>Kokkola – mitä missä milloin?

>

Oon saanu tämän Kokkola-asian tiimoilta muutamia yhteydenottoja ja nyt sain vihdoin järjestettyä aikaa tämän postauksen tekemiseen. Kuitenkin tätä tehdessäni päädyin erääseen blogiin, Sally*s blogiin! Sieltä löysin Sallyn tekemän erittäin kattavan tietopaketin Kokkolasta; oli käsitelty majoitusta, ruokaravintoloita, kahviloita, shoppailumahdollisuuksia ja vaikka mitä!
Tietopakettiin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä!

Sen sijaan että olisin tehnyt lähes samankaltaisen esitelmän Kokkolasta kuin Sally, oikaisen hieman, sillä oikeastaan kaikki tarpeellinen tieto löytyy jo Sallyn blogista :)

***

Kokkolan keskusta on pieni ja idyllinen; kaikki on pienen kävelymatkan päässä. Parhaiten kaupunkiin tutustuukin jalkaisin. Usein kuulee ulkopaikkakuntalaisten mainitsevan monista ihanista yksisuuntaisista keskusta-alueen teistämme, joten siitäkin syystä käveleminen voi olla hyvä vaihtoehto :). 
Kesä-Kokkolan pääkatu on kävelykatu Isokatu, myöskin mukulakivikaduksi joskus kutsuttu, jonka varrella voi tehdä ostoksia tai viettää aikaa kivoissa katukahviloissa!
Kesäisen Kokkolan ehdoton sydän on tori ja asuntomessuaikaan saammekin nauttia iltatorin tunnelmasta jopa kaksi kertaa viikossa: sekä keskiviikko- että perjantai-iltaisin klo 17-21. Torilla on perustorituotteiden lisäksi myös kirppismyyntiä! 
Torin laidoilta löytyy myös kaupungin parhaat ja aurinkoisimmat terassit ;)

Kokkolan vanhakaupunki on Suomen ainoa vanhakaupunki, joka on säilynyt näin yhtenäisenä. Suosittelenkin piipahtamaan ja ihastelemaan kauniita puutaloja!
12 puutalokorttelin laajuisessa vanhassakaupungissa, Neristanissa, sijaitsee myös asuntomessujen oheiskohde osoitteessa Isokatu 36:
Runoilija, lääkäri Ernst V. Knapen 1800-luvun alussa rakennettu kotitalo remontoidaan uuteen kukoistukseen perinteitä kunnioittaen.


Ruokaravintolasuosikkini
(Kaikki sellaisia, jotka löytyy vain Kokkolasta, ei siis ketjuravintoloita)


* Wanha Lyhty (linkistä löytyy myös lyhyt video tästä idyllisestä ravintolasta)
* Pedrina’s – Tex-Mex Restaurant/Cantina 
* Vanhankaupungin Ravintola


Lisäksi voisin mainita Ravintola Peltopyyn, joka sijaitsee n. 10 km Kokkolasta pohjoiseen, Kälviällä (Peltokorven kylän kupeessa, kasitien varrella). Ravintolan vieressä sijaitsee myös Talonpoikaismuseo sekä Toivosen eläinpuisto :).

Savupirtti-Kaffila
Kahvilasuosikkini


* Cafe Kahvipuu kävelykadulla (Isokatu 11)
* Vohvelikahvila & Taideleipomo (Pitkänsillankatu 26)


Vinkkinä majoittuville asuntomessuvieraille voisin sanoa, että jos vain mahdollista, kannattaa messupäivä lyödä lukkoon mahdollisimman pian. Vaikka jo tänään kun majoituskapasiteettiakin vielä löytyy!

Kuvat Googlen kuvahaku

Toivottavasti näistä on hyötyä kun suuntaatte kesällä Kokkolaan :)
Lisääkin saa kysyä, autan jos osaan!Comments

 1. Irina
  29.6.2011 / 11:10

  >Oih, kuulostaa ihanalta ajatus kesä-Kokkolasta! Itse olen siellä piipahtanut kerran shoppailemassa pietarsaarelaisen ystäväni kanssa, mutta silloin oli inhottava talviviima. Tavoitteena siis joskus päästä kaupunkia ihastelemaan kesäaikaan! :)

 2. S
  29.6.2011 / 12:16

  >Irina: Kokkola merenrantakaupunkina on tosiaan kesäkaupunki, joten ehdottomasti kannattaa piipahtaa :))

 3. Hanna.A
  29.6.2011 / 12:28

  >Varmasti oli hyötyä, oi kun vain ehtisi tutustumaan, kun tullaan asuntomessuille, mutta tehdään sinne vain päiväreissu, joten jää kyllä vain haaveeksi. Kokkolasta olen tainnut muutenkin vain ohi ajaa. Kivan näköinen kaupunki. Juhannus meni raksalla tehden ympäripyöreitä päiviä maalatessa :-) Lapset oli mummolassa, joten oli hyvä rauhassa touhuta :-) Aurinkoista lomapäivää!!!

 4. Hanna
  29.6.2011 / 13:50

  >Meillä on ihan samat ravintolasuosikit, tää postaus vois olla melkeinpä mun kirjoittama. En tiennyt, että oot Kokkolasta ja rupesin heti pähkäilemään, että tiedänköhän kuka olet. Olen siis itsekin tuon pikkukylän kasvatti. Mulla on kauhea ikävä vohvelikahvilaa, onneksi elokuussa voi mennä sinne taas lounastamaan!

 5. Piiju
  29.6.2011 / 13:54

  >Hei tattista tästä, ja pitääpä tutustua myös tuohon linkittämääsi tietopakettiin:) Ajatuksena on ollut tehdä vain päiväreissu asuntomessuille.. mutta pitää harkita asiaa uudestaan;)

 6. S
  29.6.2011 / 14:32

  >Hanna.A: no sit jollain toisella kerralla :). on tää ihan kiva pieni merenrantakaupunki! tehän ootte ollu ahkeria, kyllä se siitä! ja kiitos paljon, nyt on taas liian kuuma päivä, puuh…Hanna: ai niinkö! luulen kyllä ettei tiedetä toisiamme, hauska et säki oot Kokkolasta :)). tuli mieleen kyllä heti et onkohan sun äiti opettanu mulle yläasteella äidinkieltä, voiskohan olla, hmm.. :)Piiju: joo tutustu ihmeessä! höpöhöpö mitään päiväreissuja, meki ollaan oltu Oulussa niin sata kertaa et teki voitte nyt tulla tänne :D

 7. LauraR.
  29.6.2011 / 15:15

  >Itsehän en aikanani edes tiennyt missä päin Suomea Kokkola oli ennen kuin miehen kanssa rupesin kulkemaan. :D Nyt tuntuu hölmötä koko ajatus ettei joku tietäisi missä Kokkola on.Tykkään tästä kaupungistä kyllä ihan äärettömästi, nyt vaan toivotaan että miehen kanssa löydetään se oma pesäpaikka vielä :)

 8. S
  29.6.2011 / 19:34

  >LauraR.: heh, lähes kaikki mun tapaamat ihmiset on kyllä tienny missä Kokkola on. joskus oon jopa ihan yllättyny miten hyvin ihmiset tietää!toivottavasti löydätte oman kodin pian :)

 9. Hanna
  30.6.2011 / 14:54

  >S., No se siella aidinkielta vielakin opettaa, etta eikohan se ole! Onpas taa (blogi)maailma pieni.

 10. S
  30.6.2011 / 16:17

  >Hanna: no onpa tosiaan pieni maailma :D. sun sukunimestä vain ajattelin et onkohan näin :)

 11. Anonymous
  30.6.2011 / 20:38

  >Hei, kiva postaus samasta aiheesta! Sally kiittää linkityksestä ;) ja toivottaa mukavia kesäpäiviä (en jostain syystä pysty kommentoimaan kuin anonyyminä). Terkuin, Sally

 12. Hanna
  1.7.2011 / 16:56

  >Mun sisko muuten pitää messuemännänblogia näitä asuntomessuja varten, jos kiinnostaahttp://messuemanta.blogspot.com/

 13. S
  2.7.2011 / 10:58

  >Sally: kiitti :) ja eipä kestä! tosi hyvän infopaketin olit tehny. Hanna: ok, pitääpä käydä kurkkaamassa joskus ku kisu on palannu kotiin.

 14. Oona
  15.8.2011 / 17:28

  >Kiitos vinkistä FB:ssa, Wanhan Lyhdyn pippuripihvi on HYVÄÄ ja Vohvelikahvila ihana :)

 15. S
  15.8.2011 / 18:18

  >Oona: eipä kestä, kiva että pääsitte molemmissa käymään! Lyhdyn pippuripihvi totisesti on herkullista, vie suorastaan kielen mennessään! :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.