Ikkunatauluja

Heti alkuun täytyy huomauttaa, ettei tämän postauksen tarkoitus ole olla jouluaiheinen. Tarkoitus on katsella ikkunanäkymiä, mutta ne kuvat, joissa näkyy ulos ikkunasta, olen ottanut viime joulun aikoihin :)
Ja mistä idea tähän postaukseen? Eräältä lukijalta, joka kysyi suhtautumisestani tauluihin:

”… mikä on mielipiteesi tauluista? Näyttää aika tyhjiltä nuo teidän seinät omaan makuuni.” 

Nämä on taas näitä makuasioita ja toki tämä meidän koti ois eri ihmisten asuttamina täysin erilainen :). Ymmärrän, että joku voi olla tuota mieltä ja varsinkin kuvissa mahdollinen seinien tyhjyys korostuu. Väitän kuitenkin ettei asia niin ole täällä meidän kotona ollessa!

Suuresti tähän tauluttomuuteen vaikuttaa isot ikkunat, joita meiltä löytyy olohuoneesta ja ruokailutilasta. Myöskään makuuhuoneiden ikkunat ei oo mitään aivan pieniä. Varsinkin nämä isot ikkunat toimii ikäänkuin erilaisina tauluina; joka vuodenajalle omansa. Pidän näistä ikkunanäkymistä ja etenkin takapihan rauhoittavasta näkymästä, joka on kesällä ihanan vihreä, syksyllä väriloistoinen, talvella upean valkoinen ja keväällä on ihana seurata miten kaikki taas herää eloon pitkän talven jälkeen :)

Tämä ensimmäinen kuva on otettu muuton aikoihin.


Kisu istuu sohvalla ja katselee talvimaisemaa…

Oon melko nirso taulujen suhteen, maku on muuttunu koko ajan nirsompaan ja nirsompaan suuntaan. Aiemmissa kodeissa mulla on kyllä ollu tauluja… En tiedä johtuuko se siitä, että tämä on ensimmäinen oma asunto, ei niin helposti raaski rei’ittää seiniä. Ja kun taulumakuni on niin tarkka, pelkään kyllästyväni eikä innosta paikkailla seinissä olevia reikiä…
Tykkään tosi paljon valkoisista seinistämme, en pidä ajatuksesta että ne pitäisi väkisin tauluilla peittää. Taidetta en osaa tarpeeksi arvostaa, joten ne on meille melko turha ostos. Taululla pitäis olla mulle joku merkitys, en halua sitä seinään vain siksi, että ”kuuluu olla tauluja”. Koen kivaksi sen, että pidän niitä esim. lipaston päällä seinään nojaamassa, jolloin voin parissa sekunnissa seinään jälkiä jättämättä laittaa sen kaappiin kyllästymisen iskiessä :)

Ja vaikka pitäisinkin tosi paljon jostain taulusta, tulee sen mun mielestä sopia meidän kotiin eikä näin ole kaikkien ihastelemieni taulujen kohdalla.

Tämäntyylisistä tauluista pidän tosi paljon ja nämä mielestäni sopisi myös meidän kotiin: (Kuva Kokkolan asuntomessuilta, Anvia-koti)


Mutta rajoittaisiko taulun sinisävyt liikaa muuta sisustusta, hmm… Niin ihana kuin tuo sininen tuossa taulussa onkin, ehkä turvallisin vaihtoehto meidän kotiin ois valko-harmaa-musta -sävyinen taulu. Vai mitä mieltä te ootte?
Jos hankkii tuollaisen sinisävyisen taulun, tuleeko sävy toistua jossain muussa kodin sisustuksessa vai riittääkö pelkkä taulu? Entä sopiiko kausittain vaihtuvat tehostevärit sinisävyiseen tauluun (esim. pinkki, lime…)?

Mä pidän siitä, että ikkunanäkymät tulee osaksi sisustusta. Tällöin kovin kummoisille tauluille ei ole edes tarvetta! Kun seinäpinnat on rauhoitettu, pääsee ikkunanäkymät paremmin oikeuksiinsa.

Lyhyesti ja ytimekkäästi; satun olemaan samaa mieltä kuin eräs lukijani:

”Ja mikä ihana näkymä ikkunoista, sen kauniimpaa taulua ette tule koskaan saamaan!”

Comments

 1. Petteri
  7.9.2011 / 09:51

  >Meillä oli pitkään erittäin värikäs iso makrokuva pinkistä inkaliljasta olohuoneen seinällä. Se rajasi todella paljon värien käyttöä. Tämän jälkeen tuli vähän neutraalimpi kuva, lähikuva punaisesta gerberasta. Sekin rajasi värit vihreään ja punaiseen. Nykyään oman talon olohuonetta koristaa neljä mustavalkoista tekstitaulua hyllytasoilla. Tämä pinkki taulu koristaa väliaikaisesti ruokailuhuoneen seinää. Jatkossa kaikki taulut kyllä melkein tulevat olemaan mustavalkoisia, väriä sitten jollain muulla tavalla, vaikka tyynyillä :)

 2. Inanaa
  7.9.2011 / 10:09

  >Tauluhylly voisi olla hyvä. Siihen voisi sitten kyllästyttyään vaihtaa toisen taulun tai laittaa vaikkapa jotain kynttilöitä ja muita koriste-esineitä. :)

 3. S.
  7.9.2011 / 10:13

  >Rakastan noita talvikuvia teidän asunnosta! :D Ihania :D

 4. Rags
  7.9.2011 / 10:16

  >Teilla on aivan ihanat muuttuvat (ja isot!) taulut! En yhtaan ihmettele, ettet raaski seinille laittaa mitaan. Eika kylla seinat mitaan kaipaakaan mielestani.Mina olen niin tarkka, etten esim. voisi laittaa sinisavyista taulua meille, koska muussa sisustuksessa sita ei ole. Tai sitten pitaisi jotain hankkia, mutta en kauheasti pida sinisesta (sisustuksessa). Turkoosi ja duck egg blue sen sijaan kay. Mutta en esim. haluaisi tuonkaan varista taulua, koska silloin mielestani en voisi laittaa jotain ihan toista (siihen sopimatonta) varia sohvatyynyihin tai torkkupeittoon tms. Taulun pitaa mielestani olla neutraali, joka sattuu kaiken varisen sisustuksen kanssa. Tykkaan kuitenkin vaihdella sisustuksessa vareja kauden mukaan. Olen vahan tarkka. :-D

 5. Anonymous
  7.9.2011 / 10:19

  >Teillä on kyllä henkeäsalpaavan kauniit maisemat ikkunasta -etenkin talvisaikaan! Ja ne tosiaan käyvät tauluista!Nää tauluasiat on just makuasioita, niin kuin jo totetsitkin ja jokainen sisustakoon oman asuntonsa niin kuin parhaaksi näkee. Itse en oo koskaan kuvia teidän kodista katsellessa ajatellut, että onpa tyhjät seinät. Sulla on niin paljon muita kivoja sisustuselementtejä, joita myös vaihtelet, ettei mun silmä ole jäänyt tauluja kaipaamaan.Ite aattelisin kanssa, että taulun värien olisi hyvä mätsätä muuhun sisustukseen, toki kontrastejakin saa olla. Muuten voi olla hankala vaihtaa tehostevärejä. Toisaalta haluaisin olla tässä suhteessa myös rohkeampi sisustaja…Mä myös tykkään enemmän juuri tauluista, jotka eivät "esitä mitään", kuten tuo asuntomessutaulu.Meillä on muutama taulu/kehystetty kuva seinillä. Maalatut seinät on siitä kätsympiä, että mielen muuttuessa vain paklaa reiän ja laittaa maalia päälle, kun taas tapetissa se reikä sitten on ja pysyy -meillä on justiin tuo jälkimmäisen ongelma. Tulevaisuuden kodissa ehkä mietin vielä tarkemmin, mitä seinille haluan -jotain siellä kuitenkin saa olla.Huh, olipas sepustus :)-I-

 6. S
  7.9.2011 / 10:53

  >Petteri: no tuota mä just tarkotin et kyllä ne rajaa! mustavalkoiset on varma valinta ja niitä voi käyttää vapaammin :)Inanaa: juu totta. mulla on jo pari tauluhyllyä kaapissa (ollu jo kuukausia) enkä oo saanu niitäkään vielä laitettua, en tiiä paikkaa :D. ja sit jos kyllästyn niihin, niistäkin jää kamalat jäljet seinään :/S.: voi kiitos, ihanasti sanottu <3Rags: kiitos kauniista sanoista :). aivan, mulla sama. mä kyllä tykkään tuosta sinisävystä mikä tuossa taulussa on, mutta kyllä se rajaa! sit jos keväällä haluan taas pinkkiä tyynyissä, torkuissa yms. ni ei ne kyllä sovi yhteen :D. et ennemmin väriä helpommin vaihdettaviin yksityiskohtiin kuin tauluihin, jotka on paikoillaan kauemmin :)I: kiitos I :). ja ikkunoiden kesämaisemat on paremmat ens kesänä ku on nurtsiakin, ihanan vihreää! mä kans tykkään tauluista, jotka ei pahemmin esitä mitään. sit sen kuvion voi vaikka ite kuvitella tai olla kuvittelematta :Dtotta, maaliseinät on kyllä tässä(kin) asiassa ihan kätsyt.kiva sepustus oli :))

 7. Mari
  7.9.2011 / 11:00

  >Jos meillä olisi noin upeat isot ikkunat niin pitäisin varmasti seinät tyhjinä tauluista. Eli samoilla linjoilla kuin sinäkin. Jokainen tekee kodistaan omannäköisen, makuja on monia :)

 8. Elluu
  7.9.2011 / 11:10

  >teillä on ihanat ikkunat ja mahtavat taulumaisemat niissä.. :) en itsekkään laittaisi tauluja ollenkaan jos ikkunat ja maisemat olisivat nuin mahtavat! se minusta riittää tuo vuodenaikojen mukaan vaihtuvat maisematulu ;D ihana koti teillä ja kissat <3

 9. Lealeijona
  7.9.2011 / 11:27

  >Samaa mieltä että isojen ikkunoiden maisema voi olla kuten taulu, eikä seinät välttämättä enempää kaipaa!? Makuja toki on monia, esim. itse kyllä pidän tauluista (vaikkei meillä niitä kovin montaa olekaan). Vinkiksi tauluihmisille, jos ette halua rei'ittää seinää, niin ihan tavan isoista supermarketeista löytyy 3M:n kiinnityspaloja taulujen ripustamiseen! Siis sellaiset "tarrat", jotka kiinnitetään taulun taakse ja semmoisenaan sitten tökätään seinään kiinni ja se kestää sillä! Ei tule seinään minkäänlaisia jälkiä ja saa helposti irti/vaihdettua paikkaa tai taulua! Tosi helppoa ja ei tosiaan tarvitse pilata sieniä koukkujen kiinnittämisellä. :)

 10. Katrinsessa
  7.9.2011 / 11:35

  >Voi, miten kaunis on tuo ikkunanurkkauskuva, missä pehmeä divaanituoli. Jäin oikein tuijottamaan, tosi harmoninen kokonaisuus! Kaunis koti teillä on muutenkin, ja samaa mieltä olen ikkunoista; vaihtuva taidenäyttely:)

 11. Anttis
  7.9.2011 / 14:21

  >Nuo ikkunat ja maisemat ovat kyllä paras mahdollinen "taulu". Itsekkään en mikään suurin taulufani ole..vaikka juuri seinälle ilmestyikin pari tauluhyllyä! Niissä on onneksi se etu, että kuvien sijaan hylylle voi laittaa muutakin -vaikka vain tuikkuja.

 12. Mia -Willa Oliviasta
  7.9.2011 / 14:34

  >Meillä oli jonkin verran tauluja vanhassa paikassa. Osan haluan seiniin, mutta ne hakee vielä paikkaansa. Ja koska en halua uusiin seiniin turhia reikiä, voivat taulut hakea paikkaansa vielä kauankin….Osa ihmisistä tykkää tauluista, toiset eivät -ja aika hyvin tuo ikkunataulu juttu sanottu. Siellähän se paras näkymä tosiaan on:)

 13. Aikku
  7.9.2011 / 15:05

  >Musta tuntuu, että teidän talon "luonne" menis tauluilla pilalle!:) Tuollaiseen moderniin sisustukseen harvat taulut ees käy ja nuo maisemat ikkunoista on todella parhaimmat taulut! Erityisesti tykkäsin tuosta toisesta kuvasta. Sitä väriä voi laittaa pelkillä tekstiileilläkin… Itsellä on muutamia tauluja seinillä, mut vähenemään päin ne on mullakin…

 14. Kirsikka...
  7.9.2011 / 15:12

  >Yhdyn viimeiseen kommenttiin…ette voi koskaan löytää kauniimpaa taulua!Joka vielä vaihtelee vuodenaikojen mukaan :)Minäkin tykkään aika tyhjistä seinistä, ja varsinkin kun ei löydä juuri sitä mitä haluaa, olen mielummin ilman!

 15. Sanna-Riikka
  7.9.2011 / 15:32

  >Kyllä teillä nuo isot ikkunat korvaavat taulut! Meilläkään ei ole montaakaan taulua – itse kyllä tykkäisin vaikka minkälaisista. Postipoika toikin jo viime viikolla yhden sellaisen, jonka aijon ripustaa seinälle! Voinko kysyä teidän valkoisista tapeteista, että minkä ne ovat ja mistä sellaisia voisi ostaa, en haluaisi laittaa pelkkää lasikuitutapettiakaan valkoiseksi maalattuna…makkariremppaa, työhuoneremppaa tiedossa!! Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

 16. Marie
  7.9.2011 / 17:34

  >Siis mä rakastan niin älyttömästi teidän ikkunoita ja niistä avautumaa maisemaa etten varmaan itsekään osaisi laittaa mitään tauluja noille seinille. Onko ne maisemat muuten tulevia tontteja, vai jääkö ihan tollaiseksi? Oot joskus siitä kirjoittanut mutten oo ihan varma muistanko oikein… Jos jotain taulua laittaisi niin sitten sillä pitäisi olla kokoa, koska seinät on niin korkeat. Lisäksi harmaa-valko-musta tai joidenkin yhdistelmä olisi kaikkein varmin. Väriä saa halutessa muuta kautta. Tauluhyllyjä en ainakaan olohuoneeseen teillä laittaisi, koska se katkaisee tuon kauniin korkean seinän ja tosiaan, jos kyllästyt, seinään jää rumat jäljet. Antaisin olla noin ja ihastelisin maisemia :). Nuo talvikuvat ovat erityisen ihania. Muutenkin tykkään joulunajasta, kun on kauniita valoja vasten hämärtyvää iltaa :).

 17. S
  7.9.2011 / 20:07

  >Mari: aivan, makuja on yhtä monia ku ihmisiäkin :). kiva kuulla kuitenkin et sulla on sama maku ku mulla :DElluu: kiitos sulle kauniista kommentista, mukava kuulla :). kiitos kovasti!Lealeijona: kyllä mäki tauluista pidän, mut jotta laittaisin niitä nykyisen kotini seinälle, täytyis mun pitää niistä aivan yliylipaljon :). täällä meillä ku kävelee ympäriinsä ni tulis äkkiä rauhaton olo jos ois useampikin taulu seinillä. ikkunoissa kuitenki maisemat sen verran vilisee :Dmeillä oli kerran käytössä tauluihin joku tommonen tarra-/teippisysteemi (ei tässä kodissa siis) ja karmeeta ku sen otti pois ni lähti pala kipsilevyä mukana :P.täytyypä tutustua paremmin tuohon sun vinkkaamaan juttuun, kiitos vinkistä! ois ihana tehdä mustavalkoisista valokuvista joku taulukollaasi seinälle, ois ihan loistavaa tehdä se ilman et rei'ittää seinää! Katrinsessa: voi tuhannet kiitokset, sanoit niin ihanasti et tuli tosi hyvä mieli :)) <3Lilianna Lehdokki: oorrait, määs tuun kattoon!Anttis: kiva kuulla :). ja totta, tauluhyllyt on monipuolisia! ei tosiaan pelkästään TAULUhyllyjä.

 18. S
  7.9.2011 / 20:31

  >Mia: joo tiedän tunteen ku taulut hakee paikkaansa… meillä oli edellisessä kodissa tauluja joka huoneessa, nyt ne on tuolla kaapissa ja hakee paikkaansa :D. se vaan niin riippuu kodista; joihinkin taulut sopii ja joihinki ei. koti ja sen sisustus kyllä määrää pitkälle minkälainen taulu sopii ja minkälainen ei. Aikku: oon melko samoilla linjoilla kyllä sun kans :). kiva että löytyy samoin ajattelevia! tossa toisessa kuvassa on kyllä ihana sininen valo, talven tunnelmaa <3Kirsikka…: joo erittäin kätevä ja edullinen taulu! minäki oon mieluummin ilman ku otan jonku toisiks parhaan äkkipikaisesti :)Sanna-Riikka: oon samaa mieltä! kaikki meidän valkoiset seinät on maalattuja :)Marie: ooh, kiitos ihanainen <3oon samoilla linjoilla sun kans tauluista meidän kodin kohdalla :). olohuoneesta näkyvä metsikkö on kaupungin aluetta, osaksi tietysti meidän tonttia, jonka jälkeen alkaa kaupungin ns. puistoalue. ei oo kaavoitettu tonteiksi. toisella puolella meidän kotia on vielä tyhjä tontti, mutta sitäkään ei näy olkkarin ikkunoista. eli kyllä pitäis olla pysyviä nää näkymät :).ja oi, mä oon aivan henkeen ja vereen jouluihminen, en malta oottaa sitä ihanaa ja lämmintä tunnelmaa <3

 19. Viivi
  7.9.2011 / 22:49

  >Teillä on todella kauniit maisemataulut!Mun on nyt pakko sanoa sananen vaikka taidan olla lähes ainoa joka tykkää myös tauluista. Johtuu varmaan siitä että n. 6 – vuotiaasta lähtien olen näyttelyissä käynyt, aikas monta taulua siis on tullut nähtyä;)-Erottaisin kuitenkin sisustustaulut ja taideteokset. Itse arvostan suuresti taidemaalareita ja käyn mielelläni edelleen näyttelyissä, se lienee helpompaa täällä Hesassa. Pidän erityisesti abstrakteista ja abstrahoiduista töistä. Niistä voi "löytää" jatkuvasti jotain uutta. Ja hyvään työhön ei kyllästy. Taulun voi toki sijoittaa muuallekin kuin olohuoneen seinää katkaisemaan, vaikka eteiseen, ruokahuoneeseen, makkariin jne.Maalatun seinän saa nätisti paklattua ja maalattua uudelleen, siis sen reikäkohdan. Pikkutaulut voi hyvin sijoittaa hyllylle tai lipaston tms. päälle kuten olet tehnytkin.- En minäkään laittaisi taulua siihen upean "luontotaulun" viereiseen seinään kilpailemaan vaan muualle. -Toivottavasti en nyt ärsytä tai pahoita kenenkään mieltä, tuntui vaan siltä että jonkun pitää puolustaa taiteilijoita;)

 20. S
  7.9.2011 / 22:59

  >Viivi: kyllähän täällä muitakin tauluista pitäviä on! mua sun kommentti ei ainakaan ärsyttäny, mut haluan vielä tarkentaa mitä ite tällä tarkoitin. siis en osaa arvostaa TAIDETTA kovin pitkälle, sen vuoksi jätän sen ostamatta. paras sille taiteelle on, että se pääsee sitä arvostavaan kotiin, oikealle paikalle siinä kodissa jne. TAITEILIJOITA arvostan toki siinä missä muitakin ihmisiä/ammatteja.

 21. Tickler
  8.9.2011 / 11:23

  >Tunnustaudun :)! Eli taisin olla se henkilö, joka kaipaili tauluja. Mutta ihan kuten moni muukin täällä sanoi, ei nuo olohuoneen seinät noiden maisemien rinnalla kaipaakaan mitään. Huomioni kiinnittyi yleisesti, kun huomasin jossain taulun olevan muistaakseni lattialla?Ja todellakaan ei ollut tarkoitus pahoittaa S:n tai kenenkään muun mieltä, halusin vain kuulla mielipiteen ja sainkin sen nyt. Kiitos siitä!Viiviin yhtyen olen samaa mieltä, että sisustustaulut ja taide on erikseen. Onhan niitä upeita grafiikkatöitä, jotka eivät pomppaa väreillään häiritsemään sisustusta. Itsekin olen lapsesta asti ollut "taiteen ympäröimä" ja seinät on ollut helppo paklata/maalata uudelleen, jos haluaa vaihtaa esim. taulujen paikkaa. Onhan siinä oma hommansa, mutta aika pitkään meilläkin taulut ovat pysyneet alkuperäisillä paikoillaan. Teillä on S, todella kaunis koti ja muuttaisin sinne hetkenä minä hyvänsä, jos se olisi vapaa :). Toivottavasti saatte nauttia noista upeista näkymistä ja kukaan ei pystytä viereenne esim. autotallin seinämää. Harvinaista herkkua tuollainen metsä!Oletteko muuten huomanneet luonnossa (näkyy noista ikkunoistakin hienosti), miten luonnon värit aina sointuu toisiinsa?

 22. S
  8.9.2011 / 13:32

  >Tickler: älä huoli, et ainakaan mun mieltä pahoittanu :). mielenkiintoisen postausidean annoit!kiitos kehuistasi kotiamme kohtaan, lämmittää mieltä :). ja toki ymmärrän että makuja on monia, tekstiin kirjoitinkin että tämä koti ois jokaisen asuttamana ihan eri näköinen. tuo takapihan metsä on osittain meidän tonttia ja loput on kaupungin puistoaluetta. sen verran pieni suikale ettei siihen tonttia oo kyllä mieltä kaavoittaa, joten saadaan pitää tämä metsikkö ilman että mikään rakennus sitä pilaisi :)kyllä, luonto osaa asiansa :D. ihanaa että meillä on eri vuodenaikoja, joista voi jopa sisältä käsin nauttia.

 23. Monalisa
  8.9.2011 / 15:13

  >Aivan mahtavat nuo teidän ikkunat. Ei noille seinille paljon muuta kaivata. Mistä teidän "tv-tasot" on hankittu? Meillä on metsästys käynnissä eikä mistää oikeen tunnu löytyvän kivoja, nuo teidän näyttäisi sellaisilta jotka meille kelpuuttaisin :D

 24. S
  8.9.2011 / 17:22

  >Monalisa: heippa! kiitos paljon :)tv-tasot koostuu Ikean Bestå-sarjasta, hyvää laatua sanoisin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.