>Lehdistöpäivän kohokohtia

>

Elämäni ensimmäinen asuntomessujen lehdistöpäivä on onnellisesti ja tehokkaasti takana!
Oon ikionnellinen et pääsin messuille tänään ja sain vieläpä ystävänikin mukaani ihastelemaan upeita taloja ja sisustuksia :).
Päivä ylitti odotukseni, jo pelkästään lehdistöpäivä oli mielestäni kokemus. Et jos toimittajan työ on jatkuvia moisia (suorastaan) juhlia, mä haluun toimittajaks :D.
No joo, ei se tietenkään ole, mut oli kiva olla ainakin yksi päivä toimittajana :). 


Lähes joka toisessa talossa oli tarjolla erilaisia naposteltavia ja virvokkeita:Kiersimme messuilla kaikki, paitsi kerrostalokohteet. Aikaa kierrellä oli klo 11-16 ja tehokkaasti sen käytimmekin (siihen kiertelyyn, ei naposteluun)!Pressikortin ansiosta käyn katsastamassa kerrostalokohteet jonain toisena päivänä, samoin vanhankaupungin oheiskohteen. Ja varmasti tulee ainakin miehen kanssa kahlattua koko messualue vielä kertaalleen läpi! (Jos hänelle tarttuis rakennuskuume :D)
Itse käyn varmaan vielä kolmannenkin kerran ihastelemassa messujen helmiä, jotka esittelen teille ihan omana postauksenaan.
Myöhemmin kerron teille myöskin, mikä kohde tuotti pettymyksen!
Mun messuhelmiin lukeutuu ehdottomasti mm. Lakka Kivitalo Kaj Stenvall
Talossa kierrellessämme saimme nauttia Kajn valitsemasta musiikista ja soittipa hän itse paikan päällä jopa kitaraakin!

 Tätä punaviiniä oli maistettava talon terassilla :P (taustalla Kaj Stenvall, näkyy paremmin alemmassa kuvassa)

Tällä terassilla tuli ihan ääneen mietittyä, et miten pääsisin asumaan tuonne, heh, oli meinaan niin upea rantasaunoineen kaikkineen!

Mun messujen helmet löytyykin lähes kaikki näiltä omarantaisilta tonteilta.Tarjolla oli pähkinöitä, vaahtokarkkeja, suolatikkuja, mansikkaboolia…

Tämän Kannustalon terassille oli perustettu kunnon ravintola erilaisine herkkuineen!

Tyydyimme kuitenkin vain mutakakkuun, nam! Varsinaisen lounaan kävimme nauttimassa messuravintolassa. 

Valkoviinivinkki oli pakko napata, oli tosi hyvää viiniä! Mielestäni tämä sopii hyvin seurusteluun ja jälkiruokaviiniksi.

En malta olla sanomatta, että nämä messut oli parhaat asuntomessut missä olen ikinä käynyt. Nämä oli mun viidennet asuntomessut nyt peräkkäin ja päihitti kyllä muut! Oon rehellisesti tätä mieltä, ei siksi että kyseessä on kotikaupunkini. Onhan nämä toki makuasioita ja tämä on vain minun henkilökohtainen mielipiteeni, mut erittäin ylpeä olen kotikaupunkini messuista, wau!


Alue on tosi kaunis, meri näkyy lähes joka puolelta ja moniin taloihin. Alue on myös melko kompakti; kohteiden välillä ei ole niin pitkiä välimatkoja kuin esim. Kuopiossa tai Valkeakoskella oli. Oli paljon erilaisia taloja ja sisustuksissakin oli kivaa vaihtelua.
Merta oli hyödynnetty tosi upeasti monessa kohteessa ja sisustuksissa näkyi merihenkisyys. 
Rantasaunatkin niin upeita että! Eräänkin kohteen rantasaunassa saunan yläosa oli pelkkää ikkunaa, joten lauteilta voi nauttia aivan huikeista näkymistä.

Loistavaa oli, että koska messuilimme tänään, saimme kiertää kohteita huomattavasti pienemmässä ihmisjoukossa kuin varsinaisina messupäivinä. Useissa kohteissa olimme jopa ihan kaksistaan :D. Talojen kulkuväyliä ei ollut myöskään juurikaan rajattu, joten saimme vapaasti napsia valokuvia siellä sun täällä. 
Ihana päivä ja kohta tulee uni :D

Mukavaa messupäivää teille, milloin ikinä messuille pääsettekään :)

Comments

 1. Eija
  14.7.2011 / 21:30

  >Wau, varmasti upeita kokonaisuuksia tuolla messuilla. Minua viehätti jo pelkästään messualueen muoto :ODeko-lehti pikaisesti vasta silmäilty. Innolla odotan sinun kohde-esittelyjäsi!

 2. Padmerine
  14.7.2011 / 21:43

  >Me menemme ja huomenna messuille ja istun tässä innosta jo pinkeänä! Voi kun huominen tulisi nopeasti ;)

 3. Hot Mama
  14.7.2011 / 21:45

  >Oolalaa! Superkiva päivä ollut sulla :-) En malta oottaa omaa visiittiä! Mullakin on sattumoisin pääsy messuille koko kuukauden ajan ja käytän mahdollisuuden varmasti hyödyksi visiteeraamalla ensin etukäteislempparit, erikseen kerrostalot etc. ja yritän ainakin ennakoida ajat niin, etten ihan pahimpiin ryysiksiin mene. Mielenkiinnolla oottelen varsinaista messupostaustasi!

 4. Marika
  14.7.2011 / 21:48

  >Maisemat ovat kyllä kerta kaikkiaan upeat! Ja nuo rantasaunat ovat todella houkuttelevat. Tarjoilu sekin vaikutti oikein maittavalta, kuoharia ja mansikoita, nam :) Vai liekö ihan sampanjaa :) Messualue on varmasti upea kokonaisuus. Odotan innolla postauksiasi aiheesta. Ja mikä parasta, pääset sinne vaikka joka päivä halutessasi :D

 5. S
  14.7.2011 / 22:39

  >Eija: joo lautasen muotoinen :). näyttää joissain kuvissa myös mersun tähdeltä ;). jonkinmoista raporttia on luvassa, muutamia eri postauksia. Padmerine: oi ihanaa, mukavaa messupäivää teille :)Hot Mama: niin oli! kiva että sinäkin pääset koko kuukauden ajan, mahtava etu! muutamia messupostauksia on luvassa tässä kunhan ehdin, on niin hirveesti rästipostauksiakin kaikenmoisista aiheista et pitäis viettää ainaki pari vuorokautta putkella blogin äärellä et saisin niitä julkaisukuntoon :DMarika: joo kyllä lehdistöä hemmoteltiin vaikka minkälaisilla herkuilla :P. maisemat oli aivan ihanat, mut oishan tuolla kyllä talvella melko kylmä asua, hrrr!!!

 6. Päm
  14.7.2011 / 23:26

  >Wou mitkä tarjottavat, viiniä ja kaikkea :)Ja voi luoja mitä merenrantatöllejä :) TAHTOO!!!!

 7. Katja
  14.7.2011 / 23:46

  >Vesi kielelle tuli noista herkuista! Ja jään innolla odottamaan tarkemapaa raportti itse messuista. Itse en ole kuin kerran 90 luvulla käynyt asuntomessuilla. Ehkä joskus minäkin satun Suomeen ja oikealle puolelle Suomea messujen aikaan!

 8. Soile
  15.7.2011 / 00:01

  >Huh; ihan hengästytti kun luin juttua! Aivan mahtava tilaisuus sulle annettu ja nuo herkut; mulla olis varmaan menny aika niiden parissa;)

 9. Hanna
  15.7.2011 / 09:43

  >Upea päivä ollut teillä! Kiva kun minäkin pääsen messuille Sinun blogin kautta. Muuten olisi nämä(kin) messut jääneetkin välistä. Tykkään kovasti sisustusmaustasi joten uskon, että herkullisia kuvia on vielä lisääkin tulossa =)

 10. Rags
  15.7.2011 / 10:11

  >Oi, varmasti ollut kiva paiva! Tuo paikka on kylla niin upea ja voi etta mita Suomi-herkkuja on ollut tarjolla…! :-)Millaistahan olisi asua noin lahella merta… Varmaan aika kivaa, jos ei oteta huomioon sita, etta talvella on varmaan tosi kylma. Kadut ei onneksi ole sellaisia tuulitunneleita, kun alue on pyorea. Harmi etten paase paikan paalle, mutta onneksi netista nakee ja ystavalliset bloggaajat jaksavat postata messuista! :-)

 11. Anonymous
  15.7.2011 / 10:18

  >Joo, pitääkin alkaa toimittajaksi…;) Nam, mitä herkkuja siellä on ollut tarjolla! Varmasti hieno kokemus!!!Piia

 12. Anonymous
  15.7.2011 / 12:46

  >Oon kyllä kade, eipä taida meikäläisten näytöillä ensiviikolla pöydät notkua. No, saimme suomen suurimmalta kivitalofirmalta kuitenkin ilmaiskutsut. Viime vuonna saatiin vielä lounaatkin, mutta silloin vielä rakentaminen oli käynnissä ja tilasimme sen jälkeen ainakin pihakiviä.Toivottavasti ensi viikon helteet yltävät Kokkolaan, niin päästään paistattelemaan ihanassa säässä ihania taloja.Harmi kun en tiedä missä teidän koti sijaitsee, olisin ohi ajaessa suhauttanut sitä katsomaan :)N

 13. Paula
  15.7.2011 / 14:30

  >Varmasti ollut mukava lehdistöpäivä ja itsekin olen välillä kummastellut työssäni medialle tarjoiltavia ruokia, juomia yms. Uskoisin kuitenkin, että se on vain pieni osa toimittajien työtä, eiköhän niilläkin ole kiirettä ja tiukkoja deadlineja sekä enemmän ja vähemmän jatkuvaa työtilassa oloa. Innolla odotan laajempia kuvaraportteja ja huomioitasi näiltä asuntomessuilta, itse en Kuopiosta käsin nyt messuille pääse. Mielessä on kuitenkin viime vuoden asuntomessujen ihanuudet, jotka vähän helpottavat sisustustuskissa :). Dekon selasin kyllä tarkkaan, mutta jotenkin minulle ei vielä selkeää "kuvaa" messuista muodostunut. Dekon kuvien perusteella sanoisin, että sisustuksissa jatkuu selkeä tyyli, mutta mennään ehkä astetta kodikkaampaan tai rennompaan ja paikoin myös merihenkisempään suntaan, kun mukana oli paljon beigeä ja ruskeansävyjä yms. Merihenkisyys toki selittynee myös asuntomessujen sijainnilla. Mutta kuten jo sanoin, innolla odottelen täällä mitä sinun asiantunteva ja tyylikäs sisustussilmäsi on huomannut. Ja toivoisin myös juttua messualueen puutarhoista, Hesarissa kun vain haukuttiin talojen läheistä sijoittelua ja pohjoisen kasvuoloja. Eli kuinka yksityisyyttä on suojattu pihoilla ja mikä on tämän hetken trendi pihoilla? (Oma puutarha tällä hetkellä aika räjähtämispisteessä, apua…).

 14. S
  15.7.2011 / 16:41

  >Päm: eikös :P talot oli kyllä upeita, varsinki merenrantatalot!Katja: juu jonkinmoista raporttia tulee varmasti muutaman kerran tässä messukuukauden aikana, kunhan ehdin niitä väsäämään!Soile: oli kyllä siis niin huippu kokemus että!! :)Hanna: juu kyllä jotain raporttia on tulossa, varmasti useamman postauksen verran. kuvia on lähemmäs 350, joten hetki menee ku keksin miten niitä esittelen :) ja et saan ne postaukseksi asti!Rags: totta, huippu päivä oli :). ja oon samaa mieltä ettei tuolla taida talvella kovin mukava olla ja asustaa… niin kylmä merituuli on että hrrr!!!Piia: eikö :) aika kivat työsuhde-edut!

 15. S
  15.7.2011 / 17:08

  >N: kiva että saitte vapaaliput :) meki ollaan saatu lähes joka vuosi, jotain kautta. heh, mä en kyllä toivois hellettä messupäiväksi, joissain kohteissa tulee melko kuuma :DPaula: no tottakai joka työssä on hyvät ja huonot puolensa, se on selvä. mä jäin ehkä kaipaamaan messuilla vielä enemmän moderniutta, ois saanu olla siis lisääkin :D. ja sijainti toki määräs sen merihenkisen sisustuksen, sitä jopa odotti ku meri on vieressä. ei sitä tietenkään joka kohteessa näkynyt, mut aika monissa jotain pientä ripausta ainakin. puutarhajuttuihin saa joku toinen paneutua :D, mua ei juurikaan se puoli kiinnosta eikä asuntomessuilla niitä juurikaan esillä ole. muutamia tuijia oli pihoilla, nurtsia ja joissain pikkasen väriä kukkien muodossa. melko vähäeleistä. kiviä paljon käytetty. messutontit on lähes aina melko pienikokoisia… jotku talot oli mielestäni häiritsevän lähellä toisiaan, mut ei läheskään kaikki! ja koska alue on pyöreä, oli talot sijoitettu myös ympyrään, jolloin ei niin suoraan joka paikasta naapurin pihalle näkynyt… viihtyisän näköistä oli ainaki mun mielestä. tosin rantasaunasta toiseen näkee aika hyvin ja ikkunoiden ansiosta kyllä näkyy millon siellä naapurin peppu vilahtaa :D

 16. Hanna
  15.7.2011 / 20:41

  >Oli kyllä aivan mahtava päivä! Kiitos kun sain olla mukana jakamassa tämän kokemuksen! :)Talot oli ihania ja sääkin oli paras mahdollinen! Tarjoilut kruunasivat koko päivän! <3Sain kivoja sisustusvinkkejä meille ja toteutinkin niistä jo pari. Lähinnä sitä merihenkistä teemaa, vaikka eihän tässä meidän lähellä merta ole, mutta silti. :D

 17. S
  15.7.2011 / 21:21

  >Hanna: voi kiitos itsellesi <3 :)paljon saatiin nauraa, oon tänäänki muistellu :D. merihenkisyys sopii vaikka ei meren lähellä oiskaan :))laitahan blogiin kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.