Asuntomessut 2011

Meinaatteko vierailla Kokkolan asuntomessuilla tulevana kesänä?
Onko teillä yleensä ollu tapana käydä asuntomessuilla?

Me ollaan miehen kans käyty asuntomessuilla kesästä 2007 lähtien, jolloin ne oli Hämeenlinnassa.
Sieltä oikeestaan se ratkaiseva kipinä oman kodin rakentamiseen saatiinkin.

Hämeenlinnan asuntomessut -07.

Mutta tänä vuonna asuntomessuillaan Kokkolassa!

Tässä tulevan kesän messut pähkinänkuoressa:
* messualueen koko noin 5 hehtaaria
* alueelle valmistuu yli 100 asuntoa
* messuilla 41 kohdetta:
– 30 omakotitaloa
– yksi rivitalo
– kolme kerrostaloa
* tonttien koot n. 800-1360 neliötä
* kallein tontti 90 440 eur (edullisin 25 440 eur)
* messualueella on kahdeksan omarantaista kohdetta
* yhtenäinen yleisilme luodaan Ristomatti Ratian suunnittelemalla aitaprofiililla

Meillekin yritettiin messutontteja tarjota keväällä -09, mut ei ne ihan meidän makua vastannu.
Ensinnäkään ei haluta asua meren äärellä. Kesämökki meren rannalla on ihana, mut onko siellä kiva vuoden ympäri asua… Nooh, makuasioita :)). Ja toiseks, messutontit perinteiseen tapaan on aika pieniä… Omakotitaloasuminen merkitsee meille myös omaa pihaa ja rauhaa, nyt meillä on lähes 2000 neliön tontti (osa tontista luonnontilassa). Naapurit on kyllä ihan vieressä, mutta tällä alueella on vaan ollu tapana jakaa hiukan väljempiä tontteja ihmisille :)).

Käytiin yks ihana aurinkoinen päivä kurkkimassa messualueella ja otin teille vähän kuvia. Esimakua siitä, mitä on tulossa :).

Kattoratkaisu hiukan erikoinen vai mitä… Julkisivussa on käytetty samaa sementtilevyä kuin meilläkin (Aquapanel). Samoin tehosteena myös tummanharmaata lautaa :). 

Tämä keskimmäinen talo taitaa olla yksi omarantaisista tonteista. Ehdottomasti messualueen parhaimmalla puolella mielestäni. 

Löytyy myös hiukan erikoisempia ratkaisuja :). Todennäköisesti merinäköalaa haettu tuolla toisella kerroksella.

Tällä hetkellä tämä valkoinen unelma nousi mun suosikkitaloksi <3. Jännä nähdä miltä se näyttää sisältä! Rantatontilla taitaa sijaita tämäkin talo. 
Jämerä-Kivitalot kiinnostaa aina, onneks niitä on messuilla mukana ainakin tämä yksi! Ois saanu olla enemmänkin :).

Tästä talosta tykkäsin julkisivun värimaailman takia! Myös pulpettikattoiset talot on mieleen ;) (tosin ne mielestäni pääsisi paremmin oikeuksiinsa, kun ne sijaitsisi sivuttain tiehen nähden…).

Tässä messujen suurimpia taloja:

Puutaloista löytyy sekä perinteisempää että modernimpaa tyyliä:

Kaikenmoista taloa siis löytyy: puutaloja, tiilitaloja, hirsitaloja ja kivitaloja! Ja niin sinkuille, nuorille pareille, lapsiperheille kuin ikäihmisillekin.
En malta oottaa et pääsen tuonne kiertelemään ja ihailemaan sisustuksia!
:)

Comments

 1. Anonymous
  31.3.2011 / 09:52

  >Sinulla on ihastuttava blogi, jota käyn kurkkaamassa joka päivä.Ehdottomasti asuntomessuille. Käymme ystävättäreni kanssa joka vuosi.

 2. Aila
  31.3.2011 / 09:57

  >Tuolla täytyy kyllä käydä! Viime vuonna käytiin Kuopiossa asuntomessuilla ja sitä ennen olin käynyt ennenmuinoin Turussa ja Ylöjärvellä messuilla. Kyllä sieltä kivoja vinkkejä saa, sekä myös oivalluksia, että "noin en ainakaan tekis"…:) T.Aikku PS. Täytyi myös liittyä lukijaksesi, kerta täällä käyn juttujasi joka päivä lukemassa…

 3. Kaisa
  31.3.2011 / 09:57

  >Aiai, oispa ihana päästä, on vähän turhan kaukana nyt meille :/ Me asutaan muuten yhdellä messualueella, joten ootte käyny melkein meilläkin ;)

 4. Niina
  31.3.2011 / 09:59

  >Messuille ollaan menossa ehdottomasti! Viimeksi olen käynyt Heinolan asuntomessuilla, joista mieleen jäi erityisesti Kannustalon Aurora. Täällä on kans odotukset korkealla sisustusten suhteen :) Toivottavasti messuilta saa myös kivoja vinkkejä omaan kotiin :)

 5. -SP-
  31.3.2011 / 10:03

  >Uuuh, kiitos tästä postauksesta!! Täällä olis oma koti rakenteilla ja hirveän kivaa on seurailla muidenkin projekteja. Ei päästä messuille tänä vuonna, vaikka innostusta kyllä olisi.. Matka vaan on turhan pitkä :/

 6. Vera
  31.3.2011 / 10:06

  >Huomenta. Me ollaan miehen kanssa käyty messuilla jo monet vuodet, Oulu on ainoa joka jäi viime aikoina väliin (hieman turhan pitkä matka). Tänä vuonna ollaan myös menossa, mies kun on Kokkolasta kotoisin. Joten lapset isovanhemmille ja äiskälle ja iskälle vapaa päivä! Jihuu! Ens vuonna messut ovatkin sitten meitsin naapurissa, mukavaa sekin. :)

 7. Soile
  31.3.2011 / 10:30

  >Olipa kiva käydä esikierros jo messuilla:) Kiitos paljon ja ehdottomasti Asuntomessuille on aina päästävä! Ensimmäinen messukokemus on Forssan messuilta v.1982 ja sitten vuodesta 1998 Rovaniemen messuista alkaen on kaikki messut paitsi Valkeakoski ja Kotka jäänyt väliin.

 8. S
  31.3.2011 / 10:55

  >Anonyymi: kiitos niin paljon :)). kiva että tykkäät!Aila: joo messuilla on kyllä kiva käydä kattomassa erilaisia koteja, tosiaan löytyy niitä hyviä JA huonoja puolia :)!ja kiva että liityit lukijaksi, näin olemme taas lähempänä arvontaa ;)Kaisa: jaa missäs asutte? Hämeenlinnan lähettyvillä vai..? ;) kyllähän te tänne Kokkolaan voitte messuilemaan tulla, tultiinhan meki sinne teille asti ;DNiina: joo mä oon jopa harkinnu et menisin kahtena päivänä näille messuille, mut ehkä se yks päivä riittää :D. varmasti saat vinkkejä, toivottavasti minä en ettei tarvi tehä suurempia remppoja ;D. tai mikä pahinta: iskee pian rakennuskuume :OSP: eipä kestä, I know the feeling ;). onneks messuja voi seurata lehdistä ja blogeistakin varmasti, jos ei paikan päälle pääse :)Vera: ai sun mies on täältä!! onpa kiva et pääsette samalla vapaapäivää viettämään :). joo Treen messuille tuun minäkin!Soile: voi kiva et tykkäsit!! mä oon kans netistä katellu niitä vanhojen asuntomessujen kuvia, huvittavia ne sisustukset ku vertaa tämän päivän messuihin :)). mut niin ne ajat muuttuu, luonnollisesti!

 9. lindam
  31.3.2011 / 12:28

  >Miksi mää en ole tajunnut missään vaiheessa, että olet täältä, vaikka olen kauan blogiasi lukenut? :D Tänään sitten näkyi tuttu tausta regionlinessa, ja olin vaan, että "heeeetkinen voiko se olla? onhan se!" :DHauska lukea jonku paikallisen blogia! :)T: Kokkolalainen

 10. Sokrutin
  31.3.2011 / 12:47

  >Me ollaan oltu Oulussa,Kotkassa ja Heinolassa. Nyt ei oo enää kiinnostanut. Kivitaloja vois käydä kurkkaa jos pääsis karkaa ilman lapsia :)

 11. -Heli-
  31.3.2011 / 12:54

  >Täytyyhän se varmasti lähteä messuille :) lasten kanssa aika haastavaa kuitenkin mutta eiköhän me sinne mennä, ainakin niin oltiin miehen kanssa suunnitelu :)

 12. S
  31.3.2011 / 12:56

  >lindam: apua apua apua!!! :D tätä oon just pelänny :D no ei, kivahan se on paikkakuntalaisia "tavata" :). kiva ku tulit moikkaan! ja et tietty oo voinu tietää mistä kirjoittelen ku ei sitä täällä oo mitenkään esillä ollut. ps. osta se valaisin!!! :DSokrutin: joo kivitalot muaki jostain syystä aina eniten kiinnostaa ;). mut kaikenlaisissa kyllä piipahdan! modernit puutalotkin on aivan ihania <3

 13. KittyCatCat
  31.3.2011 / 13:02

  >Ei taida kyllä tämän tytön matka käydä Kokkolaan. Pikkasen liian pitkä matka (yli 500km) ja oman talon rakentamiseen ainakin muutama vuoden/ lottovoiton verran :D

 14. Kaisa
  31.3.2011 / 13:23

  >Heh, Pirkanmaalla ;) Voishan sitä toki reissun sinne järjestää, pitäis vaan noi kaks lapsosta saada hoitoon :)

 15. S
  31.3.2011 / 13:28

  >Heli: kiva juttu :)) teiltäkään ei oo pitkä matka :).KittyCatCat: niin just. no voit lehdistä ja mun blogista sit ihailla messukohteita :)Kaisa: joo sieltä ei oo matka eikä mikään :D tänne vain!

 16. Elluu
  31.3.2011 / 13:34

  >ollaan menossa asuntomessuille ja kovasti odotankin sitä jo.. :) ikinä en ole vielä päässyt mutta tänä vuonna kyllä menen! :)

 17. lindam
  31.3.2011 / 14:44

  >Mä jotenki kuvittelin, että oot ylempää Suomesta:D Mut sit tajusin, että se sisustusliikekkin oli Lohtajalta ja tänään tosiaan regionlinea selatessa tajusin viimeistään :DOstaisin kyllä, mutta kun ei ole tarvetta :PAiniin, ja messuille oon ehottomasti menossa, asun tässä parinsadan metrin päässä ^_^

 18. Hanna.A
  31.3.2011 / 15:10

  >Juu, ilman muuta mennään :-) Siinäpä ne taitaa sitten kesän reissut ollakin. Kuopiossa käytiin viime vuonna, ja sitä ennen kerran joskus yli 10 vuotta sitten. Voi, kun se olis jo valmis ;-)

 19. Anonymous
  31.3.2011 / 15:15

  >Ehdottomasti asuntomessuille tänä vuonna! Tietty, kun on kotikaupunki kyseessä ja vielä kun sisko ja sen mies rakentavat alueelle! Oliko toi kolmen valokuvan yhdistelmästä, oikean puoleinen kuva, merenranta tontilta? Näytti niin tutulta! ;) Ellei sit alueella satu olemaan samantyyppistä taloa. Itse kävin alueella viimeks joulukuussa ja paljon siellä on kaikkiaan edistytty! :) -heidi

 20. S
  31.3.2011 / 15:33

  >Elluu: voi ku kiva! toivottavasti on sit hyvät messut :)lindam: juu :) jaa sä asut siellä, no ei oo kyllä matka eikä mikään, vaikka joka päivä käyt vähä norkoileen siellä ;DHanna.A: kyl se kohta, kyl se kohta ;). meillä kans viime kesän ja sitä edellisen kesän ainoat kesälomareissut oli asuntomessuille :))heidi: moikka! mietinki siellä viimeks käydessäni et mikähän se sun siskon talo on :). muistaakseni sen nimeks tulee Pilvilinna vai onko nimi vaihtunu? :) tuleeko heille kakskerroksinen talo? muistin et ykskerroksinen.. onko oma rantatontti?

 21. Johanna
  31.3.2011 / 17:34

  >Kiva vilkaisu messualueeseen! Meidän perhe ehkä jättää messut väliin; on niiiiiin kova talokuume ettei uskalla mennä :) Ja ite olin koko viime asuntomessut siellä töissä niin tuli ähky :)

 22. Anonymous
  31.3.2011 / 20:26

  >Mä olen käynyt asuntomessuilla tasan kerran, silloin ku ne oli täällä Hämeenlinnassa. Nyt me asustellaankin ihan tässä messualueen vieressä :) Kivoja inspiraatioita asuntomessuilta kyllä saa. Tämä vuonna taitavat vaan olla liian kaukana.Nanna

 23. Hanna
  31.3.2011 / 20:33

  >Ehdottomasti mennään messuille! :)Kiva kun on niin erilaisia taloja esittelyssä, ehkäpä sieltä saa kivoja sisustusideoita. Mutta rakennuskuumetta ei ole kyllä meille enää odotettavissa! :DLuin muuten jostain, että paikkakuntalaiset vois ostaa jonku sellaisen lipun, jolla vois käydä messuilla useampanakin päivänä. Se oli tietysti hieman kalliimpi kuin peruslippu. :)

 24. LauraR.
  31.3.2011 / 21:08

  >Mä en oo käynyt millään asuntomessuilla, en edes silloin kun ne oli hämeenlinnassa. Nyt tuota Kokkolan messualueen rakentamista ja kaikki ongelmia on tullut seurattua enemmän, joten varmaan pitää houkutella mies viemään mut tuonne :)

 25. S
  31.3.2011 / 21:47

  >Johanna: heh, talokuumeen sieltä kyllä saa jos sitä on ennestäänki! nim. kokemusta on ja talo valmis :DNanna: joo niitä taloja on niin ihana kierrellä ja katella erilaisia ratkaisuja ja sisustuksia, oi en malta oottaa!! :)Hanna: joo mielenkiintoisia taloja näyttää olevan! oho, en oo kuullukkaa tuosta paikkakuntalaisten lipusta, täytyypä selvitellä sitä :)LauraR.: joo pakkohan sun on nyt käydä messut tsekkaan eka kertaa paikan päällä, vielä kotikaupungin messut kyseessä ;).

 26. Mari
  31.3.2011 / 22:25

  >98 Rovaniemen messut! Onks siitä jo niiin kauan? Mulla oli siellä pihasuunnitelma ja sen mukaan tehty piha opiskeluaikana :)))Kokkolaan tullaan toki, kun koti-koti sijaitsee e-pohjammaalla :D

 27. S
  1.4.2011 / 08:50

  >Mari: ai jaa oi että! sähän voit sit antaa pari kivaa pihavinkkiä mulle, jos saan joskus tehtyä sen pihapostauksen! :)

 28. Anonymous
  1.4.2011 / 17:41

  >Joo Pilvilinnahan se. Pilvin, mun ihanan kummitytön mukaisesti! ;) Yks kerroksinen siitä tulee ja on oma rantatontti. He halusivat ehdottomasti puolestaan rantaan! ;) Piha on kyllä pieni sieltä rannan puolelta, mut rannasta löytyy ihana rantasauna, joka valmistui viime jouluna. Tosi hienot maisemat siellä sitten saunoessa tai viinilasillista nauttiessa! ;) -heidi

 29. Anonymous
  1.4.2011 / 17:47

  >Huomasin vasta nytte et tuolla olikin kaksi tommmosta kolmen kuvan sarjaa. Niitten talo on mun mielestä tossa ensimmäisesssa kolmen sarjassa oikeimman puoleinen. Ellen nyt nää ihan väärin! Se on kivitalo, iso etupiha (tietty alueeseen nähden) ja oikeella puolella edessä autotalli/varasto. Mietin vaan et sekotitko sen tohon toiseen missä just näyttäis olevan kaks kerrosta! -heidi

 30. S
  2.4.2011 / 19:05

  >Hanna: oi kiva tietää, kiitos paljo ku tulit kertoon ja selvitit asiaa :))heidi: joo mä muistan lukeneeni tuosta nimestä lehdestä :). siis onhan messualueen parhaimmat tontit ehdottomasti ne rantatontit!! voi vitsi et kuulostaa hyvältä tuo rantasauna tunnelmallisine iltoineen, oi sä pääset sinne sitte nauttimaan :)). joo luulin et tarkotit tota kakskerroksista, kiva tietää nyt mikä on heidän koti! osaan seuraavalla kerralla kattoo sit oikeeta taloa :)

 31. Tinde
  5.5.2011 / 21:28

  >Kokkolaan on tulossa muuten aivan upeat messut, mielettömälle paikalle. Pääsin pressipäivänä vähän kurkistelemaan jo keskeneräistä messualuetta. Tervetuloa tänne pohjanmaalle!http://tiinaneuvoo.blogspot.com/2011/05/kurkistus-2011-asuntomessuille.htmlTuo karttaseinä on muuten mielestäni aivan mieletön! Omaan blogiin tulee pitkin kevättä ja alkukesääkin päivitystä messukuulumisista. :)

 32. S
  5.5.2011 / 21:48

  >Tinde: juu onhan se messualueena kiva se merenranta, kivat messut me tänne saadaan :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.