>Shopping alone

>

Yksin shoppailu on mun mielestä yhtä mukavaa ku seurassa shoppailu. Mites teistä?
Joskus on vaan kiva olla yksin, mennä niihin liikkeisin mitkä kiinnostaa vaan mua ja olla niin kauan ku huvittaa tai käydä niin pikaisesti ku huvittaa, ketään ei tarvi oottaa :).
Mä oonki yleensä melko pikainen, silti tehokas, shoppailija (mies kiittäny monet kerrat, ainaki siitä pikaisuudesta ;)). 
Viime vapaapäivänäni vietin kuin vahingossa tämmösen tehokkaan parituntisen kaupungilla. Mukaan lähti niin korviksia, vaatteita kuin pyyhkeitäkin! 
Ja arvatkaa mikä tässä oli parasta?
Shoppailu lahjakortilla tietenki!Mä en todellakaan voi sanoa olevani mikään Marimekko-fani. Marimekon verhoja en vois kuvitellakaan ostavani, saati sit ikkunaan laittavani… Jotku Lumimarja-kankaat on tosi kauniita, mut ainakaan tällä hetkellä en näkis niitäkään meillä. Ja suurin osa Marimekon muista kankaista aivan hyppää mun silmille! 
Parit Marimekon pyyhkeet ollaan saatu lahjaksi; sekä käsipyyhkeet (beiget) että kylpypyyhkeet (harmaat Kivet) ja niistä tykkään! Nyt ostin ihan ite (tosin lahjakortilla) toiset kylpypyyhkeet, joita olin miettiny jo pitemmän aikaa. Ihanat mustavalkoraitaiset <3. Mutta kyllä kesti kauan valita parhaimmat; huh mitä laatua sanon minä! Eikö kukaan muu oo kiinnittäny huomiota samaan??? Raidat joissain pyyhkeissä miten sattuu ja irtonaisia langanpätkiä, siis purkaumia, siellä täällä! Ja hintaa pyyhkeellä 30 euroa! No, tosiaan ku oli se lahjakortti ni tuli ostettua. Muuten ois varmasti jääny sinne hyllylle. 

Lattialla menossa nassupesut lääkkeen nautiskelun jälkeen :))Mielenkiinnolla nyt testaan miten nää pyyhkeet kestää… Ja varsinki sitä, et miten käy raitojen pesussa: lähteekö mustasta raidasta väriä valkoiseen? Pesen toki tarkasti ohjeen mukaan 60 asteessa kirjopesuaineella… Noh, sen näkee sitte!
Katotaan miten Marimekko pärjää Luhta Homelle ja Hemtexille :).


Shoppailureissun päätteeks kurvasin Subin kautta kotiin jatkamaan vapaapäivän viettoa!

Jälkkäriks Subin suklaakeksi, tosin sitä uhkas vaivihkaa lähestyvä kissannaama… Mut koska kyseessä oli suklainen keksi, jätti vanhempi kisu sen rauhaan. Ihmenainen: ei maistu mikään suklaaseen viittaavakaan! :O

Viereen piti vielä tulla näyttään et tännekki mahtuis yks kananrintasubi! <–

Ku se ei tuottanu tulosta, koitettiin vielä tätä ilmettä:

Nääh, lattialle lattialle. Mut aina kannattaa yrittää!


Nuoremman kisun lääkekuuri loppu muuten viime viikolla, oih, se oli murheellinen päivä… En meinannu millään keksiä lääkettä korvaavia herkkuja ;D. Kisu aivan pää täristen yritti hamuta ruiskua ku vein sitä pois kohti pakkauslaatikkoa. Nuoli ruiskun sijaan jopa mun käsiä. Epäilin jo ettei sillä oo ollenkaan makuaistia ja testasin: laitoin ruiskuun pelkkää vettä. Ei, ei maistunu. Pahanhajuista ja -makuista lääkettä sen olla pitää :D. 
Kyllä vielä pitkän aikaa saa nauraa sille, miten se heti lääkepaketin rapistessa tuli luo ja hyppäs keittiön tasolle asemiin herkuttelemaan hehhehee!!! Tällä ois ny menossa melkosen työputken puoliväli… Onneks nuo viime vapaat tuli vietettyä rennosti akkuja ladaten :) (tosin nyt ne on muisto vain, seuraavia odotellessa!).

Ihanaista viikkoa teille jokaiselle ♥


Comments

 1. Noora
  23.5.2011 / 11:19

  >Eipä nuissa Marimekon tuotteissa taida maksaa kuin merkki! Eihän nuo raitapyyhkeetkään ole mitenkään erikoista designia, kuka vaan osaa laittaa kahta eriväristä raitaa peräkkäin :D Tuon laadun (tai sen puutteen) olen huomannut itsekin, moneen Marimekon pyyhkeeseen olen saanut ommella ne naulakkolenkit takaisin. Melko pettynyt olen siis ollut, enkä niitä enää osta. Ennemmin Luhtaa tai Finlaysonia :)

 2. Hanna
  23.5.2011 / 11:26

  >Oli mukava kun kävitte eilen! :)Siis oon kuule huomannut saman noissa Marimekon pyyhkeissä. Laatu ei todellakaan vastaan merkin mainetta! Mun harmaa-valkoiset pyyhkeet ovat haalistuneet (harmaat raidat) ja valkoiset ovat ottaneet väriä harmaasta. Lisäksi muutkin Marimekon pyyhkeet ovat menneet pian huonoiksi! Ei kiva!

 3. Mia -Willa Oliviasta
  23.5.2011 / 12:02

  >Ehdottomaswti yksin!! Tai ei ainakaan teinien kanssa, naisseura on välillä ihan virkistävää ostosreissuilla :)Minulla on ollut Finlaysonin pyyhkeissä niin, että toisista irtosi myös langanpätkiä ja pesun jälkeen oli jotenkin tosi huonon näköiset. Toiset taas olen pessyt kymmeniä kertoja, niiden muuttumatta. En tiedä onko Marimekolla ns "prima ja talouslaatu" -Finlaysonilla on ainakin!!! Tämä kerrottiin asiakaspalautteessa, kun palautin pilalle menneen pyyhkeen ja sain paljon paksumman (samasta pyyheestä) tilalle.Toivottavasti sinun pysyvät kuitenkin hyvinä!

 4. J
  23.5.2011 / 12:15

  >Mä oon kuule ihmetelly just samaa! Miten voi noin helposti lähtee narut purkaantuun.. Saatiin lahjaksi marimekon pyyhkeitä ja yhen pesun jälkeen roikku naruja sieltä sun täältä..kiva! Kysyin asiaa tehtaalta ja käskivät lähettää pyyhkeet sinne. No mä lähetin ja ne tuli takas :/ vastauksen kanssa että narut voi leikata ja aina kannattaa muistaa pestä pyyhkeet siinä lämpötilassa mikä lukee ohjeessa. No niin mä pesinki. Kiitoksena vaivannnäöstä sain sellasen miniminipyyhkeen palautuksen mukana. Niin ja leikkasin ne narunpätkät poikki, ei oo purkaantunu. Ainakaan vielä :)Mä purskahin nauruun ton kisun ilmeille, NIIN HUIPPU! Pliis, saaaanko, pliiiis :)

 5. Anonymous
  23.5.2011 / 12:34

  >Mielestäni Hemtexin Living-sarjan pyyhkeet ovat parempilaatuisia kuin Marimekon. Toinen suuri pettymys on tullut Benettonin pyyhkeistä, niistä irtoaa tosi paljon nukkaa iholle (hyihyi) ja suklaanruskea pyyhe päästi väriä aika runsaasti.Itse olen kokenut KAIKKEIN PARHAIMMIKSI Stockmannin Villa Stockmann sarjan pyyhkeet (hinta jättipyyhkeelle 29,90, ei paha). Pysyvät muhkeina pesusta toiseen eikä nukkaa. Tykkään!!! :)Casa Stockmann-sarjassa on muuten tuollainen Marimekko-kopio, tosin laatu taitaa olla parempi kuin Marimekolla! :)Kurkkaa http://www.stockmann.comT: Miia S

 6. S
  23.5.2011 / 13:22

  >Noora: ahaa, hyvä kuulla kokemuksia! jännä miten monella tuntuu olevan huonoja kokemuksia… saapa nähä jääkö nää meidän viimeisiks Marimekon pyyhkeiks… kuluttajien vikaahan tää ku maksetaan brändistä ;DHanna: oli tosi kiva käydä :). tervetuloa meillekin! voi toiv. näille mun pyyhkeille ei käy samoin… mainitsin kyllä myyjille asiasta ku kävin, ne muka ihan huuli pyöreenä katto et miten joku tohtii mollata MARIMEKKOA… pyh!Mia: ahaa, kiva tietää! meillä ei tällä hetkellä taida Finlaysonia olla. jää tosiaan nähtäväks miten nää Marimekot kestää… tohtiiko niitä ees pestä ;DJ: no olipahan toimintaa Marimekolta: yhtä tyhjän kans! katotaan joutuuko nää meidän pyyhkeet lähettää sinne :D. joo eikö oo hauska ilme :DMiia S: meillä kans noita Hemtexin pyyhkeitä ja tyytyväinen oon saanu olla! Benettonin pyyhkeistä mulla ei oo kokemusta, enkä taida ton sun kokemuksen perusteella kyllä sitä hankkiakaan :). irtoava nukka on ihan karmeeta pyyhkeissä!! meillä on Casa Stockmannin mustavalkoraitaiset käsipyyhkeet, ei oo vielä ollu käytössä kylläkään mut kiva tietää et on laadukasta kamaa, siltä vaikutti jo liikkeessä!

 7. Viivi
  23.5.2011 / 14:53

  >Miau. Casa Stockmann paras, ihanan muhkeita. Voi hyvänen aika kissankitaa! Peto! Ja todella omituinen nainen kun ei suklaasta tykkää. Taas sä nauratit mua noilla lääkeriippuvaisen kuvilla :)))Yksin shoppailu parasta, ainakin vaatekaupassa. Tosin aikuisen tyttären kanssa kiva viettää naistenpäivää shoppaillen ja syöden. Vielä kivempaa kun saan viettää hänen kanssa "laatuaikaa" Tallinnassa ja Tukholmassa.

 8. Marika
  23.5.2011 / 14:55

  >Täällä jatketaan samaa virttä.. En ole koskaan ollut kummemmin marimekko-fani, toki joistain kuoseista tykkään. Mutten kyllä hanki, kangastuotteet ovat siellä niin laaduttomia! Sama juttu heidän vaatepuolellaan, kummallisen isoa hintaa pyydetään vaatteista, joiden leikkaus on kömpelön laatikkomainen.Mä sain pari vuotta sitten lahjaksi kolme harmaata kivi-kylpypyyhettä. Eivät ehtineet koskaan käyttöön sillä ensimmäisessä pesussa niistä lähti väri, vieläpä epätasaisesti. Harmitti, joten toimin kuin J yllä. Lähetin palautetta, pyysivät kuvia pyyhkeistä, joita lähetin. Vastaukseksi sain epäilyn siitä, että tekstiilit ovat olleet kosketuksissa vääriin aineisiin. Noh, eivät olleet ehtineet koskea kuin pyykinpesuaineeseen, jolla pesin samalla kertaa Anttilan halpispyyhkeitä, joihin ei mitään värinlähtöä tullut.Noh, ne pyyhkeet päätyivät eläinten kantokoppien alustoiksi, jep meillä eläimet käyttää marimekkoa, me ikeaa.. :) Kivipyyhkeitä pesin siis vielä useamman kerran jolloin reunan kanttaus lähti kutistumaan. Pyyhkeet ovat siis reunoista kapeampia kuin itse pyyhekangas..Mulla on myös tuo sama raitapyyhe, punavalkoisena vain. Se on käytössä ja toimii ihan hyvin. Tosin olen alkanut pestä sitä valkopyykin joukossa, sillä valkoiset raidat ovat muuttuneet vähemmän valkoisiksi. Myös tässä pyyhkeessä reunan kanttaus on kutistunut.Raitapyyhkeen hyvä puoli on kuitenkin se, ettei se nöyhtää samalla tavoin kuin finlayson. Kaikki finlaysonit varistavat useista pesuista ja kuivausrumpukäynneistäkin huolimatta hirveän määrän nöyhtää, joka tietenkin tarttuu märkään ihoon! Inhoan tuota nöyhtää suunnattomasti ja Ikealaiset ovat mun kokeilemista olleet tässä suhteessa parhaita. :)

 9. Päm
  23.5.2011 / 14:56

  >Oynöy! Mä en osaa mennä yksin kauppaan ees ruokaostoksille :S Ja apua! Subii….oon todella rankalla dietillä ja pelkän ruoan näkeminen omnomnomn :PEi oo todellista, miten saat otettua aina noin hauskoja kuvia kisuista….taidat kävellä kamera kaulassa ku tourist ;D

 10. Rags
  23.5.2011 / 15:34

  >Voi mami, etko antanut subia vaikka oli noin anova ilme…? :-DHoh, mitas toinen kisu nyt saa, kun laakekuuri loppui… Ihan saalittaa toinen, kun ei tule enaa pahanmakuista herkkua. :-D(Ei vaan, kiva etta kuuri loppui ja toivottavasti se auttoi!)Ma en myoskaan ole oikein lammennyt Marimekon tuotteille (paitsi Mariskooleista tykkaan, vai onko ne edes Marimekon?). Liian varikkaita ja raikeita mun makuun, kankaat siis. Yksi on kylla ihan kiva ja se on muistaakseni nimeltaan Heina, siita olen tehnyt meille taulun (mustavalkoinen). Yksin shoppaaminen on kylla ihanaa, saa viettaajust niin paljon tai vahan aikaa missa kaupassa huvittaa ja pyoria samat jutut vaikka kuinka monta kertaa lapi. Mun miehen kauhistus tuo, mutta kun ei heti voi olla varma haluuko jotain vai ei! :-)

 11. Elämän Helmiä
  23.5.2011 / 17:04

  >Itse hullu Marimekko fani, kaikki verhot ovat tuota merkkiä, joista vain yhdet värikkäät.Pyyhkeet menevät ikävä kyllä kovaksi pesussa , vaikka olisi mitä huuhteluainetta. Värit ei lähde, mutta pitkän käytön jälkeen valkeat raidat ei enää valkene, vaan ovat likaisen harmaat.Sain lähjaksi Hemtexin pyyhkeitä ja ne ovat pehmoisia ja ihania.Pussi lakanat ja tyynyliinat ovat olleet huippuja. Vasta laitoin pois kolmekymmentävuotta sitten sasdut pussilakanat, kun alkoivat olla "hiti" keskeltä.Mukavaa viikkoa!-päivi-

 12. Aikku
  23.5.2011 / 17:39

  >ONNEKSI en olekaan ostanu Marimekon pyyhkeitä, vaikka lähellä on ollu…:) Finlaysonin ja Luhdan pyyhkeet on kyllä ihan kestäviä.Voi jestas noita teidän koomikkokisuja!:) Miten sä onnistutki vangitsemaan nuo hassunhauskat ilmeet kamerallesi?!?! Nauraa saa näille sun kuvilles…

 13. Anonymous
  23.5.2011 / 18:29

  >Mä tykkään ehkä enemmän shoppailla ittekseni juuri sen takia, että saa edetä omaan tahtiinsa, eikä tarvi odotella ketään eikä toisaalta kenenkään tarvi odotella mua :)Mulla on kyllä ihan positiivisia kokemuksia Marimekon raitapyyhkeistä, erityisesti kylpypyyhkeistä! Ollaan saatu valkoharmaaraidalliset kylpypyyhkeet lahjaksi 7 vuotta sitten ja edelleen ovat ihan kuosissaan eikä harmaa ole värjännyt valkoista. Itse olen ostanut mustaharmaaraidalliset kylpypyyhkeet ja myös niiden suhteen olen ollut tyytyväinen. Ja ainoa syy, miksi meillä on lähtenyt muutama lanka purkautumaan on se, että kisut on alkuaikoina raadelleet niitä, kun roikkuivat melkein lattiaan asti, kun ripustuslenkki on lyhyellä syrjällä. Näissä uusimmissa lenkki on pitkällä syrjällä eikä pyyhkeet roiku niin houkuttelevan alhaalla. Käsipyyhkeissä ehkä vähän nukkaisuutta, mutta toisaalta ovat aika vanhoja meillä jo. Tuon ripustuslenkkien irtoomisen kyllä mäkin allekirjoitan :/Luhta Homen pyyhkeitä meillä on käsipyyhkeinä ja oon tykänny. Myös muutamia Pentikin käsipyyhkeitä löytyy, mutta henk.kohh. en kauheesti niistä tykkää. Ovat jotenkin liian pehmeää materiaalia ja kuivuvat käsienpyyhkimisen jälkeen turhan hitaasti -välillä ovat märkiä vielä seuraavalla kuivauskerrallakin. Hannasilta oon kans ostanu jo vuosia sitten muutaman käsipyyhkeen ja edelleen materiaali säilynyt hyvänä.Tulipas pitkä sepustus pyyhkeistä…Väkisin purskahdin nauruun noista kisujen kuvista/jutuista :D Etenkin tuo vanhemman kisun toisen kuvan ilme on niin paljonpuhuva ;)-I-

 14. Sokrutin
  23.5.2011 / 19:05

  >Meillä on Marimekon … ööö ainakin 7v vanhaa juuri tuota raitasarjaa eli Ujo pyyhettä valko-harmaana ja ruskea-toffee sävyssä kylpy -ja käsipyyhkeinä. Ostaessa painotettiin pesemään pyyhkeet ohjeen mukaan että langat menee "kasaan" jos lanka sattuu roikkumaan niin ne pitää leikata, ei ala purkautumaan. Ovat olleet tosi hyvälaatuisia. Ja käytetty PALJON. Tuon talouskriisi asian allekirjoitan, sitä samaa Finlaysonnilla ja Vallillakin, kokemus ja reklamaatiot kertoo. Ikävä laatu on laskenut kuin lehmän häntä vuosien varrella.Ps. H&M Home valkoiset kylpypyyhkeet on aivan loistavat hinta-laatu suhteeltaan.

 15. Anonymous
  23.5.2011 / 19:41

  >Terve, täällä kanssa yksi saman huomannut. Marimekon laatu on nykypäivänä todella heikkoa. Parhaimmaksi pyyhelaaduksi olen todennut Luhdan sekä Pentikin pyyhkeet – ei virty eikä vanu ja kuivaa ilman nukkakerrosta tai langanpätkiä. Pentikin käsipyyhkeet ovat kaiken lisäksi paksuja eikä sellaisia "liruja", tiedättehän. Marimekon laatuun on epäilemättä vaikuttanut se, että tuotteet tehdään Virossa ja Etelä-Euroopan maissa.

 16. Eija
  23.5.2011 / 19:56

  >Ei oo todellista, noi sun katit! Nuo on niin ihania, voih! Rapsutuksia pikkuisille!!

 17. Sari
  23.5.2011 / 21:05

  >Ihana shoppailureissu sulla on ollut! Parasta se todellakin on yksin tai hyvässä naisseurassa. Miehet, kun harvemmin jaksavat kaupoissa kierrellä :)Ruokailutilan lipaston päällä teillä on aivan ihana valkoinen (seinä)kello – onko se Karlssonin? Mistä olet sen hankkinut, jos saan kysyä? Olen etsinyt samanlaista, tuloksetta:)

 18. Taru
  23.5.2011 / 21:22

  >Yksin shoppailu on kyllä joskus kivaa :) Yleensä käynkin vaate- yms. ostoksilla yksin.Marimekosta tykkään ja kokemukset pyyhkeistä lähinnä positiivisia (varsinkin ne vanhemmat ovat hyvin kestäneet), mutta lahjaksi saamani kylpytakki on ihan karseassa kunnossa, langanpätkiä täynnä :( Haaveilin kylpytakista pitkään ja pettymys laadusta oli suuri.Luhdan pyyhkeet ovat olleet hyviä, samoin Pentikin.Mistäs nyt kissaille löytyisi yhtä hyvää herkkua? ;)Taru

 19. S
  24.5.2011 / 10:09

  >Viivi: kiitti vinkistä, moni onki suositellu Casa Stockmannin pyyhkeitä! kiva että nauratti :)Marika: joo ne vaatteet on kyllä aika karseita, ainaki kaikki mitä mä oon nähny :D. meidän Kivi-pyyhkeet on ainaki vielä ihan ok… tosin niitä ei hirmuisesti käytetä, tykkään enemmän jättikylpypyyhkeistä :). mäki inhoon sitä nukkaa, joten eipä tarvi Finlaysoniakaan sitte ostella…Päm: heh, kamera on kyllä usein käden ulottuvilla, mut en mä kyllä se kädessä/kaulassa kulje :D. höpö höpö sinä millään dieetillä, käyhän tänään subwayssa ;)Rags: kyllä kuuri autto eikä tuo näytä kovin kuurin loppumista surevan, unohtanu koko jutun jo varmaan ;D. niistä tarjottimista tykkään mitkä lähetit, niihin ajattelin ostaa pinkit mukit vielä :). joo siis mulla on joskus sellanen tapa et käyn jossain liikkeessä kaks kertaa, välissä muita liikkeitä ja sit palaan siihen ekaan ja löydän vaikka mitä!! :DElämän Helmiä: joo tuota mä just pelkäsin et ne valkoiset raidat muuttuu ajan myötä harmahtaviksi.. nooh ei mahda mitään… kyllähän sen tietää ku joutuu kirjopesuaineella pesemään :/. mun lemppari kylpypyyhe tällä hetkellä onki Hemtexin musta jättipyyhe, aivan ihana ja muhkee ja pehmee!! :)

 20. S
  24.5.2011 / 10:36

  >Aikku: meilläki on Luhtaa ja oon tyytyväinen!! heh, koomikkokisuja taitavat kyllä olla :DI: ahaa, voiskohan olla sitte niin et vanhempi Marimekko oliki laadukkaampaa ku tää nykypäivän.. vähä siltä ainaki vaikuttaa! et ei oo ihan hinta kulkenu käsi kädessä laadun kans :/. meillä on kans Luhtaa ja tykkään. myös Pentikiä löytyy ja oon huomannu muuten kans ton hitaan kuivumisen niissä! joo se yritti oikein anovaa ilmettä kehiin ;DSokrutin: ok eli tässä sunkin kokemuksessa pätee se et vanhempi Marimekko oli laatukamaa! toista nykypäivän Marimekko… :/ jaa kiva kuulla et H&M Homen pyyhkeet on hyviä, niistä mulla ei ookkaan kokemusta vielä!Anonyymi: juu mullakin hyviä kokemuksia Luhta Homesta, hyvää tavaraa hyvään hintaan :)). joo Pentikin pyyhkeet on tosiaan paksumpia ja siks just kuivuvat hitaammin kuin muut, mistä I tossa ylempänä kirjoitti. Eija: voi kiitos paljon Eija!! rapsutukset menee perille :))Sari: eikö vain :). juu kellon on Karlssonin kello, ihana munki mielestä! oon ostanu sen Pariisista, en valitettavasti tiedä saako sitä Suomesta mistään. kannattaa varmaan kattoo Karlssonin sivulta, näkyykö sitä edes siellä enää.. jos löytyy ni jälleenmyyjät voi varmaan sieltä tilata :)Taru: joo aivan, vanhemmat Marimekon tuotteet vaikuttas olevan laatukamaa, toista nykypäivän :/. Luhtaa fanitan minäkin :D. voi kisu joutuu nyt tyytyyn ihan normikissanherkkuihin ;D

 21. 6.12.2012 / 22:13

  Ei voi kun ihmetellä, miten saatkin kaikki noi kissojen huippuilmeet kuvattua noin hyvin. Ihan huippuja kuvia!!!

  • 7.12.2012 / 11:07

   heh, hauska kuulla :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.