>Syystilaus

>

Kukas muistaa viimekuisen Jotexin tilaukseni?
No ei varmaan kukaan ku siitä on niiiiiin kauan! Ja arvatkaas odottelinko pakettia niiiiiiiiiiiin kauan, en ymmärrä mikä sillä kesti saapua…
Noh, kävi nyt sitten niin että tilaamani mustavalkoiset verhot oli väärän pituiset! Mun moka, tilasin liian lyhyet :O
Nooh, nyt taas ootellaan sit ties kuinka kauan niitä oikeanmittaisia verhoja… (Toiv. ehtivät tänä syksynä, syysverhoiksi niitä kuitenkin kaavailin…) Ja ettei ois tylsää hakea pelkästään niitä verhoja matkahuollosta, lisäsin tilaukseen muutaman muunkin jutun :P. (Vasta niiden saavuttua selviää pidänkö ne, mutta esittelen ne teille jo nyt joka tapauksessa.)

Raitateema jatkuu näissä verhoissa, värit päinvastaiset eli valkoisella pohjalla mustia raitoja: (nyt muistin oikean mitan…)

Lisäksi tilasin tuon hurmaavan Treben-lattiavalaisimen!
Rakastuin valaisimen jalkaan, aivan ihana. Hintaa valaisimella 129,90, mutta käytin siihen -50 % tarjoukseni, jei!
Nään sen jo tulevassa valkoisessa huoneessani valaisemassa syysiltoja <3
Ai niin, taisin unohtaa kertoa että suunnittelen huoneeseen myös yhden seinän tapetointia :P
Enpä taida kertoa millaista tapettia, näätte sit jos/kun se toteutuu.

Jotexin tilaukseen naputtelin myös Snurra-tyynynpäälliset, jotka saapuu kylläkin vasta joulukuussa :D (testataan kannattaako hyvää odottaa…)
Tästä näkee muuten hyvin mun maun eron moniin muihin modernin maun ystäviin!
Useissa modernisti sisustetuissa kodeissa pehmeyttä sisustukseen on lisätty puunsävyillä. Meillä kun sitä ei ole eikä todennäköisesti tähän kotiin tule, niin oon lisänny pehmeyttä tekstiilein, aavistuksen romanttisin valaisimin jne. Mä tykkään, mun mielestä ne pehmittää just tarpeeksi tätä meidän kotia eikä kuitenkaan sitä romanttista hörhöä oo liikaa, ei missään nimessä!
Ensimmäisestä, osittain pieleen menneestä tilauksesta pöydälle on kuitenkin jo päässy kaitaliinat ja olkkarista löytyy samansävyiset tyynyt.

Koska Rondo on makkarissa, siirsin olkkarista tämän valaisimen ruokailutilaan. Ostin siihen vain uuden varjostimen Clas Ohlsonilta:

Kynttilänjalan ostin Askosta parin viikon takaisella Oulun reissullamme.

Poltatteko te muuten tollasissa kyntteliköissä kynttilöitä vai onko ne vain koristeena?
Mä pidän vain koristeena, pelkään et sattuu vahinko…
Esim. ruokaillessa kyllä uskaltais polttaa kynttilöitä tuossa, mut silloinkin varmaan laittaisin kynttelikön pöytään :)

Comments

 1. linda
  9.9.2011 / 10:46

  >upea toi kynttilänjalka! haluun tollasen myös :)

 2. Anonymous
  9.9.2011 / 14:15

  >Moi taas :) Lamppu on tosi upea, tarvitsee tilaa ympärilleen ja sitä teillä on (meillä ei). Tuollaista en ole vielä bongannutkaan. Odotan nähdä sen teillä käytössä. Nykyään en pidä kynttilöitä oikeastaan koristeena, poltan kaikki samantien :) sitten saa taas uusia. Tuosta voi talia valua pöydälle niin ehkä nuo pysyisivät kuitenkin koristeena.t. Äippä

 3. Ansku
  9.9.2011 / 15:09

  >Hitsi, nyt blogiasi lukiessanoi tajusin että kuinkahan mahtaa onnistua: kaavailemme häihimme pöytiin kynttilänjalkoja, vähän samankaltaisia kun sulla kuvassa, ja siihen pitkiä palavia kynttilöitä. En tajunnut että niisthän tosiaan valuu steariinia! Kiitos vain, nyt osaan ottaa sen huomioon :D

 4. Johanna
  9.9.2011 / 15:12

  >On kyllä kaunis kynttilänjalka! Itse uskallan polttaa kynttilöitä vain kattoon ripustetuissa kyntteliköissä sillä pelkään koirantohelon jotenkin saavan kaadettua kaikki alempana olevat… :)Kivaa viikonloppua!

 5. Magpie
  9.9.2011 / 15:46

  >Tuo alimman kuvan kynttelikkö on todella kaunis! Olen haaveillut samantyyppisen korutelineen hankkimisesta, Stockmannilta. :)

 6. Anonymous
  9.9.2011 / 16:15

  >Se ketuttaa oikeesti niin paljon, kun pitkään ja hartaasti ootat jotain tilausta ja sitten se ei olekaan mieluinen :/ Oliko toi Jotex yhteydessä Ellokseen? Sieltä oon kans saanut iäisyyden odottaa ensin tilausta ja sitten toisen iäsyyden rahoja takaisin, kun heidän kuvaston värisävyt eivät sitten tableteissa vastannetkaan yhtään todellisuutta, huoh…Mut kivoja ostoksia olet silti tehnyt :) Mulla sama pitkien kynttilöiden kanssa, etten uskalla polttaa eli koristeena pidän vaan. Tuikut on niin paljon turvallisempia, kait.-I-

 7. S
  9.9.2011 / 16:56

  >linda: se on kyllä ihana, käyhän hakemassa omasi :)Äippä: kiva että tykkäät valaisimesta :). ootan innolla sen saapumista, sit nään voiko siihen mahdollisesti joskus vaihtaa varjostimen! mulla on ihan kauheet kynttilävarastot edelleen! oon kynttilänostokiellossa (tosin Ikean valkoisia pöytäkynttilöitä kielto ei koske, käyn niin harvoin Ikeassa et niitä saan ostaa milloin vain ;D). nyt täytyyki ahkerasti poltella kynttilöitä, heti ku alkaa pikkasen illalla hämärtää ni alan sytytellä :)Ansku: hih, ei sitä aina hokaa kerralla kaikkea :). oi ihanaa teillä on häät tulossa!Johanna: joo se on varmasti sit turvallisinta, ainakin oma mielenrauha säilyy! :)kiitos samoin!Magpie: eikö ookki! korutelineenäkin varmasti ihana tontyylinen :)I: joo voi että mua ärsytti ja jätin kaikki silitysvälineetki levälleen yön yli :Dyleensä oon saanu melko nopeasti paketit, sekä Elloksen että Jotexin, en ymmärrä mikä nyt kesti… joo tuikkuja ja pöytäkynttilöitä mäki poltan enimmäkseen. jotenki noissa pitkissä hirvittää jos ne yhtäkkiä kaatuu.. silti mun pitää polttaa niitäki, on sen verran suuret varastot! mut poltan turvallisemman näköiseltä alustalta, en tuosta kynttilänjalasta :)

 8. Anonymous
  9.9.2011 / 18:45

  >Ihana kynttilänjalaka :)Meillä poltellaan kynttilöitä katossa riippuvassa valkosessa kynttelikössä kissojen takia, ne tukki aina häntänsä ja viiksensä pöyvillä oleviin palaviin kynttilöihin ko kävivät haistelleen niin ollaan sitte jo vuosia sitte luovuttu muista kynttilöitten polttopaikoista, sinne niitten karvat ja uteliaat kuonot ei yllä :) No ulkona tietekki lyhyissä kynttilät pallaa mutta sisällä ei oikiastaan muualla :) Kynttelikkö on keittiön ruokapöyvän yllä ja luo ihanaa tunnelmaa sieltä :) Siinä 6 kynttiläpaikkaa ja käytän aina nuita Ikean Jubla valkosia kruunukynttilöitä, joita paketissa 50 ja maksaa vaan 9.95eur, tai tarjouksessa vähemmänki, ja ne ei valuta eikä savuta ja pallaaki aika pitkään :) Meillä niitä usiampi laatikollinen aina ko joka päivä pallaa kynttilät kruunussa, jopa kesäsinki välillä :)Joskus saattaa kynttilä pallaa vessassa lyhyssä kaapin päällä (sopiva matka kattoon, ei siis palovaaraa) ja sitte Pentikin porokarusellissa (vrt.enkelikello) saattaa välillä jouluna pallaa tuikut ko se laitetaan hyllyn päälle mihin kissat ei pääse :) Mutta muuten vain kynttilät pallaa keittiössä :)Välillä tekkee mieli saaha joku ihana roikkuva kattovalaisin kynttelikön paikalle mutta tuolle ei löyvy muuta turvallista paikkaa niin oon sitte luopunu roikkuvasta kattovalasimesta ja antanu kynttelikön olla siinä :) On meillä katossa keittiössä kyllä Fuga-kattospotit jos tarvii kirkaampaa valoa ettei ihan kynttilän valossa tarvi esim. siivoilla :)Muuten muissa paikoissa kynttilät on meillä vain koristeina :) haluaisin kyllä poltella joka paikassa kynttilöitä mutta nyt ei vaan käy jostaki kumman syystä :D mutta oon erittäin tyytyväinen kyllä tuohon kynttelikköön tuolla keittiön pöyvän yllä :)Terkuin,Satu, jolla 2 13v kisua :)

 9. S
  9.9.2011 / 21:36

  >Satu: kiitti :). joo tiäkkö oon huomannu Ikean kynttilöissä saman, kylläkin pöytäkynttilöiden kohdalla! tosi hyvää laatua, ei valu steariini yhtään, ei savua ja palaa tosi kauan!! kiva että voitte ainaki siinä keittiön pöydän yläpuolella poltella kynttilöitä ja ulkona :). onhan se aina varomista niitten kans, oli kisuja tai ei.

 10. Petteri
  10.9.2011 / 10:05

  >Kiitos S vinkistä, piti heti eilen piipahtaa Askossa kynttiläjalkaostoksilla! Nyt se koristaa keittiön sivutasoamme ikkunan edessä. Tuskin normaalisti poltamme tuossa kynttilöitä, en oikein luota noihin. Kattaukseen voisi tosiaan palavanakin ottaa, kunhan olisi joku alla ettei tarvitse pöytää alkaa naarmuttamaan steariinista.

 11. S
  10.9.2011 / 16:03

  >Petteri: eipä kestä! onpa kiva että saitte omanne, tuo kynttilänjalka on kaunis :). totta, kattauksessa voi käyttää!

 12. Suikka
  12.9.2011 / 08:10

  >Ah, miten kaunis kynttilänjalka. Ehdin jo muutaman sekunnin ajaksi suunnitella ostosreissua hakemaan oma tuollainen, kunnes muistin.. Meillä ei myöskään polteta pitkiä kynttilöitä/avotulta kissojen takia. Joka vuotinen traditio on käydä haistelemassa liekkiä vähän liian läheltä ja polttaa ainakin viikset. Jos jostain syystä viikset säästyy, on hännänpää seuraava polttokohde.On helpompaa ja hajuttomampaa polttaa pelkästään tuikkuja ja isompia kynttilöitä hurrikaanissa. Näin säästytään kamalalta hajulta, kissojen turkki säästyy nätimpänä eikä ite tarvii niin kovin tarkasti koko ajan vahtia missä kisut menee :D

 13. S
  12.9.2011 / 10:12

  >Suikka: joo mäki ostin tuon enimmäkseen koristeeksi, oli niin kaunis etten voinu vastustaa :)heh, luulis et kissat jo on oppinu mitä kynttilän haistelemisesta seuraa :D. meillä vanhempi ei ees yritä! ja vihdoin on nuorempi neitikin oppinut mitä siitä seuraa, erittäin varovasti ja superhitaasti pitää kuitenkin silloin tällöin haistaa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.