Kissatarhan sisustaa

Tuli niin monia pyyntöjä et laitanpa nyt lisää kuvia kissatarhasta! Ensimmäisessä kissatarhapostauksessa tarha oli vielä vaiheessa ja tarhalaiset vasta tutustui paikkaan, heh
Nyt siellä on vietetty jo hyvät tovit, yhtenä päivänäkin useampi tunti putkella!


Tarhassa on aikaa koisia ja haistella kesän tuoksuja. Aikaa on myös sen verran hyvin et voi harjoitella tätä ilmettä: (ilme on käytössä ahkerasti aina ku joku tulee tarhaan)Sit ku salaa kurkataan olkkarin tai ruokailutilan ikkunasta tarhaan, on näky tämä: 

Karkuri rakastaa tyynyjä ja tyynykasoja, kuten näkyy :)

Kunnon kissalla on aina pää tyynyllä! Ja kunnon kissan mami herää usein pää patjalla…Tässä kisujen pieni maja, tää on hitti! Maja on myöskin sateelta suojassa (jos ei ihan vaakasuoraan sada). Tukipuina on oman pihan puita, joita on mukava raapia, jos jaksaa. 

Takana on seinänpätkä selustaa turvaamassa, mut katto tuo jo turvaa. Kissatarhan takana on omaa pihaa/metsää, joten turvallisuus on taattu siltäkin osin.

Tarhassa tarjoillaan yleensä vettä ja kuivamuonaa. Pääruuat syödään sisällä. 

Lauta in action! Maahan menevä lauta on tuossa nyt paremman puutteessa, mut ällistyneenä sain seurata miten jopa aavistuksen kömpelömpi nuorempi kisuneiti sipsutti jyrkkää lautaa pitkin maahan :D. 

Tätä lähinnä tarkoitin sillä toisen neidin kömpelyydellä :)

Apinameininki oli valloillaan ainoastaan ensimmäisellä tutustumiskerralla!
Mahdollisesti lisätään vielä tasoja ja muita virikkeitä tarhaan, mut nyt näyttää et ne ois turhia ku tarhassa vaan torkutaan :D. Ja meillä on aika kiva läjä pihakiviä tossa odottamassa asentajaansa…
Ens kesänä on myös mahdollista laajentaa tarhaa, jos tarpeellista, sillä tonttia riittää tuolla puolen vielä hyvin. 

Vaakalaudalta pääsee minitasolle, jolla on pesut käynnissä:

Minitaso on ihan oven vieressä, mikä on osoittautunut tosi hyväksi ratkaisuksi: nuorempi kisu kävelee aina minitasolle vastaan ku joku menee tarhaan. Ja kova kehräys on käynnissä! Ilman minitasoa kisu tulis vastaan maassa, josta vois jalkojen välistä helposti päästä livahtaan ovesta ulos!Oon tosi hämmästyny ja äärimmäisen iloinen et kisut on ottanu tarhan näin hyvin vastaan! En ois ikinä ikinä uskonu et tää näin hyvin sujuu! Luulin et vanhempi kisu nostaa sellasen metelin et neiti on oman turvallisuutensa vuoksi päästettävä tarhasta riehumasta pois. Mut ihana olla väärässä! 
Kissat osoitti jälleen kuinka viisaita eläimiä ne on!!!
Toki meillä on osaltaan auttanu se, että lenkitetään kisut edelleen pari kertaa päivässä. Ja vapaina ovat lenkillä edelleen ilman mitään ongelmia. Tosin meillä on usein taskussa herkkuraksuja, joita kisut saa aina tullessaan luo :D. Ja nehän tulee herkuttelemaan ja usein :P
Mutta että yhden lenkin päivässä tarha on korvannu ja siihen näyttävät olevan tyytyväisiä. 


Tarhailun jälkeen mennään sisälle syömään ja masu täynnä tyynyn päälle nukkumaan <3Voin suositella muillekin tätä vaihtoehtoa harkitseville tarhan rakennusta. Jos meidän kisut tottuu tarhaan ni kaikkien kisut tottuu tarhaan! Mutta ehdottomasti tarhan on oltava varjopaikalla! Meidän kissatarhaan paistaa vain osittain aamulla ja vain osittain illalla aurinko, muuten lähes kokonaan puiden ansiosta varjossa. Siellä on ihana helteelläkin makoilla varjossa ku pieni tuulenvire tuivertaa turkkia <3. 
(Taidan kohta liittyä seuraan :P)

Comments

 1. Anonymous
  22.7.2011 / 19:14

  >Tosi hienoa, että tarhailu on lähtenyt käyntiin noin hyvin ja neidit tuntuvat siellä viihtyvän! Ja varmaan jaksavat touhutakin siellä enemmän, kun helteet vähän helppaa. Ootteko aatellu käyttää tarhaa myös jonkun verran talvisaikaan? Vai oliko niin, ettei teidän neidit ylipäätään käy talvella paljoa ulkona?Teidän vanhempi neiti on tosi paljon meidän toisen neidin näköinen/värinen ja tämä samainen neiti myös etsii aina paikkansa tyynyjen läheltä :)Ja kisut on oikeesti tosi viisaita eläimiä -sen oon todennu monesti!-I-

 2. Hanna
  22.7.2011 / 19:35

  >Upea tarha ja kissat näyttää viihtyvät todella hyvin! Ihania! :DArvaa mitä! Meidän arkajalka, herra T. uskaltautui tarhaan!!! Se on ollut siellä jo varmaan tunnin! Mies teki tänään meidän tarhan valmiiksi. Laitan kuvia blogiin siitä! :)

 3. S
  22.7.2011 / 19:41

  >I: en tiiä vielä talvikäytöstä, meidän kisut ei talvella ulkoile ku noin 3min/vrk :D. jaa hauska, nää on sit molemmat samikset hokannu nää tyynyhommat :))totta, kissat on ihan huippuviisaita, sen huomaa joka päivä! Hanna: kiitti Hanna :). voi oho, mahtava että se uskaltautu tarhaan!! se vaan sai jonku kohtauksen eka reissulla :D. vissiin ihan yleistä. laita kuvia, ootan innolla :)

 4. Anonymous
  22.7.2011 / 20:13

  >Voi, kylla heidan nyt kelpaa olla siella, tarha on tosi huippu! Kiva etta viihtyvat niin hyvin! <3Ihana kattaus (kylla nuo Villeroyt on vaan niin ihanat!!) ja herkullisen nakoinen kakku. Kakkulapiota olen itsekin miettinyt, sita on niin kovasti kehuttu. Mukavaa viikonloppua ja miehellesi myohastyneet synttarionnittelut!Rags

 5. dibsukka
  22.7.2011 / 20:16

  >Oi vitsi miten repesin nauramaan tuossa kuvassa kun kisut kiipeilee:DMeillä kisut käy lenkillä silloin tällöin. Hittihommaa on olla valjaissa flexin päässä pihalla. Tosin silloin molemmat vaan köllii ruohikolla tai syö ruohoa. Ilmeisesti se raitis ilma riittää vaikka käveleenkin pääsis:DIhana tarha!!

 6. Marika
  22.7.2011 / 21:17

  >Voi miten kiva tarha, kissat viihtyvät siellä varmasti! Ja tottakai teillekin helpotus, että kisulit viihtyvät siellä niin hyvin. Kyllä ne kissat ovat vaan niin viisaita ja hoksaavat mikä on heidän omaksi parhaakseen ja tietävät, että heistä pidetään hyvää huolta :) Hauska kyllä tuo eka kisun ilme :)

 7. Satu
  22.7.2011 / 21:21

  >Ihanaa, että kisulaiset viihtyvät tarhassa hyvin :)

 8. Viivi
  22.7.2011 / 21:35

  >Ihana puuhamaa!Ihana on myös tuo "pikku Myy" -ilme :)))

 9. S
  22.7.2011 / 21:45

  >Rags: kiitti tarhakehuista :)). juu en varmaan ikinä kyllästy tohon astiastoon, aina ku laitan ne pöytään, tuntuu ettei muuta ees tarvi :Dihanaa viikonloppua teillekin!dibsukka: :D se on hulvaton kuva! meillä vanhempi ei suostu olemaan kytkettynä ja valjaatki on ihan totaali-nounou, koitettu on :D. mut joka kisulle on kyllä ne omat konstinsa :). Marika: tarhasta tuli kyllä kiva :). täytyy viedä lisää pehmikkeitä sinne vielä. kisut on kyllä äärettömän viisaita ja joka sitä ei usko, ei tiedä kissoista yhtään mitään :). Satu: eikö, oon tosi iloinen! :)Viivi: :D tuohan onki osuva ilmaisu tolle ilmeelle! meidän Karvinen on niin moni-ilmeinen :)

 10. Anonymous
  22.7.2011 / 21:53

  >Tykkään kauheana sun blogista! Alussa en tykännyt näissä kissapostauksista, en oo koskaan ollut oikeen kissaihmisiä, enkä siis tykännyt kissoista. Mut nyt oon huomannu itteni lukemasta näitä ja hymyilemästä hauskoille kuville&jutuille. Kun alkaa ajattelemaan, niin kiinnostus heräsi sen jälkeen kun sun kissa oli kadoksissa. Huoli oli niin kova sun puolesta kissasta! Oppi jotenkin arvostamaan erillä lailla kissoja. Et nekin oikeesti on rakkaita lemmikkejä ♥ Nytkin tuli niin hyvä mieli tästä postauksesta!! :)//RE

 11. Marianne
  22.7.2011 / 21:58

  >Mahtavaa, että kisut tykkäävät tarhasta! :) Viihtyisän näköinen tarhasta tulikin ;)

 12. S
  22.7.2011 / 22:06

  >RE: kiva että tykkäät kauheana :D. ei kisupostauksista varmaan kaikki pidäkään eikä tarvikaan, mut kiva että sinä oot alkanu tykkäämään! en ymmärrä miten joku ei pidä kissaa yhtä arvokkaana lemmikkinä ku kaikkia muitakin eläimiä, se on aina asia mitä ihmettelen suuresti. ennen vanhempaa kisua en itekkään välittäny suuresti kissoista ku en koskaan ollu niiden kanssa elänyt. eli en niistä juuri mitään tiennyt! mutta tuo pieni pallero valloitti mun sydämen päivässä ja olin mennyttä :D. kovaa vauhtia kohti kissahulluutta eikä loppua näy! oon eläny 13 vuotta myös koiran kans, mut en enää taida koiraa ottaa. kissa on niin ainutlaatuinen eläin ja tiedän et jos jokainen vain antais niille mahdollisuuden ja eläis niiden kans hetken, oppis tunteen kisua, ni paluuta ei ois ja kodittomat kissat loppuis siihen! :)myöskin kissa kiintyy omistajaan ja kaipaa rakkautta ja syliä, ei vaan aina osoita kiintymystään niin palvovasti kuin koira, joka tarvii sen johtajan. (koska koira on laumaeläin.) kissa on mystisempi tapaus ja hauskalla tavalla osaa pienesti ikään kuin nöyryyttää ihmistä, on niin viisas et kykenee siihen ja kiertää ihmisen alta aikayksikön pikkuvarpaansa ympärille :Pet joko oot valmis ottaan kissan :D

 13. S
  22.7.2011 / 22:09

  >Marianne: eikö vain :). ja kiitos, kerronpa miehelle kehut!

 14. Mg
  22.7.2011 / 22:22

  >Kiitos tarhauksen päivityspostauksesta. :) Kai sie nyt käyt ostaa misuille jotkut ihanan valkoiset torkkupeitot ja tyynyt? ;) <3 Hih!

 15. Jaltsalandia
  22.7.2011 / 22:31

  >Tarha näyttää erittäin hienolta! Onnellisia ovat kisut, jotka tuollaisessa kodissa asustavat :)

 16. Anonymous
  22.7.2011 / 22:36

  >Taas niin mainiot ilmeet nuoremmalla neidillä ;). On muuten karvat kasvanu nopeesti etutassuun. Kiva häkki! -Pilvi

 17. Hanna
  22.7.2011 / 22:45

  >Sain päivän naurut kömpelöstä kissasta, kiitos tästä <3

 18. Inanaa
  22.7.2011 / 22:54

  >Ihanaa, aivan ihanaa. Ei voi muuta sanoa. Oma parvekkeeni on aika hankala paikka rakentaa esimerkiksi jotain turvaverkkoa tms., niin kiva edes muiden kuvia katsomalla haaveilla. Ja aivan mahtava ilme ensimmäisessä kuvassa. :D

 19. Kitty
  23.7.2011 / 02:55

  >Ihana idea tuo kissatarha! Kyllä teidän kisuilla nyt kelpaa tuolla köllötellä ja vähän riehuakin. Ehkä tämä kauhea kuumuus on vaan vienyt niistä mehut ja todellinen Tarzan meininki on vasta edessä :D

 20. Anonymous
  23.7.2011 / 09:22

  >Kylläpä oli ihania kuvia♥ Harmi että asutaan kerrostalossa, muuten mentäisi tällä sekunnilla ostamaan ainekset ulkoiluhäkkiin :D Kisuille on varmasti super mahtavaa seurata luonnon tuohuja noin luxus häkissä (onneksi meidän kisut ei näe kuvia , vois muuten kateus iskeä ;D , vaikka käytössä on 7m pitkä parveke virikkeineen/kiipeilytelineineen) T: Niina ja 4 kisua

 21. jaana
  23.7.2011 / 10:28

  >Ihana nähdä, että seikkailijallekin maistuvat tarhapäivät.

 22. Naukulan Mamma
  23.7.2011 / 11:41

  >Mainio tarha!

 23. Anonymous
  23.7.2011 / 13:44

  >Olen seurannut jo jonkin aikaa blogiasi-ja nauttinut sekä ihastellut. Mutta se, mikä saa mut kommentoimaan, on toi ekan kuva ilme kisuliinilla. Aivan mahtava kuva ja piristi päivääni!! Olet taivava valokuvaaja kaiken muun taitavuuden ohella!

 24. S
  23.7.2011 / 15:48

  >Mg: eipä mitään! no aattelin et noin ulko-oloissa se valkoinen ei ehkä oo paras ;)Jaltsalandia: voi kiitos, ihanasti sanottu <3Pilvi: eikö, se on moni-ilmeinen Karvinen :D. juu tulihan ne karvat vihdoin takas :)Hanna: kiva, mukava kuulla :)Inanaa: kiitos sulle :). tuo eka ilme on kyllä hassu <3 ja se on kuule pitkän treenin tulos :DKitty: tänään on täällä ensimmäinen tajuttoman kuuma päivä, huh huh! tarzan-meininkiä odotellessa :DNiina (ja 4 kisua :)): haha, kiitos hauskasta ja kivasta kommentista :). teidän kisuilla on varmasti myös mahtavat oltavat partsilla!jaana: niinpä :) ei hän innosta hihku, mut ei häkistä poiskaan ;)Naukulan Mamma: kiitos :)Anonyymi: ihanaa että nautit täällä lueskella, kiitos ku jätit viestiä, tämä sun viesti ilostutti mun viikonloppua suuresti!!! <3 :)kuvan kisulainen on sellanen pikkuhöppänä :) <3

 25. Aikku
  24.7.2011 / 19:25

  >Voi jestas tota ekan kuvan ilmettä!!!!:):):)<3 Eipä voinu nauramatta katsoa! Ihanan tarhan kisut on saaneet, kyllä ovat onnellisia kattimatteja!

 26. S
  24.7.2011 / 19:34

  >Aikku: joo se on hauska, tosi muka kärsivän nassun veti katti kehiin :D

 27. Aatsipoppaa
  27.7.2011 / 23:17

  >Ihania! :) Tosi hieno tuo ulkoilutarha, kyllä kisujen kelpaa!

 28. S
  28.7.2011 / 00:36

  >Aatsipoppaa: voi kiitos :). ne on kyllä ihania <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.