>Visiitti Hämeeseen

>

Kyselin jokin aika sitten kiinnostusta tähän ”Lukijan kotikaupungissa” -postaussarjaan ja kiinnostusta ilmeni, kiva juttu :).
Aloitetaan Hämeenlinnalla, josta tietoa lähetti LauraR.

Kiitos hänelle!

Hämeenlinna on ihanteellinen Etelä-Suomessa sijaitseva kaupunki, josta on hyvät kulkuyhteydet läheisiin suurkaupunkeihin kuten Helsinkiin ja Tampereelle.


Yksi Hämeenlinnan parhaita puolia on ehdottomasti luonto ja erilaiset ulkoilumahdollisuudet. Kaupunginpuisto eli Parkki on kaupungin suosituimpia ulkoilualueita. Parkki edustaa ns. englantilaisen maisematyylin puistoa mutkittelevine käytävineen, tekoraunioineen ja paviljonkeineen.


Kunnostettu_paviljonki


 Pari muuta mainitsemisen arvoista ulkoilualuetta ovat Aulanko ja Appara eli Ahvenisto.
Erityisesti Aulanko on vierailemisen arvoinen paikka. Aulangon tunnetuimpina nähtävyyksinä voisi mainita Aulangon näkötorninKarhuluolan sekä Joutsenlammen.

Birger Jaarlin katua:

Kaupungin kävelykadun varrelta löytyy paljon erilaisia kauppoja. 
Suositeltavia ruokapaikkoja Hämeenlinnassa on kahviloista Kafe Kukko (tai Kafe Kana, Tavastian kauppakeskuksessa) ja ravintoloista Popino tai Pancho Villa.

Kaupungin kävelykatua:


Kuvat Googlen kuvahaku.

Sisustusliikkeitäkin Hämeenlinnasta toki löytyy: 
*SisustusHome Palokunnankadulla
*Aarikan liike Raatihuoneenkadulla
*Wetterhoffin myymälässä kannattaa kuulemma myös piipahtaa. 


Kuva

Herkkuleivokset
puolestaan voi käydä nauttimassa Café Laurellissa, joka sijaitsee Sibeliuskadulla, torin laidalla. Laurellilla on myös Green Laurell -niminen kahvila keskustassa, kirkon vieressä.

Kuvat

Jos taas mieli tekee aitoa italialaista jäätelöä, kannattaa poiketa jäätelö-kahvila Mamma Miassa! Paikkaa nimittäin pitää italialainen mies yhdessä vaimonsa kanssa. Kesäaikaan heidät jäätelöineen tavoittaa torin ylälaidassa olevasta kioskista.


Kuvat Googlen kuvahaku. 

Onkos Hämeenlinna teille lukijoille tuttu?
Mulle ei, joten oli kiva tutustua kaupunkiin edes tämän verran!
***

Vaasaa, Raumaa ja Porvoota on paljon toivottu.
Löytyykö näiden kaupunkien asukkaita lukijoiden joukosta?
Shoppailumahdollisuuksia, ruokapaikkoja, kaupungin erikoisuuksia, ihania kahviloita, mitä vain (myös kuvia saa lähettää) tulemaan osoitteeseen:

allyouneediswhite@hotmail.com

Comments

 1. Ansku
  25.3.2011 / 10:16

  >Hih, melko tuttu on, olen syntynyt Hämeenlinnassa ja viimeksi vuosi sitten asuinkin sielä :) Muutin 15km etelään päin, mutta Hämeenlinnalaisena pidän itseäni kuitenkin. Kiva postaus oli!

 2. Outi-Hyypiön elämää
  25.3.2011 / 10:18

  >Hämeenlinnassa on joka kesä myös keskiaikaismarkkinat, ne on kiva häpeninki. Oon kerran ollut ja tänä vuonna mennään taas. Nyt vain tälläkertaa taidan tehdä sisustuskauppakierroksen, kiitosta vinkeistä!

 3. Anonymous
  25.3.2011 / 11:19

  >Tosi mielenkiintoinen! Hameenlinna ei ole ollenkaan tuttu mulle. Lisaa naita! Suomessa olisi kylla niin monta paikkaa, missa olisi kiva kayda. Harmi, etta visiitit menee aina niin nopeasti, kun on monta paikkaa missa vierailla.Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua! :-)Rags

 4. Anonymous
  25.3.2011 / 13:22

  >Terkut Raumalta! (tähän tulisi sellainen vimmatusti vilkuttava hymiö) Kesällä voisin postailla täältä kotikaupungistani jutun pätkää. Kesällä siksi, että Rauma on varsinainen kesäkaupunki…Kape

 5. S
  25.3.2011 / 14:01

  >Ansku: ai jaa! kiva tietää :)). mukava että hämeenlinnalaisena pidit postauksesta! :)Outi: kiitos tiedosta! toiv. pidät noista sisustusliikkeistä, mä tykästyin tohon SisustusHomeen, kivat nettisivut oli ainaki tai kivoja kuvia!Rags: huippua et tykkäsit :)). lisää on tulossa tässä kevään mittaan! Kuopiosta ja Kokkolasta on tulossa juttua seuraavaks :). aurinkoa sunkin viikonloppuun!! :)Kape: voi kiitos terkuista!! terkkuja täältä ylempääkin :)). juu lähetä ihmeessä juttua, mut voisit lähettää jo ihan ennen kesääkin et tietää mihin kesällä suunnistaa ja voi suunnitella kesälomareissuja :P

 6. Anttis
  25.3.2011 / 14:01

  >Kiva kun nämä postaukset toteutuivat! Hämeenlinna onkin tuttu paikka kun anoppini työskentelee ja asuu suurimman osan vuodesta siellä. Yleensä ainakin kerran kesässä tulee käytyä.

 7. Jannika
  25.3.2011 / 14:21

  >Ihanaa! Todella hyvä idea tämä kotikaupunkien esittely. Ehkä saa tästä jotain vinkkiä kesälomalle :)

 8. S
  25.3.2011 / 19:08

  >Anttis: joo niin mustaki! jaa mä oon vaan muksuna käyny Hämeenlinnassa, muistaakseni, ja sit 2007 asuntomessuilla :)Jannika: voi ku kiva et tykkäät!! :)) toivotaan et sais vinkkejä!

 9. Noora
  25.3.2011 / 19:57

  >Jee, jee, hml on mun lähin kaupunki! Kiva nähdä sitä tältäkin kantilta ;)

 10. S
  25.3.2011 / 20:23

  >Noora: jee, kiva juttu :)). meiltä on sinne vähän pitempi matka ;).

 11. Leena
  25.3.2011 / 20:57

  >Mukavaa infoa Hämeestä. Rauma-tietous olisi ollut paikallaan. Tulen sinne ensi viikonloppuna. Ihan on vieras kaupunki minulle, mutta täytyy odotella kärsivällisesti infoa kesäisestä Raumasta.

 12. Onnen Omenia
  25.3.2011 / 22:46

  >Moi! Kiitos tunnustuksesta, en ole päässyt päivittämään blogia kun olen ollut viikon sairaalassa toipumassa tapaturmasta ja sen jälkeisestä leikkauksesta. Taitaa mennä aikaa että saadaan elämä normaalijärjestykseen… mutta palataan asiaan :)

 13. Tickler
  26.3.2011 / 01:10

  >Hämeenlinnan seudulla on aivan mielettömän monta golfkenttää!! Ja lähistöllä on hyviä "get-away" -paikkoja, kuten Katisten kartano ja tietenkin Vanajanlinna. Yksi suosikkikohteeni on Metsänkylän Navetta, jossa on kaikenmoista mielenkiintoista katseltavaa. Harmi vain, että se on auki vain sunnuntaisin ja silloinkin vain rajatun ajan. http://www.metsankylannavetta.fi/

 14. S
  26.3.2011 / 08:57

  >Leena: kiva et tykkäsit :). joo teet kato uuden reissun Raumalle sit kesällä ;).Onnen Omenia: no ohhoh!! hui ku säikähdin! kiva ku kerroit, ajattelinki et onkohan jotain sattunu ku blogi ei päivity. nyt rauhassa toipumaan, päivä kerrallaan pikkuhiljaa takaisin normiarkeen :). tsemppiä!!Tickler: oi kiitos näistä lisätiedoista! ainahan sitä jokaiselta löytyy jotain lisättävää, nuo postaukset on vaan pintaraapaisuja :). kiva tietää lisää!!

 15. Hanna
  26.3.2011 / 10:53

  >En ole muistaakseni käynyt Hämeenlinnassa, ajanut vain junalla ohi. Näyttää kyllä kauniilta paikalta! Tosi kiva, että tämä juttusarja toteutuu ja me kaikki saamme kesälomavinkkejä upeista kohteista! :)

 16. S
  26.3.2011 / 13:35

  >Hanna: niin on tosi kiva et kiinnostusta ilmeni :))!

 17. ★ Tö Sihteeri ★
  27.3.2011 / 13:57

  >Meillähän on täälä Hämeenlinnassa myös kesällä Wanaja Festival 22-23.7 :)Kauniissa maisemissa Linnan edustalla :)http://www.rocknrollcircus.fi/wanaja/T: Sihteeri Hämeenlinnasta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.