>Ideoita kesäkattauksiin, osa II

>

”Kattaus on puoli ruokaa; on ihan eri asia ruokailla lumotussa puutarhassa kuin keittiön pöydän äärellä. Kattauksen avulla ruokailu on juhlavampaa ja siitä tulee myös muita aisteja hivelevä elämys!”


Tämä postaus onkin jatkoa postaukselle Ideoita kesäkattauksiin, osa I.
Kuten lupasin, tässä postauksessa paneudutaan enemmän kattausten yksityiskohtiin. 
Toivottavasti jokainen löytää jotain kivoja vinkkejä tästä mun rönsyilevästä kertomuksesta :).


Miten käyttää kukkia kattauksessa? Siihen kaipaili vinkkejä eräs lukijani. 


 Kattauksen ja kukat voi soinnuttaa kivasti tarjottavien ruokien mukaan, ja siten että ne sopivat myös kattausympäristöön!, mutta kannattaa muistaa ettei tuoksuvat kukat monenkaan mielestä sovi ruokapöytään. 
Keräsin tähän muutamia kuvia, joissa on käytetty kukkia kattauksissa!


Jos laittaa pöytää koristamaan kukka-asetelmia, kannattaa muistaa niiden oikea korkeus! Ei oo kiva jos vieraat joutuu niiden takaa kurkkimaan toisiaan :).

Tässä idea, jonka taidan napata itelleni: kahvipapuja maljakoiden täytteenä :))

Tässäkin vinkki, jonka ehdottomasti otan käyttöön! Daalia on kiepsautettu nauhalla kiinni lasimaljakkoon ja se pysyy virkeänä aluslautasen veden ansiosta. Miks minä en oo keksiny tätä!!! :D 
Niin kaunista <3

Arkisistakin maljakoista saa ihanan juhlavat kiertämällä silkkinauhaa niiden ympärille. Tai jos maljakon haluaa kokonaan piiloon, sen voi kääräistä vaikkapa satiiniin:

Hieman erikoisempi idea on upottaa kukat karpaloveteen! Karpalot täytyy pestä hyvin ennen veteen laittoa ja kukat pysyvät hyvinä kuulemma viikon. Ehkä pakko kokeilla joskus!

Kiva keino on myös kukka-asetelmien veden värjääminen vesiväreillä! Veden värjäämiseen tarvitaan vain muutama pisara väriä, paras sävy löytyy luonnollisesti kokeilemalla :).

Mun henkilökohtainen mielipide kattauksissakin on se, että yksinkertainen on kaunista. Toki joillain ihmisillä on taito tehdä monista eri elementeistä kaunista kattaukseen, mut itse suosisin jotain tämän tyylistä, mitä näissä kahdessa seuraavassa kuvassa:


Tosi yksinkertaista, mut niin valtavan kaunista! Istuisin ihastuksesta huokaillen tämänkin kattauksen ääreen :)
Less is more pätee siis loistavasti myös kattausten kohdalla;
mitä vähemmän kattausrekvisiittaa, sitä paremmin tarjoiltavatkin tulevat esille!

Kukkien lisäksi myös kynttilöillä saa ihanaa tunnelmaa kattaukseen! Erityisesti loppukesän hämärtyvinä iltoina kynttilät on näyttäviä, ja miksei myös kesäöinä! Ainakin niinä viileimpinä :).

Kun kattaukseen halutaan lempeää kynttilänvaloa ylhäältäpäin pöydän pintaan, valitaan pitkät kynttilät:

 Kun kynttilät on matalampia kuin maljakko, tuuli ei sammuta niitä niin helposti. Kaunis kesäinen asetelma: kynttilöitä, hiekkaa & simpukankuoria.


Matalat kynttilät luo tunnelmaa puolestaan pinnan tasossa.  

Nämä kauniit simpukankuorikynttilät on tehty itse. Löytyykö sinulta ulkomailta kerättyjä simpukankuoria? Tässä ohje miten teet niistä kynttilöitä!

Nämä kynttilät on tehty värillisestä hiekasta käyttämättömiin lasipurkkeihin!

Värikkäät Mariskoolit palavine tuikkuineen sopivat kesäiseenkin kattaukseen. Kivi-kynttilälyhdyistä puhumattakaan! Mm. ihanat vaaleanpunaiset, vihreät ja vaaleansiniset sävyt tuo mieleen kesän…


Loppuun vielä pari kivaa ideaa!


Servettirenkaat voi kesäkattaukseen näpertää taipuisan koivun tai pajun oksista! Mukaan voi lisätä vaikka kukkia tai koristenauhaa. 

Edulliset ja näyttävät pöytäkoristeet syntyy paperiserveteistä! Ihanan hempeä kattaus eikö vain, ei uskois miten koristeet on tehty! :)

Kuvat ja ideat

Ohje pöytäkoristeiden tekoon:

1. Avaa servetti ja taita se yhdestä reunasta 1,5 cm levyisille vekeille liinan koko pituudelta.
2. Tee vekitetyn nipun keskelle taite ja sido taitekohdan ympäri lanka.
3. Avaa servetin paperikerrokset varovasti irti toisistaan.
4. Silitä kerrokset käsin samaan suuntaan. Nipistä sormilla kukan alapuolelta keskikohtaa yhteen ja kierrä siihen kuminauhaa.

***

Tärkeää on muistaa tehdä juhlasta kuin juhlasta persoonansa näköinen!
Varsinkin kesäjuhliin sopii mielestäni ihana iloisuus ja rentous, kattauksen ei välttämättä tarvitse olla niin tiptop. Myöskin luonnonmukaisuus saa näkyä, Suomen kesäistä luontoa kannattaa ehdottomasti hyödyntää!
Virallisemmat juhlat kattauksineen on sitten asia erikseen :).

Huh huh juttua riittää! Tulossa vielä kolmas osa ;D.

Googlen kuvahaku

Comments

 1. Rags
  3.6.2011 / 10:09

  >Ah, tykkaan niin kattausjutuista! :-)Ihania. Mun suosikit oli nuo lilja-kattaukset, niin upeita ja yksinkertaisia, ihanat varit. Ja ma myos suosin less is more ajattelua. Paljon tyylikkaampaa kuin varien sekamelska, vaikka sekin kylla joskus ihan ok, vaikkapa pihalle kesakattaukseen.Miten muuten on, voiko Mariskooleissa polttaa kynttiloita? Olen joskus kuullut, etta ei, joten en ole uskaltanut kokeilla. Onneksi mulla on Kivi-tuikkuja iso kasa, vahan joka vuodenaikaan sopivat varit! :-DKolmatta osaa odotellen…

 2. Marianne
  3.6.2011 / 12:37

  >Ihania kattauksia! Sain jo paljon uusia ideoita :) En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan ;) Kiitos tästä postauksesta<3

 3. S
  3.6.2011 / 13:15

  >Rags: niin minäkin :D! aivan, jotenki se yksinkertaisuus iskee. en tykkää jos on kauheesti kaikkee koristusta laitettu, se menee jo sekavaks! tarjoiltavista tulee kuitenki sitä täytettä pöytään ihan kiitettävästi… ja laseista yms. mä oon ainaki polttanu Mariskooleissa kynttilöitä, tuikkuja ja pöytäkynttilöitä. en ymmärrä miksei vois..? sehän on lasia :). mulla ei oo Kivi-tuikuista mitään hempeitä värejä, ehkä vois ostaa joskus :pMarianne: hei mahtavaa!!! pelkäsin jo et turhaan näin vaivaa tän postauksen eteen, itelleni ku ois riittäny pelkät kuvat :D

 4. Rags
  3.6.2011 / 14:21

  >Samaa olen kylla miettinyt minakin, etta lasiahan se on ja aika paksuakin viela, eli miksei vois polttaa. Ihan kun sellainen "kielto" olisi kuitenkin tullut joskus ostamani Mariskoolin mukana. Olen sen ostanut taalta, eli ehka ne vaan haluaa olla varovaisia, ettei ihmiset valita, jos sattuu vahinko??Anyway, oikein ihanaa viikonloppua teille ja kisuille rapsutukset! <3Muutama tunti enaa toita, sitten kayn kotimatkalla hakemassa pioneja viikonlopun kunniaksi. :-)

 5. Anonymous
  3.6.2011 / 14:26

  >Ihania ideoita ja niin kauniita kukkia ja kynttiläasetelmia! Voi että noi vaaleanpunaiset liljat on niin kauniita! Itseä kanssa viehättää enemmän tuo less is more-ajatus myös kattauksissa :)-I-

 6. S
  3.6.2011 / 15:23

  >Rags: nii aivan! mut täytyypä tarkkailla seuraavan kerran ku sellasen ostaa et lukeeko siinä tosiaan niin, siis meillä Suomessakin :). kiitos, ihanan aurinkoista viikonloppua teillekin :). terkut neideille!! <3 niin ja pionit kuulostaa täydellisiltä!I: eikö ookki :). vaaleanpunaiset liljat munki lempparit noista!!

 7. -Heli-
  3.6.2011 / 22:06

  >Voi kun on kauniita kattauksia :)

 8. S
  3.6.2011 / 22:17

  >Heli: :) niin mustakin!

 9. Anonymous
  29.6.2011 / 15:02

  >otan tääl osaa III :D

 10. Anonymous
  29.6.2011 / 15:08

  >nimimerkki unohtu…-Sissi-

 11. S
  29.6.2011 / 18:54

  >Sissi: ai jaa!! oon alottanu sitä postausta jo, mut ajattelin ettei sille oo niin kauheesti kiinnostusta, joten en oo kiirehtiny.. yritän ehtiä piakkoin sitä viimeistelemään, jos vain jaksat odottaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.