>Kesä-Kuopio

>

Tänään luvassa tiivis tietopaketti Kuopiosta, suurkiitos Annikalle vaivannäöstä!

Festivaalit:


Viinijuhlat 1.-9.7.2011: Ehkä Kuopion tunnetuin kesäfestivaali. Tarjolla hyvän ruuan ja juoman lisäksi erinomaista musiikkia. Tänä kesänä teemana on Brasilia.

Tanssii ja soi 16.-22.6.2011: Toinen tunnettu kulttuurifestivaali. Taiteellisena johtajana toimii perinteiseen tapaan Jorma Uotinen. Tanssii ja soi tarjoaa upeita esityksiä, musiikkia ja tanssia ympäri maailman.

Kuopio Rockcock 29.-30.2011: Tämä tapahtuma taitaa olla tunnetumpi nuorison keskuudessa, vaikka esiintyjäkaarti onkin perinteisesti houkutellut ihan kaikenikäisiä katsojia. Tapahtuma järjestetään Väinölänniemen kauniissa maisemissa aivan keskustan tuntumassa.

Rock the Globe 18.8.2011: Rock the Globe on hieman pienempi musiikkitapahtuma, joka järjestetään joka kesä Kuopion torilla. Tapahtuma on kaikille ilmainen ja se kestää yhden päivän. Tapahtuman järjestämisestä vastaa Kuopion nuorisovaltuusto.

Ostokset:

Kauppahalli: Kuopion kauppahalli sijaitsee kaupungin sydämessä torin laidalla. Se on rakennettu 1900-luvun alussa ja on edelleen aktiivinen kauppapaikka. Vaikka tori on myös kesän ajan remontissa ja mullin mallin, palvelee kauppahalli normaalisti. Lounasvinkkinä Annika antaa kauppahallin Toivepatongin, joka kuulemma hakkaa Subwayn mennen tullen! 
Pikku Pietarin torikuja: Tämä pikkuinen kauppakatu tarjoaa monipuolisia käsitöitä sekä idyllistä tunnelmaa. Kuja sijaitsee aivan keskustassa, mutta sinne pääsee hetkeksi nauttimaan pikkukylän tunnelmasta.

Nina & Henri: Nämä liikkeet ovat erikoistuneet naisten ja miesten vaatetukseen. Liikkeet sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan, Henri kauppakeskus Aapelissa ja Nina Kauppakadun varrella, liikkeillä on sama omistaja. Näistä vaatekaupoista löytyy laadukkaita ja sen myötä hieman hinnakkaampia vaatteita. Mm. Guess, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Tiger of Sweden, Marc O’Polo, Petrifun ja Diesel. 

Amanda B: Tämä aivan ihana sisustusliike löytyy myös Kuopiosta, Anttilan takaa!

Jaanan Kirstu: Maalaisromanttinen sisustusliike, löytyy hieman ydinkeskustan ulkopuolelta, Suokadulta. 

Ruoka & Juoma:

Musta Lammas: Kuopion hienoin ravintola, sijaitsee aivan Väinölänniemen tuntumassa. Musta Lammas on valittu mukaan Classy Finnish Restaurants -ravintolakirjaan, joka esittelee 52 parasta ravintolaa Suomesta. Ravintola löytyy vuodesta toiseen Suomen parhaimpien ravintoloiden listalta ja viinilistakin on palkittu.

Muikkuravintola Sampo: Perinteistä savolaista ruokaa löytyy Snellmaninkadun ja Kauppakadun risteyksestä alakaupungilta. Nimi kertookin jo kyseessä olevan muikkuruokiin erikoistuneen ravintolan.

Puijon Torni: Kun haluaa ruokailemaan upeisiin maisemiin, on Puijon Torni oikea valinta. Torniravintola pyörii akselinsa ympäri ja tunnin aikana ehtii nähdä Kuopion maisemat jokaiseen ilmansuuntaan.

 
 Kaneli-kahvila: Tämän kauniimpaa paikkaa saa hakea! Parhaimmillaan kahvila on joulun aikaan, mutta ei tästä paikasta saisi epäviihtyisää tekemälläkään. Kahvila on pieni ja kodikas, sisustettu antiikilla ja milloin mistäkin saaduilla huonekaluilla, et löydä täältä kahta samanlaista pöytää tai valaisinta! Sijaitsee aivan torin kulmalla Anttilan vieressä.

Intro: Samassa paikassa ravintola ja baari. Tyylikkäämpi vaihtoehto Amarillon viikonloppuriennoille. Ruokalistalta löytyy mm. maailman parhaat maalaisranskalaiset!
Toivepatonki: Kauppahallin patonkilounas ansaitsee vielä ihan oman mainintansa.
Ravintola Wanha Satama: Kuopion paras kesäterassi löytyy täältä.
– 
 Alahovin Viinitila: Vaajasalo on 9,5 neliökilometrin ja 100 asukkaan saari Kallavedessä, Kuopion itärannalla. Saaren erottaa Kuopion keskustasta Kallaveden selkä, jolla viilettävät kesällä valkokylkiset laivat mm. viinitilaristeilyillä. Kuopion oma viinitila on Suomen ensimmäisenä aloittanut viinitila. Täällä saa vietettyä helposti vaikka koko kesäisen päivän. Saarelle voi tehdä laivaretken Kuopion satamasta ja perillä löytyy tekemistä koko perheelle. Viininmaistelun ja ravintolassa syömisen lisäksi Alahovissa voi myös nauttia mönkijäsafareista ja opastetuista luontoretkistä.

Muuta nähtävää Kuopiossa:

 
Väinölänniemi ja Valkeisenlampi: Ensiksi mainittu on Kuopion paras uimapaikka. Niemeltä löytyy myös mahdollisuus tenniksen peluuseen, koripalloiluun sekä Peräniemenkasino. Vänäri on kuopiolaisten ehdoton kesäpäivänviettopaikka! 


Valkeinen on keskustan ja Niiralan väliin jäänyt lampi, jossa kauniit maisemat ja vesistö houkuttelevat ottamaan aurinkoa (mutta ei uimaan). Alue oli ennen huonostihoidettu ja suoraansanottuna epämiellyttävä paikka oleskella, mutta suurten kunnostustöiden ja maisemointien jälkeen alue on nykyään kauneinta Kuopiota. Lammen ympäri kiertävä kävelytie on suosittu lenkkipolku.

VB valokuvakeskus: Vaihtuvat näyttelyt ilostuttavat, kummastuttavat, järkyttävät ja saavat miettimään.

Rauhalahden kesäteatteri: Kuopion eteläpuolella Rauhalahden kylpylän yhteydessä oleva kesäteatteri. Tänne kannattaa tulla nauttimaan perinteisestä suomalaisesta kesäkulttuurista!

Tuomiokirkko: Tämä Kuopion vanhin kirkko sijaitsee aivan keskustan tuntumassa kauniin Snellmaninpuiston kupeessa.
Saaristokatu: Keskustasta etelään lähtevä tie, vie myös viime kesäiselle asuntomessualueelle. Kauniit järvimaisemat! Hyvä reitti vaikka pyöräretkelle. Silloilta löytyy jätskikioskikin :).

Kuvat Googlen kuvahaku
Kiva oppia näin paljon uutta asiaa Kuopiosta! Pääsispä sinne shoppaileen!
Onkos Kuopio teille kuinka tuttu kaupunki?

Comments

 1. Katja
  11.4.2011 / 09:41

  >Hyvä postaus! Ai että tulikin ikävä kesää!! Kuopio on minulle todella tuttu paikka. Tuo Pietarin torikuja on aivan ihastuttava, jossa pitää useamman kerran kesässä käydä! Kuopio on kiva kaupunki, mutta mielelläni asun toisaalla ;)

 2. Elämän Helmiä
  11.4.2011 / 09:46

  >Ihana esittely. Olen asunut nyt täällä kuopiossa kaksi vuotta ja noita kaikkia ei ole vielä tullut kierrettyä.Lisää sisustusliikkeitä:DaigaDaigaDuuPalvelut: käsityönä valmistetut vaatteet, äänilevyt, sarjakuvat, second hand shop, minigalleria. Sijainti kartalla.Yhteystiedot: Puijonkatu 12, FI-70100 Kuopio, Puh. 044 306 7116, shop@daigadaigaduu.com, http://www.daigadaigaduu.netEthicPalvelut: Eettisen muodin erikoisliike. Ethic myy eettisellä ja ekologisella periaatteella tuotettuja trendikkäitä vaatteita ja asusteita sekä naisille, että miehille.Yhteystiedot: Kauppakatu 55-57, 70110 Kuopio, Puh. 045 238 8021, http://www.ethic.fiPetritexMiesten paitoja ja solmioita.Palvelut: Sijainti kartalla.Yhteystiedot: Tehtaanmyymälä: Teollisuuskatu 1, FI-70620 Kuopio, Puh. 044-764 3770, Fax (017) 283 3885, http://www.petritex.fiSininen SiltaSuomalaisten muotoilijoiden, taiteilijoiden ja käsityöläisten valmistamia käyttöesineitä, koruja, sisustustuotteita, lahjatavaroita ja taide-esineitä.Palvelut: Sijainti kartalla.Yhteystiedot: Minna Canthin katu 27, FI-70110 Kuopio, Puh. (040) 541 6202, http://www.sininensilta.comSeuraavasta linkistä löytyy vielä lisäähttp://www.kuopioinfo.fi/finnish/perussivut/ravintolat_ja_ostokset/erikoisliikkeet_ja_tehtaanmyymalat.php?print=1

 3. a_millia
  11.4.2011 / 09:59

  >Oih, asuin Kuopiossa kaksi vuotta, ja rakastuin kaupunkiin ja ihmisiin siellä. Ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki, vaikka kauempana onkin. Kesäkaupunkina aivan mahtava.

 4. Marika
  11.4.2011 / 10:11

  >Voi Kuopio, vanha opiskelukaupunkini, niin tuttu paikka ja varsinkin kesäaikaan aivan ihastuttava. Kauppahallin patongit ansaitsevat todellakin erityismaininnan, parempia en ole mistään saanut! Wanha Satama on todella kiva biletyspaikka, siellä on tullut muutamia kertoja käytyä silloin opiskeluaikana, tuntui että kesällä melkein asuin siellä :)Tämä oli erittäin kattava tietopaketti, vanhana kuopiolaisena ei tule mieleen juurikaan mitään lisättävää. No ehkä näin mäkihypyn ystävänä tulee vielä mieleen Puijon perinteiset kisat ja torin herkulliset lihapiirakat ja kalakukot ja lupsakat torimyyjät.

 5. Paula
  11.4.2011 / 10:17

  >Tuttu kaupunki, täällä kun asustaa :) Kiva postaus Kuopiosta, aika hyvin tuli parhaat jutut esille!

 6. Stansta
  11.4.2011 / 10:48

  >Asuin 80-luvun puolivälissä jonkun aikaa Kuopiossa opiskelemassa. Tuttuja paikkoja löytyi, mutta erityisesti tuon Muikkuravintola Sampon muistan kyllä! Kesäkaupunki niinkuin moni muukin.Kivaa viikonalkua! :)

 7. Anttis
  11.4.2011 / 10:57

  >Kuopio on ihana kesäkaupunki. Ehdottomasti sellainen paikka jossa voisin kuvitella asuvani. Sääli ettei sillä suunnalla tulee enää nykyisin liikuttua. Joensuussa asuessa tuli useinkin vierailtua.

 8. Hanna
  11.4.2011 / 11:15

  >Tosi kivan näköinen kaupunki nähtävyyksineen! En muista, olenko koskaan käynyt Kuopiossa, mutta ehdottomasti pitäisi mennä käymään!

 9. Marielisa
  11.4.2011 / 11:50

  >Melko tuttu on, kun tuli aikoinaan opiskeltua Kuopiossa. ;)) Kiva postaus!

 10. Marja
  11.4.2011 / 12:02

  >On tuttu kaupunki, kiitos sieltä suunnalta kotoisin olevan aviosiipan ;) Oikein kiva kesäkaupunki, erityisesti satama-alue erilaisine tapahtumineen! Ja saaristokaupunki olisi upea paikka asua!

 11. Jane
  11.4.2011 / 12:31

  >Oi että, ihana Kuopio-postaus!:) Itselle Kuopio on rakas paikka, jokunen vuosi sitten asuttiin ihan keskellä kaupunkia, nytkään ei kovin pitkän matkan päässä, joten usein tulee asioitua Kuopiossa.Mainitsemisen arvoisia asioita Kuopiosta ovat vielä Puijonkadulla sijaitseva Daiga Daiga Duu-kauppa, joka myy mm. Polkka Jamia ja Design by Mirka-tuotteita. Ajan Tarina on toinen mainitsemisen arvoinen sisustusliike. Ajan Tarina on muuttamassa Vuorikadulle uusiin tiloihin nyt huhtikuussa. Ravintola Isä Camilloon kannattaa myös poiketa, se kuuluu Ravintolamestareiden alaisuuteen, kuten Intro ja Musta lammaskin. Ja kahviloista ihania ovat Kauppakahvila Fado Puijonkadulla ja Houkutus Kauppakadulla Carlsonin tiloissa. Nyt kun vain saataisiin toriprojekti päätökseen, niin torilla ja keskustassa olisi kiva pyöriä, ei olisi melu- ja rumuushaittaa!:)

 12. Anonymous
  11.4.2011 / 14:16

  >Mahtaako Kuopiossa olla vielä toiminnassa sellainen vanhan ajan kauppa (olisiko ollut Minna Canthinkadulla?), jossa myytiin mm. vesirinkeleitä ja muuta vanhan ajan kauppatavaraa? Tiskillä seisoi sellainen vanhanaikainen vaakakin, jollainen oli vielä 70-luvun alussa ainakin käytössä. Muistan käyneeni Kuopiossa tällaisessa kaupassa ehkä 10 – 15 vuotta sitten?

 13. S
  11.4.2011 / 14:43

  >Katja: mukava kuulla et tykkäsit! kohta se on kesä :)) Elämän Helmiä: ai en muistanutkaan että asut Kuopiossa! tuhannet kiitokset linkeistä ja vinkeistä, näistä on kyllä apua seuraavalle Kuopion reissulle :). viimeks kävin siellä asuntomessuilla, mut vain messuilla. seuraavalla kerralla täytyy tutustua kaupunkiin paremmin, niin kaunista siellä on!a_millia: täällä onki moni lukija asunu jonku aikaa Kuopiossa :). totta, tosi kaunis kesäkaupunki jonne aion ehdottomasti joku kesä mennä vaikka viikonloppua viettämään :)Marika: tiesin et sulle tämä onki tuttu kaupunki :), kiva kuulla sun kokemuksia! Paula: hei tosi kiva kuulla et paikkakuntalaiset hyväksyy :)). kiitokset kuuluu Annikalle!Stansta: ahaa moni lukija onki siellä näköjään jossain vaiheessa asustanut :). kiitos, mukavaa viikkoa sullekin sinne etelämpään :)

 14. S
  11.4.2011 / 14:59

  >Anttis: niin on tosi kaunis kaupunki!!Hanna: mäki oon käyny siellä ihan pienenä, sit asuntomessuilla.. pitäis käydä ihan viikonloppulomalla vaikka kesällä :))Marielisa: jaa sinäkin, moni näyttää siellä joskus asuneen :). kiva et tykkäsit postauksesta!Marja: jaa sun mies on sieltä! :) kuulostaa kivalta kaupungilta!Jane: mukava kuulla että tykkäsit postauksesta :). kiitos paljon lisävinkeistä, kuulosti mielenkiintoiselta! mitä sille torille sit tehdään?Anonyymi: jaa-a, osaakohan kukaan lukija vastata tähän? kuulostaa ihanalta paikalta, toivottavasti se on säilynyt siellä! :)

 15. Anonymous
  11.4.2011 / 15:58

  >tällähän hetkellä kuopion keskusta on mitä hirveimmässä kunnossa, ja lastenrattaiden kanssa liikkuminenkin on melko hankalaa koska toriremontti on täydessä menossa. Ehkäpä tännekkin saadaan vielä kunnon kauppakeskukset ja liikkeet ikanoon kun se reilun vuoden päästä tulee:)

 16. Jane
  11.4.2011 / 17:41

  >Torin alapuolella on parkkihalli, jota nyt laajennetaan. Puolet torista on tällä hetkellä yksi iso monttu. Itseä ainakin ärsytti etenkin viimen kesän asuntomessujen aikaan remontista johtuva melusaaste ja lika. Ei varmaan tullut Kuopiossa vierailleille hirveän edustava kuva. Mutta torihanke on valmistuessaan varmasti tosi hyvä juttu!

 17. Paula
  11.4.2011 / 18:30

  >Täällä ilmoittautuu toinen kuopiolainen Paula. Ihania kesäisiä kuvia Kuopiosta ja hyvä esittely muutenkin. Kuopio on todella rakas kaupunki, täällä on hyvä olla :).Itse lisäisin tuohon esittelyyn vielä ravintola Maljan, sijaitsee Kauppakadulla. Malja on ihanan rento ja mukava baari, kuin tehty meille savolaisille. Sieltä löytyy laaja valikoima oluita, siidereitä ja viinejä, ja kesällä tietysti terassi on kiva. Ruokaravintoloista kannattaa muistaa myös suhteellisen uusi Os, sijaitsee Tulliportinkadulla melkein torin vieressä. Todella hyvää ja laadukasta ruokaa, samaa luokkaa kuin Musta Lammas.Viinijuhlia kehuisin vielä, sillä tänä vuonna esiintyjät ovat todella laadukkaita, löytyy mm. Jenni Vartiaista (Kuopion oma tyttö), Anna Puuta ja nostalgiaan Kaija Koota ja Paula Koivuniemeä.Tervetuloa Kuopioon!

 18. S
  11.4.2011 / 19:07

  >Anonyymi: joo niin oon kuullu :). nooh, ei se ikuisesti kestä, toivottavasti!Jane: ahaa vai siitä johtuu! joo kumma miten kaupunkien täytyy värkätä kaikkee just suurien tapahtumien aikaan, ei ne tajua, samanlaisia ku miehet :DPaula: no moikka Paula! näyttää ja kuulostaa kyllä aivan ihanalta kaupungilta :). kiitos kommentistasi, tosi hyviä vinkkejä! viinijuhlat alko kyllä kiinnostaan, tosi hyviä esiintyjiä! ja kiitos, tulen varmasti :)).

 19. Paula
  11.4.2011 / 19:58

  >Minna Canthin kadulla ollut vanha liike, josta joku kyseli: Jos ymmärsin oikein mistä kyse, niin ei ole enää se toiminnassa, ehkä noin kuus vuotta sitten se lopetti. Nyt siitä on remontoitu invalideille päivätoiminta paikka :)

 20. Anonymous
  11.4.2011 / 22:57

  >Minna Canthin kadulla oli V. Kukkosen leipuriliike, todellakin Wanhan ajan tunnelmaa. Se tosiaan lopetti muutama vuosi sitten, ja nyt tiloissa toimii Invalidiliiton päiväkeskus. Itsekin muistan leipomossa usein ko. kadulla asuessani vierailleeni, tiskin takana palveli kohtelias vanha herra, oletin hänen olevan V. Kukkonen itse.

 21. S
  12.4.2011 / 12:40

  >Paula: kiitos tiedosta Paula! :)Anonyymi: kiitos sinullekin tiedosta, oiski ollu liian hyvää ollakseen totta jos se vielä siellä ois ollu :)

 22. Suvi
  13.4.2011 / 10:53

  >Ihana Kuopio! Paljon on tullut käytyä sillä isäni ja isovanhempani ja melkeimpä isän puolen suku on kokonaan sieltä :) Kesäkaupunkina Kuopio on ihana ja erityisesti tykkään saaristoristeilyistä, joita siellä järjestetään kesäisin. =)

 23. S
  13.4.2011 / 16:54

  >Suvi: voi just sille saaristoristeilylle itekki tahdon ehdottomasti mennä! mun vanhemmat käy lähes joka kesä Kuopiossa, tykkäävät kovasti ja ovat kans noista saaristoristeilyistä kertoneet! :)

 24. Anonymous
  22.4.2011 / 00:00

  >kiva postaus, täällä on paljon nähtävää. Enkä ikinä muuttais täältä pois. Itse asun väinölänniemellä, eikä paljoa voi maisemat kaupungissa parantua :D

 25. S
  22.4.2011 / 11:58

  >Anonyymi: on varmasti vaikka mitä nähtävää! oi, voin vain kuvitella ne maisemat :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.