Kesänautiskelua

 

Hurautettiin eilen illalla vähän pohjoisemmalle rannikolle syömään. Tunnistatteko paikan? :)
Haettiin hieman vertailupohjaa viikon takaiselle illalliselle ja testattiin, miltä se pippuripihvi konjakki-kermakastikkeessa täällä maistui! Herkullista oli tämäkin, mut ei kyllä ihan voittanut kotikaupungin versiota :P

Aivan ihanaa kuoharia maistoin, tätä on ehdottomasti ostettava! (Canti Asti Spumante, Italia)

Kalajoelta ei luonnollisesti poistuta kuin jätskikiskan kautta, kyseinen kioski onkin ihan omaa luokkaansa, suosittelen piipahtamaan :)

Illan päätteeksi vielä maisemista ja ilta-auringosta nauttimista!

Sitten te saisitte kertoa mulle Kuopiosta!
Hyvät ruokapaikat (mielellään jotain mitä löytää vain Kuopiosta, ei siis ketjuravintoloita), kaupungin parhaat terassit, kivoja irkkupubeja (miestä kiinnostaa), ihanat sisustusliikkeet…?
Entäs mitä majoitusvaihtoehtoa suosittelette (mielellään keskustasta)?


Kaikki vinkit laitetaan korvan taa ja osa varmasti testataankin vielä elokuun aikana!
:)

Comments

 1. Tarja S
  31.7.2011 / 18:43

  >Tulikin hyvään saumaan tää sun kysymys, kun minäkin olen menossa reilun viikon kuluttua Kuopijoon ja kaipaan tietoja varsinkin hyvistä ruokapaikoista. Netistä katselin sellaista kuin "Kummisetä". Ja nyt käytänkin tilaisuutta hyväkseni ja mikäli jollain kuopiolaisella on tietoa ko ravintolasta, niin voisi kertoa….Ihanan näköiset annokset teillä on ollut, kerrankin riittävästi vihanneksia! Mukavaa aina välillä herkutella jossain muuallakin kuin ihan kotinurkilla!

 2. Jaana
  31.7.2011 / 19:14

  >Moikka!Joo, täällä on tosiaan tuo Kummisetä, en ole käynyt, mutta en ole kuullut koskaan huonoa palautetta siitä. Muita paikallisia on mm. Musta Lammas (kalliimman puoleinen), muikkuravintola Sampo, ravintola Os, ravintola Hiili ja ravintola Kreeta. Nämä nyt äkkiseltään tuli mieleen. Ainoa, missä olen käynyt, on tuo Kreeta. Hyvää ruokaa, mutta miljöö ei ehkä ihan paras mahdollinen. Hiilestä olen kuullut paljon kehuja, pitäisi käydä joskus kokeilemassa.Terasseista en hirveästi osaa sanoa, näillä keleillä varmaan kaikki on hyviä. =) Irkkupubeista ei tietoa, en käy. Majoitusta keskustasta Sokos Hotel Puijonsarvi, siistit huoneet, hyvä aamupala. Sisustusliikkeistä en osaa äkkiä sanoa kuin AmandaB:n, tulee käytyä niin vähän keskustassa, etten pysy oikein mukana. Kesällä on tietty Pikku Pietarin torikuja, josta voi löytää ihan mitä vaan. =) Toivottavasti näistä on jotain apua. Olen satunnaisesti lukenut blogiasi, mutten ole saanut aikaiseksi kommentoida. Kisujutuista tykkään erityisesti!

 3. Hanna
  31.7.2011 / 19:41

  >Upeita kuvia! Arvaa tuliko nälkä! :DSiis missä siellä tuollainen jätskikiska on, mistä saa noin ihanan näköisiä annoksia?!

 4. Aikku
  31.7.2011 / 20:10

  >Ekasta kuvasta en tunnistanu…myöhemmistä kyllä. Eipä oo tullu tota paikkaa testattuakaan. Eilen ajoimme kyllä särkkien kautta kotiin, kun sieltä Kokkolasta kotiin palasimme. Pitääpä meijän käydä vähä etelämmässä rannikolla joskus syömässä:)

 5. Aikku
  31.7.2011 / 20:27

  >En kyllä oo Kuopiosta, mutta käytiin siellä viime kesänä lomareissulla ja suosittelen käymään Kallaveden risteilyllä! Oli ihana risteillä, kun alus kierteli rantoja, joilla oli aivan upeita huviloita!<3 Me ainaki tykättiin tosi paljo! Ja jo rannassa oli ihana tunnelma!

 6. Anonymous
  31.7.2011 / 20:59

  >Viikonloppu tuli vietettyä kotiseudulla Kuopiossa. Pikku-Pietarin torikuja on kiva kesällä,pikkuliikkeitä ja yrittäjiä saman kujan varrella. Amanda B:n liike Vuorikadulla on myös very nice. Ruokapaikoista tietenkin, jos haluat kokea reipasta savolaista meninkiä on Ravintola Sampo Kauppakadulla. Majoitushan voisi olla Kallaveden äärellä Scandicissa, jos haluat syödä aamupalaa ja ihailla samalla järvimaisemia vuorostaan meren sijaan ; )-Nuppu-

 7. Kirsikka...
  31.7.2011 / 21:43

  >Ihanassa paikassa olette käyneet syömässä, ja herkullisen näköisiä kuvia..kauniita kuvia taasen!

 8. Paula
  31.7.2011 / 21:43

  >Yöpymiseen suosittelisin minäkin Scandicia, sijainti on upea. Siinä voi käydä vaikka iltakävelyllä rantoja pitkin ja ihailla Kallavettä. Jos keli on hyvä, kannattaa hypätä satamasta sisävesiristeilylle, ja valita voi vaikka Saaristokaupunkireitin (paljon uusia omakotitaloja ja myös asuntomessualue) tai miksei myös viinitilaristeilyn Alahovin viinitilalle (itse tilalla en tosin ole käynyt). Sisustusliikkeitä on keskustassa jonkun verran, pääasiassa pienempiä esim. Puijonkadulla Sisustus Picaso ja sitten Vuorikadulla oleva isompi AmandaB. Ruokapaikkana suosittelen ravintola Osia, ja jos taas haluaa tunnelmalliselle terassille, suosittelisin silloin Kummisetää. Mutta Osissa on kyllä mielestäni paras ruoka Kuopiossa (tai sitten se laadukas Musta Lammas, mutta se on suunnattu ehkä enemmän "vanhemmalle väelle", tai siis hakee enemmän gourmet-linjaa). Myös Isä Camillo on hyvä ravintola, siellä sisällä on viihtyisämpää kuin terassilla. Hiilen terassi on kiva, ja siellä on sellainen rento chillailua varten oleva loungeosasto, tosin tämä terassikin oltaisiin voitu viimeistellä hiukkasen paremmin. Muuten suosittelisin juomapuolella Maljaa, eli se menee varmaan irkkupubista, oikeita irkkupubeja kun Kuopiossa ei ole. Malja on Kauppakadulla ja siinä on kiva terassi, yläkerrassa laajahko viinibaari ja alakerrassa enemmän perusbaaria, ja juomavalikoima on laaja etenkin oluissa ja siidereissä.

 9. 04620
  31.7.2011 / 21:59

  >Moi! Mä olen alunperin Kuopiosta kotoisin. Voin suositella lämpimästi ainakin Os'ia ja Hiiltä. Musta Lammas oli aikoinaan kaupungin ainoa gourmetravintola, mutta on valitettavasti jo hieman aikansa elänyt. Nähtävää Kuopiossa on pilvin pimein. Kannattaa ainakin tsekata Pikku Pietarin Torikuja (paikallisten käsityöläisten tuotteita) ja Victor Barsokevitschin valokuvakeskus. Ja tietysti muikkuravintola Sampo, Kallavesiristeilyt ja Puijon torni.

 10. Anonymous
  31.7.2011 / 22:39

  >Heippa, Itse olen muuttanut Kuopioon vuosi sitten Jyväskylästä ja työskennellyt Ravintola OS:issa ja voin suositella lämpimästi paikkaa! Sekä ravintola Hiiltä, jotka ovat samaa ketjua. Ruoka on todella hyvää ja maukasta! Ja tunnelma mielestäni ainakin Ravintola OS:issa hyvä!! :-) Mukavaa Kuopion reissua teille.

 11. Anonymous
  31.7.2011 / 23:06

  >En ole Kuopiosta kotoisin mutta kaupunki on varsin tuttu, paljon käyty varsinkin kesäisin, viimeksi reilu viikko sitten :)Suosittelen Pikku Pietarin torikujaa ja ajelua Saaristokaupunkiin, todella kaunis tie sinne asuntomessualueelle.Lisäksi torin laidalla on ihana Kahvila Kaneli, sijaitsee Kauppakatu 22, nettisivut kahvilakaneli.netTorilla käydään aina Kauppahallissa kanssa. Toinen kiva kahvila on Kauppakahvila Fado, Puijonkatu 33, nettisivut fado.fi.Sisustusliikkeistä se jo mainittu Amanda B , ja minä tykkään käydä aina Etolassa kun sitä ei täällä Oulussa ole :)Ja kannattaa tsekata myös sellainen kun Ajan Tarina, minä ainakin tykkäsin kovasti viime kesänä katella siellä, nettisivut ajantarina.fiKuopio on kyllä kiva kaupunki!Aurinkoista loppukesää :)T:Susanna J.

 12. Anonymous
  31.7.2011 / 23:27

  >Me oltiin viisi päivää sitten kahden yön Kuopion reissulla ja täytyy todeta, että siellä oli tosi hauskaa, paljon nähtävää ja koettavaa. Ruokapaikkana tuli mieleen ravintola Wanha satamaa, siinä on myös tosi iso ja ihanan aurinkoinen terassi. Sisustusliikkeistä Amanda B on ihan kiva. Majoitukseen voin lämpimästi suositella Sokos Hotel Puijonsarvea, yövyimme itse siinä ja viihdyimme erittäin hyvin, kannattaa ottaa vain huone uudelta puolelta. Tosi ihanat aamupalat oli ko. hotellissa. Tutut kertoivat tykänneen Scandic hotellista oli kuulemma järvinäköalat ja kaikki. Ja vielä suosittelen käymään Alahovin Viinitilalla, ihania viinejä jos tykkäät. Ja lähteehän sieltä satamasta niitä kaikenlaisia risteilyjäkin, itse ei keritty käydä sellaisella vaikka olisikin haluttu. Toivottavasti näistä tiedoista on jotain hyötyä :)

 13. S
  1.8.2011 / 00:04

  >Tarja S: kivasti tulikin jo vinkkejä, ootetaan jos tulis lisää :). toivottavasti näistä on hyötyä sullekin! ja tosiaan, kivaa vaihtelua käydä joskus naapurikaupungissa iltaa istumassa!Jaana: kiitos ravintolavinkeistä, aion tutustua lähemmin! huoneen varasin järvinäköalalla :). AmandaB:ssa tulee käytyä, samoin tuolla torikujalla!kävin kurkkaamassa blogiasi ja aivan ylisöpöön pieneen raitapirpanaan ihastuin <3Hanna: heh, niin tuli mullekin :D. siis MITÄ!!! tuo jätskikiskahan on saanu jotain maanlaajuista tunnustustakin etkä sä tiedä missä se on :D. siis suunnilleen Pihvituvan ja Dyynin välissä, suunnatkaahan sinne vielä tänä kesänä :PAikku: kannattaa testata tuo paikka, oli kiva ja hyvä ruoka! Kuopiossa meki risteilylle aiomme :)) (toiv. säät sallii sen)Nuppu: kiitos vinkeistä :). ja sait ylipuhuttua; huone Scandicista varattu! AmandaB sekä torikuja ovat must see -listalla :))Kirsikka: paikka oli kiva, varsinki ku vähä sovellettiin ja mentiin ilta-aurinkoon syömään :). kiitos paljon kuvakehuista <3

 14. S
  1.8.2011 / 00:16

  >Paula: huone Scandicista varattu ja risteilylle aikomus mennä! viinitilaristeily oli plan A, mut tuli muutoksia, joten toteutamme plan B:n ;). Musta Lammas ei ehkä sit taida olla meille, mut Hiilen Lounge-osasto houkuttaa, samoin Maljan viinibaari (minä kun en olutta juo) :P04620: torikuja pääsi must see -listalleni :). samoin jokin risteily on ehdottomasti ohjelmassa! mennään vaan yhdeksi yöksi et varmasti jää nähtävää vielä seuraavillekin kesille :)Anonyymi: heippa ja kiitos paljon, tulee varmasti kiva reissu ja nyt alan kiinnostua noista mainitsemistasi ravintoloista, ne on saanu muiltakin mainintoja! :)Susanna J.: torikuja ja AmandaB pääsivät must lee -listalleni ja taidanpa rustata sinne vielä Etolan, kiva ku mainitsit! toivottavasti aika riittää kaikkeen :D. ja kiitos samoin sulle Susanna!Anonyymi: kiva kuulla että kaupunki on vierailun arvoinen, tosin en sitä oo koskaan epäillytkään :). ja varmasti jää nähtävää seuraaviinkin kertoihin! varasin jo huoneen Scandicista, järvinäköala vei voiton :). niin ja risteily on meilläkin suunnitelmissa, toiv. aika riittää kaikkeen :Dkiitos teille kaikille vinkeistänne, lisääkin saa kirjoitella, kaikenlaista mitä mieleen tulee, vielä ehtii hyvin :)

 15. Paula
  1.8.2011 / 09:30

  >Tervetuloa Kuopioon :) Ravintola Hiili ja Kummisetä molemmat tosi hyviä paikkoja, suosittelen! :) Sisustusliikkeistä suosittelen Jaanan Kirstua (suokatu) ja Sisustuspuoti KatinKaa (puijonkatu).S.W.A.K. Fashion Kauppakadulla kiva vaatekauppa, siellä on vähä harvinaisempia vaatemerkkejä.. Siinäpä muutama vinkki :)

 16. Svea
  1.8.2011 / 11:07

  >Ruokapaikkasuosituksia onkin jo tullut, mutta kerronpa minäkin suosikkini. Ilmeisesti tykkäätte pihveistä, joten Hiili on oivallinen pihvipaikka. Hiilen uusittu terassi on myös viehättävä. Kummisedässä on monipuolisempi menu ja maistuvat ruoat, suosittelen lämpimästi. Jos tykkäätte kreikkalaisesta, kannattaa kokeilla Kreeta, tosin sisustukseltaan se muistuttaa työmaaruokalaa, ei siis sovi romanttisille illallisille.Kivoja kahvipaikkojakin löytyy, mm. jo mainittu Kaneli. Houkutuksessa puolestaan on kaupungin parhaat kakut, mutta tunnelma on usein meluisa.Jos terassikelit suosivat, kannattaa Hiilen terassin lisäksi kokeilla sataman terasseja.Vaate- ja sisustuskaupat löytyvät parin korttelin säteellä torista.

 17. Ansku
  1.8.2011 / 11:14

  >Aika kivan tuntuista on tuo ruokamatkailu lauantai-iltaisin! Täällä mennän aina kaupungille syömään, eikä tule mieleen että voisi mennä jonnekin vähän kauemmaskin (sitten vaan pitää olla jonkun kuskina). Ja eihän täältä sisämaasta noin idyllisiä paikikoja tahdo löytyä…

 18. piitzi
  1.8.2011 / 12:16

  >Oih ja voih, tuli ihan ikävä Kuopioon kun näitä kommenteja lukee! =) Asuin itse 9 vuotta Kuopiossa, nyt viimeiset kolme vuotta täällä Oulun seudulla. 2009 kesällä olen viimeksi käynyt, mun tiedot ei oo enää ajantasalla =D, paljon uusia ravintoloita tullut tässä välissä. Laivaristeily, Torikuja, Puijon torni on myös mun suosituslistalla =). Asuin Kummisetää vastapäätä mutta en edes muista kävinkö koskaan siellä syömässä =D En oo koskaan käynyt Kalajoella, pitäis houkutella mieheke pikku roadtripille sinne päin…

 19. Johanna
  1.8.2011 / 15:32

  >Heissan! Nyt en lueskellut kaikkia kommentteja kokonaan läpi, joten pahoittelut jos tulee toistoa!Hyviä, ja toisistaan hiukan erityyppisiä ravintoloita meiltä (heh) löytyy Ravintola OS (taitaa olla listattu ihan Suomen parhaimpiin), samojen omistajien uusi italialaispaikka Gusto (testattu, aivan ihana risotto!), Musta Lammas (hiukkasen hienompaan ruokailuun) ja Kummisetä (naminamipihvit). Isä Camillo on perinteinen ruokaravintola, mutta ite en niin tykkää siitä… Ja Wanha Satama, säiden salliessa, lohikeitto siellä on niiiiin hyvää! Tietty sitten muikkuja Sammosta (ei omaa kokemusta), ja Intro ihan ytimessä on myöskin ok ruokapaikka. Enpä muuten edes tiiä onko täällä kunnon irkkupubia! Pubityyppisiä paikkoja, mukavia sellaisia, on Ravintola Malja (alakerrassa olut- ja yläkerrassa viinibaari) sekä Pannuhuone. Tuo Malja on meidän perheen kantapaikka :)Kuopiossa on aika paljon mielestäni nuita vanhan tavaran myymälöitä, en tiedä miten sellaiset sun makuun iskee… Keskustasta löytyy sitten Sisustus PIcaso, tosi arvostettu designtavaran myymälä täällä päin. Meillä on oikeasti mielestäni valtakunnan huonoin sisustustavaratarjonta tämän kokoiseksi kaupungiksi!Tuo keskustahan on toriremontin takia ihan kauheassa kunnossa, yleensä tori on mun suosituslistalla :) Kallavesi risteilyt, mm. Alahovin viinitilalle on hyvä idea päiväohjelmaksi! Sitten kannattaa tietty käydä Kuopion Unikulmassa jossa on alennusmyynti, heh :DTästä tuli hirmu sepustus…

 20. S
  1.8.2011 / 17:22

  >Paula: kiitos Paula, kivoja vinkkejä :). minkähäntyylisiä sisustusliikkeitä nuo mainitsemasi on.. varmaan löytyy googlettamalla :)Svea: Hiili ja Kummisetä kiinnostaa nyt eniten, samoin ravintola OS :))onkohan muuten siitä Scandic-hotellista minkämoinen matka torille? käsitin et hotsku on ihan keskustassa… kiitos sullekin avustasi :) Ansku: joo joskus on kyllä kiva lähteä naapurikaupunkiin illalliselle :). meillä ihan mies ajoi eli kovinkaan ei sitä juomapuolta harrastettu muuta kuin ruokajuomana :)piitzi: no nyt teidän pitää varmaan sit Kalajoen reissun lisäks tehdä reissu Kuopioon :D. menkää ihmeessä Kalajoelle vielä tänä kesänä, ihana paikka viettää iltaa (Hiekkasärkät siis) :). Johanna: kiitos paljon vinkeistä! mua kiinnostaa tällä hetkellä eniten Kummisetä, Hiili ja OS :). Gustostakin tosin kiinnostuin, rakastan italialaista ruokaa! muikkuja mun ei tarvi päästä testaamaan ;D. Maljasta kiinnostuin :P ja ainakin AmandaB sekä ehkä myös tuo Picaso täytyy testata. samoin järviristeily, kääk miten me ehditään kaikki!!! :Dniin joo ja tuosta torista oon kuullu ystävältäni myös, siis mitä ihmettä ne siellä oikeen väsää?? :D

 21. Svea
  1.8.2011 / 21:08

  >Scandicista on ehkä kilsan verran matkaa torille, eli kävelymatka. Aivan keskustassa hotelli ei sijaitse. Tori on auki, koska toriparkkia laajennetaan ja siksi koko torin ympärys on kaaoksessa. Torin laidalta löytyy kauppahalli, jossa on elintarvikepuotien lisäksi muutama muu ihan viehättävä liike. Sielläkin kannattaa vierailla.

 22. S
  1.8.2011 / 22:33

  >Svea: aivan, hotellin sivulla lukikin et keskustaan 1km. ihan ok :)joo kiva, kauppahallit on viehättäviä paikkoja, haluan ehdottomasti käydä sielläkin sen tunnelman vuoksi!

 23. Anonymous
  2.8.2011 / 01:09

  >Kukaan ei tätä vielä ehdottanut joten ehdotanpa että käytte taidetorilla satamassa! Mikäli se siis on vielä auki kun olette täällä. Ja tietenkin se VB-valokuvakeskus ja myös korttelimuseoon kannattaa tutustua!-H

 24. S
  2.8.2011 / 10:59

  >H: ahaa, hyvä tietää! kiitos sulle H :))

 25. Hanna
  2.8.2011 / 17:45

  >Vol 2 :-) Olen vissiin aikaisemminkin kertonut, että opiskelin kuopiossa. Arvaatko mitä? Hih :-) Joten mun kommentit on sitten siltä kantilta ja ehkä jo vähän vanhentunuttakin tietoa. Jos ylipäätään on asia vielä teille ajankohtainen :-) Scandic on kyllä erinomaisella paikalla veden äärellä. Puijonsarvi on varmaan Kuopion hienoin hotelli, kai :-) Siellähän se Prinssi Danielkin yöpyi kesällä. Isä camillossa ollaan syöty ja hyvää oli. Sieltä sai joskus ihania drinkkejä mm. sellainen kuin lumikenttien kutsu, nam! Oikein neitimäinen drinkki :-)

 26. S
  3.8.2011 / 11:57

  >Hanna: ai mitä opiskelit siellä? ei nyt tässä pääkivussa hoksottimet oo oikein terässä :/lumikenttien kutsu kuulostaa ihanalta drinkin nimeltä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.