>Pääsiäiskokko

>

Vielä viimeiset pääsiäistunnelmat… Lähdettiin lauantaina saunan jälkeen pääsiäiskokkoa katsomaan vanhoille kotikulmille!

Vielä hieman oli kokkoa jäljellä ku saavuttiin paikalle:

Kivasti lämmitti sekä ilta-aurinko että palava kokko.

Tällainen pääsiäinen tänä vuonna! 
:)

Mukavaa paluuta arkeen! (Mä palasin jo lauantaina…)

Comments

 1. Ansku
  26.4.2011 / 10:07

  >Mikä juttu toi pääsiäiskokko on? Mulle ihan vieras :D

 2. Hanna
  26.4.2011 / 10:17

  >Voi että miten kauniita kuvia!Me ei käyty kokolla, ainoastaan haisteltiin ikkunoista sisään tulvivaa kokon tuoksua. :D

 3. Aikku
  26.4.2011 / 11:26

  >Te ehditte näkemään vähän enemmän kuin me…Me myöhästyttiin vähä kokolta, savu enää nousi et näki, missä se oli ollu:) Mun arki alkaa vasta ens viikolla, ku palaan pitkältä sairaslomalta (6vkoa) töihin. Mukavaa arkea! Kohtahan se on jo vappukin…ps.onnistuin toivottavasti liittämään profiilikuvakseni meidän kisut…

 4. S
  26.4.2011 / 12:59

  >Ansku: se onkin lähinnä täällä Pohjanmaalla toi pääsiäiskokko-perinne :). näin sanoo Wikipedia: (:D)"Pääsiäiskokko on pääsiäisenä, yleensä pääsiäislauantaina tai sitä seuraavana yönä poltettava rovio. Tapa esiintyy Suomessa lähinnä Pohjanmaalla. Aiemmin uskottiin, että juuri tuona päivänä, jolloin Jeesus oli kuolleena, Jumalan suojeleva vaikutus oli pienimmillään, ja kokkoja poltettiin noitien ja pahojen henkien karkottamiseksi. Uskomus oli, että mitä enemmän kokosta nousi savua ja kipinöitä, sen parempi. Noidat ja muut pahat henget eivät päässeet savun ja kipinäsateen läpi ihmisiä vahingoittamaan."Hanna: voi kiitos Hanna! nyt näit sitte parit kuvatkin :)Aikku: kiitos! juu mulla alkaa huomenna vappuloma :)). oi miten suloiset kisut kuvassa, ihan vinksin vonksin toinen :). onko he sisarukset? silityksiä pienille!

 5. Outi-Hyypiön elämää
  26.4.2011 / 14:08

  >Teillä pohjanmaalla on kaikkii kivoja juttuja kun esim. pääsiäiskokot. Me eteläiset ollaan ihan tylsiä!

 6. Katariina
  26.4.2011 / 15:08

  >Mä en tänä vuonna käynyt kokolla. En edes lauantaina tajunnut et on kokonpolttopäivä! Ihmettelin vaan pihalla savun hajua :D

 7. LauraR.
  26.4.2011 / 16:31

  >Meillä on väännetty jo vähän kättä tästä "oikeasta" pääsiäisen viettotavasta, minä kun olen eteleästä ja mies Keski-Pohjanmaalta. :D. Oon jo niin varma siitä, että tulee hirveä tappelu, että opetetaanko meidän lapset virpomaan palmusunnuntaina vai lankalauantaina :D

 8. S
  26.4.2011 / 18:37

  >Outi: eikö ookki ;)Katariina: jaa asusteletko säki Pohjanmaalla?LauraR.: lankalauantaina of course ;D. no mut sehän tulee riippuun tietty siitä missä te asutte, lapset trulleilee sinä päivänä ku muutki sillä paikkakunnalla :D

 9. Marika
  26.4.2011 / 20:27

  >Komia on kokko :) Olisi joskus kiva nähdä pääsiäiskokko, meillä päin poltetaan kokkoja vaan juhannuksena, hienoja toki nekin.

 10. S
  26.4.2011 / 20:31

  >Marika: komia oli joo :D. meillä taas ei oo jussina, pöh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.