>Kesäherkkua

>

Moi!
Alkuun täytyy kyllä hiukan hehkuttaa tämän harrastuksen parhaita puolia:
meillä oli eilen parin muun bloggaajan kans treffit, ihania tyttösiä kerrassaan, aika meni kuin siivillä, terkkuja kovasti!
En ois heitä varmaan koskaan tavannu ilman blogiani, joten aika huikeeta!
Arvaattekos ketä nämä kaksi muuta bloggaajaa olivat? ;)

***

Vietettiin sunnuntaina kiva koti-ilta lättyjä paistellen ja elokuvia katsellen. Vettä satoi aina välillä, joten pihahommiakaan ei viitsinyt tehdä. Haettiinkin tuoreita mansikoita & vadelmia ja alettiin lättyjen paistoon!

Lätythän on hyviä jopa pelkän sokerin kera, mut jos mukaan saa vielä tuoreita mansikoita soseena, tuoreita vadelmia sekä kermavaahtoa, on ne aivan täydellisiä <3

Miten sinä herkuttelet lätyt?
Onko lätyt parempia makealla vai suolaisella täytteellä?

Herkullista tiistaita!

Comments

 1. Anonymous
  26.7.2011 / 10:36

  >Lätyt on ehdottomasti parhaita mansikan ja kermavaahdon kanssa :) Tosin lättyjä useammin tulee tehtyä pannukakkua, mut samat lisukkeet passaa siihenkin.Toinen sun blogikavereista tais olla Valkoisen Harmajan Suvi? Kivaa tiistaita!-I-

 2. Anonymous
  26.7.2011 / 10:52

  >Oi kun kivaa, etta olet paassyt tapaamaan bloggaaja-ystavia! En muista, koska olisin lattyja tehnyt, mutta nyt ainakin alkoi tehda mieli… Mansikka- tai vadelmahilloa paalle. Tai lakkahilloa. :-)Rags

 3. Petteri
  26.7.2011 / 10:58

  >Letut menee meillä aina hilloilla, joskus kermavaahtoa mukana. Oma lemppari on ehdottomasti omenahillo. Vaniljajätskipallo kylkeen kruunaa kyllä herkkuhetken.Meillä paistetaan sitten tänään lettuja ;)

 4. Eryah
  26.7.2011 / 12:32

  >Mulle kay molemmilla taytteilla, siis suolaisella ja makealla. Ehdoton suosikki on itsetehty lokvattihillo (tai jos mahdollista, niin vadelmahillo) ja kermavaahto. Suolaisista ihan vaan tonnikala ja juusto :)Bloggailu on kylla tosi kiva harrastus. Harrastekavereiksi saa koko maailman ja aika pienella vaivalla!

 5. Anonymous
  26.7.2011 / 12:33

  >Meillä lättyjen kanssa syödään kermavaahtoa ja hilloa :) ja näin mansikka / vadelma aikaan hillo korvataan marjoilla, njam!!! Rupeskin tekee lättyjä mieli, vaikkei edellisestä kerrasta montaa päivää ole. -Marika-

 6. Soile
  26.7.2011 / 12:51

  >Olisko toinen ainakin Suvi Valkoisesta Harmajasta? Toista en kyllä ihan heti hoksaa…Ihania lättyjä….nami nami!

 7. S
  26.7.2011 / 12:59

  >I: pannarikin on tosi hyvää :P. juu Suvi oli toinen :)kiitos!Rags: oli kyllä tosi hauskaa ja kiva taas vaihteeks höpötellä toisten bloggaajien kans :). lätyt on kyllä tosi herkullisia :PPetteri: hih, blogeista aina tarttuu kaikkia kivoja mielitekoja mukaan :DEryah: kuulostaapa herkullisilta lättyversioilta! juu tää on kyllä ihan oma maailmansa sen oikean lisäksi :)Marika: mä tykkään kans et tuoreiden marjojen kans parempi ku hillon, siks kesällä lätyt maistuu aina parhaimmille :)Soile: juu toinen oli Suvi ja toinen hiukan pohjoisempaa tänne tullut :)

 8. Viivi
  26.7.2011 / 13:02

  >Miau. Tääkin veikkaa Suvia ja toiseksi kaveriksi -K :ta.Niin ja sit tää veikkaa ylläriks vauvauutisia;) Täh, meniks pieleen?Ja letut kuten teillä,nam!

 9. S
  26.7.2011 / 13:14

  >Viivi: muut veikkaukset oikein, mut vauvahommat pieleen :D

 10. Marika
  26.7.2011 / 13:26

  >Lettuja nam :) Juuri viime viikolla tein lettuja, joiden kanssa oli vaahdotettua vaniljakastiketta ja tuoreita mansikoita, oli kyllä sairaan hyvää:) Talvella tuoreet mansikat korvaa mansikka- tai vadelmahillo, joskus lakkahillo ja välillä laitan vaniljakastikkeen tilalle jätskiä. Sekä makeat että suolaiset täytteet maistuvat :)

 11. Olivia
  26.7.2011 / 14:05

  >Lättyjä, nam! Tosin niiden paistaminen kesähelteillä on hikistä hommaa – jospa keli tästä viilenisi, niin pääsisi lättyjen tekoon…Englannissa asuessani opin syömään lättyjä sitruunamehulla ja sokerilla :) Eli lätyn päälle puristellaan sitruunan mehua ja ripotellaan päälle sokeria, ihanan raikasta! Semmoinen keltaisessa pikkupullossa oleva sitruunamehukin käy :)

 12. Kirsi
  26.7.2011 / 14:08

  >Meillä letut syödään yleensä pelkän hillon kera, mutta mökillä paistetut muurikkaletut hillolla ja kermavaahdolla ovat ehdottomasti yksi kesän parhaimmista herkuista. NAM!Ihanat nuo cocktail lasit. Minun tekisi mieli ostaa sellaiset mm jälkiruokien tarjoilua varten. Kenen ne ovat?

 13. Anonymous
  26.7.2011 / 15:13

  >Heippa! Kiitos aivan upean ihanasta blogista!Löysin tämän blogin vasta pari päivää sitten ja nyt jo olen lukenut kaikki vanhemmatkin postauksesi. Olen alkuvuodesta muuttanut pois kotoa ja ostanut oman asunnon. Tätä lukiessa olen saanut hirveästi inspiraatiota sisustamiseen, pidän kovasti tyylistäsi ja toivonkin että edes joskus saan yhtä tyylikkään kodin kuin sinulla. Toinen asia mikä blogissasi ihastuttaa on kissa neidit<3 Itselläni on kaksi kissavanhusta jotka jäivät asustelemaan vanhempieni luokse tilanpuutten takia (ja paremman palvelun). Onneksi vanhempani asuvat lähellä joten pääsen usein käymään ja rapsuttelemaan karvaisiakavereita. Vanhempani ottivat kesällä kissanpennun joten senkin ansiosta tulee usein käytyä moikkaamassa heitä. On ne vain niin ihania<3 Myöskin teidän kisut tuntuvat olevan todella valloittavia persoonia, joten luen mielelläni lisää kissa aiheisia postauksia.Kiitos siis tästä ja oikein mukavaa kesänjatkoa sinne ruudun toiselle puolelle!:)-Sanna-

 14. LauraR.
  26.7.2011 / 20:33

  >Tämän ja kommenttien lukemisen jälkeen tuli ihan järjetön himo saada pannaria..Noh, ehkä huomiseen jaksaisi ottaa kun kaupassa käydään niin saa aineet, kun niitä ei nyt löydy valmiina..

 15. suvi m
  26.7.2011 / 21:07

  >Oli kyllä tosi mukava nähdä ja jutskailla! :)

 16. S
  26.7.2011 / 21:41

  >Marika: kuulostaakin tosi hyvältä :)). tuoreita marjoja ei kyllä voita mikään, onneks niitä vielä saa!Olivia: ahaa, jännä versio toi sitruuna. sitä voiski huvikseen joskus testata :)Kirsi: voi mun mielestä kans äitin paistamat muurinpohjalätyt tuoreen mansikkasoseen kera on niiiiiiiiin hyvää!!! :)lasit oon ostanu Kodin Ykkösestä, merkkiä en muista. Sanna: voi kiitos Sanna, ihanasti kirjoitit! tällainen kommentti kertoo kyllä kirjoittajastaan paljon hyvää :)). kiva että saat täältä blogista inspistä, oon iloinen! mukavaa että meidän kisulitkin ilostuttaa, on ne melkoisia persoonapakkauksia tosiaan :D. kiitos vielä ja tervetuloa blogini pariin! ihanaa kesää sinullekin koko meidän perheeltä :)LauraR.: vai pannaria, eikö lättyjä? :) meillä tehään pannaria talvisin ja lättyjä kesäisin. suvi m: juu, otetaan ehottomasti uusiksi :)

 17. Kaoka
  26.7.2011 / 21:47

  >Täällä lätyt ja pannukakut (ja vieläpä sellaiset ihanan isot, paksut amerikkalaiset pannukakut <3) maistuvat parhaalta vaahterasiirapin kera!Mutta kieltämättä jos tarjolla on niin tuoreet mansikat, mustikat ja vatutkin on herkkua :D

 18. S
  26.7.2011 / 22:31

  >Kaoka: mä en oo tainnu vaahterasiirapin kera kokeillakaan, täytyypä joku kerta ehdottomasti testata tuo(kin) versio :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.