Keittiömme välitilalasi

Näin sateisena kesälomapäivänä on hyvä hetki istahtaa lämpimän kaakaomukin kera koneen ääreen kirjoittamaan tästä aiheesta. Tilastojen mukaan blogiini tullaan usein erilaisilla hakusanoilla mm. keittiön välitilalasia koskien. Niinpä katsoin aiheelliseksi jakaa aiheesta hieman lisätietoa; jotain sellaista, mitä itse opin välitilalasia keittiöön hankkiessamme!

Melko perusteellisen esittelyn keittiöstämme tein jo helmikuussa, postauksessani Keittiömme! 
Linkin kautta voi käydä kurkkaamassa, jos postaus on jääny välistä :)


Ensinnäkin, kaikki lasi (myös kirkas) on koostumuksensa vuoksi hieman vihreää, joten siitä ominaisuudesta ei pääse eroon muuta kuin käyttämällä erikoislasia. Tätä erikoislasia käytetään mm. museokohteissa ja varmaan on sanomattakin selvää, että hinta on melkoisen tähtitieteellinen. Kysyimme täysin kirkkaan erikoislasin hintaa silloin ku asia oli ajankohtainen, en nyt sitä enää muista tarkalleen, mutta aivan järjetön hinta se oli joka tapauksessa. 


Tästä kuvasta käy ilmi lasin vihertävyys, meitä se ei häiritse, mut nääki on makuasioita.Vihertävyys vaikuttaa luonnollisesti lasin takana olevan tapetin sävyyn, joten se täytyy ottaa huomioon taustaa vaihdettaessa. Esim. viime kesänä laitoin välitilaan turkoosin tapettisuikaleen, joka ei näyttäny vihertävän lasin takana yhtään hyvältä. Turkoosin sävyn tulee olla siis melko vaalea ettei lasi tummenna sitä.


Tämä koukerotapetti sopii mielestäni välitilaan tosi hyvin vihertävästä lasista huolimatta:Meidän välitilalasi on tosiaan 5mm vahvuista lasia, ei karkaistua. Jos epäilee että välitilaan kohdistuu painetta tai iskuja, kannattaa toki panostaa karkaistuun lasiin, sillä se menee särkyessään murusiksi (tavallisen lasin särkyessä leikkaaviksi säleiksi). Me ei nähty karkaistua lasia välitilassa tarpeellisena ja käytäntö on (ainakin tähän asti) osoittanut et oikean valinnan teimme. 
Lasiliikkeestä kertoivatkin meille et heidän eniten myymä välitilalasi on nimenomaan tämä 5mm lasi. 
Huom! Jos haluaa säästää rahaa, kannattaa lasi tilata suoraan lasiliikkeestä eikä kalustetoimittajan kautta.  

Takan edustalla lattiassa meillä on tietenkin karkaistua lasia, kuten laki määrää.
 
 
Erittäin tärkeä huomio tällaisen välitilalasin kanssa on pistorasiat! Kannattaa hyvissä ajoin miettiä, mihin ne keittiössä sijoittaa, et onko niitä pakko olla välitilassa (jos se on lasia siis), sillä pistorasiareikien poraaminen on ihan oma juttunsa… Sehän kannattaa antaa ammattilaisten tehtäväksi, jos siistiä jälkeä haluaa, ja se on seikka mikä maksaa!!!Meillä yksi pistorasiarykelmä löytyy tuolta oikeasta kulmasta, sijainti on osoittautunu todella käytännölliseksi tuossa kokkauskulmassa:

Toinen pistorasiarykelmä löytyy keittiön ikkunanurkkauksesta ja kolmas näiden pienkodinkoneiden takaa seinästä:Välitilalasin kiinnityksestä kerroin jo aiemmin tarkasti tässä postauksessani


Lasi pitää tapetin välitilassa paikoillaan, joten mitään sotkevaa liisteröimishommaa ei tarvita! Näin myöskin saa halutessaan erittäin helposti ja nopeasti vaihtelua välitilaan.
Tässä meidän keittiön kesämuutos 2011:Tykkään tästä kesäkeittiöversiosta niin paljon, et taidan tosiaanki syksyllä jättää tarran paikoilleen ja laitan vain tapettisuikaleen päälle! Näin se on siellä valmiina kun koittaa kesä 2012 :)


Ja niille, joille keittiösuunnittelu on ajankohtaista, kannattaa tsekata keittiösuunnitteluvinkkini tästä postauksestani :)


Comments

 1. Marika
  20.6.2011 / 14:15

  >Lasin pieni vihertävyys ei ainakaan minun mielestä haittaa yhtään ja sehän tosiaan kuuluu lasin luonteeseen. En olisi sitä edes huomannut ellet olisi maininnut asiasta :) Hyviä vinkkejä pistorasioihin, niiden paikka on todellakin tärkeä ja ne kannattaa tarkkaan miettiä.

 2. Anonymous
  20.6.2011 / 14:18

  >Toi kesätarra on aivan huippu! Miellyttää silmääni erittäin paljon.. :) muutenkin kotinne edustaa sellaista pelkistettyä, mutta ei liian tylsää ilmettä, jota itsekkin kotiimme haluan, kunhan sellaista joskus alamme rakentaa. :)Heidi

 3. Petra
  20.6.2011 / 14:36

  >Hyvä postaus aiheesta ja ilmeisesti tärkeä ja haluttu juttu monille! :) Minustakaan pieni vihreään painottuva sävähdys ei häiritse, itseasiassa se tuo jotenkin puhdasta tunnelmaa lasiin – jostain kumman syystä!

 4. Anonymous
  20.6.2011 / 14:56

  >Ton tapetin kanssa ei lasin vihertävyyttä ainakaan näin kuvissa edes huomaa, ja ton tarran kanssa se pieni vihertävä vivahde näyttää mun silmään ihan kivalta -sopii teemaan eikä ole ollenkaan häiritsevä. Tuollasen välitilalasin kyllä haluan itsekin sitten joskus tulevaisuudessa. Ja miten helppo onkaan muuttaa keittiön ilmettä tapettia vaihtamalla tai just noin tarralla. Edelleen täytyy vain huokaisten ihailla teidän raikasta ja kaunista keittiötä!-I-

 5. Hanna
  20.6.2011 / 15:00

  >Kiitti, tämä oli hyvä postaus! Yritän tallentaa keittiövinkkisi mieleen, jos vaikka joskus saisi omankin keittiön rempattua kuntoon…

 6. Viivi
  20.6.2011 / 15:43

  >Tosi hyvät ohjeet oot laittanut!Tytär joutui " tyytymään" akryyliin kun ensiasunnon osti mutta yksin sen pitkän levyn kiinnitti ja hyvin on kestänyt sekin.

 7. S
  20.6.2011 / 16:10

  >Marika: ei häiritse muakaan, päinvastoin se tuo kivaa vaihtelua muuten melko valkoiseen keittiöön :)Heidi: voi kiitos paljon Heidi! ihana kuulla että miellyttää myös sun silmää :)Petra: kiitti Petra! oon samoilla linjoilla sun kaa et tuo lasin sävy on just se kiva juttu, piste iin päälle ikään kuin :)I: oon täydellisen samaa mieltä ku sinä :). tuo välitilalasi on siitäki hyvä et aivan unelman helppo pitää puhtaana!! joskus aivan unohtaa pyyhkiä sen ku ei siinä näy mitään roiskeita :Dkiitos vikasta lauseesta <3Hanna: eipä kestä, hienoa jos tästä on ihmisille hyötyä ja joku säästyy niiltä pähkäilyiltä joita mä tuolloin kävin läpi :DViivi: kiva et oot tuota mieltä, toivon että tästä on jollekin apua :)

 8. Marianne
  20.6.2011 / 18:45

  >Lasin vihertävyys ei haittaa kyllä yhtää :)Mäki tykkään kyllä hirveesti tosta kesäkeittiöstä! Hyvä idea laittaa vaa tapettisuikale päälle ;DD

 9. Marita
  20.6.2011 / 19:02

  >Teidän keittiö on unelma – minä vasta haaveilen sellaisesta…

 10. Anonymous
  20.6.2011 / 20:01

  >Toi on kyllä upea toi välitila! Kateudesta huokailen :) Mut oonko mä ihan sokea, mut mä en löydä noista kuvista pistorasioita :D ?-Pulukkinen-

 11. S
  20.6.2011 / 21:36

  >Marianne: joo en raaski irrottaa tarraa tuosta varmaan koskaan, niin kiva ja ihanan yksinkertainen se on :)Marita: voi kiitos Marita! toivon et sun haave joku päivä toteutuu :)Pulukkinen: kiitos hauska Pulukkinen :D. postauksen kuudennessa kuvassa näkyy hiukan kolmen mustan purkin takana valkoisia pistorasioita. erottuvat heikosti ku seinäkin on valkoinen.. muita pistorasioita ei näy, esim. tossa yhdessä kuvassa kahvinkeitin ym. on pistorasioiden edessä :)

 12. A&S
  21.6.2011 / 00:57

  >Teillä on kyllä niin ihana keittiö! Kaunis ja yksinkertainen -me likes. :)

 13. S
  21.6.2011 / 07:43

  >A&S: voi kiitos niin paljon :))

 14. RagDoll
  21.6.2011 / 11:27

  >Tuo teksti on mahtava! Jos se ei heti aamusta piristä, niin ei sitten mikään. ;)Mukavaa lomaa. =)

 15. S
  21.6.2011 / 21:33

  >RagDoll: oi kiitos, mukava kuulla :). se on kyllä piristävä ja jotenki kesäinen! kiitos :))

 16. Mikko
  22.6.2011 / 09:21

  >Tosi hyvä postaus. Mulla on keittiöremppa tulossa ja välitila on yksi ongelma. Tästä sain apua, kiitti!

 17. S
  22.6.2011 / 10:15

  >Mikko: hieno juttu!! kävinki kattomassa sun keittiöremppajuttuja, aivan upea köökki on tulossa, wau, just mun makuun :)

 18. Citronella
  16.7.2011 / 20:34

  >Kiitos hyvästä postauksesta! Suunnittelemme juuri tulevaan taloomme keittiötä ja tuo välitilalasi kiinnostaa erityisesti. Taitaa meillekin tulla sellainen. Nyt lukemaan muut keittiöpostauksesi

 19. S
  16.7.2011 / 20:46

  >Citronella: voi oleppas hyvä vain! ihana juttu jos tästä on jollekin hyötyä, oon iloinen siitä :)mukavia suunnitteluhetkiä teille!

 20. Anonymous
  18.7.2011 / 13:49

  >Terppa!Suunnitteilla myös lasi välitilaan ja olisinkin hieman kyselly. Onko tuo teidän lasi vaan yksi pitkä pätkä? Ja jos on, niin kuinkahan pitkä pätkä se mahtaa olla :)Muistatko yhtään, paljonko tuolle lasille tuli hintaa?IHANA BLOGI JA IHANA KOTI TEILLÄ!-Minskin jättihiiri :)

 21. S
  18.7.2011 / 16:45

  >Minskin jättihiiri: heissan! juu tuo lasi on vain yksi pala, leveys n. 160 cm. ja kääk, mitähän se makso ku siitä on yli vuosi aikaa.. tilasin samalla vessaan ja khh:seen välitilalasit, joten oiskohan tuo ollu jotain satasen paikkeilla… ei kyllä varmasti kauas heitä :)voi lämmin kiitos kehuistasi, ihana että tykkäät!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.