>Päivä mun kans

>

Ite tykkään lukea muiden blogeista näitä postauksia, joten aattelin kantaa korteni tähän Päivä bloggaajan kans -postauskekoon :).
Kamera mukanani kuljin siis viime perjantaina. (Yleensä kamera on kyllä aina mukana, mut nyt lähes koko ajan kädessä!)
***
Perjantai oli mun vapaapäivä, joten känny äänettömällä eikä herätyksiä! Herään puol ysin aikaan ja viereisellä tyynyllä on tämmönen näky:Rontti oli päässy livahtaan sänkyyn; (varmasti niiiiiiiin hiljaa hiipien) olin tainnu unohtaa lukita vaatehuoneen liukuoven kiskon…  
Heti ku nousen, pomppaa kattimattikin ylös –> ruokaa ruokaa ruokaa!
Meidän kisut on kyllä ihania ku eivät ikinä herätä jos aamuruuan aika joskus (joistain syistä) hieman venähtää… Aina kultaisesti oottavat et joku nousee ja antaa murkinaa <3 Meillä ruokitaankin aina eka kisut, sit on vasta oman aamiaisen vuoro.
Vanhempi neiti on ulkona, joten annan murkinaa vain tyynyllä nukkujalle… Tää neiti yrittää ennätystä joka kerta: montako pipanaa ehtii kupin pohjalle asti vai ehdinkö hotkia kaikki jo matkalla suihini! (Ei oo misua kärsivällisyydellä pilattu…)

Itelle teen smoothien marjoista ja maidosta, sekaan ripaus vanilliinisokeria. Hetki siemailua ja lehden selailua pöydän ääressä…Mietin et ku on aika kiireinen päivä tulossa, on nyt hyvä hetki viettää aikaa koneen ääressä… Niinpä siirryn kisun perässä sohvalle.Tsekkaan sähköpostit ja blogin, viimeistelen terassipostauksen. Kello on lähes kymmenen, joten pakko alkaa leipomaan sämpylöitä jos meinaan ehtiä! Tosin muistan heti et unohdin edellisen päivän kauppareissulla ostaa hiivaa… Niinpä pientä ehostusta ja pikaisesti kauppaan!Puoli yhdentoista aikoihin alan vihdoin leipomaan…Sämpylöitä tulee reilusti: kolme pellillistä. Niitä paistellessa siivoan keittiön ja vastailen blogikommentteihin ja -sähköposteihin. Toki mussutan pari lämmintä sämpylääkin :PInhoan voikokkareita, mut lämpimän leivän päällä niitä pitää olla :)
(näkyykö höyry?)Seuraavaks soitan täälläkin pariin kertaan mainitsemaani keittiöremppakohteeseen ja lähden sinne muutama lämmin sämpyläinen mukanani! Keittiöremppa onkin viimeistä silausta vaille valmis; enää välitila viimeistelemättä. Tilaamani sisustustarra saapui aamupostin mukana, joten käyn kiinnittämässä sen keittiön välitilaan. Lopputuloksesta tulee oikein kiva, myös talon asukkaat on tyytyväisiä :). Enää lasi pintaan ja remppa on valmis!Sit taas kotiin, jossa vastassa on kukas muukaan kuin uninen kisulainen…(Jokaiseen päiväänhän kuuluu luonnollisesti portsarin homma, sitä teen ihan työkseni täällä kotona näille kissaneideille! Ei ees laskuissa pysy mukana montako kertaa päivässä oon ovella :D. Perjantaita varjosti koko ajan ajatus et mihin vanhempi kisuneitinen on lähteny… Viheltelin sitä pihalla useaan otteeseen eikä näkyny jälkeäkään. Neiti suvaitsi tulla kotiin seuraavana yönä, vuorokauden oli reissussa. Vaativa ja nälkäinen miau kuulu portailta, heräsin siihen yöllä helpottuneena! Nuorempi neiti taas viihtyy omalla pihalla, lähes koko ajan näköpiirissä. Vanhemmalla on ajoittain nää päähänpistonsa…) 


Pakkaan pikaisesti kotona laukun seuraavaa reissua varten, mm. uudet sämpylämaistiaiset mukaan! Ruokin kisun, viheltelen vanhempaa kisua ja lopulta lähden vanhempieni luo; pitäähän veljellä olla tuoretta sämpylää ku pitkästä aikaa intistä lomille pääsee :). 


Vanhempieni luona myöskin tarrahommaa; tällä kertaa sisustustarra pääsee koristamaan keittiön seinää:Tarrasta ja tauluista tuleekin yhdessä tosi kiva kokonaisuus!

Vanhempien luona rupattelua, lasi cokista & äitin leipoma herkullinen korvapuusti, joita saatiin kotiinkin vaihtareiksi sämpylöistä :).


Sen jälkeen käydään vielä kukkia ostamassa, on jo oikeestaan perinne käydä kukkaostoksilla äitin = kukkaekspertin kans :). Kun minä taas: ”mitä kukkia nää on?” ”voiko näitä pitää jo öisin ulkona?” ”kuinka usein tätä täytyy kastella?

Kotona oon jälleen neljän jälkeen, vastassa vaihteeks uninen kisulainen:

Haukkaan pikaisesti jauheliha-paprika -pizzaa, annan kisulle raksuja ja ryntään suihkuun!

Suihkun jälkeen loppuu kiire ja alan pikkuhiljaa valmistautumaan illanviettoa varten. Soitan miehelle et ehtiikö millon tulla töistä kotiin vai soitanko toisen kyydin…

Mies kotiutuu normineljän sijaan vasta kuuden pintaan ylityöviikosta johtuen…
Kuitenkin sopivasti heittääkseen mut ja työkaverini illanistujaisiin. Siellä meneekin ilta höpötellen, napostellen ja naukkaillen, loppuillan kuvat…
 … sensuroitu :D. 


Tämmönen oli siis mun viime perjantai!


Mukavaa toukokuun viimeistä päivää teille!
:)


Comments

 1. Marika
  31.5.2011 / 09:06

  >Hei,Tää oli kiva postaus. Tykkään niin tuosta teidän kisustakin :) t. Marikasisustusassari-blogista

 2. Mia -Willa Oliviasta
  31.5.2011 / 09:43

  >Olipa sulla ihana nukumakaveri :)Täytyypä itsekkin tehdä tällänen postaus joskus. Tällä hetkellä se olis liian ykstoikkonen, aamupala, Emila tarhaan, kotiin siivoamaan ja bloggailemaan, lasten syöttö, Emilia tarhasta, toiset tytöt tulee koulusta, lisää siivoamista, ruoan laittoa ja ja talolle…Mutta ensi kuussa, kun tarha ja koulut on loppu… Sitten teen oman päiväni :)

 3. Anonymous
  31.5.2011 / 10:16

  >Kiva postaus ja kivan kuuloinen paiva! Ja hei, mikset laita loppupaivasta (illasta) myos kuvat tanne…?? :-DOi, ihanaa herata tuollainen sopolainen vierella. :-)Meilla kisut nukkuu sangyssa, valilla on aika ahdasta, kun heidan mielesta sanky on heidan ja me vaan "saadaan" myos nukkua siella, he nukkuvat aika leveasti… No, paa-asia etta kisut nukkuu hyvin, meista ei niin valia, eihan me kayda kuin toissa… :-DJa meidan kisut kylla tulee herattamaan, jos aamiaisen saanti viivastyy. Ja yollakin joskus pitaa herattaa. Ainakin kerran. En edes muista, koska olen esim. tyoaamuina herannyt kellon soittoon. Kisut pitaa huolen, etta mami ei myohasty toista.Joo, ja meillakin saa talviaikaan olla jatkuvasti portsarina… Jatkuvasti ravataan ulos (tarhaan) ja sisalle ja sitten siella oven takana pitaa ensin vahan aikaa miettia ennen kuin voi tulla takaisin sisalle. :-DOnneksi vanhempi neitikin saapui kotiin. Varmaan ollut huoli kova.Ihanan nakoisia sampyloita (ja korvapuusti!), tassahan herahti ihan vesi kielelle.. Maistuis taallakin! Mitas kukkia ostit?Rags

 4. Soile
  31.5.2011 / 10:18

  >Voi miten mukava päivä ja kivasti ja kaunein kuvin kerrottu. Näitä vois lukea useamminkin :)

 5. Anonymous
  31.5.2011 / 10:47

  >Olipas kiva postaus :)-Kirsi-

 6. Anonymous
  31.5.2011 / 11:04

  >Suloinen, uninen katti-mattikin siellä silmät sikkuralla! Kissat ne osaa ton rennon elämisen taidon :). Mistä tuollaisia kivoja valkoisia kelloja saa? Sitten ajattelin ystävällisesti ehdottaa: mitä jos terassin yhteyteen tekisitte kissoille ulkohäkin? Ei sen tarvis olla kovin suuri, mutta tähystyspaikkoja toki pitää olla. Silloin ei olis huolta auton alle jäämisestä tai kissanvihaajista, joita valitettavasti riittää myrkkysyötteineen yms. -Pilvi

 7. Anonymous
  31.5.2011 / 11:44

  >Tosi kiva postaus! Ja huh, miten kiireinen "vapaapäivä" sulla olikaan -melkein hengästy jo tota lukiessaan :)Nyt alko tehdä mieli uunituoreita sämpylöitä! Löytyisköhän meiltä kaikki tarvittava kaapista…Ja korvapuusti kelpais myös!Mikään ei oo ihanampi näky herätessä kuin uniset kisun kasvot vieressä <3 Ja kovin rennosti näytti neidin päivä siitä eteenkinpäin sujuvan ;) Voi vain kuvitella sun pelon, kun vanhempaa neitiä ei näkyny koko päivänä, etenkin, kun on jo kerran kadonnut!! Ja se helpotus, kun toinen tulee kunnossa takaisin! Ootteko muuten koskaan aatellu laittavanne kissanluukkua -ei tarttis toimia portsarina?Ihanan muhkean ja kutsuvan näköinen petaus muuten tossa kolmenneksi alimmassa kuvassa, ilmankos neiti siellä niin tyytyväisenä makoileekin :)Kivannäköinen tuli tuosta välitilasta, josta kuvia laitoit. Samanlaista postausta teiltä odotellen…;)Kesäkukkien ostoon tarttis itsekin kohta mennä! Mä oon tykästyny lumipisara- (vai olikohan se hiutale) nimiseen amppeliin. On kestäny joka kesä ihan syksyyn asti, ei juurikaan roskaa ja kasteluksi on riittäny kerran viikossa upotus joksikin aikaa (kaikkein kuumimpina aikoina myös kannukasteltu). Tosi helppohoitoinen siis ja lisäksi vielä tosi kaunis!-I-

 8. Hanna
  31.5.2011 / 13:12

  >Kiva postaus! Minäkin haluisin herätä aamuisin tuollaisen söpöliinin vierestä ;)Epäreilua laittaa kuvia tuoreista vielä lämpöisistä sämpylöistä. Olen yrittänyt vähentää vaaleanleivän syömistä ja se ei ole helppoa…

 9. Niina
  31.5.2011 / 13:27

  >Tosi kivalta kuulostaa sun päiväsi :) Mikäs sen ihanampaa kuin herätä tuollaisen ihana karvapalleron vierestä <3 Salollako kävitte kesäkukkia katselemassa? Tänään täytyy itsekin mennä hieman jatkamaan kesäkukkahankintoja, niin saa taas pihalle vähän näköä :)

 10. Anonymous
  31.5.2011 / 14:43

  >Kuule, S. Meille on nyt tullut profideck yönmustat laudat tuohon ikkunan taakse odottelemaan asennusta…arvaa jännittääkö..huh! terkuin N

 11. Anonymous
  31.5.2011 / 15:10

  >Mukava päivä sinulla :) Voi, olisi se niin kivaa kun heräisi tuollaisen karvapallon vierestä! Meidän edesmennyt kissaherra teki aina aamulla niin, että alkoi nuolemaan ja näykkimään varpaita! Se oli merkki siitä, että se tahtoi ruokaa :DNuo sisustustarrat ovat muuten tosi kauniita! :)- Marianne

 12. Anonymous
  31.5.2011 / 15:29

  >Meillä vanhempi kissa on niin tarkka ruoka-ajoistaan, ettei tule kysymykseenkään, etteikö herätystä tulisi siinä vaiheessa kun ruoka on myöhässä, tosin viikonloput on yleensä poikkeus. Sama on iltaisinkin, mies alkaa normi viikoillaan tehdä nukkumaan menoa kymmenen aikaan, ja auta armias jos joku arki ilta näin ei tapahdukaan, kyllä siitä alkaa armoton päälle päsmäröinti, että miksi ette tyhmät ihmiset pysy aikatalussanne. Viikonloput Neko onneksi tajuaa jo antaa hieman anteeksi.LauraR.

 13. S
  31.5.2011 / 16:21

  >Marika: voi kiva kuulla!! kisukin (tai molemmat) tykkää kivoista lukijoista :))Mia: joo kiva tee ihmeessä! on mukava lukea muiden päivistä :). ei mullakaan vapaapäivinä aina niin paljo touhua oo, mut nyt sattu olemaan!Rags: mukava että tykkäsit :)meilläki kisut saa nukkua sängyssä mut ei kesäisin ku on kirppuja jne. :Dsyksyllä on ihanaa ku voin ottaa vanhemman kisun vakkarinukkumapaikalleen: mun tyynyn viereen <3. ja heh, vanhemmalla on toi sama tapa töllistellä ovella ku eka vaatii sisälle! pakko tuumailla siinä hetki ku ovi on auki :Dostin vain vähän kukkia portaille: pari pelargoniaa ja pari jotain valkoista, joiden nimen jo tyypilliseen tapaani oon unohtanu… :/moon niin asiantuntija mitä tulee kukkiin :DSoile: voi niinkö! mukava kuulla et tykkäsit lukea, voin tehdä tällaisen toistekin :). tee sinäkin!Kirsi: mukava juttu et tykkäsit :)Pilvi: kello on Karlssonin kello, ostin sen Pariisista :). juu kissatarhaa oon miettiny kyllä, mut ei noita voi semmoseen laittaa.. eikä terassin viereen ainakaan, siinä on liian kuuma: ei yhtään varjoa. ne on niin tottunu liikkumaan itsenäisesti ja useimmiten ovat tosiaan vaan omalla pihalla. autoja tässä ei juurikaan vaarana ole, melko rauhallinen kortteli missä asutaan! toki aina on vaaroja ku ulkona irti liikkuu, mut kärsin myös siitä ku nään kisujen naamat häkissä :/. vuos sit ku muutettiin, pidettiin niitä viikon ajan sisäkissoina ja se oli kyllä tuskaa! valjaissa ulkoilu ei onnistu, vanhempi on tosi ärtsy halutessaan eikä suostu valjaisiin. rääpii ja huutaa ettei sitä niihin ees sais!! nuorempi on sopeutuvaisempi, mut ei pitemmän päälle onnistu kyl senkään kohdalla… ois pitäny pennuista asti opettaa häkkiin, nyt liian myöhästä. varmasti aivan vauhkoina hyppisivät siellä häkissä seinästä seinään.edellinen koti oli vilkkaammalla asuinalueella, paljon meni autoja tiellä ja asuttiin ihan tien viereisimmässä asunnossa. silti hyvin pärjäsivät siellä kaupunkilaisfriiduinakin :)

 14. Nanna
  31.5.2011 / 17:33

  >Tällaiset on kyllä tosi kivoja postauksia! :) Harmi, ettei itse aina muista kuljettaa kameraa mukana..

 15. S
  31.5.2011 / 17:36

  >I: heh, onneks kaikki vapaapäivät ei oo yhtä kiireisiä :D. joskus en tee mitään! :D aattelin kuitenki et semmosen päivän kuvaaminen vois olla aika tylsää, sekä mulle että teille…joo onneks tuli mun muru kotiin <3. se on kyllä semmonen temppuilija joskus että! mä oisin ollu kyllä kissaluukun kannalla, mut miten se toimii talvella, tulee kylmä sisälle? sitä paitsi meillä aina pyyhitään kissojen tassut eteisessä, ois pikkusen likasta ku syyssateillaki ominpäin sisään kuraisine tassuineen tulisivat :D. kisut on jo tottunu et vastassa on tassuputsi ku sisään tulevat, usein stoppaavat valmiiks jalkojen juureen :D. jos turkki on märkä, se pyyhitään samalla lämpimään pyyhkeeseen :D oi oi mitä palvelua vai mitä!!! me ollaan täysin niitten orjia!jaa pitääpä tiirailla tota lumipisaraa seuraavan kerran kukkakaupoilla!Hanna: tiedäthän mistä tuollaisia söpöliinejä saa, ei muuta ku hankkimaan ;). oih, sorii :DNiina: joo alko heti nukuttaan ku vastassa oli tommonen unelias kattimus :D. Ouluntiellä käytiin! en juuri mitään ostanu, sit vasta ku terassit on valmiit. nyt mä muistin mitä ne toiset ostamani kukat oli: valkoisia neilikoita!N: voi vaude!!!! oon ilonen teidän puolesta, meille piti tulla tänään mut kuulemma vasta huomenna tulee liikkeeseen lisää tavaraa. toivotaan et saadaan meki niitä piakkoin :). tulee varmasti tosi hieno teidän terassista!Marianne: ei muuta ku karvapalloa hankkimaan!!meidän vanhemmalla kisulla on se tyyli, et jos ei muutaman naukaisun jälkeen uskota et hän haluaa pihalle nyt ja heti, se tulee näykkään varpaasta :D. tosi ärsyttävää! LauraR.: oho, onpa siinä kollilla tarkka sisäinen kello :D. nää antaa useimmiten onneks nukkua! tosin jos ulos haluavat, siihen kyllä herää… :/

 16. S
  31.5.2011 / 17:38

  >Nanna: tosi kiva et tykkäsit! teehän pian ite samanlainen :))

 17. Hanna
  31.5.2011 / 19:16

  >Oot kyllä melkoisen tehokas, kun ehdit kaikelaista päivän aikana! :)Teetkö usein smoothien aamulla? Maistuis mullekin, mutta en jaksa koskaan aamulla tehdä sellaista…Söpöläiset kisut! <3Ja höh, ne loppuillan kuvatkin ois kiinnostaneet! ;)

 18. Jane
  31.5.2011 / 19:18

  >Sullahan on ollut ihana vapaapäivä :) Ihana, kun välillä voi tehdä ihan mitä haluaa ja milloin haluaa. A night out tekis kyllä hyvää tällekin tallaajalle..

 19. S
  31.5.2011 / 19:29

  >Hanna: oi kiitos! usein laiskottelenkin kyllä :P. sillon tällön teen smoothien. se on nopee: lykäät vaan maitoo, pakastemarjoja ja vaikka banskua, ehkä vähän hunajaa makeutta antamaan ;)Jane: oli kyllä kiva päivä :). voi sun täytyy pian sit järkätä joku night out :)

 20. Jasminella, Finland
  31.5.2011 / 21:53

  >Tosi kiva postaus :)

 21. Marika
  31.5.2011 / 22:00

  >Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus, näitä lukisin ehdottomasti lisää! Ihania kisukuvia ja muutenkin tosi mielenkiintoista lukea sun päivästä, olipa kiva vapaapäivä sinulla :) Illasta olisi kanssa kiva nähdä kuvia, mutta niitä ei taida olla tiedossa ;)Minä en ymmärrä kukkasista tai lähinnä niiden kasvattamisesta yhtään mitään. Olisi ihana jos omassakin pihassa olisi kunnon kukkaloisto mutta kun ei ole viherpeukalo, niin ei ole, eikä varmaankaan tule…

 22. S
  31.5.2011 / 22:36

  >Jasminella, Finland: onpa mukavaa et tästä tykkääjiä löyty :)!!Marika: kiitos Marika! voinpa joskus toistaa tämmösen postauksen :). voih, muakaan ei oo kukkatietoisuudella pilattu :/, mut hyvin oon pärjänny :))

 23. Piiju
  31.5.2011 / 22:39

  >Nämä päivä-postaukset on kyllä mielenkiintoista luettavaa:)) Sulla on ollut ihanan leppoisa vapaapäivä! Ja onneksi vanhempi kisukin suvaitsi kotiutua päivä/yöjuoksultaan!

 24. S
  1.6.2011 / 12:27

  >Piiju: niin mustakin :). onneks tosiaan palas kotiin, en ymmärrä miten hiirijahti voi olla niin mielenkiintosta että siellä vuorokausi viivytään ;D.

 25. Anonymous
  20.11.2011 / 23:47

  >Moikka, kiva blogi sulla! Toivottavasti tä kommentti tavoittaa vielä sut :) kysyisin tosta keittiön lipaston päällä olevasta läpinäkyvästä kynttilänjalasta (kellon vieressä). Elikkäs mistä se on ostettu ja onkohan sulla tietoa voisko niitä veilä jostain saada?

 26. S
  21.11.2011 / 16:32

  >Anonyymi: kyllä tavoitti :)kynttilänjalan oon ostanu Kärkkäiseltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.