Eteisen & aulan valaistus

Lukijalta tuli jokin aika sitten postaustoive koskien eteisen valaistusta, kiitos toiveesta! :)
Meidän kodin valaisimista voi lukea tästä postauksestani, jossa kirjoitin kotimme valaisimista noin yleensä, en paneutunut kovin tarkasti mihinkään tiettyyn huoneeseen. Et jos semmoselle vielä tän eteisen ja aulan lisäksi on tarvetta, hihkaiskaa!

Eteisessä meillä on yksi pääkattovalaisin:

Aulan puolelle astuttaessa löytyy kattospotteja, joita on tosiaan aulan katossa ja käytävissä.
Aulastahan lähtee käytävät vessan molemmin puolin (wc:n ovi siis kuvassa). Spotteja on näiden käytävien katossa tasaisin välimatkoin.


Myöskin näiden liukuovien sisäpuolelle laitoimme pari spottivalaisinta, kätevät!

Lisäksi aulasta löytyy kolme Cube-seinävalaisinta, jotka onkin meidän aulan eniten käytetyt valaisimet.

Kaikki myös toimii himmentimellä eli sekä kattospotit että seinävalaisimet, suosittelen lämpimästi himmentimiä!

Jos joskus vielä rakennamme, on valaistus kattospottien osalta se, jonka tekisimme toisin. Nyt ollaan nimittäin huomattu et vähempikin määrä spotteja riittäis, ei niitä tarvi olla niin tiheään ;). Me tehtiin ite meidän sähkösuunnitelma (ammattilainen piirsi puhtaaksi), joten vaikea se on paperilla arvioida, kuinka paljon valoa tarvitsee ja mihin. Eikä siinä vaiheessa tietenkään käytännössä tienny kuinka suuri merkitys valkoisilla seinillä on :). Eivätkä valaisinliikkeen ”asiantuntijatkaan” kovin asiantuntevilta meidän kokemusten pohjalta vaikuttaneet..Mutta aina ei voi tietää kaikkea ja tekemällä oppii!

Hyvä sääntö on muistaa tilaan kuin tilaan yleisvalaistus, työ-/siivousvalaistus sekä tunnelmavalaistus.

Loppuun haluan toivottaa kaikki uudet lukijat lämpimästi tervetulleiksi blogini pariin ja vanhemmille blogitutuille/-lukijoille moikat :)
Kiva että käytte täällä ♥

Comments

 1. Hanna.A
  25.4.2011 / 10:26

  >Täällä hihkutaan lisää :-) Ja kiva kun kerroit, että mikä on ollu hyvä juttu ja mitä tekisit toisin. Juuri niitä tietoja kaipaankin niin osaa ottaa sitten itsekin huomioon. Puut on meillä kaadettu, jee! ;-)

 2. Anonymous
  25.4.2011 / 12:36

  >Hei!Osaatko antaa neuvoja miten tiheään ledspotteja kannattaisi laittaa? Meillä tulossa niitä eteinen, oh, keittiö, käytävä ja ihan ollaan hukassa etäisyyksien kanssa! Fanni80

 3. Anonymous
  25.4.2011 / 12:42

  >Mistä noi Cube-lamput ovat? Tosi kivannäköset!

 4. Sokrutin
  25.4.2011 / 13:56

  >Meillä on kans himmentimiä oh ja ruokatilassa. Kylppärissä sain tehdä vääntöä,mutta sain himmentimen :D Ei sähkösuunnittelija oikein ymmärtänyt.

 5. Anonymous
  25.4.2011 / 15:01

  >Hei. Kiitos postauksesta! Itse pyysin aihetta. Meillä uusi omakotitalo ja katossa on eteisessä vain valaisimille paikat, ei siis spotteja. Sähkösuunnittelun teki tuttu ja ei vittsinyt ruveta vääntämään asiasta. Nyt jos joskus rakennamme vielä niin tulee kyllä kattoon spotteja ja ehkä seiniinkin. Ihana eteinen teillä! Olisiko vinkkejä millaiset valaisimet laittaisit eteiseen jos ei olisi noita spotteja? Sinulla aika samanlainen tyyli sisustaa kuin minulla.t:Kati

 6. S
  25.4.2011 / 15:51

  >Hanna.A: onko jotain tiettyä huonetta minkä valaistukseen kaipaisit tietoa? me just pari päivää sitte muisteltiin sitä puidenkaatopäivää, siitä alkaa oleen aika tarkalleen 2 vuotta aikaa :)Fanni80: ahaa, meillähän on halogeenispotit eli ledspotit on vähä eri asia. kannattaa verrata ledin valotehoa halogeeniin. mut oisko mitään apua jos sanoisin et näitä halogeenispotteja laittaisin reilun metrin päähän toisistaan, esim. 150cm välein..? jos siis nyt oisin rakentamassa tätä taloa :)Anonyymi: Cubet tilasin Lamppukaupasta, tässä linkki:http://www.lamppukauppa.fi/tuotteet/seinavalaisimet-moderni/cubeSokrutin: onko teidän himmennin ihan kylppärin puolella? meille sanottiin joka paikasta et niitä ei saa laittaa kosteaan tilaan, joten meidän himmennin on kylppärin oven ulkopuolella, kiukaan ohjauspaneelin vieressä. voi murrr x 100 jos ne ois saanukki laittaa kosteaan tilaan :D (vaikka ihan kiva se on tolla nykyiselläkin paikalla)

 7. S
  25.4.2011 / 16:02

  >Kati: kiva et olit kuulolla ja näit tän postin heti! :)kiitos! eihän ne spotit toki välttämättömiä ole, riippuu niin hirmusti millainen aula/eteinen on kyseessä. mä kyllä mietin sitäkin, haluanko aulaan pääkattovalaisimen, mut tulin tulokseen et spotit riittää. ois ehkä meille tullu liian sekamelska jos ois eteisen lisäksi vielä aulassa kattovalaisin, sit lisänä spotit ja seinävalaisimet :D. spotit oli meillä aika tarpeelliset ku on noita käytävätiloja. meidän mielestä spotit oli niihin ainoa vaihtoehto. iltaisin on tosi kivannäköinen olkkarista päin ku spotit valaisee käytäviä ja tulee tosi upeet varjot seiniin! :)JOS oisin laittanu aulaan kattovalaisimen, se ois joku ihana, ehkä jopa koristeellinen! joku josta tulis kiva fiilis tulla kotiin, ei mikään eteismäinen. katoin nyt ainoastaan Lamppukaupan sivulta ja tässä ois kiva sieltä:http://www.lamppukauppa.fi/tuotteet/kattovalaisimet-plafondit/baja-plafondituo voi hyvin jonain päivänä päästä meidän eteisen kattoon ;). tai sitten ihan kunnon riippuva kattokruunutyylinen valaisin sopis eteiseen myös kivasti!tietysti erilaiset plafondi-valaisimet on myös vaihtoehto, jos ei halua riippuvaa valaisinta, esim. tätä tyyliä:http://www.lamppukauppa.fi/tuotteet/kattovalaisimet-plafondit/heini

 8. Anonymous
  25.4.2011 / 16:15

  >teillä on kaunis koti! :) saako kysyä kuin usein siivoat kun aina on niin siistin ja puhtaan näköistä? :)

 9. Anonymous
  25.4.2011 / 16:23

  >Kiitos vinkeistä. Tuo ensimmäisen linkin valaisin oli hieno ja meillä melkein samanlainen mutta makkarissa. =) Niin tarvittaisiin valaisimia kaksi eteiseen ja niissä noin metri väliä. Olen miettinyt riippuvalaisia tai spotteja tai sitten sellaisia pieniä kattokruunuja mitä on ainakin kodin terrassa. Hirveän isoja siihen ei voi laittaa, kun tila on aika kapea ja pitkänomainen.t:Kati

 10. Piia
  25.4.2011 / 16:51

  >Kaunista! Itsellä roikkuu epämääräinen valo katosta… pitäis saada korjattua paremmaks. Kaunis eteinen näyttää kodin piristykseltä

 11. Hanna.A
  25.4.2011 / 17:22

  >Ulkovalaistus, olohuone, kodinhoitohuone, keittiö… siis lähes kaikki valaistukseen liittyvä kiinnostaa, kuin myös pistorasiat ym. :-)

 12. Anonymous
  25.4.2011 / 17:24

  >Tuli muuten tuosta mustasta matosta mieleen, että lähteekö teiän kissoista paljon karvaa? Meillä on kaksi oikeestaan puolipitkäkarvasta harmaata kissaa ja karvaa lähtee älyttömästi…Meilläkin on tuollainen musta nukkamatto ja se ei tainnu olla kovin hyvä ostos kun siinä noi karvapallot näkyy niin hyvin :D Mutta eihän kai lyhytkarvasista niin paljon irtoa karvaa…

 13. S
  25.4.2011 / 19:53

  >Anonyymi: kaunis kiitos! ihanaa jos näyttää aina siistiltä :). en oo mikään siivousintoilija, ihan normaali siivoilija. en todellakaan kulje päivittäin rätti kädessä, osaan käyttää ajan (onneks) laadukkaamminkin :DKati: aivan, sellaset pienet kattokruunut vois olla kivat! myös Prismassa ja Anttilassa on monenlaisia kauniita valaisimia :)Piia: kiitos Piia! :)Hanna.A: kodinhoitohuoneen ja keittiön valaistuksesta on tullut juttua niiden postausten yhteydessä, löytyy ku klikkaat labelin "keittiö" ja "kodinhoitohuone" :). ulkovalaistuksesta en osaa paljon sanoa, meillä on vasta ulkoseinävalaisimet ja terasseilla kattospotit. suunnitelmissa vielä pylväsvalaisimia pihatöiden yhteydessä… pitää miettiä jos ehtisin toteuttaa jonkun sähkösuunnittelupostauksen, jos sille vaan löytys tarpeeks kiinnostusta :)Anonyymi: meidän kisuista lähtee kaks kertaa vuodessa ihan tuhottomasti karvaa :/. nyt menossa se toinen aika ku niille tulee kesäturkit, nuorempi on varsinkin melkonen karvapallo :D. mä en oo ainakin vielä kokenu mustaa mattoa ongelmaksi (koputan puuta). hei tilasin muuten kissoille furminaattorin, laitan siitä postausta sitten et onko siitä hyötyä jne. senhän pitäis mm. vähentää karvanlähtöä melkoisesti!

 14. Jane
  26.4.2011 / 09:19

  >Mua kiinnostaa myös kaikki valaistukseen liittyvä, pistorasioista katkaisimien paikkoihin asti :D Sähkösuunnitelma kun pitäis olla tehtaalla aika pian :) Kiitos vielä vinkeistä, joita kirjoittelit mulle aiemmin :)

 15. Sokrutin
  26.4.2011 / 10:53

  >Meillä on kaikki pukeutimistilan/kodarin puolella kylppärin oven vieressä :)Ei missään nimessä kylppärissä.

 16. S
  26.4.2011 / 12:54

  >Jane: heh :D. katotaan jos ehtisin jotain väsäämään! jotain sähkösuunnittelupostausta :). aihe on kyl tosi laaja. ja eipä kestä, kiva jos niistä oli hyötyä!Sokrutin: aivan :)

 17. Jane
  28.4.2011 / 10:05

  >Me tehdään sähkösuunnitelmaa paraikaa ja samalla suunnittelen keittiötä ja khh:ta ja aattelin, että kysäsen sulta vähän vinkkejä :) Selailin sun aiempia postauksia keittiöstä ja khh:sta ja huomasin, että teillä apk, pyykinpesukone ja kuivausrumpu sijaitsee tason alla. Ootko pitänyt sitä hyvänä ratkaisuna vai ootko kaivannut niitä ylemmäksi? Huomasin myös, että teillä ei oo keskuspölyimuria. Saako kysyä, miksi ette halunneet sitä?

 18. Jane
  28.4.2011 / 10:07

  >Oi, ja heti unohtui yks juttu. Minkälainen yleisvalaistus teillä on khh:ssa? Oon kauheasti miettinyt kattovalaisinta ja sen mahdollista paikkaa. Tällä hetkellä meille on ehdotettu loistelamppua ja yleisvaloa :) Kiitos, jos jaksat ja ehdit vastata :)

 19. S
  28.4.2011 / 14:08

  >Jane: joo kysy vain jos on kysyttävää, en varmaan ihan lähiaikoina ehdi sitä postausta toteuttamaan! mä tykkään et koneet on tason alla, mun esteettistä silmää häiritsee jos esim. apk on korkeammalla. en koe hankalaksi sen käyttöä vaikka joutuu kumartumaan. lisäks meillä kodinhoitohuoneessa ei ollu mitään sopivaa paikkaa et ois voinu laittaa pesukoneen ja kuivausrummun päällekäin, ois tietysti voinu jos se meille ois niin passannu. mut täysin tyytyväinen oon tähän nykyiseen ratkaisuunkin. ei oo keskuspölynimuria ihan siitä syystä ettei vaan tykätä siitä :). ei siinä sen kummempaa. meillä imurointi on miehen kotityö eikä hän sitä halunnu (:D), joten panostettiin laadukkaampaan normi-imuriin. mua itteä ärsytti et sitä keskuspölärin johtoa/putkea ois joka paikka täynnä ja se veis säilytyksessä paljon tilaa. et sama vetää perässä normi-imuria ku sitä letkua :D. makuasioita toki :). khh:ssa meillä on katossa plafondivalaisin yleisvalona. ihan keskellä huonetta se on. sit löytyy spottivalot yläkaappien alareunasta, ne on usein saunailtoina päällä, hieman tunnelmallisemmat :). löydät kuvia ku klikkaat labelin "kodinhoitohuone". ja saa tosiaan kysellä :))

 20. Jane
  28.4.2011 / 20:09

  >Kiitos nopeasta vastauksesta :) Viime yönä tuli selattua yks jos toinen blogi läpi, kun viilasin meidän toivelistaa. On tää ihanaa, vaikka välillä tietysti vaikeaakin :)

 21. S
  28.4.2011 / 20:27

  >Jane: ei kestä! mä niiiin tiedän tunteen :))

 22. Jen
  26.7.2012 / 08:43

  Hei S, olen vasta lähiaikoina tutustunut blogiisi ja ihastunut siihen. Tässä selatessani vanhoja julkaisujasi kiinnittyi huomioni teidän eteisen liukuoviin. Mistä olette liukuovet hankkineet? Ne näyttävät kivoilta. Rakennamme mieheni kanssa taloa ja tällä hetkellä ongelmia tuottaa meidän makuuhuoneen vaatekaappien liukiovet. Seinä jolle ovet tulevat on reilu 3 metriä ja huonekorkeutta on 2,8 metriä. Emme osaa päättää teetämmekö kattoon asti olevat liukuovet vai kaapin liukuovilla, jolloin spottivaloit saisi kiinnitettyä kaappien päälle.

  • 26.7.2012 / 09:00

   moi Jen ja kiitos kivoista sanoistasi, toiv. viihdyt blogini parissa :)). liukuovet on Kabinetti-merkkiset, voin suositella, tosi hyvälaatuiset! jämäkät ja hiljaiset jopa kahden vuoden aktiivisen käytön jälkeen. meiltä löytyy samat liukuovet vaatehuoneen oviaukoista.
   minä tekisin teillä liukuovet kattoon asti: näyttää selkeämmältä. voisiko teillä laittaa spottivalot liukuovien sisäpuolelle säilytystilan kattoon, kuten meillä?

   • Jen
    26.7.2012 / 09:24

    Kiitos nopeasta vastauksesta. :) Spottivalot on mahdollista laittaa liukuovien sisäpuolelle, koska sähkövetoja on vielä mahdollisuus muuttaa. Täytyy katsoa mitä mieheni on mieltä asiasta. Vinkkasin hänellekin blogistasi ja varsinkin tästä postauksesta. :)

    • 26.7.2012 / 09:40

     ok. tsemppiä päätöksiin ja projektiinne muutenkin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.