Tuolimietintä jatkuu…

Vielä tähän postaukseen palatakseni…
Oon tosiaan jo pitkän aikaa ihastellu ja lähes yhtä kauan haaveillu tästä Eamesin keinutuolista ja jostain syystä nään sen koko ajan takkaamme yhdistettynä.
Ehkä siksi koska takassa on koivuklapeja, jotka sopii keinutuolin jalkaosan kans aika hyvin yhteen ;D

:P

Tuolin hinta on melko suolainen tai en oikeastaan edes tiedä ihan tarkkaa hintaa vielä tässä vaiheessa…
Joka tapauksessa oon päättäny hankkia itelleni jonkun spesiaali-jutun ensi talvena, kun täytän pyöreitä.
Oon alkanu jo kerätä pientä pääomaa tuota hankintaa varten, joten ei muuta kuin haaveilemaan, haaveilemaan!
Eamesin RAR-keinutuolia enemmän haluaisin tämän, tämä ois enemmän kuin unelmien täyttymys:

Thomas Pedersenin suunnittelema Merirausku/Sting Ray -keinutuoli:

Se on kuin simpukankuori, jonka keinunnassa voit kuulla hiljaisuuden ja antaa aaltoliikkeen rentouttaa ja vallata kehosi. Tai kuin kodikas pesä, jossa parhaimmillaan tuuditut uneen. Sen sylissä voit istua jalat maassa, jalat ristikkäin, poikittain tai hakeutua turvallisesti sykkyrälle.

Hmm… Tuon rinnalla tosin Eamesin keinutuoli tuntuu lähes ilmaiselta ;D.
Niin, kyllä mä arvokkaita hankintoja mietin monia kuukausia! Nyt onkin hyvin aikaa alkaa suunnittelemaan tätä hankintaa ettei tuu huti.
Viime talvena ostin Soihtu-valaisimeni, jota ihastelen edelleen joka päivä. Erittäin onnistunut ostos, josta voin melkoisella varmuudella sanoa, että se seuraa mua vuosikymmeniä! Enpä voi kaikista muista valaisimistamme sanoa samaa, valitettavasti…
Tästä tulikin mieleeni, et työn alla on valaisinpostausta(kin), joten näistä asioista lisää myöhemmin!

Niin ja huomenna palkitaan muutamien ihmisten kärsivällinen odotus:
esittelen teille kotimme kolmannen makuuhuoneen, huoneen, jota lukijoiden keskuudessa myöskin salahuoneeksi on kutsuttu.
Kivaa keskiviikkoa!

Comments

 1. Marja
  24.8.2011 / 11:16

  >Uhuhuuh.. ihana tuo Merirausku :P Ja ihanan merellisen suolainen hinta… huhheijaa! Mutta siis upea tuoli! Ja kaunis btw tuo lattia tuossa makuuhuonekuvassa, vaikka tummahko onkin.Ja kun pääsin aiheeseen niin mitäs materiaalia teidän lattiat onkaan?! kyselee nimim. lattioita miettimässä :)

 2. Anonymous
  24.8.2011 / 11:22

  >Tuo Eamesin kiikkuhan passaa tuohon teidän takan edustalle kuin nenä päähän! Ei muuta kuin hankkimaan vain! Keväällä Turun Artekissa hinta oli muistaakseni 550€. Mun mielestä hinta ei ole paha, kyseessä kun on kuitenkin design-klassikko. Ottaisin meillekin, mutta tällä hetkellä ei oo missään tilaa, jos oikein keinutakin sen kanssa haluaisi. Itse kiikkuhan on luonnossa melko pieni, mutta kiikkumisvaraa/tilaa pitää tietty olla -ja sitähän teillä varmasti on. Ja sopii muuten varmasti aika kivasti vielä Soihdun kaveriksi :)-I-

 3. S
  24.8.2011 / 11:32

  >Marja: siis niin ihana et kuola valuu ;D. hinta on kyllä ihan hävytön suorastaan! meidän lattialaminaatti on Haro Tritty 75, sävy white oak :) mm. Kaakelikeskus myy. I: ei ihan tajuton hinta ku vertaa tuohon Rauskuun :D. täytyy vielä miettiä ja makustella et kyllästynkö tuohon Eamesiin vai en :). Merirausku sopis kyllä vielä upeammin Soihdun kaveriksi, mut ei siitä sen enempää ;D

 4. Rags
  24.8.2011 / 11:44

  >Aika ihana tuo Merirausku, mutta aika "ihana" hintakin… :-/Mun mielesta tuohon takan viereen sattuisi Eames oikein hyvin. Katso jostain nettikaupasta, saattaa loytya paljon edullisemmin!

 5. Anonymous
  24.8.2011 / 11:45

  >Joo, oishan tuo Rausku ihan unelma, lehdissä oon sitä myös kuolannut, mutta on tosiaan "melkoisen" kallis -saisit 3 Eamesia sillä hinnalla :)-I-

 6. Anonymous
  24.8.2011 / 13:07

  >Sopisi kyllä tuo Eamesin keinu teille. Ja jos tuntuu, että sitä puunväriä tarttee muuallekin, niin voisihan sitä lisätä vaikkapa valokuvakehyksiin tms.pikkuesineisiin (taitaa kuitenkin nuo takkapuut riittää). Ja totta on, että jos jokin design-esine hieman maksaakin, niin se varmasti vuosien saatossa maksaa itsensä takaisin. Kaunis ja tarkkaan harkittu huonekalu tai esine sopii kotiin kuin kotiin. Itse hankin opiskeluaikana lepakkotuolin ja olihan se opiskelijalle kallis, mutta on seurannut mukanani siitä lähtien :)

 7. Anonymous
  24.8.2011 / 13:28

  >Itse tykkään enemmän Eamesin tuolista, jotenkin se vain on niin kaunis. Eikä tosiaan pahan hintainen siihen nähden, että maksavathan tavallisetkin keinutuolit yleensä useita satasia. Sitä mietin, että istumismukavuus on myös tärkeä kriteeri, onkohan tuo Rausku liikaa makuuasennossa? No, riippuu tietenkin miten haluaa istua… ;) Eamesin tuolit ovat tosi kauniita kyllä, itse valitsisin ruokapöydän ympärille ne puujalkaiset, mutta meillä onkin tammilattia… Anna

 8. Anonymous
  24.8.2011 / 14:27

  >Itse tilasin Eames RAR:n smow.com nettikaupasta. Hintaa tuli kuljetuksen kanssa muistaakseni 480 euroa. Vakkarilukija

 9. Anonymous
  24.8.2011 / 14:34

  >Minustaki tuo keinutuoli jossa puunväriset jalat soppii erittäin hyvin teän takan etteen :) Ei ainakaan minun silmään pomppaa ollenkaan ja nuo halot vielä komppaa sitä puunväristä jalkaa :) Ei muutako hommaamaan unelma mitä oot jo kauan haaveillu :)Sitä paitti, kuka kieltää maalaamasta jalat joskus esim valkoseksi jos joskus alkaa kyllästyttään puunväri :DTerkuin,Satu

 10. Sokrutin
  24.8.2011 / 16:28

  >Ihan samalla linjalla olen haaveillut meille kiikkusta. Sopis niin klapejen kanssa :)Koivuklapitkin tosin puuttuu. Eräs ahkera oli pinonnut ne puuvaraston perälle :O Ja siellä ovat niin kauan kunnes on poltettu kaikki muut pois. Voihvoih…ois pitänyt olla kattomassa. Taiii.. vetäskö koko puuvaraston auki saadakseen koivuhalkoja takan väliin ;)

 11. S
  24.8.2011 / 18:09

  >Rags: älä muuta sano! joo nettikauppa vois olla hyvä, mut siinä on aina riskinsä, siis et ostaako varmasti aidon…I: joo hinta on kyllä ihan kamala suoraan sanottuna :DAnonyymi: kiva et sun mielestä takkapuut riittäis! en nimittäin pidä tuosta puunsävystä, joten mitään pienesineitä siinä sävyssä ei ole tulossa :). ainakaan näillä näkymin… makuhan voi tunnetusti muuttua! ja oon ihan samaa mieltä sun kans design-esineisiin liittyen! ja niissä nimenomaan se harkinta on kaiken a ja o :)Anna: on se kyllä nätti, siitä ei pääse mihinkään :). Rauskussa asento on tosiaan hieman enemmän makaava, mut ois siihen varmasti ihana käpertyä <3 näyttää se kyllä siltä et siinä voi melko selkä suorassakin istua. testattavahan se ois tietysti. mut en mä sitä kuitenkaan oo hankkimassa, liian kallis. valitettavasti :(. tammilattiaan sopiski ne Eamesit ihan upeasti!Vakkarilukija: hei kiitos tiedosta! en uskaltais tilata netin kautta kuulematta kenenkään kokemuksia :)

 12. S
  24.8.2011 / 18:12

  >Satu: kiitos Satu, kiva kuulla et oot samaa mieltä ku minä :)ja ilman muuta maalaaminen on sallittua ;DSokrutin: voi sullahan ongelma on :D. helpommalla taidat päästä ku ostat kaupasta pari säkillistä koivuklapeja nyt ens hätään, hih!

 13. Sandra
  24.8.2011 / 19:10

  >Kyllä on kauniimpi ruo rausku, mutta ikinä ikinä ikinä en panis niin paljoa keinutuoliin. Kyllä tuo Eameski on kaunis, mutta en laittais niinkää paljoa tuoliin. En oo oikein desing-huonekalujen perään vissiinkää ;)Mutta jos päättäny jotain itelle hankkia, niin hanki jotain mitä todella haluat :)

 14. Sentimental Journey
  24.8.2011 / 22:24

  >Oi kiitos tunnustuksesta edellisessä postissa! Ihanaa, että olet löytänyt blogini. :)

 15. S
  24.8.2011 / 22:31

  >Sandra: niin kaikki ei voi pitää kaikesta :). mä voisin maksaa ton Eamesin hinnan, mut en ton Rauskun. se on jo järjetön suorastaan. mut joku voi toki maksaa, mitäpä se mulle kuuluu :). ja juu, tässä just mietinnät menossa et mitä mä oikein sit ostaisin, liikaa mistä valita :DSentimental Journey: ole hyvä :)

 16. Viivi
  25.8.2011 / 21:58

  >Molemmat makeita! Tuo Rauskua en ole aikaisemmin nähnytkään, kyllä kelpais mullekkin.Mutta mulla on vielä kalliimpi unelma keinu: Eero Aarnion Ring – keinu. Se kyllä taitaa jäädä haaveeksi yli kahdentonnin hintansa vuoksi. Istuin kerran siinä ja sen syliin meinasin nukahtaa, oli niin mukava! No, unelmathan eivät maksa mitään;)

 17. S
  25.8.2011 / 23:17

  >Viivi: pitääpä kurkata netistä millainen tuo Ring on, nimi ei sano heti mitään! ja niinpä, onneks unelmat on ilmaisia :))

 18. Anonymous
  27.8.2011 / 07:00

  >Oi Eames on niin ihana, sen kaappaan kyllä heti myös omaan kotiin, kun sellaiseen joskus taas pääsen. Kävin eilen Texasissa antiikkiliikkeessä ja siellä oli Eamesin 50-luvun tuoleja alle 100 dollaria kipale. Melkei itku pääsi kun tiesi, ettei niitä voi millään mukaansa ottaa. Mielestäni keinutuoli sopisi ihanasti tuohon takan kaveriksi. Itseäkin miellyttää kovasti sekä keinutuoli kuin myös ne puujalkaiset normituolit ja olen myös pähkäillyt niiden kanssa, kun en kuitenkaan halua liikaa puunväriä kotiin. Aurinkoista viikonloppua ja terveisiä helteestä!-Riikka

 19. S
  27.8.2011 / 10:50

  >Riikka: voi että! harmi ku et saanu niitä tuoleja mukaasi.kiitos Riikka, ihanaa viikonlopun jatkoa sinne kauas myös :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.