Blueberry pie

Vapaapäivän kunniaks (ja tulee meille kohta vieraitakin) tein herkullista mustikkapiirakkaa!Pohjan valmistin perusmurotaikinasta, ihanan rapea!Perusmurotaikina:
* 100 g voita tai margariinia
* 1/2 dl sokeria
* 1/2 kananmunaa
* 21/2 dl vehnäjauhoja
* 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Lisää loput aineet. 
Levitä taikina voideltuun vuokaan.

Valmista täyte:
* 2 dl kermaviiliä
* 1/2 dl sokeria
* 1 kananmuna
* 1 tl vanilliinisokeria
Päälle 2-3 dl mustikoita!
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Tämä on ehdottomasti mun lemppari kaikista mustikkapiirakkaversioista, tosi herkullista nopeasti ja helposti.
Tällä kertaa lisäsin täytteeseen hiukan muusattua banaania, sopi aika kivasti mustikoiden kans! 
Lämmin mustikkapiirakka on herkullisimmillaan kylmän vaniljakastikkeen kera:

Vapaaehtoisia kermaviilipurkinnuolijoita ei tarvinu kaukaa hakea…

Herkullista illanjatkoa! :P

Comments

 1. Anonymous
  5.5.2011 / 17:31

  >Tata taytyy tehda! Kiitos ohjeesta.Sopo purkinnuolija. :-)Rags (en jaksa nyt kirjautua)

 2. S
  5.5.2011 / 19:56

  >Rags: ole hyvä vain, tuo on kyllä tosi nam! :)Anonyymi: tottakai jätän TARKOITUKSELLA! etkö tiedä mikä on Iittalan tehtaan kanta asiaan, et näköjään… merkit laitetaan TARKOITUKSELLA tuotteisiin, niillä on siis TARKOITUS ja se TARKOITUS on se, et mikä on ykköslaatua ja mikä kakkoslaatua! kakkoslaadun tuotteisiin ei tarroja laiteta. miks ihmeessä sä sit ostat ykköslaadun tuotteita ja revit tarrat irti?? osta suoraan kakkoslaatua, ei tarroja & halvempi hinta!!

 3. Sari
  5.5.2011 / 20:09

  >Rupes itsekin tekee mieli mustikkapiirakkaa:) Kiitos helposta ohjeesta!By the way; minäkin jätän Iittalan tarrat tuotteisiin. Totta on myös se, että kakkoslaadun tuotteissa niitä ei ole. Jokainen tehköön tavallaan, vai mitä.

 4. S
  5.5.2011 / 20:13

  >Sari: tuo on kyllä tosi kiva ohje ku niin nopee! en halua tuntikausia leipoa :D. joo siis ihme nurinaa noista tarroista, en ymmärrä. en mäkää mee keuhkoo ihmisille jos ne on poistanu tarrat :D. jokainen tekee miten tykkää ja that's it. mä vaan satun tykkään tuosta logosta, ei siinä sen kummallisempaa. valkoisiin ja kirkkaisiin tuotteisiin se pikku ii tuo sitä jotain :). se on piste iin päälle :)

 5. Niina
  5.5.2011 / 20:27

  >Mun lemppari on kans juurikin tämä versio mustikkapiirakasta. Tosin täytteeseen en laita muuta kuin mustikoita ja kermaviiliä. Vaniljakastikettakaan en ole tähän yhdistänyt, mutta sitä voisi kyllä testata seuraavalla kerralla :) Kiitos vinkistä! :D

 6. Hanna
  5.5.2011 / 20:28

  >Näyttää todella herkulliselta! Oliko oman metsän mustikoita? :)Mäkin jätän tarrat paikoilleen. Harmittelin just, kun huomasin että laseista on astianpesukoneessa irronneet tarrat… :/

 7. S
  5.5.2011 / 21:59

  >Niina: vaniljakastike sopii tohon niiiiin hyvin :PHanna: ei oo oman metsän :D. pitää syksyllä hiippailla siellä ja hankkia isompi saalis!joo mulla kans alko yhestä viinilasista konepesun jälkeen tarran kulma repsottaa, joten oli pakko ottaa se irti, nyyh :/

 8. Anonymous
  6.5.2011 / 08:42

  >Näytti niiiin herkulliselta tuo piirakka kuvassa että otin ohjeen heti ylös. Hassua että kananmunaa laitetaan pohjaan vain puolikas, mutta jos laittaisin kokonaisen niin pahastuisikohan taikina? ;) Täytyypä testata. Mitä noihin Iittalan tarroihin tulee niin minusta se on jokaisen oma asia. Ei kai se nyt niin iso rikos ole onko tarra kiinni vai ei. t.Kirsi

 9. S
  6.5.2011 / 09:33

  >Kirsi: voi laittaa varmasti kokonaisen kananmunan pohjaan! mä jätin sen eilen kokonaan pois ku kaapissa ei ollu ku yks kananmuna eikä sitä puuttumistakaan huomannu ollenkaan :). joo aina löytyy noita joille Iittalan tarrat on elämää suurempi asia :D

 10. Anonymous
  6.5.2011 / 20:41

  >Ihana blogi sinulla! Ja mahtavia kuvia! Heti iski uteliaisuus – mikä kamera sinulla on ja millä objektiivilla pääsääntöisesti näitä huippuotoksia kuvailet?T:Ninni

 11. S
  6.5.2011 / 21:20

  >Ninni: voi että, kiitos tosi paljon, ihana kuulla et mun kuvat on mahtavia :D. mulla ei oo järkkäriä, ostin sen kyllä joulun aikoihin (Canon EOS 500D) mut palautin lähes samantien ja tilasin Canon Powershot S95 -kameran! ihan huippu, oon supertyytyväinen tähän :))

 12. Viivi
  7.5.2011 / 23:51

  >Miau. Niiiin ihana nuolija ja varmaan tehokkaampi kuin snnnjbknikiis (Risto-kissa kirjoitti ed.sanan takatassullaan), siis tehokkaampi kuin silikooninen ;)Piirakkakin näytti hyvältä. Mistähän tabletit ovat kotoisin?

 13. S
  8.5.2011 / 11:26

  >Viivi: nuolija hykertelee tyytyväisenä :)). turkoosit tabletit on Ikeasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.