>Pienoiset messupettymykset

>

Kuten oon joskus jo maininnu, tykkään yleisesti ottaen kovasti Jämerä-kivitaloista ja asuntomessuillakin aina odotan kyseisen firman talojen näkemistä :).
Tämän vuoden messuilla oli ainoastaan yksi Jämerä-kivitalo ja ulkoisesti se miellyttää mua kovasti. Mua on viimeisten parin vuoden aikana alkanu nimittäin suunnattomasti viehättää tällaset laatikkomaiset kivitalot:

Upeaa, modernia, kaunista, tyylikästä! (Jämerä-Cubistic, 35)

Mutta ku menin tähän Jämerään sisälle, koin pienimuotoisen pettymyksen. Ensinnäkään sisustus ei ollu kovinkaan paljon mun makuun, se vaikutti hieman ”tyhjältä” ja sanoinki ystävälleni että tämä kohde jätti kyllä täysin kylmäksi. Tietenkään se ei kokonaan sisustuksesta johtunut, vaan talon pohjakin oli pettymys. 
Isoista ikkunoista ja valkoisista seinäpinnoista plussaa, mutta ei talo ollut ollenkaan niin avara ku jotenki odotin/oletin/toivoin! Ainoastaan ruokailutilan kohdalla huonekorkeus oli normaalia korkeampi (siis ei tietenkään voikaan kaikkialla olla ku kyseessä on kaksikerroksinen talo), muualta alakerta näytti jotenkin pimeältä & synkältä ja siellähän sitä kuitenkin eniten oleskellaan… 
(Ehkä tähänkin seikkaan vaikuttaa se mihin on omassa kodissa tottunut…)

Mies ei oo koskaan tykänny tällasista laatikkomaisista kivitaloista, lähinnä niiden tasakattojen vuoksi (hänen mielestään sopimaton Suomen sääolosuhteisiin…), joten nyt hän voi huokaista helpotuksesta koska mun viehätys laatikkomallisiin kivitaloihin jää pelkäksi viehätykseksi. En halua ite sellaisessa asua :)

Tiedän kyllä että tämä sisustus ei tämän talon lopullinen sisustus ole, vain messusisustus. Tämä onkin jotain hieman erilaista kuin sitä mustaa, valkoista, harmaata ;)

Sauna kivan erilainen, mut jotenki kaipaan saunaan lämpimiä elementtejä…

Sitten toinen kohde Aitta, nro 8, jonka ulkomuotoon en Jämerän tapaan ollut ihastunut… Etukäteissisustuskuvat kohteesta puolestaan sai mut kiinnostumaan siitä!
Mutta paikan päällä tuli latteampi fiilis ja sellanen olo, että sisustus on kesken. Ei näyttänyt lainkaan kodilta, jotenki liian tyhjää mun makuun. 

Lastenhuone ihan ok joo… Mut silti tästäkin huoneesta jää päällimmäiseksi fiilikseksi et tää on kesken, jotain erittäin olennaista puuttuu…

No tää ei vaan oo mun mieleen eikä mun tyyliä, ehkä siinä selitys :)

Talon pohjaratkaisu mua jäi kummastuttamaan, mutta ei siitä sen enempää, makuasioita toki. Ehkä ymmärrätte paikan päällä mitä tällä tarkoitan :)

Tämä oli tämän kohteen ainoa kohta, mistä pidin: 

Ruokailuryhmä ja hyllykkö:

Millaisia ajatuksia teillä näistä heräsi?
Oliko jompikumpi peräti teidän messusuosikki?


Kenenkään ei pidä tästä postauksesta loukkaantua, toteutin tämän vain lukijan pyynnöstä eikä makuasioista voi koskaan kiistellä :)

Comments

 1. Nanna
  27.7.2011 / 12:17

  >Sauna, vaikka onkin hyvän mallinen, on niinkuin jostain steriilistä spa-ympäristöstä. Ei kiva omaan kotiin minusta, pitää todellakin olla sitä lämpöä ja sen tekee puu! Oranssi heittopeitto on kuitenkin ihQ! =)

 2. suvi m
  27.7.2011 / 12:58

  >Tykkäsin eniten Aitasta, koska sen kohteen kalusteet olivat eniten omaan makuun – paljon designklassikoita ja hienoja valaisimia. Tykkäsin myös sisustuksen graafisuudesta, mutta itse olisin varmaan sisutanut sen vielä himpun verran runsaammin. Ikkunoissahan ei ollut verhoja, joten ehkä siksi sisustus voi tuntua keskeneräiseltä…?Tuo Jämerä talo on kyllä ulkoapäin ihan hieno. Olohuone on tosi pieni ja pimeä niin kuin kirjoitit. Sauna on minustakin liian kylmä.Voi kun olisi saanut sisustaa jonkun noista taloista ihan oman mielen mukaan! ;)

 3. S
  27.7.2011 / 15:36

  >Nanna: totta, mäki tykkään puupaneelista saunassa, se tuo sitä lämpöä ja kodikkuutta, jota kuitenkin saunaan kaipaan :)suvi m: en osaa selittää kunnolla mistä se keskeneräinen fiilis tuli, osittain kyllä varmasti verhojen puutteestakin… mut kaipasin runsautta ja kuohkeutta sinne, se oli jotenki lättänä sisustus :D. lirut torkkupeitot ja tyynyt, kuohkeus ja pehmeys ja runsaus puuttu. ääh, ei tätä varmaan kukaan ymmärrä, luovutan! :Dsiitä ois tullu varmasti enemmän mun makuun soveltuva jos sinä oisit sisustanu sen :)

 4. Hanna
  27.7.2011 / 19:23

  >Mä luulen, että noiden molempien kohteiden sisustus muuttuu, kunhan niiden varsinaiset asukkaat pääsevät sisustamaan kotiaan mielensä mukaan. :) Oispa kiva nähdä kaikki asuntomessukohteet sitten messujen jälkeen asukkaiden sisustamina!

 5. Padmerine
  27.7.2011 / 21:52

  >Mä olin ja hyvin pettynyt tuhon Aittaan. Odotin niiin paljon enemmän siltä ja tulos oli aika pettynyt. Jämerä oli aika perus, ei mitään ihmeempää. Villa White taasen ylitti odotukset <3

 6. S
  28.7.2011 / 00:39

  >Hanna: joo toki, varmasti lähes kaikkien talojen sisustukset menee uusiks ku asukkaat niihin muuttaa. mut niitä ei voi arvostella, joten arvostelen näitä messusisustuksia :)Padmerine: niinpä, mäki ootin jotain järkevää selitystä sille miksi se näyttää ulkoapäin tuolta :P. tosi lattea sisus oli eikä pohjakaan miellyttäny. mut ihan kiva joskus kokea pettymyksiäkin :D

 7. Laura
  28.7.2011 / 13:29

  >Jämerän olkkari varmaan vaikuttaa pimeältä senkin vuoksi, että lattia taisi olla tummaa laattaa? Itseäni ihmetytti Jämerän kohteessa se, että ikkunapokat oli tummat myös talon sisällä. Mua miellyttää enemmän vaaleat pokat jos seinätkin on vaaleat.Aitassa ei vanhempien makuuhuoneessa messusisustuksella paljon pusutella, kun naapurin terassikin on kivasti samalla korkeudella :-) ehkäpä asukkaat hankkii verhot!

 8. S
  28.7.2011 / 14:15

  >Laura: totta, tumma lattia kyllä imee valoa tehokkaasti! munki valinta ois ollu valkoiset ikkunankarmit sisäpuolelle, mut ulos tummanharmaat :). :D naapurin parveke oli kyllä ihan makkarin ikkunoiden vieressä! et pakkohan sinne on verhot laittaa, jos siellä asua meinaa :D

 9. K
  28.7.2011 / 21:23

  >Näissä mentiin ihan ristiin ;) Mä tykkäsin kovasti Jämerästä, juuri niiden mustien sisäpokien vuoksi (kotoista ;)), sisustuksesta en niin välittänyt mutta kiinteistä toteutuksista. Se kliininen saunakin oli just mun mieleen!Aitasta tykkäsin myös, ihan samoin kuin Suvi, eniten kai niiden kalusteiden vuoksi. Mulle oli pettymys se Villa White kun odotin siltä niin paljon teidän kehumana, mun makuun se sisustus oli ihan liian maalaisromanttinen vaikka talo itsessään tyhjänä olisikin ollut tosi kiva, sen sijasta pidin Anvia kodista. Mulla on just messupostaus työn alla, mutta se kuvien perkaaminen. Muistat mitä puhuttiin käsittelystä :DOli niin kiva tavata!

 10. S
  29.7.2011 / 17:34

  >K: ai jaa, niin ne maut on erilaisia :). meillä oli sit yhteistä vain se et molemmat piti Anvia Kodista. totta, kiva oli tavata kasvotusten :) jännä miten erilainen ihminen on kuitenki luonnossa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.