>Kamerani

>

Aktiiviset lukijat varmasti muistaa, miten loppuvuodesta pähkäilin uuden kameran hankintaa. Ostinkin sit lopulta kaksi kameraa tarkoituksenani pitää niistä toinen. Käytin kameroita yhtä aikaa, testailin ja vertailin. 
Nämä kamerat oli Canon EOS 500D (järkkäri) ja Canon Powershot S95 (ei järkkäri).


Vaikka tämä järkkäri on kamerana kauniimpi (:D) ja monipuolisempi ja ja ja…
… päädyin silti pitämään alemman Powershotin enkä oo katunu! 
Mun kärsivällisyys & kiinnostus ei ainakaan tässä vaiheessa riittäny järkkärin kans säätämiseen (tulevaisuudesta en toki tiedä), vaan mulle sopii parhaiten kamera, joka on heti valmis tilanteeseen ku tilanteeseen. Lisäks mulla on aika pienet kädet ja ne kädet väsy järkkäriä käyttäessä melko pian, heh!


Tämä on enemmän kuin täydellinen kamera pieneen käteen:


Kuvat Googlen kuvahaku

Kameraani kuvaillaan mm. näin:

PowerShot S95 on edistynyt pienikokoinen digitaalikamera kuvaajille, jotka tarvitsevat etenkin hyvää suorituskykyä ja monipuolisia käsisäätöjä. Uudessa mallissa on kehitetty kameran helppokäyttöisyyttä, käsisäätöjä, HD-videokuvausta, HS System -järjestelmää ja hybridikuvanvakainta. 
HS System -järjestelmän ja valovoimaisen objektiivin ansiosta 10,0 megapikselin PowerShot S95 suoriutuu loistavasti hämärässäkin. Teräväpiirtovideot, RAW-tallennus ja ainutlaatuinen, nopeat käsisäädöt mahdollistava objektiivin säätörengas tekevät siitä ihanteellisen raskaan sarjan valokuvaajan taskukameran.


Aina silloin tällöin törmää juttuihin, missä aivan kuin oletetaan, että ostamalla järjestelmäkameran, on hyvät kuvat taattu! Mutta faktahan on, että kyllä sillä järkkärilläkin huonoja kuvia saa :). Sen käyttöä täytyy opetella ja toki on hyvä olla myös silmää valokuvaamiseen. Sitte alkaa olla jo melko hyvät edellytykset niihin onnistuneisiin & hyviin kuviin.
Toki tärkeintä on olla itse tyytyväinen omiin otoksiin, muulla tuskin on väliä! Monenlaisilla kameroilla saa hyviä kuvia. Tottakai laadukkailla järkkärikuvilla ja pokkarikuvilla eroa on, mutta mikä riittää itselle, se riippuu aina siitä :). 
Mä ainaki oon tyytyväinen omiin kuviini ja nautin kaikesta, mitä voin kamerani läpi katsella :). Ja ennen kaikkea nautin oman kamerani käyttämisestä!Säännöllisesti tulee tiedusteluja, millä kuvaan, joten tässä vastaus teille samaa miettiville!
Ja jos joku miettii uuden kameran hankintaa, mutta ei lämpene järkkärille, on tässä erittäin hyvä vaihtoehto! Canon Powershot S95 ei ole paljoakaan järkkärirunkoa edullisempi, hintaa kameralla on ostopaikasta riippuen 359 eurosta aina yli neljäänsataan. Järjestelmäkameran hintaa toki nostaa sitten objektiivit ja muut mahdolliset lisävarusteet. 

Mutta voi miten ihana tätä pientä kameraani on käyttää <3.
Erityisesti kamerassa pidän sen pienikokoisuudesta sekä erittäin valovoimaisesta objektiivista! Tietysti suuri plussa paukahtaa myös kuvanvakaimesta.  
Mies kysyikin viime viikonloppuna, ku taaaaaas kerran kameraani ylistin, et pitääkö ostaa toinen samanlainen varalle ;D. 
Not bad idea, not bad at all!


Mut hei:
It’s Monday, have a (piece of) mudcake!
 

Comments

 1. Anonymous
  1.8.2011 / 11:38

  >Sulla onkin aina niin hyvia kuvia!Totta, etta jarkkari ei takaa hyvia kuvia; taytyy todellakin olla silmaa valokuvaukselle ja sita sinulta loytyy. Lisaksi tuo pieni kulkee katevasti mukana, jaksaako jarkkaria raahata joka paikkaan; ei jaksa! :-)Rags

 2. Petteri
  1.8.2011 / 11:52

  >Epäilinkin, että kuvailet pokkarilla. Osaavissa käsissä noilla pikkukameroilla tulee kyllä pirun nättiä jälkeä! Osaaavt kädet omaat siis! :) Itse en koskaan ole jaksanut paremmin perehtyä pokkarilla kuvaamiseen vaikka niitäkin pari kotoa löytyy Olisi monesti niin paljon helpompaa kuin painavalla ja isolla järkkärisetillä..

 3. Pieni Lintu
  1.8.2011 / 12:06

  >Raikkaita kuvia – ihania! Ei sitä aina järkkäriä tarvita! Ei meilläkään ole. Meidän kamerassa on superhyvä makro ja muita ominaisuuksia ja koko ei oo mikään jättiläinen niin on kätevä ottaa mukaan käsilaukkuun tai roikottaa kaulassa tyylikkäästi. ;) Meidän kameran vuosimalli on 2002, että että..heh..mies aikoinaan käytti puolisen vuotta kameran valitsemiseen ja ollaan oltu tyytyväisiä. Nyt kun ollaa mietitty järkkkäriä niin ei ole kuulemma vielä markkinoilla sellasta joka kelpais. :D

 4. Mia -Willa Oliviasta
  1.8.2011 / 13:41

  >Itse en ymmärrä kameroiden teknisestä puolesta mitään, ja laitoinkin Mikin ja Eveliinan (joka harrastaa kuvausta) valitsemaan uuden kameran kentällä, kun aavistelin vanhan hajoavan (ja niinhän siinä kävi).Sinun kamerasta osaan sanoa sen verran, että kuvasi ovat aivan ihanan herkullisia, todella syötäviä;) Tässähän tuli aivan herkkunälkä :D

 5. Anttis
  1.8.2011 / 14:25

  >Totta. Ei se järkkäri takaa hyviä kuvia jos kameraa ei osaa käyttää. Minä rakastan järkkäriäni (juuri tuota canonin 500D:tä) mutta canonin pokkarillakin olen räpsinyt mielestäni onnistuneita kuvia. Nytkin kuvailen pokkarilla välillä kun ei järkkäriä jaksa eikä uskalla joka paikkaan raahata.

 6. Kähmäräpälä
  1.8.2011 / 14:55

  >Onpa näppärän kokoinen tuo S95! Ja todella hyviä kuvia olet sillä napsinut – olin nimittäin ihan varma, että kuvaat järkkärillä :D . Itsekin pähkäilin pitkään järkkärin ja pokkarin välillä kun piti ostaa uusi kamera varastetun tilalle. Päädyin lopulta PowerShotiin, tosin malliin G12. Siinä taitaa olla aika paljon samoja ominaisuuksia kuin S95:kin, mutta on enemmän mallia möhköfantti, tosin ei järkkärin kokoluokkaa kuitenkaan. Pienempi kamera olisi ollut kätevämpi, mutta ihastuin tuon kääntyvään näyttöön. No, mahtuu se nipin napin käsilaukkuun, se on pääasia :D .

 7. Marita
  1.8.2011 / 17:04

  >Onneksi olkoon! Meillä sama kamera. Sillä saa upeita lähikuvia. Tosin tyttäreni on ominut kameran kokonaan ja minä edelleen kuvaan järkkärillä..

 8. S
  1.8.2011 / 17:34

  >Rags: voi lämpimät kiitokset, ihanasti sanottu <3. ja mä en ainakaa jaksais järkkäriä roudata, meinas mennä hermot jo asuntomessuilla siihen ku lainasin iskän järkkäriä ja jo toisessa kohteessa sujautin sen ystäväni laukkuun ja otin oman kamerani esiin :DPetteri: kiitos kiitos! mä taas inhoon kaikkea teknistä, joten se järkkäri ei ollu sen takia mun juttu enkä tykkää myöskään mitään käyttöohjeita lukea koskaan enkä mistään :D asuntomessuilla dumppasin vanhemmiltani lainaamani järkkärin jo toisessa kohteessa ja otin oman minikamerani esiin :DPieni Lintu: kiitos paljon, ihana kuulla <3. todellakaan ei aina järkkäriä tarvi! mua aivan hirvittää miten nykyään sellaset kymmenen veet kitisee itelleen järkkäriä :O en jaksa uskoa et lapset välttämättä tarvii tonnin kameraa… eikä monikaan lapsi osaa pitää tavaroistaan niin hyvää huolta ku tarvis. mä tykkään kans ylipaljo ku toi mun kamera mahtuu pienempäänkin käsilaukkuun ja kulkee siten vaivattomasti mukana paikasta toiseen :). niin ja sulla on aivan superihania kuvia aina!Mia: siis en minäkään ymmärrä juuri mitään eikä mua oikeestaan ees kiinnosta mikään tekninen :Pvoi kiitos kehuista, arvasin et jollekin voi tulla herkkuhimo :DAnttis: nimenomaan! tärkeintä on tietysti kuvata sillä kameralla, mistä itse tykkää :). itehän niistä kuvista on tarkoitus nauttia :)Kähmäräpälä: joo moni on luullu et mulla on järkkäri, joten ajattelin senki vuoks oikaista asian :). kiitos paljon, kiva et tykkäät mun pokkarikuvista :D. varmasti on hyvä se sunki kamera!Marita: ai kiva, hyvän valinnan ootte tehny! tää on kyllä kuin pieni ihme tämä kamera :)

 9. Liinu
  1.8.2011 / 18:45

  >Sulla on kyllä aina niin ihania kuvia :) tapaatko muokata kuvia? Tuli mieleen, että miten ehdit ottamaan kisuista aina niin hyviä tilannekuvia? Täällä kun yritetään jotain hauskaa kuvailla, tilanne ehtii jo mennä ohi ennenkuin pokkarilla saa kuvan otettua.. vai pitäiskö sitä osata ennakoida :)

 10. Anonymous
  1.8.2011 / 18:55

  >Hei!Kommentoin ensimmäistä kertaa vaikka blogiasi olen jo pitkään seurannut. Ihailen kovasti kaunista kotiasi ja upeaa sisustustasi :)Minunkin kysymys koskee juuri miten "nopeasti" kamerallasi saa kuvia? Minulla on tällä hetkellä Canon IXUS 130 ja vaikka sillä saa ihan hyviä kuvia ns. paikallaan olevista kohteista, ongelma on että pientä koiraa kun yrittää kuvata vauhdissa on koira jo kaukana kun kuvan saa otettua :) Uuden kameran hankinta siis edessä, nuo järkkärit tuntuu itselle vaan turhan vaikeilta.-A

 11. Hanna
  1.8.2011 / 19:00

  >Hyvä kamera, hyvä kuvaaja! :)

 12. Olivia
  1.8.2011 / 22:25

  >Vau, sinulla jos kenellä on upeita kuvia, ja niissä on niin huoliteltu meininki! Onpa rohkaisevaa kuulla, että kuvaat niitä pokkarilla :) Olet kyllä taitava! Minä olen räpsinyt miehen kameralla kuvia blogiini, mutta todellakin vain räpsinyt… Ja Canonin Powershot sekin on, tosin joku sx100is, näemmä (en siis minäkään ole kovin tekninen ihminen, en tiedä mitä nuo kirjain-numerosarjat tarkoittavat), mutta että toivoa lienee oppia ottamaan ihan hyviäkin kuvia tuolla pelillä! Täytyypä nyt ottaa ihan projektiksi tämä valokuvauksen opettelu, kiitos innoituksesta!

 13. S
  2.8.2011 / 00:53

  >Liinu: voi kiitos Liinu! en käsittele kuvia mitenkään ja varmasti sen ainakin kuvia käsittelevät ihmiset huomaakin :P. joskus talvella on täytyny vähä lisätä valotusta kuvaan, mut ei muuta. oon vähän laiska tossa hommassa :Dja ennakointi tosiaan eläinkuvauksessa on kaiken a ja o! tunnen nuo miuskut niin hyvin et osaan melkeen lukea niiden ajatukset joskus ja olla kameran kans asemissa :D. että siitä on myös hyötyä :). mut toki täälläkin tulee niitä epäonnistuneita otoksia, räpsinkin kuvia aina kymmeniä :PA: voi kiitos paljon kauniista sanoistasi ja kiva että jätit viestiä itsestäsi! siis mun kameralla saa ihan norminopeudella kuvia, en oo ainakaan vielä löytäny mitään muuta. järkkärissähän oli se eläinkuvaukseen (ja esim. urheilukuvaukseen) sopiva asetus et pysty ottaan liikkuvasta kohteesta hyviä kuvia, se oli kyllä kätevä!että kuvanottamisen nopeuteen vaikuttaa varmasti vain kuvaaja, täytyy osata ennakoida tilanne ennen ku haukku vilistää ohi :)) harjoitus tekee mestarin! kuvausiloa :)Hanna: heh, kiitos <3Olivia: voi miten ihanasti sanottu, kiitos tosi paljon <3. tuli niin hyvä mieli :)). ihana sinä! ja tosi kiva jos sain sut innostumaan kamerastasi!

 14. Ansku
  2.8.2011 / 09:26

  >Tulipa sopivaan kohtaan kamerainfosi, kun juuri mietin joko kameran tai hyvän kamerakännykän ostoa (eipä ne taida kilpailla samassa sarjassa). Harmittaa kun hukkui Tallinnassa vanha Canon Ixus, joka palveli minua riittävästi. Mies ja nuoret saavat meillä sitten kilpailla kuvien laadusta kunnon kameroineen.

 15. S
  2.8.2011 / 11:20

  >Ansku: hieno homma jos tästä oli hyötyä! mullakin on vanhempi kamera Canonin Ixus, hyvä sekin! :)

 16. Sara
  2.8.2011 / 12:11

  >Multakin löytyy sama kamera, ja en ole päivääkään katunut ostostani :) Vaikka multa kyllä löytyy järkkärikin :) Mutta s95 on niin helppo kantaa mukana joka paikassa :) Järkkäri kun ei oikeen mahdu taskuun ;)

 17. S
  2.8.2011 / 14:11

  >Sara: ai jaa! joo järkkäriä on kyllä hiukan rasittava raahata mukana :D. aina ihastelen sun kuvia, todella kauniita ovat :)

 18. Marika
  3.8.2011 / 21:15

  >Kamerasi vaikuttaa todella kätevältä ja laadukkaalta ja kun joskus on oman kameran vaihtoaika, niin ehdottomasti hankin samanlaisen kameran kuin sinulla tai vastaavan mikä sitten markkinoilla onkaan. Ei se järkkäri tosiaankaan tee itse itsestään hyviä kuvia jos sitä ei osaa käyttää, nimim. kokemusta on…

 19. S
  4.8.2011 / 09:52

  >Marika: tuo on kyllä hyvä valinta, et varmasti kadu jos saman kameran jonain päivänä hankit :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.