>Pariisi

>

Tässäpäs nyt muutamia lupailemiani matkakuvia Pariisista.
Olimme Pariisissa kolme päivää, joten nähtävää jäi melkoisesti seuraavillekin kerroille! Mutta ihan kivan pintaraapaisun kaupunkiin sai näinkin lyhyessä ajassa. Kaikki ns. must-kohteet tuli nähtyä. Yhden päivän kiersimme kaupunkia turistibussilla, mikä on mielestäni hyvä idea jos matka on kestoltaan näin lyhyt.

”Rakastavaiset kävelemässä käsi kädessä Pariisin vanhojen katulamppujen alla, kuuluisat monumentit upeasti valaistuna illan tullen… Erityislaatuista Pariisissa on, että kaupunki todella on omien kliseidensä veroinen – niin romantiikannälkäiset, boheemit taiteilijasielut, kulturellit viettelijät kuin elegantit muodin perässä juoksijat löytävät kaupungista oman paikkansa. Pariisi on kuuluisa monumenteistaan ja kuuluisista taideteoksista, mutta suurin taideteos on kuitenkin kaupunki itse.”

Niin kliseiseltä kuin se saattaa kuulostaakin, ni kyllä muhun yksittäisistä nähtävyyksistä suurimman vaikutuksen teki Eiffel-torni. Oli se aika henkeäsalpaava näky ku siinä juurella sitä seisoskeltiin ilta-auringossa ihailemassa!
Huipulla piti käydä tottakai, jo avohissikokemus oli aika mielenkiintoinen :D.

Oltiin tosi hyvään aikaan Eiffelin luona, sillä päästiin seuraamaan huipulta myös auringonlaskua!Nähtiin siis Eiffel-torni ja upeat Pariisin maisemat sekä päivänvalolla että iltavalaistuksessa.Alas tultuamme otin Eiffelistä muutamia kuvia.

Enkä valehtele ku kerron et meinasin pudottaa kamerani ku tornin vilkkuvalot (sparkling lights) yhtäkkiä käynnistyi! Nehän ei pala koko ajan (oliko muistaakseni tasatunnein muutaman minuutin verran), joten olipahan upeaa nähdä nekin aivan vierestä!

Galeries Lafayette…

Montmartren Sacré-Coeur

Notre Dame, Moulin Rouge, Avenue des Champs-Élysées… 

Yks juttu jäi matkalla toteuttamatta, nimittäin piknik Seinen varrella!
Suunnittelin ennen matkaa miten ostetaan hyvää viiniä & juustoja ym. pieniä naposteltavia ja herkutellaan ne kaikessa rauhassa joen rannalla ympäröivän kaupungin tunnelmasta nauttien…
Nooh, ei siinä vesisateessa oikeen innostanut :D. Ja jos aurinko paistoi, oli liian kylmä piknik-ilma (epänormaalin kylmä toukokuuksi).
Mut hyvä syy palata, jonain päivänä… ;).

”Olipa Pariisin vierailun syy mikä tahansa, niin kaupungista yleensä palaavat innostuneet ja kaupunkiin takaisin haikailevat ihmiset. Tietenkään Pariisi ei avaudu muutaman lomapäivän aikana matkailijalle täydellisesti, kaikkein parhaimpien palojen löytäminen vie aikaa ja vaatii vaivannäköä (tai onnea). Mahtavaa Pariisissa on kuitenkin se, että lyhyenkin oleskelun aikana se antaa kävijälle itsestään paljon, kaupungin käsinkosketeltavan tunnelman aistii melkein heti, ja tämä on varmasti yksi suurimmista syistä Pariisin maineeseen ja suosioon.”


Olen täysin samaa mieltä ja muistan selvästi sen haikeuden, mikä matkan jälkeen seurasi.
Äkkiä se tosin väistyi raksailun alkaessa…

Majoituimme Pariisissa Hotel Belgrandissa. Se ei sijaitse keskustassa, mutta välittömästi hotellin sisäänkäynnin vieressä on metropysäkki, joten kulkeminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Aivan hotellin lähettyviltä löytyy myöskin kaksi supermarkettia, leipomo, crêperie, muutama ruokaravintola…
Henkilökunta oli erittäin ystävällistä, osaavat hyvin englantia. Hotelli on kahden tähden hotelli, erittäin siisti sellainen, mielestämme tosi hyvä vaihtoehto. Me ei lomalla juurikaan vietetä aikaa hotellissa, joten turha maksaa turhasta! Aamiainen kuului huonehintaan, ihan perussetti: kahvi/tee, mehu, sämpylä & croissant.
Voin lämpimästi suositella, itse valitsisimme seuraavalla kerralla saman hotellin!

Kuvasta näkyy tuo metron sijainti :).

Jokos te ootte ehtineet käymään Pariisissa tai löytyykö kaupunki kenties tulevat matkakohteet -listaltanne?
:)

Comments

 1. Anonymous
  7.3.2011 / 11:56

  >Mitä hotellia käytitte? Olemme suunnittelemassa pientä samantyylistä "piristysruisketta" arkeen ja en osaa päättää minkä hotellin valitsen. Varasitteko itse suoraan netistä ja menittekö matkatston kautta? Kiitos jo etukäteen : )Kata

 2. Tickler
  7.3.2011 / 12:01

  >Kiitos tästä postauksesta! Olen käynyt Pariisissa työni takia muutaman kerran, mutta nyt tuli mieli lähteä ihan omalle reissulle sinne. Ja hetki sitten mieheni soitti, että haluanko lähteä hänen työreissulleen Pariisiin mukaan syksyllä :). Ei tarvinnut kahta kertaa kysyä ;)! Parhaat vinkit otetaan kaikesta vastaan!

 3. Niina
  7.3.2011 / 12:11

  >Ihana postaus! Pariisi on vielä kokematta, mutta suunnitelmissa on kyllä joskus vielä siellä käydä. Tulipas taas matkakuume, kun noita sun ihania kuvia katseli :) Ihanaa alkanutta viikkoa!

 4. Anonymous
  7.3.2011 / 12:17

  >"Olipa Pariisin vierailun syy mikä tahansa, niin kaupungista yleensä palaavat innostuneet ja kaupunkiin takaisin haikailevat ihmiset."Niinpa. Vaikka olen kaynyt siella kolme kertaa, aina tekee mieli palata. Ihana, ihana Pariisi. Matkapostaukset on tosi kivoja!! :-)Rags

 5. Jenni
  7.3.2011 / 12:20

  >Eiffel-torni oli tosiaan korkeanpaikan-kammoiselle aika jänskä..jalat tutisi kun mentiin hissillä korkeuksiin. Mekin oltiin just ylhäällä kun alko valoshow ja olihan upeaa! Tällä matkalla nähtiin myös Sacre Coeur ja aivan upeat näköalat iltasella. Onhan Pariisi aivan mahdottoman iso ja joka kaupunginosassa on aina säpinää :) Meiltäkin jäi tuo Seinen rannoilla kuljeskelu vaikka sekin suunnitelmiin kuului. Ainut miinus Pariisissa on mun mielestä tyly palvelu, ihmiset ei vaan halua puhua englantia. Yks maailman suosituimmista turistikohteista ja lentokentän kahvilassakin myyjä puisti päätään kun kysyttiin että puhutko englantia…

 6. S
  7.3.2011 / 12:31

  >Kata: lisäsin postauksen loppuun pienen hotelli-infon :). meillä oli joku Arean paketti (lennot + hotelli), tuo hotelli ei kyllä tuottanu pettymystä millään tasolla, menisin uudestaan milloin vain.Tickler: oi wautsi! miks mun miehellä ei tuu tollasia työreissuja :D. kiva et tykkäsit postauksesta, kysy jos tulee jotain mieleen (vastaan jos osaan) :)Niina: kannattaa ehdottomasti joskus käydä! ja kiitos Niina, sullekin ihanaa viikkoa :))Rags: juu kyllä minäkin voisin siellä vielä joskus käydä :). seuraavalla kerralla vois olla kesäisemmät ilmat… kiva et tykkäsit!! :)Jenni: joo kyllä siellä on vaikka mitä nähtävää! ja moneksi kerraksi :).mä luulen et tuo tyly palvelu johtuu siitä, ettei ne OSAA juurikaan englantia. ovat liian ylpeitä puhumaan huonoa englantia, joten sanovat mieluiten etteivät puhu ollenkaan. ja ovat niin ylpeitä omasta kielestään… oon asunu muutamia kuukausia parin ranskalaisen kans ja niihin nää täsmäs paremmin ku hyvin!Pariisissa ku sanoo muutamia sanoja ranskaa väliin ni johan irtoo pikkasen ystävällisyyttä :)

 7. Soile
  7.3.2011 / 12:33

  >Ihana Pariisi! Yksi paras käymistäni ulkomaan kohteista. Pari kertaa on pitkä viikonloppu siellä vietetty ja eka kerran käynnin jälkeen oli pian päästävä uudestaan:) Toisen kerran jälkeen ei nyt enää niin suurta kaipuuta sinne ole, mutta voisin kyllä hyvinkin käydä kolmannenkin kerran.

 8. Mia -Willa Oliviasta
  7.3.2011 / 13:13

  >Olen joskus listannut 100 asiaa, mitä haluan elämäsi aikana tehdä -Pariisi kuuluu niihin. Ja nuo matkakuvat ei laannuttanut lomakuumetta sitten yhtään. Aivan ihanan näköistä!!

 9. Hanna
  7.3.2011 / 13:44

  >Näyttää aivan ihanalta! Tuolla täytyy ehdottomasti käydä! Tai no olenhan mä siellä lentokentällä käynyt ja vaihtanut konetta salamannopeasti. :D Koneesta ei näkynyt Eiffel-tornia, koska sää oli pilvinen. Se lentokenttä on kyllä maailman paras hukkaamaan matkatavarat… :D

 10. S
  7.3.2011 / 14:31

  >Soile: joo mäki voisin kyllä lähteä toiste! :) jos seuraavalla reissulla sais toteutettua sen piknikin…Mia: oi että :). toivon että saat pian ruksattua Pariisin listaltasi :))Hanna: jep, suosittelen ehdottomasti! :)mäki oon vaihtanu pari kertaa konetta Charles de Gaullen kentällä, ei menny tavarat hukkaan vaikka lensin Air Francella!! mut sillon ku mentiin Pariisiin, mun laukku tuli päivän myöhässä…

 11. Saila
  7.3.2011 / 14:48

  >Ihanalta näyttää ja kiitos sinun niin tämä taitaa olla heti ens kesäkuisen Barcelonan jälkeen seuraava matkakohde ;). Mielettömiä kuvia ja mielettömiä paikkoja – pakko nähä omin silmin! Mukavaa alkanutta viikkoa!

 12. S
  7.3.2011 / 15:17

  >Saila: joo voin kyllä suositella! mut nyt ku mainitsit ton Barcelonan ni voi olla et se vie voiton Pariisista mun mielessäni :). Barcelona on aivan ihana, haluan sinne pian!!! viime reissusta aikaa lähes 7 vuotta :O. laita sitte blogiin kuvia matkan jälkeen jookos :))ja kiitos, sitä samaa sulle Saila!

 13. LauraR.
  7.3.2011 / 17:09

  >Mulla on tällä hetkellä päällä tuo mainitsemasi haikeus. Mä haluan niiiiiiiin!!! Pariisiin takaisin, vaikka me sentään oltiin siellä se viisi päivää. Ruoka varsinkin on jotan mitä ei voi oikeasti selittää ihmisille, sitä pitää ehdottomasti maistaa! Noh, ehkä tämä haikeus tästä laimenee kun täälläkin alkaa tuo kevät pikkuhiljaa kolkuttelemaan ikkunoita (likaisia sellaisia :D). Pitää varmaan itsekin vielä vähän purkaa noita kuvia blogiin :)

 14. Ansku
  7.3.2011 / 18:20

  >Pariisi on kyl ihana paikka. Pakko päästä joskus uudelleen! KÄvin myös Eiffel tornissa mutta kiipesin sinne rappuja pitkin. Kova homma, täytyy sanoa :D

 15. SuviA
  7.3.2011 / 20:55

  >Näyttääpä Pariisi ihanalta paikalta! Viimeisimmästä matkasta ulkomaille on jo yli vuosi ja kuume on jo kova, mutta varmaan tässä vähän aikaa menee ennen kuin pääsee… ;)

 16. champagne
  7.3.2011 / 22:41

  >Olen käynyt Pariisissa muutaman kerran ja kohta taas…Ensimmäinen vierailuni oli miehen yllätys minulle ja vasta lentokentällä kuulin minne ollaan menossa. Hän sitten kosi siellä romanttisesti…Nykyään asumme lähempänä ja matka taittuu autolla tai junalla. Viikko sitten vierailimme siinä lähistöllä Champagnen maakunnassa:D Ihania kuvia!

 17. Anu
  7.3.2011 / 22:49

  >Voikun en malttaisi odottaa elokuuhun asti, jolloin pääsen tuonne poikaystäväni kanssa :) Me saavumme Pariisiin maanantaina iltapäivällä ja sen lisäksi meillä on kolme kokonaista päivää aikaa kierrellä kaupungissa. Sitten lähdemme perjantaina aikaisin aamulla takaisin Helsinkiin.

 18. Anonymous
  7.3.2011 / 23:24

  >Ihania kuvia ihanasta kaupungista :) Olin 2 päivää Pariisissa vuonna 2004 ja nyt olen lähdössä tasan kuukauden päästä sinne uudelleen. Kerrassaan lumoava ilmapiiri ja upeita rakennuksia pullollaan. Lähes täydellinen kaupunki esteetikolle :)Mari

 19. S
  7.3.2011 / 23:42

  >LauraR.: joo ymmärrän ton haikeuden… mut kyllä se siitä ohi menee ja kuten sanoit, tää lähestyvä kevät varmasti auttaa asiaan :). voi laitahan kuvia ni tuun kurkkimaan!Ansku: ou nou, rappuja pitkin! mä kiipesin rappuja Milanon tuomiokirkon huipulle ja HUH mikä homma!! saati sit Eiffel joka on vielä korkeempi :D. SuviA: joo suosittelen ehdottomasti Pariisia! ja Barcelonaa ja Milanoa ja ja… :D. tyttö vain mukaan ja menoks! :)champagne: oi oi mikä tarina, ihana! mä oon aina toivonu et joku tekis mulle noin et veis kentälle enkä tietäis mihin ollaan menossa, mut ei sitä ainakaan vielä oo tapahtunu :D.voi teillähän on ihanat edut sielläpäin asustaaessa :).Anu: kyllä se elokuu pian tulee ;). hyvin teillä on aikaa ihastella kaupunkia! mun mielestä joku 3 päivää on just passeli, ite en ehkä viihtyis kerralla pidempää aikaa :).Mari: oi kiva, oikein hyvää matkaa sulle näin etukäteen :)). ja niinpä, mm. niitä rakennuksia on ihana ihastella!!

 20. Päm
  8.3.2011 / 00:57

  >Juu sinne on päästävä!!! :)Ihanaa Naistenpäivää S! <3

 21. Nanna
  8.3.2011 / 12:35

  >Kylläpäs onkin tutun näköistä… =)niinku omilla sivuilla olisi. hih.

 22. S
  8.3.2011 / 17:08

  >Päm: todellaki! kiitos, sitä samaa sulle <3Nanna: kävinki sun sivuilla ihastelemassa :))

 23. Anonymous
  8.3.2011 / 22:06

  >Hei, ja terveisiä Roomasta! :)Aivan mahtavan upea kaupunki oli kaikkine valtavine monumentteineen ja kirkkoineen, ihan uskomaton kokemus kyllä! Vettä satoi joka päivä neljän päivän matkastamme, mut ei tuo onneksi suuremmin haitannut.. ja Colosseumin aikaan saatiin nauttia jopa auringonpaisteesta. :)Pariisissa oon käynyt joskus nuorena, mut jos nyt menisin sinne uudestaan vois käydä niin, ettei se tuntus enää 'miltään' tuon Rooman jälkeen.. oli se niin huikea paikka. <3Lämpöistä naistenpäivän iltaa sulle!-Minna

 24. S
  8.3.2011 / 22:24

  >Minna: moikka! ja kiitos terkuista :)). Rooma on kyl huikee kaupunki, ihan ainutlaatuinen. tosi kiva et tykkäsit ja teillä oli kiva matka! me oltiin siellä kaks kokonaista päivää ja ihan järjetön helle hiukan pilas matkaa… ei voitu valita matkan ajankohtaa ite, sillä italialaiset ystäväni avioituivat just kuumimmilla kesähelteillä :D. poikettiin siis tällä samalla reissulla sit Roomassa. voisin käydä toistekin, mut en kesäkuukausina :D. voi kiitos, sitä samaa sulle! :)

 25. 5.12.2012 / 09:39

  Tähän on pakko kommentoida. Kävimme viime keväänä Pariisissa, juurikin toukokuussa ja kiersimme kanssa noi kaikki perinteiset must-see nähtävyydet. Ja juurikin kun seisoimme Eiffelin juurella, pamahti vilkkuvalot päälle ja kyllähän se aikamoisen kohahduksen sai ihmisissä aikaan ja meni siinä kylmät väreet itelläki. Oli pakko jäädä tornin viereen hengailee vielä tunniks, jotta näki ne vielä uudestaan. Pariisista ei kyllä tuntunu saavan tarpeeks.

  • 5.12.2012 / 12:11

   oi, kuulostaa ihanalta! meni ihan kylmät väreet, palautui niin elävästi mieleen tuo matka :)). itsekin voisin lähteä sinne jo uudestaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.