työntekijöiden välinpitämättömyydestä asiaa kohtaan. Hämmästyin, sillä olin ensimmäinen, joka koirista heille koskaan kertoi! Sieltä ystävällisesti ja tomerasti kertoivat ottavansa asian välittömästi puheeksi hotellin johdon kanssa, kohdepäällikön ja oppaiden voimin.
Annoin kulua kolmisen kuukautta, kunnes otin yhteyttä Finnmatkojen Laadunkehitykseen tiedustellakseni, miten asia on edennyt vai onko se edennyt.
Vastaus tuli muutamia päiviä sitten, parin-kolmen viikon päästä yhteydenotostani ja eri ihmiseltä, kenen kanssa aiemmin olin ollut yhteyksissä. Virkailija kertoi huomanneensa kollegansa merkinnöistä, että asiasta oli laitettu tiedotteita heti palautteeni jälkeen suoraan kohteeseen ja sen kohdepäällikölle. Henkilökuntaa kohteessa oli pyydetty ottamaan asia esille hotellin johtajan kanssa. Kohdehenkilökunta oli luvannut käydä asian läpi hotellin johtajan kanssa ja selvittää hotellille myös sen, että asia voi vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen heidän hotellissaan. Tällä hetkellä kohde on kuitenkin suljettu (talvisesonki) eikä Finnmatkoilla näin ollen ole paikan päällä henkilökuntaa, jolta voisi varmistaa mikä koirien tilanne tällä hetkellä on.
Kuten virkailijakin minulle kirjoitti; voimme vain toivoa että koirien tilanne on muuttunut parempaan. Hän myös sanoi, että Finnmatkat on tehnyt tehtävänsä tässä tilanteessa. Pallo on nyt paikallisilla ihmisillä ja viranomaisilla, voimme vain toivoa parasta. Hän pahoitteli, ettei kyennyt tämän paremmin vastaamaan tiedusteluuni.

 

Mua huolestuttaa ne koirapolot edelleen, mutta en tiedä mitä enää voisin tehdä. Tunnen tehneeni kaiken minkä Suomesta käsin voin. Pääasia, että eri tahot on nyt asiasta tietoisia!
Se on selvää, että meidän perheestä ei enää Hotelli Oasista käytetä. 
Jos joku suuntaa kauniille Sardinian saarelle, käykää ihmeessä kurkkaamassa onko ne koirat vielä siellä ja kertokaa asiasta eteenpäin!
Toivokaamme kaikille maailman eläimille vain hyvää ja pitäkäämme silmämme auki maailmalla, kuten myös kotimaassa!
<3

Comments

 1. Anonymous
  23.2.2011 / 10:47

  >Asun Italiassa ja valitettavasti jatkuvasti tulee julkisuuteen tuon tapaista jarkyttavaa julmuutta elaimia kohtaan. Tuntien italialaisen valinpitamattomyyden, epailen ettei hotellin henkilokunta ole vienyt asiaa eteenpain. Kyllahan siella kaikkien taytyi tietaa koiraparkojen kohtalosta.

 2. S
  23.2.2011 / 10:54

  >Anonyymi: kyllä ne paikalliset tiesikin, mut Finnmatkat ei! ja kuten kirjoitin, mä oon tehny oman osuuteni, enempää en voi. halusin kertoa tästä hotellista, et ihmiset tietää millaiseen menevät jos Oasikseen päätyvät… oon asunu ite Espanjassa, joten kyllä sielläkin kaikenlaista näki… ei noissa maissa eläimillä oo läheskään samaa arvoa ku mitä meillä täällä Suomessa. erittäin valitettavaa, mutta totta. mut se ei tarkoita sitä, et turistipaikoissa pitäis hyväksyä kaikenlainen eläinten kaltoinkohtelu, ei todellakaan!!!

 3. Paula
  23.2.2011 / 11:11

  >Kiitos, kun kerroit meillekkin kuulumiset. Pitkään odottelinkin tätä tietoa. On niin kurjaa, että asialle ei voi enempää tehdä :( Pelkkä ajatuskin näistä ja kaikista muista kaltoinkohdelluista eläimistä saa kyyneleet silmiin.. Miten ihmiset voi olla niin pahoja?!? En voi ymmärtää.. Ei kai tässä muuta voi, kun vaan toivoa, että asialle on jotain tehty ja koiraparat olisi saanut paremman elämän. :( Onneksi voin sentään vaikuttaa omien koirieni elämään ja hyvinvointiin.. Olet kyllä ihana ja hyväsydäminen ihminen, kun edes yritit auttaa nuita koiria! Monikaan ei olisi nähnyt vaivaa.. Kuten voi päätellä siitä, että olit ensimmäinen yhteydenottaja asiasta. Voisikohan sinne kyseiseen hotelliin olla suoraan yhteydessä muuten? Jos sinne laittaisi palautetta asiasta.. Mutta jokatapauksessa pidetään me huolta omista karvaisista ystävistä. Terveisiä sinun ihanille pörröisille naperoille. :) Minä lähden antamaan omille koirille extra herkkuja ja rapsutuksia, kertoakseni miten rakkaita ne minulle on <3

 4. Hanna
  23.2.2011 / 11:14

  >On niin suru noitten koirien puolesta… :/ Toivottavasti niiden elämä on jo paremmin siellä! Epäilen kyllä että näin ei ole, valitettavasti…Nyyh :'(… Kiitos kuitenkin kun kerroit, mitä tietoja olet matkatoimistolta saanut! Toivottavasti joku muukin turisti puuttuu samaan epäkohtaan ensi kesänä, jos tilanne ei ole muuttunut!

 5. Anonymous
  23.2.2011 / 11:24

  >Voi miten surullista! Ihan kauheaa niilla koirilla. Miksi siina talossa on koiria, jos eivat edes ruoki ja ole niiden kanssa. Eivathan ne ole edes vahtikoiria, kun ovat pienessa narussa kiinni. :-(Minua aina niin surettaa kaikki elainten kaltoinkohtelut, haluaisin pelastaa ne kaikki. En ymmarra ihmisten julmuutta. Tosi surullista.Ihanaa kylla, etta otit yhteytta matkanjarjestajaan, muuta et voi tehda. Toivotaan, etta koirilla olisi paremmat oltavat nyt.Rags

 6. Anonymous
  23.2.2011 / 11:35

  >Mulla aina sydän särkyy, kun kuulen/näen eläimiä kohdeltavan kaltoin :´( Villi -ja kulkueläimillä tilanne on tietysti moninkertaisesti lemmikkejä pahempi. Järkyttävää oli lukea kokemuksistasi, ja järkyttävää on myös ollut seurata kuluneina kuukausina kotimaan eläinrääkkäysjuttuja!! Itse otimme kissamme 3,5 vuotta sitten löytöeläinkodista -halusin pelastaa jo kertaalleen hylätyt. Sain heidät pentuina, mutta toisella oli jo sen verran pahoja kokemuksia takana, että meni noin vuosi ennen kuin hän alkoi meihinkään luottamaan. Nyt luottavat, ja ovat maailman ihanimmat karvakorvat, jotka ovat meille kaikki kaikessa, ja joita ei voisi ikinä kohdella huonosti!!Poikkesin ehkä vähän aiheesta, mutta eläinten kaltoinkohtelu suututtaa aina. Hyvä, kun otit asian postauksessasi esiin!-I-

 7. Anonymous
  23.2.2011 / 11:46

  >Etkö voisi vielä ottaa yhteyttä paikallisiin eläinsuojeluyhdistyksiin ja pyytää puuttumaan asiaan / auttamaan koiria. Asun Saksassa ja tiedän myös saksalaisilla yhdistyksillä olevan paljon kontakteja Sardiniaan. Yhteystietoja löytyy netistä. Voin kuvitella, että suora yhteydenotto yhdistyksiin ja eläinihmisiin auttaa enemmän kuin avunpyynnön jättäminen sellaisten käsiin, joita eläinten asiat eivät ehkä vilpittömästi kiinnosta.

 8. Nanna
  23.2.2011 / 12:06

  >Toi on just niin tota: "Ollaan tehty parhaamme, toivotaan nyt koirien parasta." Paistaa ainakin omiin silmiini aika pahasti se, että asialle on tuskin tehty mitään. Ainakaan mitään kovin konkreettista. Mutta onneksi otit asian edes esille! :) Ei voi kyllä olla kuin surullinen niiden koiraparkojen puolesta. <3

 9. J
  23.2.2011 / 12:09

  >Menipä Finnmatkoilla kauan ennenkuin vastasivat sulle.. Ihana että puutuit asiaan <3 Ja ihmettelen et miten olit ainut joka kävi koirista sanomassa. Itse olisin varmasti tehnyt samoin.Toivon vaan et koiraraukat saa paremman elämän, tuossa tapauksessa niille olisi varmasti helpompaa lopetus, jos eivät parempaan kotiin pääse :( Kärsivät tuolla.

 10. S
  23.2.2011 / 12:16

  >Paula: joo eläinrääkkäys on kyllä aivan hirveetä :(. en ymmärrä ihmisiä, jotka ei välitä eläimistä. ne on niin viattomia ja kuitenkin täysin ihmisten armoilla :/. luulen että näille koirille paras ratkaisu olisi ikiuni, niin pahasti ne kärsivät!jokainenhan voi olla yhteydessä suoraan Hotelli Oasikseen, ois enemmän vaikutusta ku yhteydenottoja tulis eri tahoilta!kiitos Paula ihanasta kommentista, ihanaa että meitä eläinrakkaita ihmisiä riittää!! kisutkin tykkää terkuista :)). rapsutuksia sinun koirille!!Hanna: niinpä! mä luulen et paras ratkaisu näiden koirien kohdalla ois piikki, niin pahassa kunnossa ne näytti olevan. en ymmärrä miks ne pitää niitä koiria ku ne vaan kyyhöttää siellä pihalla!!! mut toivotaan hartaasti et joku muukin puuttuu tähän asiaan…Rags: no niin just! mä en tajua mitä ne niillä koirilla tekee! enkä mä nähny niiden kertaakaan ruokkivankaan niitä raukkoja :((.en minäkään ymmärrä ihmisiä, jotka sallii tuollaisen. et mitä mätää on sellaisessa kulttuurissa, jossa ei kunnioiteta eikä välitetä eläimistä!!I: joo nää kotimaan jututki on aika kauheita, niitäkin aika ajoin näkee/kuulee :(. täällä kuitenkin asiaan puututaan! ja tiäkkö mä säälin niin kauheesti niitä koiria ku ne on kytkettyinä koko ajan, ensimmäistä kertaa katoin siellä kulkukissoja ajatellen et ne on onnekkaita! ne sentään pääsee liikkumaan vapaina ja niillä on toisensa ku siellä kasassa yhdessä nukkuivat <3!voi ku teitte ihanasti ku annoitte kodin kahdelle kisulle <3 <3. he ovat onnekkaita!! paljon silityksiä ja terkut meidän kissoilta :)Anonyymi: voitko laittaa tänne tai sähköpostiini niitä yhteystietoja, jos niitä kerran tiedät? mä en tiedä, niin pieni paikkakunta kuitenkin kyseessä.tämän läävätalon asukkaisiin on viranomaiset kuulemma ollut yhteyksissä, hotellista sanoivat et poliisi on käyny talolla pariinkin otteeseen… en ymmärrä miksi ihmeessä ne ei vaan oo ottanu niitä koiria pois ja lopettanu niitä!!!!

 11. Anonymous
  23.2.2011 / 12:22

  >Kiitos sinulle, että olet ainakin yrittänyt puuttua tähän asiaan. Ja tippa tuli linssiin myös siitä kun kävit ruokkimassa siellä niitä kulkukissojakin <3. -Pilvi

 12. S
  23.2.2011 / 12:23

  >Nanna: aivan. kyllä mä uskon et tieto on laitettu eteenpäin, mut järeämmät aseet tässä ois poikaa! esim. kovana vaan et jos asia ei nyt heti muutu, hotelli poistetaan matkanjärjestäjän valikoimasta. bisneksellä uhkailun luulis toimivan tommosessa yrityksessä!J: niin.. kyllä ihmiset on noi koirat nähny, mut monella ne asiat unohtuu pian loman jälkeen kotona eivätkä viitti nähdä sen vertaa vaivaa et ilmoittaisivat asiasta eteenpäin matkanjärjestäjälle… tosin noi koirat ei näy ku osasta huoneistoja, hotelli koostuu useasta eri rakennuksesta! ja just MEIDÄN huoneiston MEIDÄN makkarista tais olla ne parhaat näkymät tolle pihalle…ei voi ku toivoo parasta <3

 13. S
  23.2.2011 / 12:25

  >Pilvi: :) meidän matkoihin on kuulunu aina olennaisena osana kulkueläinten ruokkiminen. aina ku käydään lomalla kaupassa, tarttuu mukaan automaattisesti muutamia kissanruokapurkkeja :D

 14. L
  23.2.2011 / 12:26

  >Tulee kyllä niin paha mieli tollasesta. Käy niin sääliksi noita koiria, kun joutuu noin elämään. :( Itsellä kun noita eläimiä on, niin en kyllä ymmärrä miten jotkut pystyy kohtelemaan ja laiminlyömään niitä noin. Ei niitä kannattaisi ottaa jos niistä ei pysty huolta pitämään.. Tosi hieno juttu, että yritit niitä auttaa. <3

 15. L
  23.2.2011 / 13:09

  >Kirjoittelin blogiini pienen jutun meidän kissoista ja laitoin heistä kuvatkin sinne. Käyppä katsomassa, jos kiinnostaa. Ajattelin vaan, kun säkin taidat olla kissaihmisiä. :)

 16. S
  23.2.2011 / 13:50

  >L: no aivan, en tajua miks pitää lemmikki ottaa jos ei siitä voi aina ja joka tilantessa huolta pitää!! ja jos ei voi, on silti vastuu hankkia sille lemmikille uusi huolehtiva koti. nää on näitä elämän nurjia puolia :/.kävinkin heti kurkkimassa teidän ihanan suloisia kisuja <3.

 17. Jansku1985
  23.2.2011 / 14:20

  >Voi että :( surku tulee noidenkin koirien puolesta! on se vaan kumma juttu miten toiset ihmiset pystyy omia lemmikkejään laiminlyömään. Samalla kun ne on otettu, on tehty lupaus siitä että niistä tullaan myös parhaan mukaan huolehtimaan ja antamaan niille rakkautta. Tuollanen on vaan valitettavan yleistä noissa maissa. Me otimme vuonna 2008 perheeseemme espanjasta katukoiran, joka oli ties kuinka kauan yksiksensä pyörinyt kaduilla ja poliisit oli napannut sieltä pois ja kuskanneet tarhalle. Raasu pikkunen oli niin rimpula ja kaltoinkohdellun näköinen :( Tänä päivä tuo rimpula elääkin sitten onnellista elämää toisen karvakaverinsa ja meidän kanssa. On se vaan ihana tunne, että on tehnyt jotain hyvää ja saanut vielä vastapainoksi ihanan karvakuonon perheeseen <3

 18. Niina
  23.2.2011 / 20:30

  >Voi miten kurja juttu :( Tulee aina niin pha mieli kun tälläisiä juttuja kuulee.Toivottavasti koirien oltavat ovat parantuneet!!Blogissani on sulle jotain! <3

 19. Annika
  23.2.2011 / 21:56

  >Hei S! Veljeni asuu Fertiliassa, ja pyysin, että hän kävisi katsomassa Koirien tilanteen. En löytänyt tuolle hotellille vain mitään osoitetta. Olisiko sinulla antaa se? Veli aikoi ottaa valokuvat nykyisestä tilanteesta ja jos siellä koiria on niin poliisiin/eläinsuojeluun. Hän kun on kans koiraihmisiä. :)

 20. Carlina
  23.2.2011 / 23:29

  >Voi että puutuit tärkeään asiaan! Tuon Annikan kommentin myötä toivon vilpittömästi, että koiraparkojen kohtalo ratkeaisi ja pian. Itse olen pitkään seurannut kahta espanjalaista koirien rescue-yhdistystä ja toisessa minulla oli kummikoirakin (jolta joku raakalainen oli kaivanut silmän pois) Ks. pikkukoiran eläinlääkärikuluissa autoin hieman, kunnes sai adoptiokodin Suomesta. Vaikka emme voikaan koko maailman kaltoinkohdeltuja eläimiä pelastaa, ei silti tällaisilta tapauksilta voi silmiään sulkea.

 21. S
  24.2.2011 / 00:39

  >Jansku 1985: no älä muuta sano! menee täysin yli mun ymmärryksen et miten ihmiset voi kohdella mitään tuolla tavoin!! voi ihana tarina teillä, paljon silityksiä teidän onnekkaalle & onnelliselle rimpulalle :)) <3Niina: niinpä :((. toivotaan! tuo Annikan kommentti sai mulla kyllä toivon heräämään!!!!tuhannet kiitokset Niina tunnustuksesta <3. avosylin otan vastaan aina tämmöiset :). Annika: voi ANNIKA <3 <3 <3!!!! miten voi olla totta et luet mun blogia ja satuit vielä näkemään tämän postauksenkin! oon niin onnellinen kommentistasi <3.Fertiliahan on aivan siinä vieressä!! Hotelli Oasis on helppo löytää:ku Fertiliasta lähtee kohti Algheron keskustaa, tulee hotelli Oasis vastaan vasemmalla puolella, heti eka hotelli Algheroa lähestyttäessä! meri on oikealla puolella tietä ja Oasis vasemmalla. iso portti nimikyltteineen, ei voi olla huomaamatta. jos veljesi menee liian kauas, tulee liikennevalot ja mm. RISTORANTE LA PERGOLA. sit pitää kääntyä takaisin eli Oasis on tällöin mennyt jo ohi :). tämän rantakadun nimi, jonka varrella Oasis on, on VIALE PRIMO MAGGIO. nroa en löytänyt. saman kadun varressa on tosiaan tää ristorante LA PERGOLA. koiria ei näy hotellin pihalta!! siellä ku on tuo kuvassa näkyvä tiheä pensasaita. mutta kun veljesi seisoo hotelli Oasiksen portilla/tien laidassa, näkee hän portin vasemmalla puolella hiekkatien, joka johtaa tälle läävätalolle! sinne pääsee autolla. ei pitkä matka tätä tietä pitkin. ekana tulee tuo kuvassa näkyvä piharakennus, jossa koirat kytkettynä. sit tää "asuinrakennus", vaaleanpunainen talo. LAITAN KAIKEN TOIVONI VELJEESI <3. ois aivan liian epätoivoista mun alkaa täältä väsään jotain sähköpostia sinne eläinsuojeluun, en osaa tarpeeks italiaa siihen ja google translate on vaan google translate ;). ne ottaa kyllä asian vakavammin, jos joku käy oikein paikan päällä!!ilmoittele mulle ihana Annika miten käy <3. voit laittaa myös sähköpostia:allyouneediswhite@hotmail.compostaan asiasta sit uudemman kerran aivan varmasti!!! Carlina: ihana että oot tuota mieltä! Annikan kommentti sai kyllä mut niin innokkaaksi ja toiveikkaaksi, voi niitä koiria ku ne tietäis miten niistä ainakin joku välittää <3. täällä kaukana Suomessa asti :). ihanaa ja kunnioitettavaa toimintaa sultakin, sunkaltaisia eläinrakkaita ihmisiä maailma tarvitsee!! jos jokainen tekis oman osuutensa, ois monilla monilla eläinraasuilla paljon paremmat oltavat <3.kiitos teille ihanat eläinrakkaat ihmiset <3. meen hyvillä mielin nukkuun, kiitos mm. Annikan kommentin. hyvää yötä kaikki!!! :))

 22. Annika
  24.2.2011 / 03:27

  >Saat lähiaikoina tietoa tilanteesta. Välitin viestin velipojalle. Veljen avovaimo puhuu Italiaa, joten luulisi että asia hoituu paikallisten viranomaisten kanssa. Menen kyllä itse katsomaan myöhemmin samanpaikan. Olen menossa sinne viimeistään huhtikuussa.Itselläni on kaksi löytökoiraa ja parempia ja rakkaimpia koiria en voisi itselleni toivoa <3 Laitan postia tulemaan.

 23. Anonymous
  24.2.2011 / 08:37

  >huomenta.ihania ihmisiä täällä sun blocis ottavat asiat tosissaan.kiva kuulla miten koirien tilanne alkaa muuttua.hyvää torstai päivää.muista satu häät.toivoo ansku ibekxi ja karvatassut.

 24. S
  24.2.2011 / 16:47

  >Annika: voi tuskin maltan odottaa!! ja käy ihmeessä ite siellä myös :)). ihana tavata täällä blogimaailmassa(kin) eläinrakkaita ihmisiä, sulla on sydän paikallaan <3.jos ne Sardinian viranomaiset ei oo tähän mennessä saanu asiaa hoidettua ni nyt se hoituu!! mehän hoidetaan tää vaikka Suomesta käsin :DD.ansku ja poppoo: moikka! :)no älä muuta sano, aivan mahtava juttu!!! mukavaa torstaita teillekin ja muistan :))

 25. Anonymous
  17.5.2011 / 22:12

  >Vautsi, tosi hienoa kuulla miten asiat menneet eteenpäin! Oon lukenut nyt sun blogia alusta tähän asti, pitää melkeen vkloppuihin keskittää tää lukeminen, kun ei muuten meinaa ehtiä! Tykkään tosi paljon sun blogin tyylistä: ihana sisustus ja kekseliäisyys, esim. helminauhat ystävänpäiväpostauksen maljakoissa yms, itse en vain tule keksineeksi/ajatelleeksi mitään tuollaista! Joten on helppo saada ideoita sun blogista, ei tarvii omaa päätä vaivata ;) Rakastan myös kissoja (ja tietty muitakin eläimiä), joten tää sun blogisi on just passeli!-Suvi

 26. S
  18.5.2011 / 09:02

  >Suvi: joo toivon että tuo Annikan viesti oli tosi, sillä hän ei ikinä vastannut sähköposteihini :/. pelkään jo et joku huijausjuttu… kiitos paljon Suvi palautteesta, ihan mahtavaa et tykkäät mun blogista ja oot saanu täältä ideoita :)). ja nostan hattua et oot jaksanu lukea jo lähes kaiken :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.