>Kesälomalla viinitilalle

>

Ollaan pikkuisen jo mietitty tulevan kesän ohjelmaa, ei pihatöitä vaan ihan oikeeta
l o m a i l u a !
Yks ehdoton reissu, minkä haluan pitkästä aikaa toteuttaa (ainakin kaks kesää jääny välistä, höh) on matka kotimaiselle viinitilalle.

Tumblr_lmayv3narp1qblmi4o1_500_large
Retzer-erlebniskeller-retz-niederoesterreich-sehenswuerdigkeiten_large
Tumblr_lews6tbbgu1qbrcg7o1_500_large
Ollaan muutaman kerran käyty Rönnvikin viinitilalla ja sinne voisin helposti mennä uudestaankin! Nam varsinkin raparperiviinille ja mustaherukkaviinille ♥. Ne on Rönnvikin antimista eniten jääny mieleen ja mitä oiskaan sateiset syysillat ilman lasillista raparperiviiniä… Sitä siemaillessa on kiva muistella ja hyvästellä mennyttä kesää :).
(Sieltähän siis hamstrataan viinejä syksynkin varalle, tai miksei samalla jopa koko talven :P)


5737343325_d944f51b29_z_large
Tumblr_llten83jzh1qdpm3oo1_500_large

Kysynkin nyt teiltä hyvät lukijat, mitä viinitilaa suosittelisitte? Missä olette itse käyneet?
Mielellään viinitilasuosituksia alueelta, jonne ei Pohjanmaalta ois ku max. 400 km.

 

Queijosevinhos_large
Tumblr_ll45lul9ay1qb90noo1_500_large
Sillä kaipaahan toki kesäkeittiömmekin täytettä!
;)


Comments

 1. Hanna.A
  5.6.2011 / 17:49

  >Moi! Pitkästä aikaa :-) tai ainakin tuntuu siltä. Minä olen opiskeluaikoina käynyt Kuopiossa Alahovin viinitilalla ja muistaakseni oli aivan kiva. Laivalla mentiin, mutta luulen kyllä, että ihan tietäkin pitkin pääsee. Sehän olis teille varmaan sopivan matkankin päässä :-)On kivasti hymyilyttänyt nämä viimeaikaiset postauksesi kissoista ja uudesta keittiön välitilasta. On muuten hyvin keksitty :-) Jää vain aina kommentti laittamatta, jos ei heti samoin tein laita. Mikshän sä tuut nykyään aina mun mieleen, kun näen telkkarissa satuhäät ;-)))

 2. S
  5.6.2011 / 19:57

  >Hanna.A: no moi! mustaki tuntuu ettei oo pitkään aikaan oltu "puheissa" :)voi hei kiitti tuosta vinkistä, sehän ois loistava tilaisuus viettää kaupunkilomaa Kuopiossa ku se viime kesänä meiltä jäi, ainoastaan messuilla käytiin ja jatkettiin Jyväskylään. ois ihana mennä sinne viinitilalle laivalla kauniina kesäpäivänä <3.kiva et oot tykänny viime postauksistani! ymmärrän et kommentointi joskus jää, niin käy mullekin harmittavan usein…hih, kiva et tuun sun mieleen :D Satuhäät on kyllä huippu! "Ja viimein kaikki on hyvin…" :DJenni: kiitos vinkistä Jenni, tuo on tosi hyvän välimatkan päässä, voipi mennä millon vaan :)

 3. Anonymous
  5.6.2011 / 21:49

  >Rönnvik on tosi huippu paikka ja viinit ovat ihan oikeasti hyvän makuisiakin. Se on tässä ihan meidän lähelläkin ;) samallahan voitte käydä vaikka muuallakin pyörähtämässä, esim. täällä hauholla tai hämeenlinnassa tai muualla pälkäneellä. Kivoja kohteita löytyy kyllä :)Eija

 4. S
  5.6.2011 / 22:13

  >Eija: oon täysin samaa mieltä! voi teitä onnekkaita, voitte kipaista sinne vaikka joka päivä ;D. joo se seutu on kyllä äärettömän kaunista <3. mulla asuu mm. kummipoika aika siinä lähettyvillä, joten vois yhdistää vierailun samaan ajankohtaan :)

 5. Johanna
  5.6.2011 / 22:47

  >Minäkin suosittelen tätä meidän seudun viinitilaa eli Alahovia. Ja sinne kannattaa mennä risteillen, reitti on kaunis! Olettaen siis että sää suosii :D

 6. Anonymous
  6.6.2011 / 08:53

  >oi, hyvä vinkki itselle tuo Rönnvik! viinin ystävänä sinne on pakko päästä. Oletteko jääneet pidemmäksi aikaa Hämeenlinnaan silloin vai käynyt vain tuolla? ajattelin jos sinne lähtisi pienelle minilomalle niin mitä muita paikkoja kannattaa katsastaa:) T:Veronica

 7. Johanna
  6.6.2011 / 12:13

  >Hei!Kommentoin varmaan ensimmäistä kertaa, vaikka usein käynkin lukemassa täällä. No, kerta se on ensimmäinenkin ;)Rönnvikin lisäksi yksi käymisen arvoinen kohde on Lepaan viini- ja puutarhamyymälä – http://portal.hamk.fi/portal/page/portal/HAMK/Yleisopalvelut/Matkailupalvelut/Lepaa/Viinitila/Myymala. Lepaan Anna on yksi parhaista valkoisista tilaviineistä, joita olen maistanut :) Samalla kannattaa kiertää muutenkin Lepaan oppilaitoksen maisemissa, varsinkin joen ranta istutuksineen on aika upea, samoin vanhat kartanorakennukset ja tuulimylly. Kannattaa käydä katsomassa! :)

 8. Viivi
  6.6.2011 / 16:27

  >Miau. Nyt tuli jano! Viinit maistuu ja varsinkin kuoharit:)Väkevät voin jättää muille.

 9. S
  6.6.2011 / 17:06

  >Johanna: kiitos vinkistä, kiva kuulla et sieltä löytyy noin mukava viinitila! Kuopion reissuun täytyy siis ehdottomasti se yhdistää!Veronica: ei olla oltu Hämeenlinnassa, Tampereen seudulla ollaan samalla piipahdettu: Tampere-Kangasala välillä :). joten en valitettavasti osaa vinkata, Hämeenlinnassa oon käyny vaan kerran asuntomessuilla :DJohanna: nam, kiitos paljon vinkistä ja linkistä :). kiva saada tietoon uusia paikkoja! ja mukava ku nyt päätit jättää kommentin :)Viivi: tänne uppoo kuoharit kans! väkevät ei niin mun mieleen, mut on niitäki joskus tullu maisteltua :P

 10. Anonymous
  7.6.2011 / 18:56

  >Veronica: voin vinkkailla sulle kohteita jos vielä käyt täällä kurkkimassas:) olen työni ja oman mielenkiinnon puolesta erikoistunut alaan ;)Eija

 11. Niina
  8.6.2011 / 08:43

  >Käypä kurkkaamassa Suomen Viinitilat täältä ja valitse mieluisin :) (www.viinitilat.net) Me ollaan käyty kerrattain Ollinmäen viinitilalla Anttolassa, joka sijaitsee Mikkelin lähellä.

 12. S
  8.6.2011 / 08:54

  >Eija: voit kirjoitella kohteita jos vaan viitsit :)Niina: voi tuolla vierähti hetki jos toinenkin viinitiloja selaillen :P on niitä monia vaihtoehtoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.