>Sunnuntaimoikat

>

Ei edelleenkään mun murusta…
Pakko välillä väkisin ajatella jotain muuta, niinpä tehtiin tienvarsikyltit tiistaista pihakirppistä varten. Järjestän sen ystäväni kanssa tässä meidän tienvarressa, jännää, ei oo aiempaa kokemusta moisesta!
Jos teillä on kokemuksia pihakirppiksen järjestämisestä, saa antaa hyviä vinkkejä :)
Mainoksia ollaan jaeltu lähiseudulle, samoin kauppojen ilmoitustauluille. Netissä on myöskin ilmoituksia. 
***

Sain yhteydenoton Suomen Asuntomessuilta; tarjosivat ystävällisesti mulle pressikorttia Kokkolan asuntomessuille. Aivan huippua ja mä ku oon monesti miettiny et huvittais mennä messuille useamman kerran ku ne nyt kerran on täällä, jei!
Eli tällä pressikortilla pääsee 2hlöä vapaasti messualueelle vaikka jokaikinen messupäivä!
Ja mikä parasta; Asuntomessut Kokkolassa -tapahtuman lehdistöpäivä pidetään 14.7., jolloin messualue on avoinna vain median edustajille. Myöskin minä menen tuolloin paikan päälle pressikorttini kera :)).
Eli ehkä saamme tänne blogiinkin muutamia messukuvia ennen kuin messut virallisesti yleisölle aukeaa!
***

Nuorempi kisu kaipaa enemmän syliä kuin normaalisti vai kuvittelenko vaan..?
Tämä kotihiiri nukkuu nytkin terassilla :)


Välillä käy sieppaamassa ”leluja”…


Mamii, älä itke, ota sisilisko

Oi oon aina toivonutki et kisu tulee mun luo sisilisko suupielessä ja nyt sitä ihanuutta ollaan saatu kokea jo pariin otteeseen ;D

Tuuppasin liskoa kengällä, jolloin se pääsi pakenemaan terassilautojen alle. Kissa ei ollu uskoa silmiään et menin tekemään jotain niin tyhmää :POn jotenki semmonen lamaannus-olotila, ei huvita etsiä kisua mistään ku se tuntuu niin turhalta ja toivottomalta! Mahdollisia paikkoja on miljoonia ja nytki tuulee ihan hulluna ettei viheltelyt kuulu juuri mihinkään. Jotenki on sellanen fiilis et turha etsiäkään, se tulee esiin/ihmisten ilmoille varmasti sit ku haluaa kotiin. 
Haluaisin vaan nukkua siihen hetkeen saakka…
Sit toisaalta joku ääni sanoo et pakko etsiä, jos sillä on jossain hätä.
Et kai me illemmalla taas lähdetään, laantuis tuo tuuli ees vähän…


Tarhaakin pikkuisen tänään suunniteltiin, mies kyllä totes ettei se oo mitään kissanelämää, mut näinkään ei voi jatkua! Jos nyt vielä kisun kotiin saan, en kestä enää uutta karkureissua. 
Ehkä nyt on meidän vuoro olla itsekkäitä.


Comments

 1. LauraR.
  3.7.2011 / 16:32

  >Ihan varmasti toinekin kisu aistii, että joku on nyt pielessä ja koettaa lohduttaa. Ja hyvin tyypillästä tollanen sisiliskon tuominen. Meillä kotona vanhempien luona joku 15 v. kollipoika tuo rottia ja hiiriä kesäisin rappuselle, eikä syö niitä pois ennen kuin sitä on kehuttu asiasta. Ihana tuo "voi ei päästit sä sen karkuun kuva".Mä oon sitä mieltä, että jos ulkoilu tarha on tarpeeksi iso, ja siellä on tasoja, raapimapuita ja muuta aktiviteettiä se on parempi kissoille kuin sitten se, että kisuista saa olla huolissaan koko ajan. Teilläkin kuitenkin vaikuttaa tuota pihaa olevan sen verran että siihen ihan kunnon kokoisen rakennelman saisi tehtyä . Ja vielä jos sen voisi tehdä niin, että kissat voisi sisältä liikkua sinne vapaasti niin kyllä mä uskon että se kissoille kelpaisi vallan mainiosti. Voisihan niitä pitää kesäaikaan vapaana pihalla sitten kun on itse vahtimassa niitä…

 2. jenninho
  3.7.2011 / 16:35

  >Kyllä se misuli kotiin vielä löytää, sillä on vaan kesäloma fiilikset päällä. meidänkin emännät on nyt tehnyt ihmeellisen pitkiä reissuja, saattavat olla kaksi viikkoa poissa ja sitten ilmaantuvat nälkäisinä kotiin, on viikonverran taas kotona ja sitten ähtevät uudelle reissulle. Omituista on että tosiaan tyttökissat on meillä ne jotka reissaa enemmän, kolleja ei voisi vähempää kiinnostaa, ne on aina ekana ruoka-aikaan oottamassa :)

 3. jenninho
  3.7.2011 / 16:38

  >Vielä piti sanoa, että mä oon aina ollut täysin tarhoja vastaan. meillä tosiaan on nyt 7kissaa ja kaikki ovat kesäisin täysin ulkokissoja, talvella toki pääseät kovimmilla pakkasilla sisään lämmittelemään. Itse olen nyt oppinut olemaan turhia murehtimatta kissojen reissujen aikana, mutta ymmärrän kyllä senkin että sinua huolestuttaa.

 4. S
  3.7.2011 / 16:38

  >joo mut kuinka ison tarhan sitä oikeen voi rakentaa :D rumahan se on ku mikä :D. mut eipä sillä tietysti merkitystä oo… meillä on tosi huono se et ne ei sisältä pääse mitenkään sinne.. nimittäin paras paikka tarhalle ois tossa takapihan sivussa, siinä on puitaki mitkä vois laittaa tarhan sisälle (katto tietysti tehään) ja siihen ei paista aurinko ku alkuillasta ja päivällä ehkä pikkasen johonki osaan. sinne vaan aina joutuis viedä kisut et miten se sitte toimis :/enkä tiiä tohtisinko enää sitte pitää niitä vapaana, ne aattelee heti et nyt häippäsen ku on mahis :D. kamala laitta nuorempi neitikin sinne häkkiin, hän ku ei ikinä mihinkään karkaile…

 5. S
  3.7.2011 / 16:41

  >jenninho: voi mä toivon et voisin suhtautua huolettomammin tähän!! mut en voi itelleni mitään :(. toivoisin olevani kylmempi ja tunteettomampi ihminen, elämä ois usein helpompaa, PALJON helpompaa, mut en voi luonnettani muuttaa. sydäntä särkee joka minuutti, en oo yhtään oma itteni, menee ehkä maksimissaan 2 minuuttia ku kisu ei oo mielessä :/

 6. S
  3.7.2011 / 16:43

  >sekin vielä et tunnen sen pienen raitapukuisen niin hyvin että en usko sen osaavan enää omin avuin kotiin! helle on tehny siitä hourupään ja se tuolla seikkailee, mut on EKSYNYT :((

 7. Anonymous
  3.7.2011 / 16:52

  >voi ei, en oo pariin viikkoon lukenu blogiasi, ja kyllä tuli kyyneleet silmiin tuosta killin katoamisesta.. tiiän omasta kokemuksesta että hätä on suuri, kun rakas lemmikki katoaa. toivottavasti saatte murusenne takaisin!! <3-tinsku

 8. Anonymous
  3.7.2011 / 16:59

  >Ihan varmasti toinen kisuli aistii, ettei kaikki ole nyt hyvin :( Sydäntä ihan täälläkin särkee, kun sulla on niin paha olla :`( Vaikka se vaikeeta onkin, koita jaksaa uskoa, että kisu tulee vielä takaisin!Mä uskoisin, että kisut ajallaan tottuisi tarhaukseen. Tärkeää vain on, että se on riittävän iso ja siellä olisi heille jotain virikkeitä -tasoja, kiipelymahdollisuus ym. Ymmärrän, että tuntuu kisujen vuoksi pahalta "teljetä" heidät tarhaukseen,etenkin vanhempaa neitiä, joka tottunut vapauteen, mutta toisaalta silloin myös omalta osaltasi suojelet heitä. Ja sun ei tarttis murehtia katoamia. Paljon jaksamishaleja sinne!-I-

 9. Sirutuuli
  3.7.2011 / 17:08

  >Kyllä se tarhaelämäkin voi olla ihan antoisaa, älä sitä sure. Paljon vaan virikkeitä ja kiipeilypaikkoja, niin johan viihtyvät :)Animal Planetilta tulee sellainen ohjelma kuin Kauhukissa. Se on vähän niinkuin se Koirakuiskaaja ja se mies on sanonut, että kissa on onnellinen, kun pääsee kiipeilemään ylös ja olemaan korkealla. Silloin sillä on hyvä itsetunto. Ja erästä miestä opetti kuljettamaan kissaa valjaissa. Mies ei tykännyt kissoista ollenkaan, mutta näiden kävelyretkien jälkeen hän sanoi: "Minun kissani" ; kissathan olivat tyttöystävän :)Voi, toivottavasti se tulee pian kotiin. Ehkäpä sillä on seikkailut nyt päällimmäisenä mielessä, eihän sitä tiedä, jos se vaikka piileskelee jossain lähistölläkin. Meidän Julia on sellainen, että jos sillä on seikkailut mielessä, kuten yleensä on, kun se karkaa, se ei vastaa millään tavalla vaikka lähistöllä onkin. Saattaa olla jossain puskassa, jonne hämärästi näkee, mutta ihminen ei pääse mitenkään.

 10. Marianne
  3.7.2011 / 17:28

  >Voi tuota nuorta neitiä, aistii ihan selvästi, että nyt mamilla on surulline olo ja yrittää piristää sua :) Kissat on niin hyviä lohduttamaan :)

 11. Anonymous
  3.7.2011 / 18:24

  >Toinen kisu varmaan kylla vaistoaa, etta mami on surullinen ja yrittaa lohduttaa sua, ja ehka hankin ikavoi kisukaveriaan. <3Voi kun saisitte nyt ihan pian koko perheen taas kokoon! Jaksat vaan uskoa siihen, etta han tulee pian kotiin!Rags

 12. J
  3.7.2011 / 18:56

  >Tulin taas heti tänne kattomaan ku pääsin koneelle..ollaan oltu reissussa. Nyt pitää vaan toivoa että joku soittais havainnon kisusta, pieni on varmasti eksynyt johonkin. Ihana nähä miten paljon ihmiset välittää ja tsemppaa täällä ♥ Sulla on oikeesti tosi ihania lukijoita! Paljon haleja sinne ja voimia etsintöihin!

 13. Adolfina
  3.7.2011 / 19:17

  >Heips! Kurjaakin kurjempi ko Kisuliini on lähtenny kesälomareissulle! Nooh ko loma loppuu, niin Kisuli palaa kyl kotio, onnellisena ja sitte ei tartte mamin olla surulline! Mulla oli kilpikonnan värinen pieni kisuli ja tuli meille Oskuna, kunnes Oskun vatsa alkoi uhkaavasti raahata maata pitkin, arvaat varmaan ettei Osku ollut Osku, vaan hänest tuli Osku-Orvokki! ;) Nooh, tämät meitin Osku-Orvokki oli tehtailija, nimittäin pentutehtailija, kun pennut olivat sen ikäisiä, että jo ite söivät, luikahti Osku-Orvokki ovest ulos ja vislas, VAPAA ja lopun aravaatkin, eipä silti, hän teki äärettömän kauniita pentuja, mut liika o ain liikaa!! :)Ps.Mun tädillä on kaks kissaa, jotka ulkoilevat narussa ja narun toises pääs o tiiliskivi, eikä onkelmaa! :)

 14. Hanna
  3.7.2011 / 19:42

  >Koko ajan odotan, että milloin laitat viestiä, että nyt kisulainen tuli kotiin… :/ Toivotaan ja odotetaan!Kissatarha ei ole vapaana liikkumaan tottuneille kissoille varmastikaan ilon aihe, ainakaan aluksi. Mutta toisaalta ne on siellä turvassa. Kissatarha ei todellakaan ole pihan kaunistuskaan. Meilläkin tarha on vielä maalaamatta ja kaikki sisustushommat on tekemättä tarhaan (tasot, raapimapuut jne.) Lisäksi nuorempi kissa ei yhtään viihdy siellä, pelkää vain… Mutta mä en kestä enää sitä, että joudun odottamaan kisuja kotiin reissuiltaan, siksi nämä kisut on alusta asti olleet sisäkissoja + valjaissa joskus kuljetetaan + toinen on tarhassa välillä. Niin kuin tiedät niin kaksi kisua on multa mennyt hukkaan… :/Toivotaan, että teidän pieni löytyy pian!!!

 15. Anonymous
  3.7.2011 / 19:45

  >Moikka,missähän osoitteessa pihakirppis on, olisi kiva tulla käymään kun asun Kokkolassa niin ei olisi varmaan pitkä matka :)

 16. Anonymous
  3.7.2011 / 20:01

  >niin, sitä piti vielä sanomani ettei kissojen tarhassa pitäminen ole lainkaan itsekästä, vaan nimenomaan juurikin kissojen parhaaksi!! kissat eivät kuulu suomen luontoon; neivät osaa puolustautua petoja, saati autoja tai muita ihmisen aiheuttamia uhkia kohtaan! mielestäni kissoista pidetään silloin parempaa huolta kun ne ovat sisällä tai valvotusti ulkoilemassa.tsemppiä vielä uudestaan :)tanja

 17. Anonymous
  3.7.2011 / 20:07

  >Toivotaan kisun pikaista palaamista kotiin!Mihinkä aikaan meinasitte pihakirppiksen pitää?

 18. Viivi
  3.7.2011 / 20:25

  >Miauu. Mä kyllä komppaan edellisiä, siinä aitaus asiassa. Siitä voi tehdä ihanan puuhamaan. Kiipeilyn ja tasojen lisäksi katos jossa voi suojautua auringolta ja sateelta. Täällä Hesassa ei voi eikä saa pitää kissoja vapaana. Mökillä jostain kumman syystä tietävät pihapiirin rajat, eivätkä tähän mennessä ole poistuneet. Kun ne päästetään vapaaksi olemme itse paikalla. Ostoksille ym. mennessämme laitamme kisut sisään. Aamu ulkoilun jälkeen ne menevätkin mielellään sisään tai pieneen "terassihäkkiin" johon pääsevät eteisen komeroon tehdystä luukusta. Se komero on kokonaan kissojen valtakuntaa, heille tehty hyllyjä petipaikkoineen ja jopa ikkuna pitsiverholla. Seinillä tauluja jne. Ne rakastavat sitä paikkaa. Toki yöt nukkuvat meidän sängyssä, mikä onkin helteellä ihanaa ainakin mulle kun kolme kissaa lämmittää ;) jalkojen päällä ja kyljessä. – Nyt tietysti toivotaan että teidän kisu tulee kotiin!

 19. Viivi
  3.7.2011 / 20:27

  >Ai niin, onnittelut siitä pressikortista. Nyt vaan nikoni kaulaan ja kuvaamaan. Sullahan olis edellytykset vaikka tähtireportteriksi :)

 20. Anonymous
  3.7.2011 / 20:39

  >Voi ei, kisuparka ja kisun parka perheenjäsenet. Peukut pystyssä ja hengessä mukana ollaan, surku ajattellakin teidän tilannetta. Toivottavasti kisu löytyy ihan pian ja on hyvässä kunnossa. <3 t. Jenni K-blogista (en pääse kotikoneelta jättämään nimelläni kommenttia blogiisi)

 21. Anonymous
  3.7.2011 / 21:19

  >Moikka!Ilmoiti itsestäni ekan kerran kun sinulle sai esittää kysymyksiä. Edelleen käyn blogiasi lukemassa päivittäin mutta nyt kissasi ollessa omilla teillään käyn monta kertaa päivässä katsomassa joko se olisi palannut kotiin. Sitä vaan, että ilmoitathan sitten heti meillekin tänne kun kisu palaa kotiin, täällä niin ollaan hengessä mukana. Mulle tuli ekana mieleen, että onko kisu leikattu? Jos sillä vaikka olis pennut jossain, mutta eiköhän se leikattu ole. Nina

 22. S
  3.7.2011 / 22:03

  >muutama sananen tähän väliin ennen ku lähdetään viimeiselle etsintäreissulle tälle iltaa…juu kisu on leikattu, joten pentumahista ei ole. ja aivan ehdottomasti ilmoitan teille lukijoille heti ku tiedän kisun kohtalosta jotain. se on vähintä miten voin teille korvata ystävällisyytenne ja kannustusviestinne <3fillaristille sen verran, etten halunnut julkaista kommenttiasi koska siinä paljastui niin paljon, tiedät varmaan :). suunnista ihmeessä tännepäin kisua etsimään, löytöpalkkio tulee aivan ehdottomasti kuka kisun sitten ikinä löytääkään!!! sieltä mistä sanoit, ollaan etsitty eikä ole löytynyt. kuollutkin kissa kuitenkin löytyisi… voit laittaa mulle sähköpostia ni kerron lisää :).ja sitten vielä, että en puhunut kuin omista kissoistamme ku sanoin ettei tarha ois niille hyväksi. muistattehan ja ymmärrättehän et on aivan eri asia totuttaa kisu tarhaan pennusta lähtien ku tarhauttaa 8-vuotias vapaana liikkunut kissa. tottakai sekin siihen ajan kans varmasti joskus tottuis, jonain päivänä…enkä missään nimessä arvostele ketään, miten on kissaansa pitänyt. kaikki tavat on yhtä oikein, en tuomitse ketään, jokainen tehköön tavallaan. joten en hyväksy et kukaan tulee meitäkään arvostelemaan. silti ollaan miehen kans sitä mieltä, et meidän 8-vuotias neiti on eläny erittäin onnellisen elämän vapaana (jos hän ois nyt kuollut). ollaan satavarmoja et hän eli onnellisemmin 8 vuotta, kuin jos ois eläny esim. 12 vuotta sisäkissana. ja nyt puhun vain OMASTA kissastani, tunnen sen niin hyvin ja näin miten se nautti jokaisesta päivästä täysin rinnoin <3. erittäin usein yhdessäkin ulkoiltiin.voi mun pieni rakas, tuu kotiin, sydän itkee </3

 23. lyckobo
  3.7.2011 / 22:24

  >Voi toivottavasti kissaneiti löytää äkkiä tiensä takaisin kotiin! Surusi välittyy tänne asti, ja voin kuvitella kuinka rankkaa se on…Pidän peukkuja että se löytyis!

 24. S
  3.7.2011 / 23:03

  >kiitos teille kaikille hyväsydämisille ihmisille, kuten J kirjoitti, mulla on aivan ihania lukijoita <3pihakirppiksestä kiinnostuneet, laitatteko sähköpostia kiitos :)kirppis on klo 15-18

 25. Anonymous
  4.7.2011 / 01:06

  >Jos päädytte häkin tekemiseen, niin sitähän voisit sitten myös sisustaa nätisti :). Meillä on häkki saanut paljon kehuja vierailta, vaikkei se mikään erityisen kaunis ole. On tehty se terassin jatkeeksi samalla tyylillä. Ja pesuhuone pysyy siistimpänä kun katit käyttää mieluummin ulkohiekkiksiä. Häkkiin on ovi ulkopuolelta, jotta sinne pääsee siivoilemaan. Pitäis vaan kehitellä joku luukkusysteemi ikkunaan, josta kulkevat. Syksystä kevääseen kun joutuu olemaan "portsarina". Toivitaan että aamulla matkalainen olis kotiovella! -Pilvi

 26. jenninho
  4.7.2011 / 08:50

  >Moikka taas. Tuliko kisu havaintoja? pystytkö sanomaan missäpäin suomea kisua etsitään?

 27. Linda
  4.7.2011 / 10:12

  >Minä täällä aloin pillittää ihan täysillä kun pitkästä aikaa kävin ja luin kisu-katoamiset.. Toivottavasti löytyy pian!

 28. Anonymous
  4.7.2011 / 10:14

  >Terve! Sisiliskon saalistaja kisuista tuli oma kisuliinini mieleen.. Sitä ollaan nyt 4 päivää lääkitty antibiootilla.. Löytyi vähän turhan iso sisilisko kissan kannettavaksi.. Oli napannut kyytä häntäpäästä ja kyy puolestaan kisua takajalasta. Huh huh mihin kuntoon vei pienen kissiäisen! Nyt ollaan voiton puolella onneksi! Ja tämä sankarikisumme on seudun paras hiirestäjä ja siksi ulkoileva. Toisaalta, meillä on n.20 hehtaaria omaa maata, ja tämä katti pysyy mainiosti "omalla puolella".. ei ole auton alle jäämisen pelkoa ollut. Mutta aina näistä yksin ulkoilijoista huoli on. Tämäkin kattiainen muina kissoina viipotti viime kesänä 5 viikkoa pihalla, välillä näytti nenänpäätään ja jatkoi matkaansa.. Toivottavasti teidän kissi tulee pian kotiin! Ja kissan tarhoista saa ihan mukavan näköisiä tehtyä!

 29. [M]
  4.7.2011 / 11:12

  >Kyyneleet silmissä luin kisun katoamisesta. Sydämenpohjassa tunnen murheen ja huolen, ja samalla lujaa toivon että kisuli löytyy ja pian jo kehrää vieressäsi! Tsemppiä!!!

 30. anna
  4.7.2011 / 11:26

  >voimia teille! uskon, että kisu vielä löytyy <3 edellinen kissani, joka on jo kuollut, oli kateissa kolme kuukautta, mutta sitten palasi kotirappusille ja mourusi onnettomasti :) sen jälkeen ei karannut. aina on toivoa <3 mut voin vaan kuvitella mikä olo sulla on :/ otatte jonku raksupurkin seuraavaks mukaan kun lähdette etsimään ja ravistelette sitä, tepsii ainakin meidän kattiin :)

 31. Sara
  4.7.2011 / 11:47

  >Ihan pakko jättää terveiset tähän.Pahoitteluni kisun katoamisen johdosta ja mukana lohdun sananen; oma tyttökisuni katosi pari vuotta sitten ja katoamisilmoitus tehtiin nettiin ja eläinsuojeluun ja vaikka mihin, mutta mitään ei kissasta kuulunut.Tasan kolmen kuukauden päästä takkuturkkinen ja laihtunut kisuli palasi kotiin, naukui ikkunan takana kuin mitään ei olisi tapahtunut.Lähdön syyksi arvelen nuoremman kissaneidin ilmestymisen hänen reviirilleen, meillä oli hoitolapsi jonka kanssa oma kisu näennäisesti tuli toimeen mutta jonka läsnäolo selvästi kävi häntä sen verran tympimään, että päätti lähteä lomailemaan.Mahdotontahan tuota on tietää, mihin ja miksi kissa on lähtenyt, mutta älä vielä luovu toivosta. Ja ehkä harkitsisin vielä jonkin aikaa uuden kissan hankkimista, ettei hajut pelota mahdollista kotimatkalaista :).Jaksamisia koko porukalle!

 32. gone to the beach
  4.7.2011 / 12:03

  >Kyllä minäkin jotenkin sisimmässään uskon, että se tulee takaisin. Olet varmaan väsynyt tästä kaikesta etsimisestä ja surusta….yritä löysätä hieman ja YRITÄ ajatella muutakin…Ettet itse lopu ihan!!Johonkin rajaan voi sitä etsiä.Itsekin etsisin varmasti!! On se kisu varmasti elänyt ihanan elämän , tuo oli hyvä ajatus muuten, tartu siihen lohdutukseksi. Vaellellut omat reissut halutessaan, sillä on ollut hyvä. Mutta uskon ja toivon että se tulee takaisin…..

 33. S
  4.7.2011 / 12:41

  >jenninho: Keski-Pohjanmaalla ollaan, jos asut täälläpäin ni laita sähköpostia, kerron tarkemmin :)ja tiedän että ajan kans tarhoista varmasti sais kivannäköisiä, mut ku sitä aikaa just ei ole! meillä on rakennusprojekti vielä pihan osalta täysin kesken, talon ulkovuoressakin on vielä hommaa, pihavaja pitäis rakentaa ja nyt ois sit tää kissatarhan rakennus… :/kiitos että uskotte mun pienen vielä palaavan <3 en mäkään oo toivoani menettänyt!! välillä tulee tottakai niitä epätoivon hetkiä, mut välillä uskon että se vielä löytyy. uusia kisuja en oo heti ottamassa, ehkä ens kuussa…yritän ajatella jotain muuta parhaan kykyni mukaan… aiemminki se on tullu just sillon ku en oo asiaa ajatellu…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.